Πύλες ταλάντευσης: συσκευή και ποικιλίες (26 φωτογραφίες)

Γνωστή από την αρχαιότητα, οι πύλες ταλάντευσης παραδοσιακές σε πολλές χώρες είναι εύκολο να κατασκευαστούν, αξιόπιστες και πολύ βολικές. Ο σχετικά απλός, δοκιμασμένος σε χρόνο σχεδιασμός τους παρέχει ελάχιστα στοιχεία και ευκολία εγκατάστασης και η αδιάκοπη λειτουργία, η οποία συνίσταται στην ανοιχτή ταλάντευση και την επιστροφή στην αρχική θέση των φτερών, εγγυάται ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Επιπλέον, μια καλή πύλη ανοίγει σιωπηλά και ομαλά, ακόμα και αν τα φτερά τους φτάσουν σε πλάτος πέντε μέτρων και ένα τόνο σε βάρος!

Ασύμμετρες πύλες ταλάντωσης

Αυτόματες πύλες ταλάντευσης

Είδη

Οι πολυάριθμοι τύποι πύλης ταλάντωσης εμπίπτουν σε δύο βασικές κατηγορίες, ανάλογα με το εάν είναι εγκατεστημένο ο αυτοματισμός των πύλων ταλάντωσης:

 • Αυτόματη
 • χειροκίνητη λειτουργία.

Λευκές πύλες ταλάντευσης

Πύλες ταλάντευσης για μπρούντζο

Κάθε κατηγορία, ανάλογα με την κατεύθυνση της χρήσης, ταξινομείται περαιτέρω σε:

 • πύλες ταλάντευσης δρόμου;
 • γκαράζ swing πύλες?
 • πόρτες ταλάντευσης για δώρα κ.λπ.

Ο εγκατεστημένος αυτοματισμός για τις πύλες ταλάντωσης είναι κατάλληλος κυρίως όταν υπάρχει μια είσοδος για ένα αυτοκίνητο για το οποίο είναι επιθυμητό το τηλεχειριστήριο.

Μαύρες πύλες ταλάντευσης

Πόρτες κουνουπιών από χυτοσίδηρο

Σύμφωνα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τέτοιων πύλων, χωρίζονται σε τέτοιους κοινούς τύπους όπως:

 • πύλες ταλάντευσης από φύλλο με προφίλ.
 • ξύλινες πύλες;
 • μεταλλικές τροχιές.

Οι πόρτες από ξύλο δεν είναι τόσο συνηθισμένες, αλλά στο σχεδιασμό τους το πλαίσιο και τα στοιχεία στήριξης είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, και το ξύλο πηγαίνει μόνο στην επένδυση του φύλλου.

Swing πύλες με ντεκόρ

Ξύλινες κινούμενες πύλες

Επιπλέον, οι πύλες σιδήρου ή χάλυβα μπορούν να έχουν τέτοιες τροποποιήσεις όπως:

 • συγκολλημένες πύλες ταλάντευσης ·
 • αρθρωτές σφυρηλατημένες πύλες.

Η σφυρηλασία, σε αντίθεση με την προσιτή συγκόλληση, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πραγματικά έργα τέχνης με διακοσμητικό σχεδιασμό των φτερών.

Αρχικές πύλες ταλάντευσης

Περιστρέψτε τις πύλες από τις σανίδες

Κανόνες για την εγκατάσταση πύλων ταλάντωσης

Πρώτα απ 'όλα, η εγκατάσταση πύλης ταλάντωσης εξαρτάται από το σκοπό τους: η εγκατάσταση μιας πύλης μόνο για να εισέλθει στην περιοχή είναι διαφορετική από μια εγκατάσταση όπου το άνοιγμα έχει περιορισμούς ύψους (για παράδειγμα, γκαράζ).

Η κατασκευή εισόδου για την είσοδο της κόγχης προβλέπει την προκαταρκτική τοποθέτηση των στύλων στήριξης, η βάση των οποίων είναι βαθύτερη κατά τουλάχιστον ένα μέτρο, από σκυρόδεμα και ενισχυμένη.

Ένα θεμέλιο είναι απαραίτητο για την ταλάντωση των πύλων, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα ολόκληρης της πύλης ταλάντευσης.

Σφυρήλατες πύλες ταλάντευσης

Πύλες στροφής στην εξοχή

Πυλώνες

Οι στήλες στις οποίες θα ανασταλούν τα φύλλα είναι κατασκευασμένα από τέτοια δημοφιλή υλικά όπως:

 • μια πέτρα?
 • τούβλο?
 • ένα προφίλ με μεταλλική επικάλυψη προφίλ με αντιδιαβρωτική σύνθεση με βέλτιστη διατομή 10 έως 10 εκατοστά.
 • Ξυλεία από σκληρό ξύλο.
 • σκυρόδεμα - χύτευση ή αγορά έτοιμη.

Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε κούνιες σε τούβλους, το τούβλο συνδέεται με τσιμεντοκονίαμα.

Τα ορθογώνια ή τετράγωνα πλαίσια αγοράζονται επίσης είτε έτοιμα είτε συγκολλημένα για παραγγελία ή μόνοι τους.

Swing πύλες σφυρήλατες

Swing κόκκινη πύλη

Εγκατάσταση Εκτυπώσεις

Ανεξάρτητα από το ποιος εγκαθιστά τις πύλες ταλάντευσης, είτε πρόκειται για επαγγελματία είτε για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τη δυνατότητα συντήρησης των μεντεσέδων, των τεντών και των πλαισίων πλαισίου: στο τέλος των εργασιών εγκατάστασης πρέπει να ρυθμίζονται ουδέτερα.

Ουδέτερη θα είναι η κατάσταση των βαλβίδων, οι οποίες παραμένουν ακριβώς στη θέση στην οποία έχουν μείνει, και δεν τείνουν να χτυπάνε ή να ανοίγουν μόνα τους.

Επιλέγοντας ένα μοντέλο οδήγησης δεν πρέπει μόνο να ληφθούν υπόψη τα βασικά χαρακτηριστικά των φύλλων, όπως οι διαστάσεις και η μάζα, αλλά και η πιθανή δύναμη του ανέμου που θα επηρεάσει τα φύλλα.

Είναι δυνατόν να φτιάξετε πύλες ταλάντευσης με τα χέρια σας;

Τα έτοιμα μοντέλα μπορεί να μην ταιριάζουν στην τιμή, τόσο πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών σκέφτονται πώς να κάνουν τις πύλες ταλάντευσης με τα δικά τους χέρια, ώστε να μην φαίνονται χειρότερα από τα βιομηχανικά.

Η πιο απλή χειροποίητη επιλογή είναι η χρήση έτοιμων επιλογών από κυματοειδές χαρτόνι και η αυτοματοποίηση τους, δηλ. Εξοπλίστε με μια συσκευή σπιτιού μοχλού.

Ωστόσο, για να εκτελέσετε πλήρως τις όμορφες αυτόματες πύλες με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό, για παράδειγμα τη συγκόλληση.

Περιστρεφόμενες μεταλλικές πύλες

Art Nouveau πύλες swing

Είναι δύσκολο να γίνει χωρίς εργασίες συγκόλλησης κατά την τοποθέτηση πλαισίων από μεταλλικό σωλήνα με προφίλ 60x30x2 χιλιοστά, συνήθως επικαλυμμένα με επίστρωση ψευδαργύρου.

Μετά τη συγκόλληση, η μεταλλική επιφάνεια καθαρίζεται, αλέθεται και επεξεργάζεται με πολυμερείς αντιδιαβρωτικές ενώσεις.

Τα τελειωμένα πλαίσια είναι γεμάτα με καμβά, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν από υλικά όπως:

 • δικτυωτό πλέγμα ·
 • κυματοειδές χαρτόνι?
 • σφυρηλατημένα πλέγματα ή σφυρηλάτηση ·
 • ξύλινες σανίδες?
 • χάλυβα.

Οι καμβάδες μπορεί να διακοσμηθούν με σφυρηλάτηση τέχνης, σχέδια ή αναμνηστικά στολίδια.

Τα προσαρμοσμένα φύλλα τοποθετούνται σε τοποθετημένους υποστηρικτικούς στύλους χρησιμοποιώντας μεντεσέδες.

Εάν απαιτείται η εγκατάσταση αυτοματισμού στις πύλες ταλάντωσης, με τη βοήθεια της οποίας θα πραγματοποιείται τηλεχειρισμός της διαδικασίας ανοίγματος και κλεισίματος των παραθυρόφυλλων, οι πύλες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτροκινητήρες σχεδιασμένους για συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες.

Μικρές πύλες ταλάντευσης

Χαρακτηριστικά των πύλων ταλάντευσης

Ο σχεδιασμός με τον οποίο είναι εξοπλισμένες μερικές πύλες τους επιτρέπει να ανοίγουν και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Οι σύγχρονες πύλες ταλάντωσης έχουν πολλές ευκαιρίες για τον εκσυγχρονισμό τους: για παράδειγμα, είναι εξοπλισμένες με μια κίνηση για πύλες ταλάντευσης, που τροφοδοτούνται από τροφοδοτικό ισχύος 24 V. Έτσι, η λειτουργικότητα και η ευκολία χρήσης τους αυξάνονται αμέσως.

Επίσης, για περισσότερη ευκολία, συνδέουν την είσοδο με την είσοδο με την είσοδο, εγκαθιστώντας μεταλλικές πύλες με μια πύλη ενσωματωμένη σε ένα ενιαίο πλαίσιο.

Προκειμένου, για παράδειγμα, να ανοίγουν εύκολα οι πύλες ταλάντωσης από κυματοειδές χαρτόνι, είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί σωστά ο μηχανισμός αυτόματης πόρτας, καθώς η άνεση και η διάρκεια λειτουργίας της πόρτας εξαρτώνται από την ποιότητά της.

Περιστρέψτε πλαστικές πύλες

Πύλες ταλάντευσης

Χαρακτηριστικά των αυτόματων πύργων ταλάντευσης

Οι πύλες για το σπίτι ή την χώρα, στην οποία είναι εγκατεστημένο το τηλεχειριστήριο, ανοίγουν με τη βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα συστήματα πόρτας τύπου Swing χρησιμοποιούν δύο κύριους τύπους μονάδων ισχύος:

 • μοχλός.
 • γραμμική.

Και οι δύο τύποι μπορούν να αντιγραφούν ανεξάρτητα για να αυτοματοποιήσουν την πύλη με τα χέρια σας.

Πύλες ταλάντευσης

Ανοιχτή γκρι πύλη

Εκτός από την άνετη λειτουργία, μια ολοκληρωμένη αυτόματη συσκευή παρέχει στην πύλη:

 • μακρύτερη λειτουργία του συστήματος υποστήριξης ανάρτησης.
 • σταθερότητα και ομοιόμορφη κατανομή φορτίου στο πλαίσιο στήριξης.
 • προστασία από το ξαφνικό κλείσιμο των πτερυγίων, ειδικά με την πρόσκρουσή τους.

Τα σετ μηχανικών κινήσεων και αισθητήρων που εξασφαλίζουν το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των πύργων ταλάντευσης μπορούν να αγοραστούν ελεύθερα σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα και να προσαρμοστούν εκ των υστέρων οι πύλες σας με μια πύλη.

Συστήματα αυτοματισμού για πύλες ταλάντευσης στον σχεδιαστικό και τεχνικό εξοπλισμό είναι:

 • πρωτόζωα, που περιλαμβάνουν ανθρώπινο έλεγχο της ασφάλειας μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας.
 • δύσκολο να το κανονίσουμε.

Στην περίπτωση πολύπλοκων συστημάτων, ο αυτοματισμός είναι επιπροσθέτως εξοπλισμένος με αισθητήρες υπέρυθρης θέσης, σύστημα αναγνώρισης ιδιοκτήτη και συσκευές που παρέχουν προστασία από μηχανικές βλάβες.

Swing μπλε πύλη

Περιστρεφόμενες πόρτες χάλυβα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι πύλες, ανεξάρτητα από το εάν είναι εγκατεστημένες σε αυτές οι αυτόματες εγκαταστάσεις για πύλες ταλάντωσης ή αν ανοίγονται με το χέρι, μπορούν να συμπληρωθούν με είσοδο για ένα άτομο, όπως πύλες ταλάντευσης με ενσωματωμένη πύλη ή να βελτιωθούν με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα πύλες ταλάντευσης, δεν παγώνει το χειμώνα.

Οι γκαραζόπορτες γκαράζ είναι μονωμένες με την τοποθέτηση πάνελ σάντουιτς, για την απλή ταλάντωση των πύλων για την είσοδο σε ανοιχτό χώρο, η θέρμανση δεν είναι πρακτική.

Από τις ελλείψεις που μπορούν να προκαλέσουν την εγκατάσταση πύλης ταλάντωσης, υπάρχουν τρία κύρια προβλήματα που οφείλονται στις ιδιαιτερότητες του ανοίγματος:

 • δυσκολίες στο άνοιγμα κατά τη χειμερινή περίοδο - το χιονιού που βρίσκεται μπροστά στα φτερά θα επηρεάσει σημαντικά την κίνηση τους.
 • την ανάγκη για επαρκή χώρο για την ελεύθερη ταλάντευση των φύλλων.
 • οι διπλές πύλες θα απαιτήσουν την εγκατάσταση ενός ζεύγους ηλεκτρικών μονάδων κίνησης και αυτό είναι δύο φορές πιο ακριβό.

Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η άνεση χρήσης, πέραν των μηχανισμών που παρέχουν αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των πτερυγίων, στη χειρολαβή εξακολουθούν να τοποθετούνται χειροκίνητες διατάξεις οδήγησης και κλειδώματος. Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στην προστασία του ιδιοκτήτη της πύλης από προβλήματα με την αναχώρησή της σε περίπτωση πιθανών διακοπών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Περιστρεφόμενες πύλες με ένθετα από γυαλί

Περιστρέψτε τις πύλες στους πόλους τούβλου

Τρόποι χρήσης συστημάτων ταλάντευσης στο εσωτερικό

Έτσι ώστε οι πύλες ταλάντευσης όχι μόνο εκπληρώνουν τα παραδοσιακά, περιοριστικά καθήκοντά τους, αλλά και χρησιμεύουν ως ατομική σχεδίαση των ιδιωτικών ιδιοκτησιών του ιδιοκτήτη τους, πλησιάζουν την διακοσμητική πλευρά του συστήματος ταλάντωσης τόσο σχολαστικά όσο και τεχνικά.

Τι να επιλέξετε; Κλασικά, hi-tech, μοντέρνα, γοτθική, art deco, ρουστίκ χώρα ή ίσως μπαρόκ; Οι πιστοποιημένοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές καλούνται να βοηθήσουν επαγγελματικά με την επιλογή κατάλληλων σχεδιαστικών επιλογών για την περιφράγιση της περιοχής. Ωστόσο, τα μυστικά των επαγγελματιών είναι στο δημόσιο τομέα, έτσι ώστε να τηρούνται, όλοι μπορούν ανεξάρτητα να σχεδιάσουν ένα ατομικό σχέδιο της ομάδας εισόδου τους, το οποίο εναρμονίζεται με το φόντο του σπιτιού και του τοπίου.

Πύλες ταλάντευσης

Πρώτον, θα πρέπει να αποφασίσετε για το σχεδιασμό της ομάδας εισόδου, η οποία είναι τριών επιλογών:

 • κωφούς - ο χώρος πίσω από την πύλη δεν είναι ορατός.
 • τρυπημένα?
 • σε συνδυασμό.

Με ευρείες οικονομικές δυνατότητες, τα φύλλα ασυνήθιστων διαμορφώσεων θα φαίνονται υπέροχα, εντελώς, σφυρηλατημένα από μέταλλο και διακοσμημένα με αποκλειστικά στολίδια για σιδεράδες.
Τα βαρύ, ξύλινα φύλλα φαίνονται πολύ κομψά, στυλιζαρισμένα "αντίκα" με αλυσοδεμένες γωνίες και μεταλλική διακόσμηση (λαβές, σφυρί).

Η πιο δημοκρατική επιλογή θα είναι η επιλογή συγκολλημένων κατασκευών από μεταλλικούς σωλήνες ή προφίλ.

Αν στο έδαφος, εκτός από την είσοδο, υπάρχουν αρκετές πύλες (γκαράζ), είναι καλύτερα να τους κρατήσετε με τον ίδιο τρόπο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)