Γραμματοσειρά για μπάνιο: τύποι, βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες εγκατάστασης (24 φωτογραφίες)

Μετά το ατμόλουτρο, γίνεται παραδοσιακά η διαδικασία εμβάπτισης σε κρύο νερό. Στην ιδανική περίπτωση, η δεξαμενή για ένα δροσερό και αναζωογονητικό υγρό πρέπει να είναι μια λίμνη ή ένα ποτάμι. Αν δεν υπάρχουν λίμνες κοντά, είναι επίσης κατάλληλο και ένας χώρος τεχνητής κολύμβησης.

Φυσικά, δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να κάνουν μια λίμνη σε εξοχικό, ακόμα και αν το λουτρό είναι ένα αγαπημένο σημείο διακοπών στη χώρα. Μια εναλλακτική λύση για μια τεχνητή δεξαμενή "κάτω από το λουτρό" είναι μια μικρή πισίνα. Μια ακόμη απλούστερη λύση - μια πρακτική γραμματοσειρά για μπάνιο με τα χέρια σας.

Γραμματοσειρά για μπάνιο με τη μορφή βαρελιού

Γραμματοσειρά για ένα ξύλινο μπάνιο

Hot γραμματοσειρά μπάνιου

Τι είναι γραμματοσειρά;

Αρχικά, η γραμματοσειρά για το λουτρό ήταν ένα είδος σκάφους. Βρισκόταν σε ναούς και καθεδρικούς ναούς, χρησιμοποιήθηκε στη διαδικασία του βαπτίσματος. Πολλά χρόνια αργότερα, ο όρος άρχισε να γίνεται αντιληπτός ευρύτερα. Σήμερα, ο ορισμός της γραμματοσειράς σημαίνει δοχείο για κρύο νερό, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μια σάουνα ή μπανιέρα.

Τα περισσότερα σχέδια είναι ιδιαίτερα πρακτικά και συμπαγή. Μπορούν να τοποθετηθούν ελεύθερα ακόμη και σε μικρά δωμάτια, τα οποία είναι ιδανικά για μια χώρα μπάνιο, αν και υπάρχουν λάτρεις της γραμματοσειράς δρόμου για μπάνιο ή σάουνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξύλινες κατασκευές (μια παραδοσιακή έκδοση τέτοιων συσκευών) φαίνονται αρκετά εντυπωσιακές από μόνες τους. Αυτό σημαίνει ότι τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο, θα φαίνονται πολύχρωμα και θεαματικά, δίνοντας έμφαση στη μοναδική γοητεία του αρχικού ρωσικού λουτρού.

Γραμματοσειρά για ένα κρύο μπάνιο

Γραμματοσειρά για μπανιέρα

Γραμματοσειρά για ένα λουτρό κέδρου

Γραμματοσειρές ανά τύπο διαμονής

Από το είδος της γραμματοσειράς που επιλέξαμε, εξαρτώνται άμεσα τα λειτουργικά χαρακτηριστικά και οι λειτουργικές ιδιότητες του μοντέλου. Όλες οι σύγχρονες επιλογές μπορούν να χωριστούν σε τρεις παγκόσμιες κατηγορίες:

 • Σε βάθος τύπου?
 • Άνοιγμα.
 • Χύνοντας.

Διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως στις αποχρώσεις του σχεδιασμού. Αυτό επηρεάζει άμεσα τη μέθοδο εγκατάστασης κάθε συγκεκριμένης δομής.

Σε βάθος μοντέλο

Αυτός ο τύπος αντιπροσωπεύεται από μια πισίνα μάλλον μικρού μεγέθους, που συμπληρώνεται από μια στατική ή κινητή σκάλα. Μια παρόμοια κατασκευή σχεδιάζεται στη διαδικασία σχεδιασμού της σάουνας ή του λουτρού.

Κάνοντας μια γραμματοσειρά αυτού του τύπου για μπάνιο με τα χέρια σας είναι αρκετά δύσκολη. Είναι απαραίτητο να πλοηγηθείτε καλά στις κύριες στιγμές κατασκευής.

Ένα ιδανικό μέρος για σε βάθος μοντέλα 0150 dressing room ή άλλο ξεχωριστό δωμάτιο δίπλα στη σάουνα. Εναλλακτικά, μια παραδοσιακή οβάλ γραμματοσειρά τοποθετείται στη βεράντα κοντά στο λουτρό.

Γραμματοσειρά για μπάνιο

Γραμματοσειρά για μπάνιο με κάλυμμα

Μπάνιο με σκάλες

Τύπος γραμματοσειράς

Η πιο απλή επιλογή είναι ο τύπος υπερχείλισης. Η εγκατάσταση γραμματοσειρών στο μπάνιο δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Ο σχεδιασμός είναι ενσωματωμένος στην οροφή ή σε ένα από τα τοιχώματα του λουτρού.

Ο μηχανισμός επιτρέπει στον καθένα να βουτήξει με κρύο νερό αμέσως μετά την επίσκεψη στο ατμόλουτρο. Για να γίνει αυτό, η μπανιέρα με νερό απλά ανατραπεί από μόνη της. Στη συνέχεια, ο κάδος επιστρέφει στην αρχική του θέση, ο περιέκτης γεμίζει και πάλι με νερό.

Από την άποψη της πρακτικότητας, της εργονομίας και του κόστους - αυτή η επιλογή είναι καθολική και αποδεκτή για όλους.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φθηνότερες επιλογές (για παράδειγμα, μια πλαστική γραμματοσειρά) ή να δώσετε προτίμηση σε συμπαγή αλλά πιο ελίτ προϊόντα (από ακριβές ποικιλίες ξύλου με εντυπωσιακή διακόσμηση).

Ανοιχτά μοντέλα

Ανεξάρτητα από το ποιο μέγεθος της γραμματοσειράς για το λουτρό είναι προτιμότερο, συχνά προτιμούν δομές ανοιχτού τύπου. Πρόκειται για δεξαμενές που βρίσκονται απευθείας στο έδαφος και συνδέονται με το σύστημα αποχέτευσης.

Μια γραμματοσειρά ανοιχτού δρόμου από σκυρόδεμα εκτελείται εάν δεν είναι δυνατόν να γίνουν πιο σύνθετες δομές σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι προμήθειες αγοράζονται στο κατάστημα και η εγκατάσταση γίνεται ανεξάρτητα ή απευθύνονται σε ειδικούς για βοήθεια.

Σήμερα, οι εταιρείες προσφέρουν μοντέλα διαφόρων μεγεθών, σχημάτων, διαμορφώσεων, με και χωρίς θέρμανση. Η γραμματοσειρά στο μπάνιο μπορεί να είναι ξύλινη, πλαστική, σίδερο.

Μασάζ για μπάνιο από τον ορεινό όγκο

Γραμματοσειρά για λουτρό μετάλλου

Εγκατάσταση γραμματοσειράς για μπάνιο

Υλικά μοντέλα

Συνολικά, δεν υπάρχουν πολλοί τύποι δομικών υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σχεδίαση της γραμματοσειράς. Στην πραγματικότητα, κάθε μοντέλο έχει ορισμένα ειδικά πλεονεκτήματα, αλλά μπορεί να έχει και σημαντικά μειονεκτήματα. Η επιλογή του μοντέλου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, γι 'αυτό πρέπει να επιλέξετε το σχέδιο λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του χώρου, το λουτρό ή τη σάουνα, καθώς και άλλες σημαντικές παραμέτρους.

Μεταλλικές δεξαμενές

Από ένα ισχυρό μέταλλο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πραγματικά ισχυρή και ανθεκτική γραμματοσειρά (και με και χωρίς θέρμανση). Ωστόσο, τέτοια σχέδια δεν μπορούν να ονομαστούν πολύ δημοφιλή. Τα προϊόντα είναι δύσκολο να μεταφερθούν, σχετικά δύσκολα εγκαταστάσιμα. Επιπλέον, ο σχεδιασμός είναι πάντα αρκετά συνοπτικός. Μόνο οι λάτρεις του μέτριου μινιμαλισμού θα εκτιμήσουν την ψυχρή γυαλάδα μιας μεταλλικής δεξαμενής.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί κάποια από τα πλεονεκτήματα αυτών των μοντέλων. Τα μεταλλικά δοχεία είναι ικανά να διατηρούν τη θερμοκρασία του νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως απαιτείται από την "τελετή λουτρού".

Μωσαϊκό γραμματοσειρά μπάνιου

Μικρή γραμματοσειρά μπάνιου

Οβάλ λουτρό γραμματοσειράς

Αναλογικά σκυροδέματα

Οι δεξαμενές σκυροδέματος είναι επίσης σε θέση να διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κατασκευές είναι πολύ ισχυρές, αξιόπιστες, αλλά οι βασικές παράμετροι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ακόμη και στο στάδιο κατασκευής του ίδιου του λουτρού και των κοντινών κτιρίων. Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα: μάλλον σημαντικό κόστος εργασίας κατά τη διαδικασία της άμεσης εγκατάστασης μίας δεξαμενής σκυροδέματος.

Επιλογές πολυπροπυλενίου

Μια γωνιακή γραμματοσειρά ή οποιαδήποτε άλλη μορφή και διαμόρφωση του πολυπροπυλενίου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθημερινά. Το πολυπροπυλένιο είναι ένα συνθετικό υλικό που βασίζεται σε πολυολεφίνες. Οι πρώτες ύλες είναι απόλυτα ασφαλείς και ανθεκτικές στη θερμότητα.

Εάν το μέλλον του σχεδίου θα θερμανθεί, τα συνθετικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια, αφού το πολυπροπυλένιο μπορεί να αντέξει θερμικά φορτία έως +130 βαθμούς Κελσίου. Το υλικό αρχίζει να τήκεται μόνο σε θερμοκρασία που υπερβαίνει το σημάδι +180 μοίρες.

Μια πλαστική λουτρό είναι πολύ πιο ευαίσθητη στις αρνητικές θερμοκρασίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τεράστιο μπολ σε θερμοκρασία όχι χαμηλότερη από -15 βαθμούς Κελσίου. Πριν δημιουργήσετε μια γραμματοσειρά, πρέπει να θυμηθείτε αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε μπολ από πολυπροπυλένιο σε εσωτερικό χώρο.

Πλαστική γραμματοσειρά για μπάνιο

Γραμματοσειρά για μπάνιο με θέρμανση

Γραμματοσειρά για μπάνιο με φως

Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών που διαθέτουν οι γραμματοσειρές για ένα λουτρό από πολυπροπυλένιο, αξίζει να αναφερθεί:

 • Ο σχεδιασμός εγκαθίσταται εύκολα σε οποιαδήποτε από τις επιλεγμένες θέσεις.
 • Το μπολ μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της κατασκευής, να αποσυναρμολογηθεί και να μετακινηθεί στο χώρο, όπως επιθυμούν οι πελάτες.
 • Τα πλαστικά μοντέλα πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Τα μοντέλα είναι ανθεκτικά στη συντήρηση, εύκολο να καθαριστούν. Η διάρκεια ζωής είναι απλά εκπληκτική - πάνω από 50 χρόνια.

Σύνθετες γραμματοσειρές

Σύνθετη γραμματοσειρά για μπάνιο είναι μια κατασκευή κατασκευασμένη από πολυμερή υλικά με συνθέσεις από υαλοβάμβακα. Το σύνθετο υλικό είναι ισχυρότερο από το σκυρόδεμα.Έχει την απαραίτητη ευελιξία για την τοποθέτηση της δομής σε οποιαδήποτε θέση σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικά:

 • Υψηλή διάρκεια ζωής - πάνω από 30 χρόνια.
 • Υψηλή αντοχή σε μηχανικές βλάβες.
 • Υψηλά αισθητικά χαρακτηριστικά (υπέροχα χρώματα, εκπληκτική υφή, τολμηρή απομίμηση).
 • Το κύπελλο δεν έχει ραφές, καθώς παράγεται με τη μέθοδο χύτευσης με έγχυση.

Υπάρχει ένα μειονέκτημα: στην τιμή ενός τέτοιου μοντέλου θα είναι αρκετά ακριβό. Ακόμη και μια ελίτ κλιτύ λουτρό κέδρου ή upscale μεταλλικές δεξαμενές μπορεί να είναι πολύ φθηνότερη.

Γραμματοσειρά για μπάνιο από πολυπροπυλένιο

Γραμματοσειρά για μπάνιο στο κήπο

Γραμματοσειρά για σάουνα

Ξύλινες γραμματοσειρές για μπάνιο

Γραμματοσειρές από ξύλο - μια κλασική επιλογή για όλο το χρόνο. Το ξύλο φαίνεται πλούσιο, πολυτελές, πρωτότυπο. Το μπολ μπορεί να διακοσμηθεί όπως σας αρέσει.

Είναι πολύ δύσκολο να κατασκευαστεί ανεξάρτητα μια δομή χωρίς τις δεξιότητες ενός ξυλουργού. Ωστόσο, αρκετά στερεά μοντέλα μπορούν να αγοραστούν έτοιμα. Μια ξύλινη γραμματοσειρά είναι κατάλληλη ως δεξαμενή για κρύο νερό και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύχρωμο λουτρό. Θερμαινόμενος θα πρέπει να πειραματιστεί, αλλά η ίδια η ιδέα αξίζει τον κόπο.

Για να δημιουργηθούν κύπελλα, χρησιμοποιούνται αυτοί οι τύποι ξύλου:

 • Cedar;
 • Oak
 • Linden;
 • Οξιά
 • Λάρνακα

Κάθε επιλογή είναι όμορφη με τον δικό της τρόπο. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι οποιαδήποτε ξύλινη κατασκευή απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Εάν δεν πλένετε το μπολ, δεν το θεραπεύετε με κατάλληλες ενώσεις, το προϊόν θα χάσει γρήγορα τόσο την αποτελεσματική του εμφάνιση όσο και τον λειτουργικό του σκοπό. Παρεμπιπτόντως, ακόμη και με εξαιρετική φροντίδα, μια ξύλινη γραμματοσειρά λειτουργεί κατά μέσο όρο όχι περισσότερο από 7 - 9 χρόνια (εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης της συσκευής, τη θέση της δεξαμενής και τα είδη ξύλου).

Η γραμματοσειρά για μπάνιο είναι γωνιακή

Γραμματοσειρά δρόμου για μπάνιο

Εγκατάσταση γραμματοσειράς για μπάνιο

Πρόσθετα εξαρτήματα και αξεσουάρ

Οι σύγχρονες γραμματοσειρές υψηλής τεχνολογίας μπορούν να θερμανθούν, ο οπίσθιος φωτισμός, ένα σύστημα μέτρησης της θερμοκρασίας του νερού. Ωστόσο, στην αναζήτηση των μοντέρνων καινοτομιών, που δεν είναι πάντοτε τόσο αναγκαίες όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά, δεν πρέπει να ξεχνάμε απλές αλλά πολύτιμες συσκευές.

Πρώτα απ 'όλα, η γραμματοσειρά πρέπει να είναι εξοπλισμένη με τις ακόλουθες συσκευές:

 • Καταστήματα για συνεδρίαση ή τοποθέτηση διαφόρων αξεσουάρ μπάνιου.
 • Βήματα για μια ομαλή κάθοδο στο νερό και μια άνετη έξοδο από τη δεξαμενή.
 • Σύστημα παροχής και εκκένωσης νερού.
 • Η παρουσία των απαραίτητων συσκευών για τοπική θέρμανση.

Για τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και όλους όσους εκτιμούν την άνεση, είναι καλύτερο να εξοπλίσετε τους χώρους κάμψης και ανάβασης με επιπλέον χειρολισθήρες σκαλοπατιών. Η πλήρωση με νερό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους:

 1. Με εύκαμπτο σωλήνα ή ντους.
 2. Μέσω ενός σταθερού αναμικτήρα τοίχου.
 3. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο ακροφύσιο, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να συνδεθεί ένας επιπλέον εύκαμπτος σωλήνας.

Σε γενικές γραμμές, τα απαραίτητα αξεσουάρ και οι πιθανές προσθήκες θα είναι διαθέσιμα από τους συμβούλους πωλήσεων εάν η γραμματοσειρά αγοράζεται έτοιμη. Αν το προϊόν κατασκευάζεται με το χέρι ή με τη βοήθεια ειδικών, θα είναι δυνατό να μάθετε άμεσα τις απαραίτητες συσκευές κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)