Η σχάρα του γκαζόν είναι μια ιδανική επιλογή για τη δημιουργία φυσικών πράσινων μονοπατιών στη χώρα (20 φωτογραφίες)

Είναι δύσκολο να φανταστεί καν ένα μικρό καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι χωρίς μονοπάτια κήπου. Είναι συνηθισμένο να πούμε ότι πρέπει να είναι άνετα και καλά περιποιημένα. Πολλές επιλογές σχεδιασμού για διαδρομές μπορεί να κάνουν κάπως δύσκολο να επιλέξετε το σωστό υλικό. Πρόσφατα, υπήρξε η τάση να μην χρησιμοποιούνται περίπλοκες και δαπανηρές επικαλύψεις για το σχεδιασμό διαδρομών. Η διάταξη των πράσινων οικολογικών διαδρομών γίνεται μοντέρνα, η οποία, αν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με διάφορα άλλα υλικά φινιρίσματος (πέτρα, ξύλο). Είναι οι γρίλιες γκαζόν που χρησιμεύουν ως βάση για το σχηματισμό μιας φυσικής και ομοιόμορφης επιφάνειας γρασιδιού.

Σκυρόδεμα σχάρα χλοοτάπητα

Ξύλινη σχάρα γκαζόν

Η σχάρα χλοοτάπητα για μονοπάτια σχηματίζεται από βαρύτατα κύτταρα που συνδυάζονται σε μονάδες. Τα επιμέρους στοιχεία του συστήματος συνδέονται μέσω μανδάλων.

Τιμές Λειτουργικού Σχεδιασμού:

 • την ενίσχυση του εδάφους του εδάφους και την πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους ·
 • προστασία των ριζικών συστημάτων των φυτών ·
 • δίνοντας στα κομμάτια μια ελκυστική εμφάνιση.
 • εξασφαλίζοντας μια ομαλή επιφάνεια του γκαζόν.
 • αποφυγή ζημιών στο δρόμο.

Οι τομείς χρήσης της κατασκευής είναι πολύ διαφορετικοί: παιδικές χαρές, μονοπάτια κήπου και οικόπεδα οικισμών, χώροι στάθμευσης και δρόμοι πρόσβασης.

Σχεδιασμός γκαζόν γρασίδι

Γκαζόν στο σπίτι

Ανάλογα με την εφαρμογή, επιλέγεται το σχήμα του πλέγματος. Οι δομές ρομβοειδούς και κυψελοειδούς κατασκευής θεωρούνται τυποποιημένες και χρησιμοποιούνται κυρίως για πεζόδρομους. Τέτοια σχάρες έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία κάτω από συνθήκες φορτίου μέχρι 200t / τ.μ.

Πλεονεκτήματα της σχάρας του χλοοτάπητα:

 • ευκολία μεταφοράς (βάρος μεμονωμένων στοιχείων - 1-6 kg, διαστάσεις - 400x600 mm).
 • εύκολη εγκατάσταση (είναι δυνατή η συλλογή του χλοοτάπητα τόσο με το χέρι όσο και αυτόματα).
 • εξαιρετική αντοχή στον παγετό (αντέχει στους - 40 ° C).
 • φιλική προς το περιβάλλον (κατά κανόνα, η κύρια πρώτη ύλη είναι ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο υψηλής αντοχής που δεν περιέχει βλαβερά πρόσθετα) ·
 • απλή φροντίδα της επιφάνειας του φυτού - μπορείτε να κόβετε το γρασίδι με διάφορες συσκευές: χορτοκοπτικά, χλοοκοπτικές μηχανές και χλοοκοπτικές μηχανές.

Γραμμή χόρτου

Γκαζόν γκαζόν

Σύντομη περιγραφή ορισμένων τύπων γκαζόν

Καλά-περιποιημένα μονοπάτια δεν δίνουν μόνο το καλοκαίρι εξοχικό σπίτι μια αισθητική εμφάνιση. Είναι ωραίο να περπατάτε ξυπόλητοι σε μαλακό γρασίδι και να νιώσετε την απαλή και δροσερή πινελιά πράσινου. Έχοντας ξοδέψει λίγα χρήματα και αρκετό καιρό, μπορείτε να αναβιώσετε τον κήπο και να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για μια ευχάριστη διαμονή για όλη την οικογένεια. Ανάλογα με το φορτίο, τα χαρακτηριστικά εδάφους, επιλέγεται επίσης ο τύπος σχάρας γκαζόν. Επιπλέον, είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι δομών σε μία τοποθεσία.

Για την κυτταρική παραγωγή, χρησιμοποιείται σκυρόδεμα ή πλαστικό υψηλής αντοχής.

Πλαστικές μάσκες

Αυτά τα προϊόντα είναι σε μεγάλη ζήτηση, καθώς είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό πλαστικό και διατίθενται σε δύο τύπους - τυλιγμένα και αρθρωτά.

Γκαζόν

Γρασίδι σχιστόλιθου

Ένα τυλιγμένο επίπεδο πλέγμα κυλίεται πάνω από την επιφάνεια του εδάφους και στερεώνεται με άγκυρες. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για γρήγορη καταγραφή μονοπατιών - δεν απαιτείται ειδική προετοιμασία και ισοπέδωση επιφάνειας.

Το δομοστοιχειωτό σύστημα έχει μια τρισδιάστατη δομή και τα πιο δημοφιλή σχήματα κυττάρων είναι ρόμβοι και "κηρήθρες".

Η σχάρα γκαζόν για μονοπάτια στη χώρα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • την ικανότητα να καλύπτουν μονοπάτια οποιουδήποτε ακανόνιστου σχήματος (τα κύτταρα μπορούν εύκολα να χωριστούν σε τμήματα) ·
 • πρόσβαση στην εγκατάσταση - δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός.
 • αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • απλή και ισχυρή σύνδεση μεταξύ των ενοτήτων.
 • οι εποχιακές διαφορές θερμοκρασίας δεν επηρεάζουν τις λειτουργικές ιδιότητες.
 • το υλικό δεν περιέχει επιβλαβείς ακαθαρσίες και δεν είναι τοξικό.

Η τυποποιημένη σειρά χρωμάτων των πλαστικών πλεγμάτων είναι μαύρο και πράσινο.

Δεν συνιστάται η χρήση πλαστικών εξαρτημάτων σε επιφάνειες με σύνθετα εδάφη, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της σχάρας υπό αυξημένα μηχανικά φορτία.

Εγκατάσταση σχάρας γκαζόν

Χώρος στάθμευσης γκαζόν

Πλαστική μάσκα γκαζόν

Σκυρόδεμα μονάδες χλοοτάπητα

Αρχικά, χρησιμοποιήθηκαν δομές από σκυρόδεμα για τον εξοπλισμό γκαζόν. Οι ιδιαιτερότητες της εγκατάστασής τους είναι ίδιες με αυτές των πλαστικών κυττάρων: οι μπλοκ τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο στο πάνω μέρος του εδάφους.

Η ιδιαιτερότητα των κατασκευών από σκυρόδεμα: είναι ιδανικά κατάλληλες για εξοχικές κατοικίες με σκληρά εδάφη, όπου είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα σύστημα αποστράγγισης κατάλληλο για την περιοχή.

Πλεονεκτήματα:

 • μακρά περίοδο λειτουργίας ·
 • υψηλό ποσοστό αντοχής - οι ενότητες έχουν αποδειχθεί στον σχεδιασμό των οδών κυκλοφορίας των οχημάτων.
 • προσιτή τιμή ·
 • δεν απαιτούνται ειδικές προπαρασκευαστικές εργασίες πριν από την εγκατάσταση των δομών.

Πλαστική σχάρα γκαζόν

Πλακάκι γκαζόν

Μειονεκτήματα:

 • κάποια "ασχήμια" - η δομή του σκυροδέματος δεν κλείνει τελείως με τη βλάστηση.
 • στερεό βάρος της σχάρας.
 • η εγκατάσταση των μονάδων πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Κατά την τοποθέτηση μονάδων σκυροδέματος δεν χρησιμοποιείται ενίσχυση, επομένως η ακατάλληλη εγκατάσταση δεν θα "ζει" για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, η ποιότητα και η μάρκα του σκυροδέματος επηρεάζει την περίοδο λειτουργίας. Η μέση διάρκεια μιας διαδρομής είναι 25-30 χρόνια.

Χλοοτάπητα

Γκαζόν

Κανόνες για την τοποθέτηση της σχάρας του γκαζόν

Η εσφαλμένη τοποθέτηση του αρθρωτού συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση και καταστροφή της δομής, επομένως πρέπει να ακολουθηθεί η τεχνολογία εγκατάστασης.

 1. Επισήμανση κομματιών στην τοποθεσία.
 2. Σύμφωνα με τη σήμανση, αφαιρούνται 20-25 cm χώματος.
 3. Η επιφάνεια είναι συμπαγής και οι πλευρές της τροχιάς είναι ενισχυμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο χύτευσης σκυροδέματος στο ξυλότυπο).
 4. Ένα στρώμα αμμοχάλικου γεμίζει σε ύψος 15-20 cm (το πάχος του στρώματος καθορίζεται από το επίπεδο φορτίου).
 5. Τα γεωυφάσματα τοποθετούνται για να αποστραγγίζονται και να προστατεύουν το μονοπάτι από τα ζιζάνια.
 6. Ένα στρώμα άμμου πάχους περίπου 3 cm χύνεται και η επιφάνειά του είναι προσεκτικά ρυθμισμένη.
 7. Τοποθετούνται πλαστικά δομοστοιχεία (για μονοπάτια της χώρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχάρα πάχους -5 cm). Ένα στρώμα εδάφους πάχους 3 cm χύνεται στα κύτταρα.
 8. Χλοοτάπητα χόρτα σπέρνονται, και ολόκληρη η δομή είναι καλυμμένη με το έδαφος στο χείλος. Η επιφάνεια αφυδατώνεται απαλά.

Κατά την επισήμανση μονοπατιών κήπου, είναι σημαντικό να τα τοποθετήσετε αρμονικά στο τοπίο του χώρου. Είναι επίσης επιθυμητό ο σχεδιασμός των διαδρομών να συμπληρώνει οργανικά το συνολικό σχέδιο τοπίου του χώρου και το εξωτερικό του κτιρίου. Έτσι, εάν χρησιμοποιήθηκε φυσική πέτρα για τη διακόσμηση της πρόσοψης του σπιτιού, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια κατά τη δημιουργία μονοπατιών (οριοθετήστε ένα μονοπάτι ή βγάλτε ένα μοτίβο γρασίδι και πέτρα).

Γκαζόν στον κήπο

Καθαρό χλοοτάπητα

Συμβουλές για την φροντίδα του χορτοτάπητα

Η συνεχής και σωστή συντήρηση θα είναι το κλειδί για μια μακρά διάρκεια ζωής των οικολογικών διαδρομών.

Για τον καθαρισμό του χιονιού το χειμώνα χρησιμοποιούνται εργαλεία με ασφαλή επίστρωση (πλαστικά φτυάρια). Το καλοκαίρι, είναι αρκετό να κόβουμε τακτικά τη βλάστηση (συνιστάται να μην επιτρέπεται η ανάπτυξη γρασίδι πάνω από 5 cm).

Τοποθέτηση της σχάρας του χλοοτάπητα

Οι κατεστραμμένες δομικές μονάδες πρέπει να αντικατασταθούν.

Κατά την ξηρά περίοδο του καλοκαιριού, τα μονοπάτια ποτίζονται.

Ενίσχυση του εδάφους με μια σχάρα χλοοτάπητα

Για την καλύτερη ανάπτυξη του χόρτου χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα λιπάσματα. Η τακτική ζύμωση των ζιζανίων θα βοηθήσει στη διατήρηση της καλυμμένης εμφάνισης της διαδρομής.

Εκτός από την κύρια λειτουργία - δημιουργώντας τη δυνατότητα γρήγορης και άνετης κίνησης γύρω από τον ιστότοπο - οι διαδρομές κήπου συμμετέχουν στη διαμόρφωση του χώρου του χώρου και διαδραματίζουν έναν διακοσμητικό ρόλο, συνδυάζοντας έτσι διαφορετικές φόρμες και υλικά με πρωτότυπο τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό σχεδιασμό τοποθεσίας και να εφαρμόσετε μεμονωμένες δημιουργικές ιδέες.

Πράσινη σχάρα γκαζόν

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)