Σφραγιστικό για εξωτερική χρήση: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σφραγιστικό για εξωτερικές εργασίες - το απαραίτητο υλικό για τη σφράγιση αρμών και ραφών, ανοίγματα παραθύρων (συμπεριλαμβανομένων και για παράθυρα PVC), συστήματα αερισμού εργασίας, θόλους, θερμοκήπια. Για εξωτερικές εργασίες πρόσοψης, είναι κατάλληλα μόνο εκείνα τα στεγανωτικά υλικά που είναι ανθεκτικά στις ακραίες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας. Τα καταστήματα κατασκευής προσφέρουν μια επιλογή από πολλούς διαφορετικούς τύπους υλικών στεγανοποίησης.

Ακρυλικό στεγανωτικό για εξωτερική χρήση

Λευκό στεγανωτικό για εξωτερική χρήση

Οι κύριοι τύποι

Όλοι οι τύποι στεγανωτικών, ανεξάρτητα από την απόδοση, εκπληρώνουν μια σημαντική αποστολή: σφραγίζουν τους αρμούς, προστατεύοντας τη δομή από την υγρασία "κάτω από τη ραφή". Ανάλογα με τους καθορισμένους στόχους κατασκευής, έχει ήδη επιλεγεί συγκεκριμένος τύπος υλικού στεγανοποίησης:

 • Ακρυλικό σφραγιστικό για ξύλο και άλλες επιφάνειες επαφής.
 • Σφραγιστικό σιλικόνης για εξωτερική χρήση.
 • Υλικό δύο συστατικών για ραφές και αρμούς.
 • Σφραγιστικό πολυουρεθάνης για εξωτερική χρήση.

Η επιλογή του στεγανωτικού είναι μια σημαντική διαδικασία. Το επιλεγέν σφραγιστικό κατασκευής πρέπει όχι μόνο να είναι υψηλής ποιότητας, αλλά και να πληροί ορισμένες ειδικές απαιτήσεις:

 • Η ελαστικότητα του κτιρίου και του τελικού υλικού.
 • Βέλτιστη πρόσφυση στις επιφάνειες, συμβάλλοντας στην καλή επαφή του υλικού στεγανοποίησης με υλικά πρόσοψης.
 • Φιλική προς το περιβάλλον και ασφαλής σύνθεση.
 • Απλότητα και ευκολία χρήσης, η ικανότητα να εκτελεί γρήγορα όλους τους σωστούς χειρισμούς.
 • Προσβασιμότητα όσον αφορά την τιμή, την δυνατότητα επιλογής στεγανωτικού για παράθυρα, τοίχους, αρμούς, λαμβάνοντας υπόψη το χρώμα των προσόψεων.
 • Διατηρησιμότητα των δομικών υλικών.
 • Μια συγκεκριμένη εμφάνιση (για παράδειγμα, διαφανής για λεπτή δουλειά).
 • Αξιοπιστία

Ένα καλό σφραγιστικό προσόψεως θα σας επιτρέψει να εργαστείτε σε οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες. Με την ολοκλήρωση της τελειωτικής εργασίας, τα στοιχεία της πρόσοψης δεν πρέπει να φοβούνται την υγρασία, αλλά και να ανταποκρίνονται στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Στεγανοποιητικό για εξωτερική εργασία σκυροδέματος

Εξωτερικό στεγανωτικό ασφάλτου

Χαρακτηριστικά σφράγισης σιλικόνης

Τα σφραγιστικά σιλικόνης είναι βολικά για τις πιο σύνθετες ή ευαίσθητες εργασίες. Τα σφραγιστικά γεμάτα με σιλικόνη αποτελούνται από πλαστικοποιητές, βαφές, διάφορα πρόσθετα. Παρ 'όλα αυτά, το προϊόν είναι ασφαλές.

Αξίζει να σημειωθεί μια σειρά χαρακτηριστικών της σιλικόνης που χρησιμοποιούνται ως βάση για στεγανωτικά:

 • Υψηλός βαθμός ελαστικότητας που απαιτείται για την καλή και γρήγορη πλήρωση των κενών και των ραφών.
 • Εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής που σας επιτρέπουν να διεξάγετε την πιο σύνθετη υπαίθρια εργασία σε συνθήκες ιδιαίτερα εντατικής χρήσης.
 • Οι σιλικόνες ποιότητας δεν φοβούνται μια ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας.
 • Τα υψηλής ποιότητας στεγανωτικά στεγανωτικά με καλή σύνθεση χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό πρόσφυσης.
 • Το στεγανωτικό σιλικόνης είναι ανθεκτικό στον παγετό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το στεγανωτικό υψηλής ποιότητας είναι αδιάβροχο. Όταν επιλέγετε ένα υλικό για εξωτερική διακόσμηση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις πιθανές δυσκολίες που σχετίζονται με τη συμβατότητα των τελειωτικών έργων ζωγραφικής. Κατάλληλο στεγανωτικό σιλικόνης για γρανίτη, αντιμετωπίζει καλά με το φινίρισμα των συνδέσεων σε σκυρόδεμα, χρησιμοποιείται για τη σφράγιση μετάλλου ή πέτρες, είναι βολικό να εργάζονται με πλαστικά παράθυρα.

Σφραγιστικό χρώματος για εξωτερικές εφαρμογές

Σφραγιστικό για υπαίθρια ξυλουργική

Χαρακτηριστικά ειδών

Για στεγανωτικά σιλικόνης, ορισμένα χαρακτηριστικά είναι χαρακτηριστικά. Διακρίνουμε μεταξύ ουδέτερων και όξινων ειδών.Το ουδέτερο στεγανοποιητικό υλικό χρησιμοποιείται καλύτερα για τις εργασίες αποκατάστασης στις πισίνες, στα μπάνια ή στην κουζίνα. Μια μικρή ποσότητα ένωσης σιλικόνης μπορεί να χρειαστεί για την επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Για εξωτερική χρήση όξινα είδη. Βρίσκονται καλά στην πέτρα και αλληλεπιδρούν με μεταλλικές κατασκευές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε όξινες αναλογίες για να δουλέψετε με ξύλο.

Το δέντρο χαρακτηρίζεται από εκείνες τις ιδιότητες που δεν είναι εγγενείς σε οποιοδήποτε άλλο είδος υλικού. Γι 'αυτό οι ενώσεις σιλικόνης όχι μόνο σφραγίζουν, αλλά και εμποτίζουν τον καμβά. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρήσετε την εμφάνιση και την απόδοση του ξύλου όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ανθεκτικό στον παγετό υλικό σιλικόνης δεν μπορεί να χρωματίζεται ή να αποκαθίσταται. Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές παράγουν σφραγιστικά για διακόσμηση προσόψεων σε διάφορα χρώματα. Ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει το χρώμα του υλικού που του ταιριάζει καλύτερα. Για παράδειγμα, το καφέ χρώμα είναι κατάλληλο για ξύλινες επιφάνειες. Μια λευκή ή διαφανής εμφάνιση είναι καλή για την εργασία με παράθυρο PVC. Μπορείτε να βρείτε έγχρωμες ενώσεις "κάτω από την πέτρα".

Ακρυλική σφράγιση

Τα ακρυλικά σφραγιστικά χρησιμοποιούνται από υποστηρικτές φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Υπάρχουν αδιάβροχα και μη αδιάβροχα είδη. Αντοχή σε υγρασία ακρυλικό στεγανωτικό για ξύλο και άλλες επιφάνειες χρησιμοποιείται σε στέγες και ανοίγματα παραθύρων. Το υλικό είναι ανθεκτικό στον παγετό, ικανό να αντέχει φορτία χαμηλής θερμοκρασίας (μέχρι 30 μοίρες). Τα μη αδιάβροχα υλικά χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση καθιστικών δομών.

Εξωτερική στεγανωτική ουσία δύο συστατικών

Σφραγιστικό για γρανίτη

Το ακρυλικό σφραγιστικό για ξύλο και άλλες επιφάνειες έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Το υλικό αποκτάται συχνά από κατασκευαστική εταιρεία λόγω της απλότητας και της ευκολίας χρήσης του.
 • Το εξωτερικό ακρυλικό για σφράγιση πωλείται σε χαμηλή τιμή.
 • Καλή πρόσφυση
 • Ακρυλικό σφραγιστικό για το ξύλο είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, δεν αναφλέγεται?
 • Δεν φοβάται την υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Καλό στη χρώση. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ουδέτερο υλικό για διακόσμηση, τροποποιώντας το χρώμα ή τη σκιά του όπως είναι απαραίτητο.

Ωστόσο, το ακρυλικό σφραγιστικό για ξύλο και άλλες επιφάνειες φοβάται τις εξωτερικές διαφορές θερμοκρασίας και επίσης χάνει τις ιδιότητες σφράγισης λόγω των βλαβερών επιδράσεων της υγρασίας. Ένα άλλο σημαντικό σημείο: το ακρυλικό είναι κατάλληλο μόνο σε κενά με άνοιγμα μικρότερο από 15%. Διαφορετικά, μπορεί να εμφανιστεί αποκόλληση.

Για τα ακρυλικά σφραγιστικά να κάνουν το καλύτερό τους, χρειάζονται ξηρότητα και ζεστασιά. Χρειάζονται περίπου 24 ώρες για να σκληρυνθεί πλήρως το στεγανωτικό. Τα πιο ακριβά στην κατηγορία αυτή είναι διαφανή σκευάσματα.

Αδιάβροχο στεγανωτικό για εξωτερικά έργα

Παράθυρο στεγανοποίησης για εξωτερική χρήση

Σφράγιση πολυουρεθάνης

Τα υλικά πολυουρεθάνης είναι ιδανικά για εξωτερική χρήση. Όταν επιλέγετε ποιο στεγανωτικό υλικό πρέπει να αγοράσετε έτσι ώστε να συνδυάζεται με διαφορετικές επιφάνειες, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά με σύνθεση πολυουρεθάνης.

Συνεργάζοντας με αυτό, μπορείτε όχι μόνο να εργαστείτε με αρμούς ή να δώσετε στεγανότητα σε μεγάλες ραφές, αλλά και να χρησιμοποιήσετε το υλικό ως αξιόπιστη κόλλα που στερεώνει οποιαδήποτε μέρη. Η μοναδικότητα του σφραγιστικού πολυουρεθάνης έγκειται στο γεγονός ότι όχι μόνο δεν φοβάται την υγρασία, αλλά και γίνεται ισχυρότερο όταν έρχεται σε επαφή με αυτό. Σήμερα είναι το καλύτερο παγκόσμιο υλικό για εξωτερική χρήση σε ιδιαίτερα υγρές περιοχές.

Ειδικά πλεονεκτήματα

Το συγκολλητικό συγκολλητικό πολυουρεθάνης είναι μια πολυουρεθάνη ενός συστατικού που είναι ιδιαίτερα εύκαμπτη. Μπορεί να επιλεγεί ως υποκατάστατο για αφρό πολυουρεθάνης. Ένα υλικό είναι σε θέση να αντικαταστήσει τουλάχιστον τρεις τύπους οικοδομικών μιγμάτων για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών.

Τα στεγανοποιητικά συγκολλητικά με βάση πολυουρεθάνης διακρίνονται από τα ακόλουθα εξαιρετικά χαρακτηριστικά:

 • Ελαστικότητα;
 • Ενισχυμένη πρόσφυση, ιδιαίτερα σημαντική για το εξωτερικό φύλλο.
 • Το υλικό είναι ανθεκτικό στο νερό, από την επαφή με την υγρασία γίνεται ακόμη καλύτερο.
 • Η μάζα για την εξωτερική σφράγιση σκληραίνει γρήγορα.
 • Η πολυουρεθάνη δεν φοβάται την υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Δεν εκπέμπει τοξίνες και άλλα επιβλαβή συστατικά.
 • Μακροχρόνια λειτουργία.

Το στεγανωτικό στεγανωτικό για τσιμέντο, κεραμικά, πλαστικά, ξύλο προσφέρεται για ζωγραφική. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε αποκλειστικά πολυουρεθάνη ως κόλλα, η πρόσοψη θα χρειαστεί ακόμα να βαφτεί, προσαρμόζοντας τις αποχρώσεις του εξωτερικού χώρου. Η εξωτερική επιφάνεια ανθεκτική στην υγρασία αλληλεπιδρά τέλεια με οποιοδήποτε χρώμα.

Μπορείτε να επιλέξετε το σωστό τόνο και να φτιάξετε το χρώμα φινιρίσματος πολυουρεθάνης, ή να επιλέξετε μια αντίθεση σκιά που θα πάει καλά με γρανίτη, πέτρα, ξύλο, δίνουν μια ιδιαίτερη έκκληση σε μεταλλικές ή πλαστικές επιφάνειες. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το σκούρο καφέ, οι αποχρώσεις του λευκού ή του μπεζ, ή ένα εντελώς διαφανές σφραγιστικό.

Σφραγιστικό πολυουρεθάνης για εξωτερική χρήση

Σφραγιστικό αρμού

Σχηματοποιημένα σιλικονοποιημένα σκευάσματα (ακρυλατέξ)

Εάν χρειάζεστε μια ανθεκτική στον παγετό σύνθεση και μια ισχυρή αδιάβροχη βάση, θα πρέπει να επιλέξετε ενώσεις σιλικόνης. Στην πραγματικότητα, το σφραγιστικό για πέτρα, γύψο, γυαλί, ξύλο και παρακαμπτήριος έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το ακρυλικό.

Η ισχυρή και αξιόπιστη σύνθεση αποδέχεται τέλεια τις αλλαγές θερμοκρασίας, την υγρασία, την παρατεταμένη έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες. Τα στεγανωτικά Acrylatex είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους στεγανοποίησης: τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα, γιατί αξίζει να επιλέγονται ενώσεις με σιλικόνη, είναι η ικανότητα της σύνθεσης να προσαρμόζεται στις παραμορφώσεις. Η βάση της ραφής παραμένει σφιχτή, αλλά αρκετά ελαστική. Μετά τη στερεοποίηση της μάζας, η επιφάνεια μπορεί να βαφτεί. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε χρώματα λατέξ. Για να δημιουργήσετε ένα έγχρωμο καμβά με βαθύ έντονο τόνο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια σύνθεση χρωματισμού από λάτεξ.

Όπως πάντα, τα πραγματικά χρώματα είναι: σκούρο καφέ, ανοιχτό καφέ, κοντά σε μια μπεζ παλέτα, λευκό, μαύρο. Πολλοί θα προτιμούσαν μια διαφανή επιλογή που να ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις.

Σφραγιστικό σιλικόνης για εξωτερική χρήση

Γενική σφραγίδα για εξωτερική χρήση

Ασφαλτικό ασφαλτικό: ειδική εμφάνιση

Για την επισκευή της οροφής, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα καφέ στεγανωτικό ασφάλτου. Βασίζεται στο καουτσούκ και στην άσφαλτο. Μπορούμε να πούμε ότι αυτός είναι ο ιδρυτής όλων των στεγανωτικών, το πρώτο προϊόν που χρησιμοποιήθηκε για την μόνωση και τη σφράγιση των εξωτερικών θεμελίων, συστημάτων οροφής και αποστράγγισης.

Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο ακριβό διαφανές στεγανοποιητικό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένο. Τα απλά καφέ στεγανωτικά με βάση άσφαλτο σάς επιτρέπουν να σφραγίζετε οποιοδήποτε πανί. Η σύνθεση δεν φοβάται την καθίζηση, τα αδρανή δεν διαλύονται σε υγρά.

Ανθεκτικό σε υγρασία στεγανωτικό για εξωτερική χρήση

Οι ασφαλτούχες συνθέσεις είναι εξαιρετικά ελαστικές. Από τη μία πλευρά, αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι πάντοτε αποδεκτό να χρησιμοποιείται καφέ χρώμα στο εξωτερικό του κτιρίου και το σφραγιστικό δεν πρέπει να βαφεί.

Αυτό που επιλέγουμε πρέπει να διαρκέσει πολύ καιρό. Εάν σφραγίσουμε την πρόσοψη του κτιρίου και οποιεσδήποτε εξωτερικές επιφάνειες, η επιλογή των υλικών στεγανοποίησης προσεγγίζεται με κάθε ευθύνη. Πρώτον, θα πρέπει πάντα να υπάρχουν επιχειρησιακά χαρακτηριστικά και μόνο τότε η αισθητική και η επιδίωξη των μοντέρνων καινοτομιών (διαφανές υλικό, αποκλειστικότητα, αρχικά προϊόντα στην αγορά).

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)