Τοιχοποιία στο σχεδιασμό του υπογείου (24 φωτογραφίες)

Διαθέτοντας το δικό τους σπίτι ή εξοχικό σπίτι, οι άνθρωποι θέλουν να φαίνονται όμορφα και κομψά, τόσοι πολλοί θέλουν να κάνουν μια μοναδική επένδυση του σπιτιού. Επί του παρόντος, η αγορά παρέχει την ευκαιρία να επιλέξει το υλικό γι 'αυτό. Ένα από αυτά τα υλικά είναι το υπόγειο υπόστεγο κάτω από ένα τούβλο. Βρίσκει εφαρμογή στο σχηματισμό ενός τυπικού εξωτερικού τούβλου.

Χαρακτηριστικά

Τα πάνελ από τούβλα χρησιμοποιούσαν μόνο για το κλείσιμο της βάσης λόγω της απαγορευτικής τιμής. Τώρα ένα τέτοιο υλικό είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλους. Οι κατασκευαστές αυτών των πάνελ αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν την απόκτηση πολλών τύπων στοιχείων με υφή για την κάλυψη του σπιτιού.

Λευκή παρακαμπτήριος κάτω από ένα τούβλο

Τοιχοποιία τσιμέντου από τούβλα

Η τοίχο από τούβλα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • Χρησιμοποιείται για το τελείωμα του υπογείου ή ολόκληρου του σπιτιού.
 • Το πάχος των στοιχείων είναι σχεδιασμένο ώστε να αντέχει σε μηχανική βλάβη.
 • Μερική εφαρμογή σε συνδυασμό με την συμβατική παρακαμπτήριος είναι δυνατή όταν καλύπτεται ολόκληρη η επιφάνεια του σπιτιού.
 • Καθαρή λειτουργία εγκατάστασης.
 • Διαφορετικά χρώματα (καφέ, κόκκινο, κίτρινο, λευκό τούβλο) είναι δυνατά.

Οι πίνακες αυτοί είναι κατάλληλοι για το φινίρισμα οποιωνδήποτε κτιρίων από διαφορετικά υλικά τοίχων. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχοντικό από τούβλο ή ένα πέτρινο παλάτι.

Υπόγειο υπόστεγα κάτω από ένα τούβλο

Τοιχοποιία για υπόγειο

Ποικιλίες

Οι προσόψεις από τούβλα χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα των πάνελ, αλλά υπάρχουν και διάφοροι τύποι τοίχων από τούβλα σε σχέση με την τεχνολογία κατασκευής:

 • Μεταλλικές πλάκες από τούβλα - χάλυβας ή αλουμίνιο χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του υλικού. Επίσης γνωστό ως σιδερένιο παρακαμπτήριος. Έχει τις ιδιότητες αθέμιτης αντίστασης, αντοχή σε σοκ, ανθεκτικότητα, αδράνεια στο νερό, χαμηλές θερμοκρασίες, υπεριώδη ακτινοβολία. Το άνω στρώμα των πλαισίων σχηματίζεται από ένα στρώμα ψευδαργύρου, το οποίο βοηθά στην προστασία από τη σκουριά. Εάν προκύψουν βλάβες, ο πίνακας είναι σπάνια ανακτήσιμος. Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση βιομηχανικών κτιρίων ή βιομηχανικών κτιρίων. Κατά την επένδυση, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα ισχυρό πλαίσιο, έτσι ώστε τα πάνελ να έχουν σημαντικό βάρος.
 • Vinyl πλαισιώσει κάτω από ένα τούβλο - στην κατασκευή του χλωριούχου πολυβινυλίου που χρησιμοποιείται, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια δομή παρόμοια με ένα πραγματικό τούβλο. Το υλικό διατηρεί τις μάζες του αέρα, οι οποίες επηρεάζουν τις θερμομονωτικές ιδιότητες. Τα πάνελ έχουν εγγενείς ιδιότητες αντίστασης στο νερό, παγωμένες συνθήκες, υπεριώδη ακτινοβολία, φωτιά. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του τύπου είναι το χαμηλό βάρος των πάνελ, το οποίο επηρεάζει τη διαδικασία ταχείας επένδυσης. Επίσης, τα πάνελ μπορούν να κοπούν εύκολα και να αποθηκευτούν στα υπόλοιπα μέρη.
 • Ο οπλισμός τσιμέντου από ίνες - γίνεται με τσιμέντο και ίνες κυτταρίνης. Το αποτέλεσμα είναι μια στερεή μονολιθική επικάλυψη. Αυτό το είδος έχει υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με άλλα είδη. Ένα τέτοιο υλικό έχει μια μεγάλη μάζα, η οποία απαιτεί τη βοήθεια άλλων στην διακόσμηση. Όταν αντιμετωπίζετε, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε προκαταρκτικές εργασίες για την ενίσχυση των τοίχων και του θεμελίου. Οι πίνακες είναι ανθεκτικοί στον παγετό και δεν εκτίθενται σε υπεριώδεις ακτίνες.

Οι κατασκευαστές πάνελ προσπαθούν να επεκτείνουν το φάσμα των προϊόντων, επινοώντας νέα είδη υλικών.

Έτσι, υπάρχει ένα είδος βινυλίου πλαισιώσει, που χαρακτηρίζεται από την παρουσία της μόνωσης. Τα πάνελ είναι παρόμοια με μια κατασκευή σάντουιτς μεγάλου πάχους.Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να κάνετε τη μόνωση του σπιτιού.

Τοιχοποιία διακοσμητική

Τοιχοποιία για το σπίτι

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τούβλα διακόσμηση παρακαμπτήριος έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Το υλικό είναι ανθεκτικό στις αρνητικές επιπτώσεις του ηλιακού φωτός, της χαμηλής θερμοκρασίας, της βροχής, που βοηθά στην προστασία των τοίχων και του μονωτικού υλικού από την καταστροφή.
 • Η μεθοδολογία παραγωγής έχει σχεδιαστεί για την κατασκευή μονολιθικών συνιστωσών μίας εγκατάστασης από τούβλα, τα οποία είναι παρόμοια με τα πραγματικά τούβλα. Τα μη σπάζοντας πάνελ δεν επιτρέπουν κενά.
 • Αντιμετωπίζοντας το εξωτερικό του σπιτιού με τούβλο που πλαισιώνει χαρακτηρίζεται από την απουσία δυσκολιών στην εργασία.
 • Ελαττώματα στα πάνελ σπάνια συμβαίνουν, αποκλειστικά υπό μηχανική επίδραση με επαρκή πίεση.
 • Η πρακτικότητα της εφαρμογής δικαιολογείται από την επίτευξη της ελάχιστης ποσότητας αποβλήτων κατά τη διάρκεια εργασιών φινιρίσματος προσόψεων.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Φιλικές προς το περιβάλλον πάνελ.
 • Χαμηλό κόστος εργασίας σε σύγκριση με το τούβλο ή την πέτρα.

Κάλυψη κάτω από ένα μέτωπο τούβλου

Τσιμέντο οπλισμού ινών κάτω από ένα τούβλο

Τοιχοποιία στο εσωτερικό

Το περίβλημα τούβλου, εκτός από τις θετικές ιδιότητές του, παρουσιάζει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

 • Με κακή εγκατάσταση, είναι δυνατή η αλλαγή σχεδιασμού, σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες τα πάνελ συμπιέζονται και επεκτείνονται, επομένως πρέπει να τηρείται αυστηρά η τεχνολογία επένδυσης.
 • Τα διαλύματα χρώματος σε σύγκριση με τα τούβλα κλίνκερ ή τεχνητή πέτρα δεν είναι τόσο διαφορετικά.
 • Κατά την προσεκτικότερη επιθεώρηση, μπορείτε να δείτε τη διαφορά μεταξύ απομίμησης και πραγματικής τοιχοποιίας.

Η ύπαρξη αρκετών αδυναμιών δεν επηρεάζει σε πολλές περιπτώσεις την επιλογή ενός πλαισίου για ένα τούβλο για εξωτερική διακόσμηση, επειδή η τιμή ενός τέτοιου υλικού είναι πολύ χαμηλότερη. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε την καφέ ή κίτρινη εμφάνιση των πλαισίων και να δημιουργήσετε μια επένδυση σαν κλίνκερ.

Πέτρινες πλαισιώσεις

Κλινοσκεπάσματα τούβλο κλίνκερ

Καφέ τούβλο

Εφαρμογή

Η κάλυψη του σπιτιού με απομιμήσεις τούβλων σε περισσότερες περιπτώσεις πραγματοποιείται έξω, αλλά είναι δυνατή η χρήση τέτοιων στοιχείων μέσα στο κτίριο. Επιλογές εφαρμογής υλικού:

 • Αντιμετωπίζοντας την κοινή επιφάνεια των πλευρών, υπόγειο, κολώνες της βεράντας κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός μεγάλου σπιτιού. Τα πιο προτιμώμενα χρώματα είναι καφέ και άσπρο. Μπορούν να συνδυαστούν με τοιχοποιίες και βαμμένους τοίχους.
 • Αντιμετωπίζοντας το μπάρμπεκιου ή το τζάκι στο σπίτι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται πάνελ από ίνες τσιμέντου, καθώς υπάρχει άμεση πυρκαγιά.
 • Για φινίρισμα κληματαριών, περίπτερα, προσωπικά κτίρια.

Για διακοσμητικούς σκοπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς πίνακες χρωμάτων. Η βάση είναι κατασκευασμένη σε σκούρα χρώματα και τα υπόλοιπα σε ανοιχτά χρώματα.

Εγκατάσταση

Η τοποθέτηση του πλαισίου κάτω από ένα τούβλο αρχίζει με την τοποθέτηση ενός κιβωτίου. Συχνά κατασκευάζεται από μεταλλικό προφίλ, το οποίο απλοποιεί τη διαδικασία εργασίας με μεταλλικά φύλλα ή στοιχεία από τσιμέντο ινών.

Πρέπει επίσης να υπολογίσετε την ποσότητα του υλικού. Για να γίνει αυτό, μετρήστε το μήκος και το ύψος των τοίχων. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η συναρμολόγηση απαιτεί την τοποθέτηση της εικόνας, οπότε είναι απαραίτητο να παρέχεται ένα περιθώριο 10%.

Κόκκινο παρακαμπτήριος κάτω από ένα τούβλο

Μεταλλική παρακαμπτήριος τούβλο

Εγκατάσταση παρακαμπτηρίου κάτω από τούβλο

Πριν από την εγκατάσταση του υλικού στο εξωτερικό του σπιτιού, θα πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες, οι οποίες υποδεικνύουν τις διαστάσεις των απαραίτητων κενών μεταξύ των επιμέρους στοιχείων. Βήματα εγκατάστασης:

 1. Ο πρώτος πίνακας είναι εγκατεστημένος στη ράβδο εκκίνησης έτσι ώστε η γωνία του να μην εισέρχεται στην άκρη του προφίλ. Οι εργασίες εκτελούνται από αριστερά προς τα δεξιά.
 2. Μετά τη μετατόπιση του πίνακα προς τα δεξιά, εφαρμόζεται ένα στρώμα στεγανωτικού.
 3. Αγκιστρώστε τον πίνακα με γωνία.
 4. Στερεώστε τον πίνακα με καρφιά ή βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 5. Ο δεύτερος πίνακας ξεκινάει στο προφίλ και μετακινείται στο πρώτο στοιχείο.
 6. Επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για την εγκατάσταση πάνελ στο τέλος του καπακιού.
 7. Στερέωση πλαισιώνοντας στα γωνιακά τμήματα χρησιμοποιώντας προφίλ ή γωνία.
 8. Κάνοντας έναν άλλο τοίχο.

Η διαδικασία τελειώνει με την τοποθέτηση ενός προφίλ προσαρμογής, όπου πρέπει πρώτα να κάνετε τρύπες σε μέγεθος μεγαλύτερες από τη διάμετρο των συνδετήρων. Ταυτόχρονα, συνδέστε με το θεμέλιο και γεμίστε τις άκρες των πλαισίων. Επιτρέπεται η χρήση σφραγισμένης σύνθεσης για επιπλέον ενίσχυση.

Τοιχοποιία για υπαίθρια εργασία

Αντιμετωπίζοντας το σπίτι με τούβλα

Κάλυψη κάτω από ένα τούβλο σε ένα κλουβί

Κατά τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να αποκολληθεί χωρίς να εφαρμοστεί υπερβολική δύναμη.Όταν στερεώνεται, δεν είναι απαραίτητο να εισάγετε υλικό στους ακροδέκτες στήριξης που παρέχονται για προστασία από πιθανές αλλαγές παραμόρφωσης.

Τοιχοποιία από τούβλα

Τοιχοποιία από τούβλα

Πλάκες από τούβλα

Κανόνες φροντίδας

Κατά την επιλογή πάνελ διαφόρων προϊόντων, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες για τη φροντίδα του υλικού:

 • Στο τέλος της εγκατάστασης, θα πρέπει να αφαιρέσετε την εξωτερική μεμβράνη και να σκουπίσετε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί.
 • Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα με ένα υγρό πανί ή με ένα ρεύμα νερού από πάνω προς τα κάτω.
 • Η μεταλλική παρακαμπτήριος κάτω από ένα τούβλο είναι συχνά εκτεθειμένη σε γρατζουνιές, επομένως, μετά την ανίχνευση βλάβης, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε, να προετοιμαστείτε και να βάψετε την επιφάνεια.
 • Τα πάνελ μπορούν να αλλάξουν εάν δεν είναι δυνατή η αποκατάσταση της επιφάνειας.

Η έγκαιρη και ποιοτική φροντίδα συμβάλλει στη μεγάλη διάρκεια ζωής της πρόσοψης.

Το παρακαμπτήριο υπογείου είναι ένα από τα αισθητικά υλικά για διακόσμηση σπιτιού. Διαφορετικοί τύποι πάνελ από τούβλα σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μοναδικές διακοσμητικές επενδύσεις σε διαφορετικά χρώματα και υφές. Ένα τέτοιο υλικό πρόσοψης θα προστατεύει αξιόπιστα τους τοίχους του σπιτιού για πολλά χρόνια.

Τοιχοποιία με μόνωση

Τούβλα βινυλίου πλαισιώσει

Τοιχοποιία για ένα εξοχικό σπίτι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)