Kokhiya: πώς να μεγαλώνουν και να φροντίζουν (21 φωτογραφίες)

Σήμερα, η Kohiya χρησιμοποιείται ενεργά για τη διακόσμηση προσωπικών οικοπέδων και πάρκων. Αυτό το φυτό εμφανίστηκε στην Κίνα και γρήγορα έγινε δημοφιλής. Σήμερα καλλιεργείται στην Ευρώπη, την Ασία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική. Η παγκόσμια δημοτικότητα του κυπαρισμένου καλοκαιριού εξηγείται από την ανεπιτήδευσή του στις κλιματολογικές συνθήκες και την ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Τι φαίνεται το φυτό;

Πολλοί από εμάς είναι εξοικειωμένοι με το kohiya - έναν θάμνο με ένα πλούσιο στέμμα. Το φυτό σχηματίζεται και αποκτά την εμφάνισή του στις αρχές Ιουνίου και δεν το χάνει μέχρι τον πρώτο παγετό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το χρώμα του kohih αλλάζει. Πρώτον, το φυτό είναι σκούρο πράσινο ή ανοιχτό πράσινο, και το φθινόπωρο χτυπά με μια φωτεινή παλέτα χρωμάτων. Μπορεί να είναι:

 • κίτρινο.
 • πορτοκαλί
 • κόκκινο;
 • σκούρο βατόμουρο.

Δεν είναι για τίποτα το kohiya ονομάζεται καλοκαιρινό κυπαρίσσι. Έχει πολύ απαλό, λεπτό, χωρίς φύλλα, μεταξένια φύλλα που αισθάνονται σαν βελόνες κυπαρισσιού. Το Kokhiya είναι σταθερά στερεωμένο στο έδαφος - η ρίζα του έχει μήκος περίπου τρία μέτρα. Χάρη στο αναπτυγμένο ριζικό σύστημα, το εργοστάσιο ανέχεται εύκολα ξηρούς χρόνους και ριζώνει ακόμη και στην Αφρική.

Ανθισμένο κοχύλια

Kohiya στη χώρα

Τον Ιούλιο, ο θάμνος αρχίζει να ανθίζει, αλλά το λουλούδι της κοκιάς έχει μια μη προφανή εμφάνιση. Τέτοια λουλούδια είναι δύσκολο να δουν, επειδή κρύβονται κάτω από το φύλλωμα στις κορυφές των κλαδιών. Μετά την ολοκλήρωση της επικονίασης, μικρά καρύδια με σπόρους ωριμάζουν στη θέση των λουλουδιών, τα οποία, πέφτοντας στο έδαφος, δίνουν μια νέα καλλιέργεια το επόμενο έτος.

Kohiya διακοσμητικά

Προβολές του kohii

Σήμερα στη φύση υπάρχουν περισσότερα από 80 είδη και ποικιλίες αυτού του φυτού. Στην διακοσμητική κηπουρική, χρησιμοποιούνται ενεργά οι ακόλουθοι τύποι κοχιά:

 • πολυετή kohiya?
 • σκούπα κοχιά?
 • κοχιά πυκνά άνθη?
 • κοχιά τριχωτό?
 • jade?
 • κοχιά με λουλούδια.

Το Venichnaya χρησιμοποιείται ενεργά στον σχεδιασμό του τοπίου και είναι κατάλληλο για καλλιέργεια στην κεντρική Ρωσία. Έχει το σχήμα μιας ογκώδους σφαίρας, η οποία το φθινόπωρο αποκτά μια ευγενή σκούρο κόκκινη απόχρωση. Αυτός ο τύπος kohii ανέχεται εύκολα τους μικρούς παγετούς και ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες των προαστιακών περιοχών μέχρι τους πρώτους σοβαρούς παγετούς και το χιόνι.

Kohiya στο σπίτι

Εικόνα από κοχίγια

Πολυετής κοχιά είναι μια διακλάδωση, αλλά μικρό θάμνος - ύψος όχι περισσότερο από 50 cm.All ποικιλίες αυτής της ποικιλίας μπορεί να καλύψει μια μεγάλη περιοχή της γης - το μήκος των στελεχών του ερπετό πολυετή κοχύλια φτάνει 70 cm.If το φυτό είναι κατάλληλα φροντίδα, θα καλύψει το έδαφος με ένα πράσινο μεταξωτό μαλακό χαλί.

Το Cochia Hairy χρησιμοποιείται επίσης εκτενώς στο σχεδιασμό του τοπίου. Ο θάμνος μεγαλώνει με τη μορφή μίας ογκομετρικής σφαίρας, η οποία σε διάμετρο φτάνει τα 70 cm, και σε ύψος - περίπου ένα μέτρο. Στις αρχές του καλοκαιριού, τα φυτά έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα και το φθινόπωρο γίνονται μπορντό.

Kokhii μάλλινα και πυκνά άνθη δεν έχουν ένα τόσο ογκώδες σχήμα όπως άλλες ποικιλίες. Χρησιμοποιούνται επίσης για το σχεδιασμό του τοπίου, αλλά όχι τόσο ενεργά όσο οι πιο θαυμάσιες ποικιλίες. Τα φυτά της νεφρίτης και της σουλτανικής ποικιλίας είναι ιδανικά για τη γλυπτική κούρεμα. Το ύψος αυτών των θάμνων φτάνει το ένα μέτρο και το πλάτος είναι 50 cm ή περισσότερο.

Kohiya πυκνά άνθη

Ανθοπωλείο του Κοχί

Kohii καλλιέργεια

Cochia μπορεί να αγοραστεί ήδη με τη μορφή ενός θάμνου, αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί στο σπίτι από τους σπόρους: απλά τίθενται σε ανοιχτό έδαφος. Ωστόσο, για να ριζώσει το εργοστάσιο, πρέπει να υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες και δεν μπορούν να παρέχουν στους ανθρώπους τους. Εάν θέλετε οι σπόροι να δίνουν ταχύτερες εισροές, πρέπει επιπλέον να υποβάλλονται σε θεραπεία με διεγερτικό ανάπτυξης.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι να αναπτυχθούν φυτά κοχιά από σπόρους, οι οποίοι στη συνέχεια φυτεύονται σε ανοιχτό έδαφος. Πρώτα δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε και να αγοράσετε σπόρους υψηλής ποιότητας.
Στη συνέχεια, σε ειδικά τύρφη ή πλαστικά κουτιά για σπορόφυτα, θα πρέπει να προετοιμάσετε το έδαφος. Πρέπει να αναμειγνύουν τύρφη, οργανικά λιπάσματα, άμμο με γη από το καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι. Το Kokhiya είναι ανεπιτήδευτο και όλα τα εδάφη που πωλούνται σε καταστήματα κήπου είναι κατάλληλα γι 'αυτό. Το κυριότερο είναι ότι το έδαφος έχει ουδέτερη σύνθεση.

Kohii θάμνος

Cochia πολυετή

Εάν αποφασίσετε να μεγαλώσετε το κοκί στο σπίτι, κάντε μικρές αυλακώσεις στο έδαφος, βάλτε τους σπόρους στο έδαφος, ρίξτε τους από τη φιάλη ψεκασμού και σφίξτε με σελοφάν. Το έδαφος δεν πρέπει να συμπιέζεται - θα πρέπει να είναι χαλαρό και να αφήνει το νερό να περάσει.

Τα κουτιά με φυτά πρέπει να τοποθετούνται σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία αέρα που δεν υπερβαίνει τους 20 βαθμούς. Δεν πρέπει να τοποθετούνται δίπλα σε μπαταρίες, θερμαντήρες ή στο παράθυρο, στο οποίο ο ήλιος λάμπει όλη την ημέρα. Η φύτευση και η φροντίδα στο μέλλον δεν απαιτούν ειδικές δεξιότητες. Μετά τη φύτευση, πρέπει να πίνετε το χώμα από το πιστόλι ψεκασμού καθημερινά τα πρωινά ή τα βράδια και στη συνέχεια τα πρώτα φυτά μπορούν να παρατηρηθούν τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα.

Όταν εμφανιστούν τα φυτά, απομακρύνουν το σελοφάν και μετά από λίγο τα φυτά πρέπει να φυτευτούν σε χωριστά δοχεία - έτσι θα αναπτυχθούν γρηγορότερα. Αυτά τα φυτά αγαπούν το φως, αλλά δεν μπορούν να αντέξουν τη θερμότητα, έτσι τα δοχεία στα φυτά πρέπει να τοποθετηθούν σε φωτεινούς χώρους και, εάν είναι απαραίτητο, να εγκαταστήσουν επιπλέον λαμπτήρες φθορισμού. Για να μην εξασθενίσουν τα λάχανα, το φως θα πρέπει να φτάσει σε αυτά για τουλάχιστον 12 ώρες - τότε οι διαδικασίες φωτοσύνθεσης θα πραγματοποιηθούν χωρίς επιβράδυνση.

Καλοκαιρινό κυπαρίσσι

Kohiya jade

Τα σπορόφυτα χρειάζονται επαρκή φροντίδα. Εάν το πότισμα είναι άφθονο, τότε οι μίσχοι των βλαστών μπορεί να γίνουν μαύροι. Εάν αρχίσει να εμφανίζεται μαύρισμα στα φυτά, απομακρύνονται τα άρρωστα δενδρύλλια και τοποθετούνται στο χώμα στα δοχεία πριονίδι ή ξυλάνθρακας, καθώς και πυρωμένη άμμος. Για την πρόληψη, αμέσως μετά τη φύτευση στο νερό για άρδευση, μπορείτε να προσθέσετε μαγγάνιο ή λιπάσματα που εμποδίζουν τη δημιουργία μύκητα. Δεν είναι απαραίτητο να το νερό με μια τέτοια λύση ίδια φυτά, αλλά το χώμα κατά μήκος της άκρης του δοχείου. Διαφορετικά, το υπερμαγγανικό κάλιο ή οι χημικές ουσίες μπορούν να κάψουν ακόμα αδύναμα φυτά.

Συνιστάται να σπείρετε ένα μέγιστο από δύο έως τρία κομμάτια ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα τύρφης. Λίγο καιρό μετά τη φύτευση, τα αδύνατα βλαστάρια εξάγονται και τα τύμπανα και τα φυτά φυτεύονται σε ανοιχτό έδαφος - οπότε τα κοχιά οποιουδήποτε είδους θα ριζωθούν πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, η αποσύνθεση σε ανοιχτό έδαφος, η τύρφη παρέχει πρόσθετη διατροφή στο ριζικό σύστημα του φυτού.

Τροφή Kokhii

Φυτεύουμε δενδρύλια στο έδαφος

Εάν εσείς οι ίδιοι, χωρίς τη βοήθεια ενός σχεδιαστή τοπίου, ενοχλούν τον κήπο σας, επιλέξτε προσεκτικά τον τόπο όπου θα μεγαλώσει το κυπαρίσσι του καλοκαιριού. Αυτό το εργοστάσιο δεν αρέσει υπερβολική υγρασία και σκιά, ως εκ τούτου, για τη φύτευση θάμνων, επιλέξτε τις πιο ανοικτές περιοχές στην περιουσία.

Αξίζει επίσης να εγκαταλειφθεί η ιδέα της φύτευσης kohiya σε μια πεδιάδα ή στο έδαφος, κάτω από το οποίο βρίσκονται τα υπόγεια ύδατα. Αν θέλετε οι θάμνοι να είναι ψηλοί, πάρτε ανοιχτά, ηλιόλουστα μέρη στο site σας.

Δεν γνωρίζουν όλοι πότε να φυτέψουν τα kohiya σε ανοιχτό έδαφος. Το κυριότερο δεν είναι να βιαστούμε, αλλά να περιμένουμε τους τελευταίους παγετούς της άνοιξης και να αφήσουμε τον πραγματικό ανοιξιάτικο καιρό να βελτιωθεί, αλλά δεν πρέπει να το καθυστερήσετε.

Τα σπορόφυτα σπιτιών της Cochia φυτεύονται όταν φυτεύονται όλα τα σπορόφυτα φρούτων και μούρων στα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου. Το ύψος των δενδρυλλίων κατά τη στιγμή της φύτευσης θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm, τότε ριζώνει καλά και δεν πεθαίνει. Οι θάμνοι, ειδικά τα πολυετή φυτά, πρέπει να φυτευτούν σε απόσταση τουλάχιστον 40 εκ. Θα πρέπει να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος γύρω από κάθε δενδρύλλιο ώστε να έχει χώρο για να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί.

Η φύτευση Cochia

Purple kohiya

Kohiya στον κήπο

Πώς να φροντίσετε το kohiya

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του θάμνου είναι η ανεπιτήδευσή του.Ακόμη και αν υπάρχουν διακοπές στην παροχή νερού στην περιοχή σας, μην ανησυχείτε, γιατί ο cohia ανέχεται εύκολα την ξηρασία, αλλά το φυτό απαιτεί συστηματική φροντίδα.

Ένας θάμνος θα σας ευχαριστήσει αν:

 • στο νερό.
 • να τροφοδοτήσει?
 • ζιζανίων ·
 • καλλιέργεια
 • χαλαρώστε το έδαφος.

Kokhiya δεν αρέσει υπερβολική υγρασία, έτσι είναι ποτισμένο σε ξηρό καιρό μόνο εάν τα φύλλα αρχίζουν να ξεθωριάζουν. Οι θάμνοι ποτίζονται από ένα δοχείο ποτίσματος, και όχι από ένα μάνικα - αυτό είναι σημαντικό. Το καλοκαίρι, ο ήλιος και ο άνεμος στεγνώνουν το έδαφος και σχηματίζεται μια κρούστα, η οποία εμποδίζει την κυκλοφορία υγρασίας και αέρα. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν το χώμα χαλαρώνει τακτικά.

Στο περιβάλλον, είναι επιτακτική η κήρυξη μάχης για τα ζιζάνια. Το γρασίδι φράζει το ριζικό σύστημα των θάμνων, και δεν τους επιτρέπει να μεγαλώνουν, έτσι το ξεσκονόρισμα πρέπει να γίνεται πολλές φορές μια εποχή. Εάν ο καιρός είναι βροχερός και το ζιζάνιο μεγαλώνει γρήγορα, τα ζιζάνια θα πρέπει να απορρίπτονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Είναι καλύτερα να μην περιμένετε μέχρι να στεγνώσει η γη και να σκληρύνει, και να ζυμώνουμε και να χαλαρώνουμε μια μέρα μετά τη βροχή.

Το Kokhiya θα αναπτυχθεί γρήγορα και σίγουρα θα σας ευχαριστήσει με ένα λαμπερό χρώμα φύλλωμα στα τέλη του φθινοπώρου, αν τα ταΐζετε τακτικά. Η πρώτη λίπανση πραγματοποιείται ήδη 14 ημέρες μετά τη φύτευση και στη συνέχεια δύο φορές το μήνα. Αν δεν θέλετε να δηλητηριάσετε το χώμα στην περιοχή σας με χημεία, χρησιμοποιήστε οργανικά. Για την τροφοδοσία κατάλληλης τέφρας, χούμου, κοπριάς. Το Kokhiya κρατά τέλεια τη φόρμα της, αλλά για να μεγαλώσει με τη μορφή μίας μπάλας ή κώνου, πρέπει να κόβεται τακτικά - τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Σε αντίθεση με άλλα φυτά, το kohiya δεν φοβάται τα παράσιτα κήπων. Σε υψηλή υγρασία, η σήψη μπορεί να εμφανιστεί σε αυτήν. Για να αποφευχθεί η καταστροφή όλων των θάμνων, τα νοσούντα φυτά ξεριζώνονται και οι υγιείς αντιμετωπίζονται με αδύναμη λύση μαγγανίου. Για την καταπολέμηση των ακάρεων αράχνης και των αφιδών, χρησιμοποιούνται χημικές λύσεις.

Κήπος kohiya

Kohiya έξι άνθη

Cochia Care

Kohiya στον κήπο σας

Οι θάμνοι αυτοί θα φαίνονται οργανικά στο πάρκο της πόλης και στην αυλή του εξοχικού σπιτιού. Μπορείτε να τους δώσετε τη μορφή μιας σφαίρας, πυραμίδας, ορθογωνίου και πιο σύνθετων σχημάτων - φωλιάζουν κούκλες, κολώνες, αγγεία ή μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτότυπες συνθέσεις συνδυάζοντας διάφορους τύπους αυτού του θάμνου.

Με τη βοήθεια του kohiya μπορείτε όχι μόνο να διακοσμήσετε τον κήπο, αλλά και να διαχωρίσετε το χώρο. Για παράδειγμα, για να ορίσετε μονοπάτια, μια πισίνα, ένα έλατο, που έχουν φυτευτεί θάμνοι μαζί τους. Εκτελούν τη λειτουργία ενός αντιστάθμισης και κατανέμουν αμέσως τον χώρο σε αρκετές ζώνες. Και ακόμα κι αν έχετε πολύ λίγο χώρο μπροστά από το σπίτι, φροντίστε να βρείτε ένα κομμάτι γης για τα kohii. Το καλοκαίρι, αυτός ο θάμνος θα σας ευχαριστήσει με σμαραγδένια χρώματα, και το φθινόπωρο - κόκκινο ή πορτοκαλί.

Κορώνα Kohiya

Κοίλα μαλλιά

Kohii καλλιέργεια

Το Kokhiya θα γίνει μια παγκόσμια λύση για τη διακόσμηση οποιουδήποτε προσωπικού σχεδίου. Αυτά τα φυτά είναι σε μεγάλη ζήτηση, επειδή δεν χρειάζονται ειδική φροντίδα και συνεχή πότισμα. Με ελάχιστη προσπάθεια, μπορείτε να αναπτύξετε ανεξάρτητα έναν τόσο όμορφο θάμνο που θα σας ευχαριστήσει με φωτεινά χρώματα από τις αρχές του καλοκαιριού έως τον πρώτο παγετό.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)