Ασυνήθιστα σπίτια - θέα από διαφορετική γωνία (26 φωτογραφίες)

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεχωρίσουν με κάτι, να σηκωθούν πάνω από τη γκρίζα ρουτίνα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στην αρχιτεκτονική. Αιγυπτιακοί Φαραώ, που δεν διασώζουν τις ζωές των οικοδόμων, ανέστησαν μεγάλες πυραμίδες που στέκονται για αρκετές χιλιετίες. Οι Ρωμαίοι έχτισαν το γιγάντιο αμφιθέατρο του Κολοσσαίου, τα απομεινάρια των οποίων σώζονται μέχρι σήμερα. Οι Ρώσοι Τσάροι κάλεσαν διάσημους Ιταλούς αρχιτέκτονες να διαιωνίσουν τη δύναμή τους. Στην Ευρώπη και την Ασία, οι ηγεμόνες έχτισαν παλάτια και σπίτια ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής, που επιθυμούν να συλλάβουν τη φαντασία των συγχρόνων. Πολλοί κατάφεραν να αφήσουν μια μνήμη για τους αιώνες. Στον αιώνα μας, οι αρχιτέκτονες έχουν μάθει να χτίζουν πρωτότυπα σπίτια που είναι προσιτά στους απλούς ανθρώπους και όχι στους βασιλιάδες.

Σπίτι με ασυνήθιστη αρχιτεκτονική

Σπίτι με ασυνήθιστη αρχιτεκτονική

Art Nouveau House

Εξωτικό στυλ αντίκα

Φαίνεται ότι είναι δύσκολο να εκπλήξεις ανθρώπους της εποχής μας με κάτι, αλλά οι σύγχρονοι αρχιτέκτονες ξέρουν πώς να το κάνουν αυτό. Τα τεράστια κάστρα των βασιλιάδων μας έπαψαν να μας εκπλήσσουν, αλλά τι γίνεται αν χτίσαμε ένα μικροσκοπικό κάστρο στην περιοχή μας; Αυτό θα εκπλήξει τη φαντασία των γειτόνων.

Σπίτι με ασυνήθιστη αρχιτεκτονική

Σπίτι με ασυνήθιστη αρχιτεκτονική

Ασυνήθιστη αρχιτεκτονική του σπιτιού με πανοραμικά παράθυρα

Πολλοί χτυπούνται από ασυνήθιστα κτίρια κατοικιών, τα οποία διαφέρουν από απλές κατοικίες ή καλύβες με αρχικές αρχιτεκτονικές λύσεις.

Οικιστικά κτίρια, στυλιζαρισμένα ως γοτθικά, παλιά ρωσικά πολιτισμικά, καθώς οι κινεζικές παγόδες ή τα παλάτια των ανατολικών παραβιάσεων έχουν γίνει ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα.

Τα πιο ασυνήθιστα σπίτια στον κόσμο είναι κτίρια αντίκες. Οι άνθρωποι επιθυμούν να ταυτιστούν με αρχαίους και ισχυρούς πολιτισμούς, οπότε ο τομέας της αρχιτεκτονικής είναι τόσο δημοφιλής.

Οι νέες τεχνολογίες κτιρίων σας επιτρέπουν να χτίσετε σπίτια διαφόρων εποχών και διαφορετικών εθνών, διατηρώντας παράλληλα πλήρη ταυτότητα, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Σπίτι με ασυνήθιστη αρχιτεκτονική

Σπίτι σε αεροπλάνο

Παλιά ρωσική στυλ

Σήμερα, υπάρχουν πολλές αρχιτεκτονικές οργανώσεις που δημιουργούν έργα από σπίτια και εξοχικές κατοικίες στο παλιό ρωσικό στυλ. Πρόκειται για ξύλινα κτίρια που δημιουργήθηκαν με την ομοιότητα των παλατιών των Παλαιών Ρώσων πρίγκιπα. Μπορούν όχι μόνο έξω, αλλά και μέσα να αντιστοιχούν στην αρχαία ιστορική εποχή. Το εσωτερικό ενός τέτοιου σπιτιού επιλέγεται αναλόγως: τραπέζια και πάγκοι από μαύρες βελανιδιές, αντίκες διακόσμηση τοίχων, τζάκια με τη μορφή ρωσικών σόμπων.

Σπίτι με ασυνήθιστη αρχιτεκτονική

Σε ένα τέτοιο σπίτι, οποιοσδήποτε αριθμός δωματίων είναι δυνατόν, εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση - επίσης για κάθε γούστο. Τα δωμάτια στα αρχοντικά αρχοντικά ήταν συνήθως ευρύχωρα, φιλοξενούν μια ολόκληρη ομάδα στις γιορτές. Οι τοίχοι, οι οροφές και οι ξύλινες κολώνες που στήριζαν τις θολωτές οροφές ήταν ζωγραφισμένες με σχέδια, μεγάλα παράθυρα μαρμαρυγία φωτός φωτίζουν τα δωμάτια καλά.

Το εσωτερικό του σπιτιού στο ρωσικό ύφος

Από το σχεδιασμό, τα κτίρια μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μερικές φορές είναι σπίτια πλαισίων κατασκευασμένα από μοντέρνα υλικά, αλλά μπορείτε να χτίσετε ένα κτίριο που είναι εντελώς πανομοιότυπο με την εποχή - ένα ξύλινο σπίτι.

Ξύλινο σπίτι κάτω από το ρωσικό στυλ

Υπάρχουν επίσης σύγχρονα υλικά - μόνωση, ηχομόνωση, πυρίμαχα υλικά. Χάρη στον συνδυασμό αρχαίων και σύγχρονων υλικών, τέτοια σπίτια αποδειχθούν εκπληκτικά όμορφα, ανθεκτικά και ασφαλή.

Ρωσικό εσωτερικό ενός εξοχικού σπιτιού

Το στυλ της μεσαιωνικής Ευρώπης

Ασυνήθιστα σχέδια σπιτιών στο στυλ της μεσαιωνικής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Πρόκειται για μοναδικά προαστιακά κτίρια, όμορφα, με παράθυρα με λοτσέτ και κεραμοσκεπές στέγες. Οι προσόψεις τους μπορούν να ολοκληρωθούν ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη και τη φαντασία του σχεδιαστή.

Βικτοριανή αρχιτεκτονική εξοχικών κατοικιών

Η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική της προαστιακής κατασκευής παρουσιάζεται συνήθως σε δύο στυλ: οπτικά βαριά γοτθικά κτίρια με μια κάπως ζοφερή ατμόσφαιρα ή ανοιχτόχρωμα καλοκαιρινά σπίτια που τείνουν στον ήλιο, ζωγραφισμένα με χαρούμενα λουλούδια.

Σπίτι στο στυλ της αγροτικής γοτθικής

Αγροτική ή ξυλουργική Γοτθική είναι επίσης δημοφιλής - ένα αρχιτεκτονικό στυλ που ξεκίνησε στις ΗΠΑ στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και μιμείται τη βικτωριανή νεο-γοτθική. Υπάρχει ένα παρόμοιο αρχιτεκτονικό στυλ - ρουστίκ μπαρόκ. Τα ασυνήθιστα ξύλινα σπίτια που χτίστηκαν σε αυτό το στυλ είναι κάπως γοτθικά.

Αρχαία αρχιτεκτονική σπιτιών

Μια άλλη επιλογή είναι η τεχνολογία των κεντροευρωπαϊκών σπιτιών με μισό ξύλο. Σήμερα, τέτοια σπίτια είναι δημοφιλή πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της Γερμανίας, όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά. Ωστόσο, σήμερα, τα έργα πλαισίων σπιτιών χρησιμοποιούνται όχι μόνο για το μεσαιωνικό κτίριο, αλλά με βάση αυτή την τεχνολογία κατασκευάζονται κτίρια με εντελώς μοντέρνα εμφάνιση.

Ευρωπαϊκό κάστρο εσωτερικό ιδιωτικής κατοικίας

Ανατολικό στυλ

Τα κτίρια που κατασκευάζονται με το στυλ της ιαπωνικής, κινεζικής ή βιετναμέζικης αρχιτεκτονικής δεν είναι τόσο δημοφιλή στη Ρωσία, αλλά βρίσκονται επίσης. Οι στέγες ιδιωτικών κατοικιών, σχεδιασμένες στο ύφος των παγόδωτων της Άπω Ανατολής, έχουν καμπύλες μορφές, συμβολίζοντας την αρχή της κυκλικότητας.

Σπίτι ανατολίτικου στυλ

Ιαπωνικό στυλ εξοχική κατοικία

Τα κινεζικά και τα ιαπωνικά στυλ υπονοούν τον απόλυτο μινιμαλισμό. Δεν έχουν ούτε μία επιπλέον λεπτομέρεια, ούτε στην πρόσοψη ούτε στο εσωτερικό. Ο χρωματισμός αυτών των σπιτιών αποτελείται από το πολύ δύο τόνους: λευκό και μαύρο, κίτρινο και γκρι, καθώς και συνδυασμούς άλλων παραδοσιακών χρωμάτων. Η ασυνήθιστη διάταξη του σπιτιού συνδυάζεται με ένα πολύ απλό σχεδόν ασκητικό περιβάλλον. Συνήθως, δίπλα σε ένα τέτοιο σπίτι βρίσκεται ένας μικρός οπωρώνας μήλου, αχλαδιού ή κερασιού.

Κινεζική οροφή σπίτι στυλ

Υπάρχουν επίσης ασυνήθιστα ξύλινα σπίτια με άλλα χαρακτηριστικά ασιατικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά: χαμηλές επίπεδες στέγες, ανοιχτές βεράντες και ξενώνες. Τέτοια κτίρια είναι πιο βολικά για να οικοδομήσουμε στα θερμά γεωγραφικά πλάτη της χώρας μας, επειδή οι επίπεδες στέγες δεν τους αρέσουν οι βαριές χιονοπτώσεις. Η πρόσοψη του σπιτιού μπορεί να ζωγραφιστεί με ένα χαρακτηριστικό ασιατικό στολίδι, το οποίο τονίζει την ασυνήθιστη του εμφάνιση. Στην αυλή μπορείτε να οργανώσετε υπαίθριο κιόσκι.

Σπίτι με ασυνήθιστη οροφή

Σπίτι στο νερό

Σύγχρονη αρχιτεκτονική στυλ

Τα σύγχρονα ξύλινα κτίρια είναι επίσης ασυνήθιστα για τα μάτια μας, καθώς και αντίκες στιλισμοί. Τα ασυνήθιστα σπίτια υψηλής τεχνολογίας φαίνονται κάπως φουτουριστικά. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνονται σαν σωρός από κύβους, τη διασταύρωση ασύμμετρων γραμμών, δυσανάλογες γωνίες. Ωστόσο, ένας καλός αρχιτέκτονας θα κάνει ένα έργο τέχνης από όλα αυτά.

Η υψηλή τεχνολογία, που χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή τεράστιων κτιρίων γραφείων από γυαλί και σκυρόδεμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έργα μονοκατοικιών από ξύλο.

Φουτουριστική αρχιτεκτονική σπιτιών

Ασυνήθιστη γεωμετρία σπιτιών

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται με το σκεπτικό ότι μόνο ορθογώνια σπίτια μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο. Οι σύγχρονες τεχνολογίες σας επιτρέπουν να σχεδιάζετε και να χτίζετε σπίτια από ξύλο οποιουδήποτε σχήματος, από τα συνηθισμένα κιβώτια μέχρι τα φουτουριστικά κτίρια με τη μορφή έλλειψης και άλλων ασυνήθιστων γεωμετρικών σχημάτων. Λόγω της ευελιξίας του υλικού με το δέντρο, μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε, θα υπήρχε ένα στερεό πλαίσιο. Ωστόσο, ο φουτουρισμός δεν είναι πολύ ανεπτυγμένος στον ιδιωτικό τομέα και συνήθως κατασκευάζονται μόνο σπίτια οπλισμένου σκυροδέματος για διάφορες επιχειρήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και ξύλινα μονοκατοικίες σε παρόμοιο στυλ.

Αρχιτεκτονική υψηλής τεχνολογίας

Μικρό σπίτι ασυνήθιστου σχήματος

Όμορφα και ασυνήθιστα σπίτια είναι προϊόντα κομμάτι, είναι ειδικά σχεδιασμένα για μεμονωμένες παραγγελίες, ευαισθητοποιημένα ευαισθητοποιώντας τις επιθυμίες των πελατών. Τα τυπικά σχέδια, ακόμη και τα πιο όμορφα, δεν θα ξεπεράσουν ποτέ τα πρωτότυπα και ασυνήθιστα μοναδικά έργα που παραμένουν σε μια μόνο εκτέλεση. Πράγματι, οι σχεδιαστές επενδύουν περισσότερο σε μεμονωμένα έργα απ 'ό, τι στις τυποποιημένες εξελίξεις. Πολλά από αυτά τα έργα που έγιναν με αγάπη κερδίζουν αναγνωρισμένα αρχιτεκτονικά βραβεία όπως η Elitarch, η φήμη, τα βραβεία ADD και πολλά άλλα.

Σπίτι με στρογγυλή στέγη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)