Το εσωτερικό του λουτρού: μοντέρνο και όμορφο σχέδιο (52 φωτογραφίες)

Ο σχεδιασμός του λουτρού είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Η εμφάνισή του συνήθως δεν ενδιαφέρει τους ανθρώπους και η εσωτερική δομή του ατμού, της τουαλέτας ή της σάουνας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Οι επαγγελματίες προσφέρουν διαφορετικές ιδέες για διακόσμηση, οπότε αξίζει να εξετάσετε ένα δωμάτιο στο ρωσικό στυλ, ώστε αργότερα να μπορείτε να εκτελέσετε σωστά την εργασία και να βρείτε άνεση.

Μπάνιο με παράθυρα

Εσωτερικό μπανιέρας

Το εσωτερικό του λουτρού ξυλείας

Μπάνιο ντεκόρ

Εσωτερικό λουτρό από ξύλο

Οι πιο σημαντικές στιγμές στο σχεδιασμό του μπάνιου

Σε ένα εξοχικό σπίτι πρέπει να υπάρχει ένα μέρος για να χαλαρώσετε. Συνήθως, το κύριο ζήτημα είναι το εσωτερικό του λουτρού, δεδομένου ότι είναι τέτοια δωμάτια που προσελκύουν τους ανθρώπους. Ένα απλό ατμόλουτρο ή νεροχύτης είναι απίθανο να ενδιαφέρει τους επισκέπτες ή τα μέλη της οικογένειας, οπότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα βασικά σημεία:

  • Βέλτιστη διάταξη
  • Ξύλο σε διακόσμηση.
  • Άνεση στις λεπτομέρειες.

Εάν πρόκειται να δημιουργήσετε το εσωτερικό του μπάνιου με τα χέρια σας, πρέπει πρώτα να εξετάσετε κάθε στοιχείο λεπτομερώς. Οι πληροφορίες θα είναι χρήσιμες για την ορθή υλοποίηση του απαραίτητου έργου και την ταχεία ολοκλήρωσή του. Απλά δεν λαμβάνετε ένα έτοιμο επαγγελματικό έργο, καθώς οι προγραμματισμένες ενέργειες μπορεί να είναι συντριπτική εργασία για ένα άτομο.

Μωσαϊκό λουτρό στο εσωτερικό

Εσωτερικό λουτρό οικολογικού στιλ

Εσωτερικό του λουτρού από το ευρώ

Φινλανδικό εσωτερικό μπάνιο

Το εσωτερικό της σάουνας με θερμάστρα

Βέλτιστη διάταξη

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού λουτρού απαιτεί αναγκαστικά έναν ακριβή σχεδιασμό. Θα πρέπει να αναφέρεται όλα τα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένης της αίθουσας. Αυτό θα σας επιτρέψει να σκεφτείτε τη διάταξη, χωρίς να χάσετε σημαντικά στοιχεία. Κατά την προετοιμασία των μελλοντικών διαμερισμάτων, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η επιφάνεια των χώρων πλύσης και ατμού.

Το εσωτερικό του μπάνιου

Δρύινο εσωτερικό μπάνιο

Εσωτερικό μπανιέρα με ντους

Στους υπολογισμούς, συνήθως αφήνουν τα 2/3 της συνολικής έκτασης. Έτσι το έργο δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Αν και η διακόσμηση στο ρωσικό στυλ προβλέπει επίσης τη μείωση του ατμού για την αύξηση των άλλων δωματίων, αλλά μια τέτοια διάταξη είναι ακατάλληλη για μια μεγάλη οικογένεια.

Ευρύχωρο ατμόλουτρο

Ασυνήθιστο ατμόλουτρο με γυαλί

Εσωτερικό της αίθουσας χαλάρωσης λουτρών

Εσωτερικό στρογγυλό μπάνιο

Το εσωτερικό του μπάνιου με ξαπλώστρα

Ξύλινη περιποίηση

Η εσωτερική διακόσμηση σε ρωσικό στιλ περιλαμβάνει τη χρήση ξύλου. Θεωρείται το μόνο χρήσιμο υλικό που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα άνετο εσωτερικό του μπάνιου. Στην περίπτωση αυτή, τα δωμάτια είναι γεμάτα φυσική θερμότητα, προσφέροντας να περάσουν περισσότερο χρόνο σε εξοχική κατοικία.

Τα κούτσουρα είναι εκπληκτικά για τη φυσική ομορφιά τους. Με τη βοήθειά τους, ακόμη και το σαλόνι μεταμορφώνεται. Χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, η σάουνα και η πισίνα έχουν τελειώσει. Οι σύγχρονοι νέοι δεν εγκαταλείπουν τη φυσικότητα, οπότε ακόμη και από έξω ένα μικρό όμορφο σπίτι μοιάζει με μια νεράιδα καλύβα.

Διαφορετικές ποικιλίες ξύλου στη διακόσμηση

Δύο είδη ξύλου στο μπάνιο

Άνεση στις λεπτομέρειες

Αξιολογώντας το εσωτερικό του λουτρού από έξω, οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν πραγματική ομορφιά. Όχι μόνο τα κούτσουρα δημιουργούν ένα ευχάριστο συναίσθημα, η διάταξη και άλλες λεπτομέρειες είναι επίσης σημαντικές. Η άνεση δημιουργείται από εξαιρετικά ασήμαντες λεπτομέρειες που επηρεάζουν το περιβάλλον.

Το ντεκόρ στο ρωσικό στυλ απαιτεί προσεκτική επιλογή χρήσιμων πραγμάτων. Σκούπες σίγουρα θα εμφανιστούν στους τοίχους, μπανιέρες και ακόμη και τα καπέλα για ένα ξύλινο ατμόλουτρο θα εμφανιστεί σε παγκάκια. Τα αντικείμενα αυτά τονίζουν τη φυσικότητα, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς μια άνετη διαμονή στο σπίτι. Το σχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη τέτοιες λεπτές λεπτομέρειες, θα πρέπει να προστεθούν μόνοι τους.

Ασυνήθιστο σχεδιασμό μπάνιου

Μεγάλος πάγκος στο ατμόλουτρο

Art Nouveau εσωτερικό μπάνιο

Εσωτερικό του μπάνιου στο μπάνιο

Το εσωτερικό ενός μικρού λουτρού

Ειδικά μέρη του λουτρού

Αξιολογώντας τον σχεδιασμό του εσωτερικού λουτρού, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το έργο ως βάση. Ακόμη και σε ένα ξύλινο νιπτήρα στο χαρτί δεν θα είναι δυνατόν να αναφερθούν οι απαραίτητες λεπτομέρειες. Οι επαγγελματίες προτιμούν να χρησιμοποιούν κλασικές τεχνικές πλυσίματος με μια πισίνα, αλλά η διάταξη λαμβάνει επίσης υπόψη την παρουσία ειδικών θέσεων στο σπίτι.

  • Γκαρνταρόμπα?
  • Σαλόνι

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι είναι σκεπτικοί για αυτά τα δωμάτια. Πιστεύουν ότι μια τουαλέτα με πισίνα είναι πολλές φορές πιο σημαντική και πιο χρήσιμη. Αν και μετά από αυτήν, εξακολουθούν να προτιμούν να χαλαρώνουν και να μιλούν λίγο.

Έργο ατμόλουτρου στο λουτρό

Εσωτερικό μπάνιο λουτρών

Στερεά εσωτερικά λουτρά

Γκαρνταρόμπα

Η διακόσμηση ενός μικρού ξύλινου πλυντηρίου αυτοκινήτων είναι απλή. Αν κοιτάξετε λεπτομερώς στο σακκάκι της σάουνας από ένα κούτσουρο, σύνθετες λεπτομέρειες θα εμφανιστούν μπροστά στα μάτια σας, ειδικότερα, ένα μέρος για την αλλαγή των ρούχων. Οι σύγχρονες ιδέες συχνά υποδεικνύουν τη χρήση ενός παραδοσιακού διαδρόμου, αλλά ένα τέτοιο βήμα θα ήταν λάθος.

Το dressing room θα πρέπει να είναι το καλύτερο μέρος για να χαλαρώσετε. Εάν τα κεραμίδια χρησιμοποιούνται για πλύσιμο, αυτή τη φορά θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα τυποποιημένα υλικά. Εάν η διάταξη αφήνει μια μικρή περιοχή, η διακόσμηση από την επένδυση ή το ξύλο είναι καλύτερη. Αυτό θα τονίσει την ακεραιότητα της εικόνας, διατηρώντας ταυτόχρονα την οικειότητα.

Ο οπίσθιος φωτισμός στο μπάνιο

Εσωτερικό λουτρό με ράφια

Μια εξελιγμένη προσέγγιση για τη διακόσμηση ενός μικρού δωματίου περιλαμβάνει προσεκτικά σχεδιασμένη λειτουργικότητα. Οι σχεδιαστές αξιολογούν προσεκτικά το δωμάτιο για να το κάνουν βολικό και χρήσιμο. Μετά την οποία ακόμη και τα μεταβαλλόμενα ρούχα αφήνουν πίσω τους μόνο ευχάριστα συναισθήματα

Το εσωτερικό ενός μικρού δωματίου

Εσωτερικό του ένα φωτεινό ντουλάπι με ένα samovar

Άνετο ντουλάπι με καθιστικό

Το εσωτερικό του μπάνιου από την επένδυση

Το εσωτερικό της βεράντας στο μπάνιο

Κοινό δωμάτιο

Ο σχεδιασμός της αίθουσας χαλάρωσης στο μπάνιο αξίζει μια ξεχωριστή συζήτηση. Ο σχεδιασμός του απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα, αλλά υπάρχουν φθηνές ιδέες που παρέχει η διάταξη. Στο δωμάτιο πλύσης μπορείτε να δημιουργήσετε άνεση, αλλά είναι καλύτερα να λάβετε σοβαρά υπόψη τον τόπο όπου οι άνθρωποι περνούν πολλές ώρες.

Σε μια μικρή τουαλέτα του χωριού, οι επισκέπτες μένουν για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια να ξεκουραστούν. Σε αυτό το σημείο, έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν το περιβάλλον και να δουν λεπτομέρειες. Είναι ευκολότερο να δημιουργήσετε ένα άνετο εσωτερικό στο σπίτι, γιατί πρέπει να σκεφτείτε σύνθετους συνδυασμούς.

Ευρύχωρη αίθουσα χαλάρωσης στο μπάνιο

Εσωτερικό λουτρό με παράθυρο

Τελειώνοντας το μπάνιο μέσα

Το εσωτερικό του λουτρού με πανοραμικό παράθυρο

Εσωτερικό ατμόλουτρο στο μπάνιο

Πρώτα πρέπει να συνδυάσετε κούτσουρα και πολιτισμένες μορφές αναψυχής. Ως αποτέλεσμα, μπιλιάρδο ή μίνι μπαρ τοποθετούνται συχνά σε ένα δωμάτιο. Επιπλέον, γύρω από τους τοίχους και τα δάπεδα εξακολουθούν να τελειώνουν σύμφωνα με το ρουστίκ ύφος. Λόγω αυτού, διατηρείται η ακεραιότητα του εσωτερικού χώρου, χρήσιμη για πλήρη χαλάρωση.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε σοβαρά πώς να εξασφαλίσετε μια καλή ξεκούραση μετά τη σάουνα. Η κλασική επιλογή είναι το τσάι με γλυκά και δεν μπορείτε να το απορρίψετε, οπότε το δωμάτιο θα πρέπει να έχει θέση για ξύλινα σκαλισμένα έπιπλα, ιδίως πάγκους και τραπέζια. Εκπλώνουν με τη ζωή τους και τονίζουν τη φυσικότητα του εσωτερικού σχεδιασμού.

Ξεκουραστείτε σε ένα λουτρό σε εθνοτικό ύφος

Σαλόνι με πρόσβαση στην πισίνα

Χώρος ξεκούρασης στον δεύτερο όροφο του μπάνιου

Αξίζει να δαπανήσει χρήματα για το φινίρισμα;

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν επισκευές στο σπίτι, αλλά αγνοούν το λουτρό τους. Θεωρούν ότι είναι μόνο ένα μέρος του νησιού, που χρησιμοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις. Αυτή η προσέγγιση διαψεύδει την ίδια την ουσία της χαλάρωσης στα προάστια. Από τους αρχαίους χρόνους, οι άνθρωποι ατμούν και έπειτα πιτσιλίζουν στη γραμματοσειρά. Οι διαδικασίες αποκατέστησαν τη δύναμή τους και έδωσαν υγεία, οπότε τώρα μην το εγκαταλείπετε.

Ράφια ασυνήθιστου σχήματος στο μπάνιο

Εσωτερικό ντουλάπι με νεροχύτη

Το εσωτερικό του dressing room

Το εσωτερικό του ρωσικού λουτρού

Οι σύγχρονες ιδέες δείχνουν μεγάλες ευκαιρίες. Οι σχεδιαστές μάλιστα αντιλαμβάνονται τη ντουλάπα ως ξεχωριστό δωμάτιο, οπότε δεν χάνουν την ευκαιρία να το αλλάξουν. Ναι, θα χρειαστούν κάποια έξοδα μετρητών, αλλά θα δικαιολογούνται γρήγορα, δίνοντας τη χαλάρωση του ατόμου μετά από μια σκληρή εβδομάδα εργασίας.

Σχεδιάζοντας μια σάουνα ή μπανιέρα είναι ένα δύσκολο θέμα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες. Πρέπει να βασίζονται στις προτάσεις των επαγγελματιών ή να αξιολογούν προσεκτικά κάθε τετραγωνικό μέτρο του χώρου. Μετά από αυτό, θα είναι στην ευχάριστη θέση να περνούν το χρόνο τους μέσα, ξεκουράζοντας από τη ζέστη ή τον παγετό.

Άνετος πάγκος σε ένα μικρό ατμόλουτρο στο μπάνιο

Παραδοσιακό σχεδιασμό ατμού

Το εσωτερικό της σάουνας

Γκρίζο εσωτερικό μπάνιο

Κουζίνα εσωτερικού χώρου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)