Μπάνιο
Γραμματοσειρά για μπάνιο: τύποι, βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες εγκατάστασης (24 φωτογραφίες) Γραμματοσειρά για μπάνιο: τύποι, βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες εγκατάστασης (24 φωτογραφίες)
Η γραμματοσειρά για το λουτρό θεωρείται πραγματικό θέρετρο υγείας, τα υποχρεωτικά χαρακτηριστικά της "τελετής λουτρών". Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή αυτού του σχεδίου πρέπει να ληφθεί με κάθε σοβαρότητα.
Επιλέγοντας μια σκούπα για μπάνιο: συμβουλές και κόλπαΕπιλέγοντας μια σκούπα για μπάνιο: συμβουλές και κόλπα
Πηγαίνοντας σε ένα ρωσικό λουτρό χωρίς σκούπα δεν έχει νόημα. Μετά από όλα, μια σκούπα δεν είναι απλά ένα αξεσουάρ μπάνιου, αλλά ένα απαραίτητο πράγμα στο ατμόλουτρο. Ένα μασάζ που γίνεται από μια σκούπα είναι πολύ ωφέλιμη για το σώμα, αλλά ...
Πώς να κάνετε ανεξάρτητα την οροφή στο μπάνιο: σημαντικά σημεία και χαρακτηριστικά σχεδιασμούΠώς να κάνετε ανεξάρτητα την οροφή στο μπάνιο: σημαντικά σημεία και χαρακτηριστικά σχεδιασμού
Για να δημιουργηθεί μια οροφή υψηλής ποιότητας στο λουτρό, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι αποχρώσεις: τα υλικά, οι δομές και οι δυνατότητες υδροηλεκτρικής και θερμικής μόνωσης. Μόνο με τον σωστό συνδυασμό αυτών των περιστάσεων μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ανώτατο όριο που θα αντιστοιχεί ...
Πόρτες για μπάνιο: χαρακτηριστικά της επιλογής (20 φωτογραφίες)Πόρτες για μπάνιο: χαρακτηριστικά της επιλογής (20 φωτογραφίες)
Οι πόρτες για μπάνιο πρέπει όχι μόνο να αντιστοιχούν στην εμφάνιση του δωματίου, αλλά και να διατηρούν την απαραίτητη θερμότητα. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσφέρουν γυάλινη και ξύλινη επιλογή που φαίνονται τέλεια και πληρούν όλα όσα εμπιστεύονται ...
Γεννήτριες ατμού για σάουνες, χαμάμ και λουτρά: χαρακτηριστικάΓεννήτριες ατμού για σάουνες, χαμάμ και λουτρά: χαρακτηριστικά
Πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών ονειρεύονται να αγοράσουν ατμογεννήτρια, αλλά η χρήση ατμογεννητριών είναι δυνατή ακόμη και σε ένα διαμέρισμα της πόλης, αν επιλέξετε ακριβώς την έκδοση της συσκευής που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας.
Έπιπλα μπάνιου: πώς να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες χαλάρωσης (21 φωτογραφίες)Έπιπλα μπάνιου: πώς να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες χαλάρωσης (21 φωτογραφίες)
Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα έπιπλα για το μπάνιο πρέπει να είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο. Οι πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας ανέχονται καλύτερα τις σκληρές συνθήκες του ατμού και σας επιτρέπουν να απολαύσετε τις διαδικασίες κολύμβησης.
Μπανιέρα σε εξοχικό σπίτι: χαρακτηριστικά και οφέλη (22 φωτογραφίες)Μπανιέρα σε εξοχικό σπίτι: χαρακτηριστικά και οφέλη (22 φωτογραφίες)
Για τους ιδιοκτήτες μικρών εξοχικών κατοικιών, τα βαρέλια μπάνιου είναι τέλεια. Σε αυτές τις στρογγυλές κατασκευές, μπορείτε να χτίσετε ένα πλήρες ατμόλουτρο και να απολαύσετε όλες τις εποχές μπάνιο.
Τι σόμπα να επιλέξει για ένα μπάνιο: οι επαγγελματίες συμβουλεύουνΤι σόμπα να επιλέξει για ένα μπάνιο: οι επαγγελματίες συμβουλεύουν
Πριν αποφασίσετε ποιο φούρνο να επιλέξετε για μπάνιο, αξίζει να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά κάθε επιλογής. Μια ποικιλία υλικών και σχεδίων θα κάνει τη σωστή επιλογή για την προτίμησή σας.
Το εσωτερικό του λουτρού: μοντέρνο και όμορφο σχέδιο (52 φωτογραφίες)Το εσωτερικό του λουτρού: μοντέρνο και όμορφο σχέδιο (52 φωτογραφίες)
Ο σχεδιασμός του λουτρού απαιτεί μια σοβαρή προσέγγιση στη λεπτομέρεια. Εξασφαλίζει τη δημιουργία άνετων δωματίων όπου η οικογένεια θα χαλαρώσει και θα απολαύσει στο δικό της εξοχικό σπίτι.

Επιλέγουμε ένα μπάνιο για ευχαρίστηση και όφελος

Τα λουτρά είναι γνωστά στην ανθρωπότητα από τους πρωτόγονους χρόνους. Κάθε άνθρωπος με τον δικό του τρόπο λύνει τα προβλήματα της υγιεινής. Χάρη στην πλούσια ιστορία, μπορούμε τώρα να επιλέξουμε ποιο λουτρό θα επιλέξει: ένα ρωσικό ατμόλουτρο, μια φινλανδική σάουνα, ένα τουρκικό χαμάμ ή ένα ιαπωνικό όνειρο. Σε ποια επιλογή θα σταματήσετε, πριν από την κατασκευή του λουτρού θα πρέπει να επιλυθεί μια ολόκληρη σειρά ζητημάτων, και το πρώτο από τα οποία - από τι να χτίσω;

Από ποια υλικά είναι κατασκευασμένα τα λουτρά;

Λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες επιλογές στους καταλόγους, θα παρατηρήσετε ότι συνήθως χρησιμοποιείται ένα δέντρο για την κατασκευή ενός λουτρού. Θα αρχίσουμε την αναθεώρηση μαζί του. Ένα ξύλινο ξύλινο σπίτι δίνει στο κτίριο μια σταθερή και άνετη εμφάνιση, είναι ευκολότερο να το αναπνεύσει και ο ατμός είναι κορεσμένος με τα αρώματα του ξύλου και των φυτοντοκτόνων, αν χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τέτοιες φυλές όπως κέδρο, λάριχο και πεύκο. Για τα κούτσουρα πάρτε ολόκληρο το κούτσουρο, στρογγυλεμένο και διάφορα είδη ξυλείας - κολλημένα, μορφοποιημένα ή κομμένα. Το δέντρο για την κατασκευή πρέπει να στεγνώσει καλά. Τουλάχιστον το ξύλο χρησιμοποιείται για την κατασκευή τούβλων. Σε αντίθεση με το ξύλο, δεν συρρικνώνεται και δεν φοβάται την υγρασία. Μέσα, τα λουτρά είναι μερικώς ή τελείως τελειωμένα με ξύλο. Πρόσφατα, αυτός ο τύπος οικοδομικού υλικού ως διάφορα μπλοκ κερδίζει δημοτικότητα. Εξετάστε τι είναι και από τι προέρχονται:
 • Το αφρώδες σκυρόδεμα είναι ένας τύπος κυψελοειδούς σκυροδέματος διαμορφωμένου σε μπλοκ. Αποτελείται από τσιμέντο, άμμο, νερό και παράγοντα αφρισμού. Η πορώδης δομή αυξάνει τη θερμική ικανότητα και την ηχομόνωση, το υλικό πρακτικά δεν απορροφά την υγρασία και είναι ανθεκτικό στις ακραίες θερμοκρασίες.
 • Το αεριωμένο σκυρόδεμα είναι ένας άλλος τύπος κυτταρικού σκυροδέματος Μικροί πόροι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι σε αυτό, λόγω του οποίου το υλικό έχει μικρότερο βάρος, αλλά υψηλή αντοχή. Στην παραγωγή του χρησιμοποιούνται τσιμέντο, χαλαζιακή άμμος, διογκωτικοί παράγοντες, γύψος, ασβέστης και βιομηχανικά απόβλητα - τέφρα και σκωρία. Το αεριωμένο σκυρόδεμα είναι εύκολο να επεξεργαστεί και με την πάροδο του χρόνου κερδίζει μόνο σκληρότητα.
 • Τα τεμάχια σκωρίας είναι οικοδομικά τεμάχια που παράγονται με τη χρήση κραδασμών από σκυρόδεμα. Διάφορα υλικά πληρώσεως προστίθενται σε αυτό: σκωρία, θρυμματισμένη πέτρα, χαλίκι, πάλη τούβλων, γυαλί, σκυρόδεμα, διογκωμένη πηλό. Τα τεμάχια σκωρίας είναι φθηνά και βολικά στην κατασκευή.
Μετά την κατασκευή των τοίχων, τίθεται το θέμα της θέρμανσης του λουτρού. Εάν σε παλαιότερες εποχές το δωμάτιο θερμαίνεται από μια εστία λίθων, τώρα υπάρχουν πολύ περισσότερα είδη θέρμανσης.

Επιλέξτε μια σόμπα σάουνας

Για τους λάτρεις του λουτρού, μπορείτε να χαράξετε μια πέτρινη εστία μαύρη. Απουσία καμινάδας, το μπάνιο έχει τα δικά του πλεονεκτήματα:
 • λιγότερα καυσόξυλα απαιτούνται για τη θέρμανση.
 • ο σχεδιασμός του μπάνιου είναι απλούστερος και φθηνότερος.
 • η πυρασφάλεια είναι υψηλότερη.
Παρά την απλότητα της συσκευής ενός τέτοιου λουτρού, δεν χρησιμοποιούνται πλέον και θεωρούνται εξωτικά. Οι περισσότεροι λάτρεις του ατμού προτιμούν να οργανώσουν μια καμινάδα στο φούρνο και να μην φοβούνται να λερωθούν σε αιθάλη. Οι σόμπες μπάνιου είναι κατασκευασμένες από πέτρα, τούβλο ή αγοράζουν τελικό μέταλλο. Για την καύση πετρωμάτων ή τούβλων, οι περισσότεροι καυσόξυλοι θα απαιτηθούν, αλλά, σε σύγκριση με το σίδερο, κρατούν τη θερμότητα περισσότερο. Προκειμένου ο μεταλλικός φούρνος να δώσει ομοιόμορφα θερμότητα, είναι τούβλο.

Ατμόλουτρο ή σάουνα

Για πολλές δεκαετίες τώρα, υπήρξε μια συζήτηση ανάμεσα στους λάτρεις της θερμότητας του λουτρού για την οποία είναι καλύτερο: ένα ρωσικό ατμόλουτρο ή μια φινλανδική σάουνα. Στην πραγματικότητα, τόσο αυτοί όσο και άλλοι αποφέρουν οφέλη και θα πρέπει να επιλέγονται με βάση την κατάσταση της υγείας και των προσωπικών προτιμήσεων:
 • Στη σάουνα, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 120 ° C με ελάχιστη υγρασία 10-15%. Η ξηρή θερμότητα είναι χρήσιμη για άτομα με παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και των μυοσκελετικών συστημάτων.
 • Σε ατμόλουτρο, θερμαίνεται λόγω υγρού ατμού. Σε σύγκριση με τη σάουνα, η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και η υγρασία της είναι πολύ μεγαλύτερη. Οι βέλτιστες συνθήκες για το λουτρό θεωρούνται 60-70 ° C και αρκετά υψηλή υγρασία, φθάνοντας μέχρι και το 100%. Ο υγρός ατμός χρησιμοποιείται για τη θεραπεία χρόνιων κρυολογημάτων, νευρικών και δερματικών παθήσεων.
Η εναλλαγή των υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών στο λουτρό ενισχύει το σώμα και βελτιώνει την ανοσία. Πιστεύεται ότι για ένα υγιές και σωματικά ανεπτυγμένο άτομο δεν υπάρχουν αντενδείξεις για να επισκεφθείτε το ατμόλουτρο. Τα άτομα με διάφορα προβλήματα θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν γιατρό. Σε κάθε περίπτωση, στο μπάνιο πρέπει να ακούσετε την κατάσταση του σώματός σας και να μην υπερθερμανθείτε.

Ποια σκούπα για να επιλέξετε;

Χρησιμοποιήστε τα μόνο στην ατμόλουτρο. Για τις σκούπες, λαμβάνονται οι κλάδοι των ακόλουθων ειδών δένδρων:
 • ιωνίτης - οι αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι πολύτιμες.
 • φιάλη - εγγυημένη για να οδηγήσει δέκα ιδρώτες από εσάς.
 • δρυός - ομαλοποιεί την πίεση, βοηθά στην αντιμετώπιση της αθηροσκλήρωσης, αναζωογονεί το δέρμα.
 • Birch - αντιμετωπίζει πνευμονικές παθήσεις, έχει εξαιρετικές ιδιότητες καθαρισμού.
Λιγότερο χρησιμοποιούμενες είναι οι σκούπες από τσουκνίδα, τσουκνίδα και ζιζάνιο. Μια σκούπα στο μπάνιο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο μασάζ. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στα τριχοειδή αγγεία, η κυτταρική αναπνοή, καθαρίζει βαθιά το δέρμα. Τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στα φύλλα έχουν επίσης ευεργετική επίδραση στο σώμα. Αν μετά την επίσκεψη στο μπάνιο είστε ξύπνιος, φρέσκος και κοιμάστε καλά τη νύχτα - αναμφισβήτητα έχετε βρει την επιλογή σας που είναι κατάλληλη για εσάς.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)