Σκάλα για την πισίνα: χρήσιμες πληροφορίες για όλους (27 φωτογραφίες)

Φαίνεται ότι η σκάλα για την πισίνα μπορεί να εκπροσωπείται μόνο σε μία μορφή και διαμόρφωση. Η διαφορά έγκειται μόνο στον αριθμό των βημάτων και στις διαστάσεις της ίδιας της δομής. Αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η επιλογή αυτής της συσκευής για στάσιμες πισίνες και φουσκωτά στοιχεία θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις μικρότερες αποχρώσεις. Όχι μόνο η άνεση, αλλά και η ασφάλεια εξαρτάται από την ικανοποιητική επιλογή αυτής της συσκευής.

Η κάθοδος σκαλοπατιών είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο που εγγυάται την ασφαλή λειτουργία της πισίνας. Αυτό είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο, όχι χωρίς διακοσμητική αξία. Η τοποθέτηση κάδου σκάλας οποιουδήποτε τύπου είναι δυνατή μόνο αν το βάθος του δοχείου νερού φτάσει τουλάχιστον ένα μέτρο. Αν η δεξαμενή νερού είναι μικρότερη από την καθορισμένη τιμή, δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση μιας σκάλας.

Σκάλα για το αλουμίνιο της πισίνας

Σκάλα για την πέτρα της πισίνας

Σκάλες για πισίνες πλαισίων

Η πιο αξιόπιστη σκάλα για την πισίνα πλαισίου είναι η Ρωμαϊκή. Ο σχεδιασμός είναι κατάλληλος για σημεία νερού που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται για τεράστια στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Μια σκάλα για μια φουσκωτή πισίνα ή για στατικά είδη μπορεί επίσης να είναι ανεξάρτητη. Εάν είναι απαραίτητο, το προϊόν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, να μετακινηθεί σε άλλο σημείο ή να μεταμορφώσει τη δομή ανάλογα με την κατάσταση.

Σκάλα για την πισίνα λευκή

Ξύλινη σκάλα για την πισίνα

Τα πιο αξιόπιστα σχέδια είναι το μέταλλο (αλουμίνιο, ανοξείδωτο). Τα περισσότερα μοντέλα προϋπολογισμού είναι πλαστικά.

Τέτοια προϊόντα είναι εξαιρετικά σπάνια κατασκευασμένα από ξύλο και άλλα υλικά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον αριθμό των σκαλοπατιών, οι σκάλες για την πισίνα μπορούν να είναι μονόπλευρες ή δύο όψεων, που αντιπροσωπεύονται από ένα τυπικό σκαλοπάτι ή πλήρη πλάγια βήματα. Όλες οι σημαντικές πτυχές της διαμόρφωσης του σχεδίου προκαθορίζονται από τις απαιτήσεις των πιθανών αγοραστών.

Σκάλα για την πισίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού

Σκάλα πισίνας διπλής όψης

Ρωμαϊκές σκάλες

Η αμφίδρομη ρωμαϊκή σκάλα και η ίδια η πισίνα είναι ένα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εγκαταστήσετε συνδετήρες. Οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούν γυαλιά εγκατάστασης από "ανοξείδωτο χάλυβα". Τα "γυαλιά" τοποθετούνται στο κέντρο της άγκυρας και τα ίδια τα σκαλοπάτια τοποθετούνται πάνω τους. Το χαμηλότερο τμήμα των σκαλοπατιών βυθίζεται στον πυθμένα, στηρίζεται σε αυτό.

Μια άλλη επιλογή: η χρήση των στάσεων στις πλευρές. Η κατασκευή δύο όψεων είναι σταθερή. Μερικοί εμπειρογνώμονες προτιμούν να διορθώνουν μόνο τα στοιχεία στήριξης που είναι τοποθετημένα στο "σώμα" της πλευράς.

Γωνία σκαλοπατιών

Εγκατάσταση σκάλων για την πισίνα

Γραμμή βινυλίου για την πισίνα

Ο αριθμός των βημάτων εξαρτάται άμεσα από το πόσο βαθιά είναι η ίδια η πισίνα. Συνήθως αρκετά 3 - 7 sites. Κάθε βήμα πρέπει να καλύπτεται με ειδική αντιολισθητική ουσία. Σήμερα, σχεδόν όλα τα μοντέλα (ακόμη και τα πιο πρωτόγονα) αντιμετωπίζονται με παρόμοιες συνθέσεις.

Επίσης, για την ασφάλεια, το μήκος αυτών των στοιχείων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Υπερβολικά σύντομα στοιχεία μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητη ολίσθηση, προκαλώντας μια τραυματική κατάσταση. Επιπλέον, πολύ σύντομα βήματα είναι δύσκολο να λειτουργήσει.

Γραμμή πισίνας γρανίτη

Σκάλα για την πισίνα πλαισίου

Σκάλα για το cast

Σκάλες για προκατασκευασμένες πισίνες

Για τις προκατασκευασμένες πισίνες, η πολυστρωματική κατασκευή των προφίλ κράματος ή των ανάγλυφων πλαστικών στοιχείων χρησιμοποιείται συχνότερα. Εξωτερικά, τα προϊόντα αυτά συχνά μοιάζουν με σκάλα. Σταθερότητα επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος ότι το ένα άκρο των σκαλοπατιών βρίσκεται στο έδαφος και το άλλο στο κάτω μέρος της δεξαμενής με νερό.

Τα σχέδια είναι αρκετά κινητά. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο, πιο κερδοφόρο μέρος ή να αφαιρεθούν εντελώς για κάποιο χρονικό διάστημα (για παράδειγμα, εάν η συσκευή χρησιμοποιείται για μια φουσκωτή πισίνα το καλοκαίρι ή το "μπολ" χρησιμοποιείται μόνο για σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα).

Μεταλλική σκάλα για την πισίνα

Εγκατάσταση σκάλων για την πισίνα

Ανοξείδωτη σκάλα πισίνας

Βασικές πτυχές

Εάν η πισίνα είναι χύδην τύπου, προτιμάται μια σκάλα διπλής κατεύθυνσης για μια πισίνα από ανοξείδωτο χάλυβα. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευρύτερη, το κιγκλίδωμα θα τοποθετηθεί απευθείας στο διοικητικό συμβούλιο.
Δεν είναι πάντα δυνατή η τοποθέτηση μιας ενιαίας δομής (όπως για τις εσωτερικές πισίνες). Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιο κατάλληλο να αγοράσετε ξεχωριστά κιγκλιδώματα και βήματα.

Οι κύριες απαιτήσεις για δομές από ανοξείδωτο χάλυβα:

 • Κάθε μεταλλική κατασκευή (όπως μια ξύλινη σκάλα για μια πισίνα) είναι εξοπλισμένη με χειρολισθήρες χωρίς αποτυχία.
 • Η απόσταση μεταξύ των βημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 εκατοστά.
 • Στα σκαλοπάτια πρέπει να τοποθετηθεί αντιολισθητική επίστρωση, και ολόκληρη η επιφάνεια επεξεργάζεται με ειδικές ενώσεις που εμποδίζουν τη διάβρωση.
 • Οποιοσδήποτε σχεδιασμός τόσο για μια φουσκωτή πισίνα όσο και για μια στάσιμη πισίνα πρέπει να υποστηρίζει πολύ βάρος.

Η κατασκευή διπλής όψεως ή μονής όψης μπορεί να συμπληρωθεί τόσο με μονολιθικά όσο και με ξεχωριστά κιγκλιδώματα. Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι αρκετά ευρύ, αλλά όχι υπερβολικά ογκώδεις. Η επιλογή του σχεδιασμού απαιτεί σε μεγάλο βαθμό την εξέταση των διακοσμητικών ιδιοτήτων του προϊόντος. Η κάθοδος της σκάλας πρέπει να ταιριάζει με το σχεδιασμό, να συμπληρώνει την πισίνα και την πλατφόρμα κοντά σε αυτήν.

Πλαστική σκάλα για την πισίνα

Πλαϊνή σκάλα πισίνας

Σκάλα πισίνας με πλατφόρμα

Αναλογικά από πλαστικό

Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σκάλα για μια πισίνα, εάν όλα τα αξεσουάρ είναι πραγματικά καλής ποιότητας. Τα πλαστικά προϊόντα θεωρούνται ο πιο προϋπολογισμός, αλλά το πιο βραχύβιο υλικό. Εάν ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι αρκετά ανθεκτικός στους μύκητες ή τα καλούπια, ακόμη και πολύ καλό πλαστικό είναι πολύ ευάλωτο σε αυτό το θέμα.

Δεν είναι δυνατή η επεξεργασία του πλαστικού κατά τρόπο που να αυξάνει τις επιδόσεις του πολλές φορές. Διαφορετικά, τέτοια σχέδια θα ήταν πολύ δαπανηρά, αλλά δεν θα διαρκούσαν όσο ένας ανοξείδωτος χάλυβας.

Η κατάσταση είναι παρόμοια με τα προϊόντα ξύλου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ξύλινα σκαλοπάτια συμπληρώνουν πολύ αποτελεσματικά τον σχεδιασμό της πισίνας (ειδικά στο δρόμο), αλλά δεν είναι εντελώς ανθεκτικά.

Φωτισμένη σκάλα πισίνας

Σκάλα για την πισίνα κάτω από το νερό

Σκάλα για την πισίνα ημικυκλική

Ξεχωριστές κατηγορίες πλαγιών

Υπάρχουν αρκετοί τύποι καταβάσεων στην πισίνα, οι οποίοι διαφέρουν σημαντικά από τους παραπάνω "κλασικούς" τύπους. Δημιουργώντας μια πισίνα do-it-yourself με μια πλατφόρμα και ενδιαφέροντα αξεσουάρ, κάθε ιδιοκτήτης διαμερισμάτων θέλει να κάνει το σχέδιο όχι μόνο άνετο και ασφαλές, αλλά και αποκλειστικό.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα κάθοδος για τις πισίνες μπορεί να ονομαστεί η κατασκευή του μπαλνεολογικού τύπου. Η εγκατάσταση σκαλοπατιών σε μια πισίνα αυτού του είδους δεν θα είναι εύκολη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σχέδιο συμπληρώνεται με ενσωματωμένα ακροφύσια. Ο στόχος τους: να μασάζ την οσφυϊκή και σπονδυλική σπονδυλική στήλη της ανθρώπινης κορυφογραμμής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για θεραπευτικούς όσο και προφυλακτικούς σκοπούς, ενισχύοντας την υγεία των κολυμβητών.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε τις πλαγιές για τα παιδιά. Έχουν περισσότερα βήματα. Είναι πολύ μικρότερες από την τοποθεσία "ενηλίκων". Επιπλέον, ο σχεδιασμός συμπληρώνεται πάντοτε με χαμηλά κιγκλιδώματα και το διάστημα μεταξύ των βημάτων είναι ελάχιστο.

Πρόσφατα, οι κατασκευαστές προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους πιθανούς αγοραστές με ενδιαφέροντα μοντέλα για φουσκωτές πισίνες. Συνήθως είναι πολύ κινητό και ελαφρύ.Τα πλαίσια διατηρούν τα χαρακτηριστικά αντοχής τους, αλλά διαφέρουν σε τύπο από τα ίδια ανοξείδωτα ή πλαστικά αντίστοιχα.

Πλαϊνή σκάλα για την πισίνα

Αντιολισθητική σκάλα πισίνας

Ορθογώνια σκάλα πισίνας

Σχετικά με την επιτυχημένη επιλογή

Αξίζει και πάλι να επικεντρωθεί στα κιγκλιδώματα. Το κανονικό ύψος της κατασκευής είναι ένα και μισό μέτρα. Στην ιδανική περίπτωση, μέρος της σκάλας πρέπει να είναι πάνω από το νερό (αν και ¼), και τα υπόλοιπα τμήματα θα πρέπει να βυθιστούν στην ενδοχώρα.

Επιλέγοντας μια σκάλα, αξίζει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Δύναμη προϊόντος
 • Δημιουργία ποιότητας της ίδιας της δομής.
 • Εργονομικό
 • Η άνεση της κατάβασης.
 • Άνετη ανύψωση;
 • Το υλικό για το προϊόν πρέπει να είναι πρακτικό και ανθεκτικό.
 • Η βέλτιστη μέθοδος της εγκατάστασης.
 • Γενική ασφάλεια.
 • Διαστάσεις της δομής.
 • Πολιτική τιμολόγησης των αγαθών.

Πρέπει να καταλάβετε ότι το πολύ φτηνό προϊόν σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να είναι υψηλής ποιότητας. Το φτωχό υλικό, η αμφίβολη συναρμολόγηση ή ο ασταθής σχεδιασμός που δημιουργούν κακή αντίληψη αποτελούν άμεση απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει πάντα να προτιμάτε μόνο πραγματικά καλά μοντέλα, τα εργονομία και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των οποίων δεν αμφισβητούνται.

Κρυμμένη σκάλα πισίνας

Σκάλα για μια στάσιμη πισίνα

Κάθοδος πισίνας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)