Μπανιέρα σε εξοχικό σπίτι: χαρακτηριστικά και οφέλη (22 φωτογραφίες)

Πολλοί γαιοκτήμονες ονειρεύονται να εξοπλίσουν ένα λουτρό σε αυτό, αλλά συχνά απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Σε αυτή την περίπτωση, ένα μπάνιο με τη μορφή ενός βαρελιού θα έρθει στη διάσωση. Έρχεται σε διάφορα μεγέθη, το οποίο είναι πολύ βολικό. Ξύλινα βαρέλια για μπάνιο μπορούν να παραγγελθούν σε εξειδικευμένα ηλεκτρονικά καταστήματα. Και μετά την παράδοση, μπορείτε να το διακοσμήσετε με βάση τη δική σας γεύση, έτσι κάθε λουτρό θα αποδειχθεί διαφορετικό.

Μπανιέρα

Κουρτίνα στη χώρα

Τι περιλαμβάνει ένα βαρέλι;

Το ίδιο το βαρέλι είναι μικρό, αλλά παρά το γεγονός αυτό, περιλαμβάνει ένα μάλλον ευρύχωρο ατμόλουτρο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις ενήλικες και διαθέτει επίσης μια μικρή αίθουσα χαλάρωσης. Αυτή η έκδοση του βαρελιού είναι το πιο χαρακτηριστικό, αλλά υπάρχουν και άλλα.

Μια μπανιέρα με ντους είναι βολική για ανθρώπους που θέλουν να αναζωογονηθούν με κρύο νερό μετά από ένα ατμόλουτρο. Αυτός ο σχεδιασμός είναι μια από τις καλύτερες επιλογές εάν ο ιστότοπος δεν διαθέτει πισίνα ή μέρος όπου μπορείτε να δροσιστείτε γρήγορα.

Μπανιέρα ερυθρελάτης

Φινλανδικό λουτρό με βαρέλια

Μια βαρελή μπανιέρα με μια βεράντα είναι κατάλληλη για τους εραστές του τσαγιού: αφού ακολουθήσετε τις διαδικασίες, μπορείτε να καθίσετε στο δρόμο και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα, και στην τουαλέτα με βεράντα μπορείτε να κανονίσετε μια συνάντηση με φίλους.

Γενικά, υπάρχει αρκετός αριθμός επιλογών για τη δομή του βαρελιού μπανιέρας, ο καθένας σίγουρα θα είναι σε θέση να επιλέξει τον σωστό για τον εαυτό του. Όλες οι επιλογές των βαρελιών εξαρτώνται άμεσα από τις επιθυμίες.

Μπανιέρα με κέδρο

Λουτρά με κυλινδρική λωρίδα

Μπανιέρα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σε σύγκριση με τις συμβατικές σάουνες, οι οποίες κατασκευάζονται από ολόκληρα κτίρια, το κυλινδρικό λουτρό έχει αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα που δεν μπορεί να καυχηθεί για κανένα σταθερό λουτρό. Βασίζεται σε αυτές τις θετικές πτυχές στην επιλογή ενός λουτρού, οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να βαρέλι μπανιέρα. Σημαντικά πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

  • μικρές παραμέτρους (σε μικρές περιοχές είναι αδύνατο να οικοδομηθεί ένα κτίριο για μπάνιο, η περιοχή δεν του επιτρέπει να είναι κοινότατη, αλλά ένα βαρέλι λουτρό, που έχει συμπαγή παραμέτρους, ταιριάζει πολλά)?
  • κινητικότητα (μια κυβική μπανιέρα μπορεί εύκολα να μετακινηθεί γύρω από την περιοχή και να βγει από αυτήν).
  • εξοικονομώντας χρήματα (ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου θα πρέπει να βγάλει μια καλή τιμή για ένα σταθερό λουτρό, αλλά με ένα βαρέλι, αντίθετα, ο καθένας μπορεί να το αντέξει).
  • Εργονομικός χώρος (κοιτάζοντας το βαρέλι από το δρόμο, μπορείτε να σημειώσετε το μικρό του μέγεθος, αλλά στο εσωτερικό του είναι ευρύχωρο και μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα).
  • θερμική επίδραση (λόγω της καλής θερμομόνωσης, το λουτρό κυλίνδρου θερμαίνεται γρήγορα και εύκολα διατηρεί τη θερμότητα μέσα).
  • εύκολο να διατηρηθεί (ένα τέτοιο λουτρό είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί, ένα στρογγυλεμένο σχέδιο επηρεάζει αυτό)?
  • (πολλοί ψυχολόγοι παγκοσμίως ισχυρίζονται ότι τα στρογγυλεμένα σχήματα συμβάλλουν στη χαλάρωση και ότι το λουτρό με βαρέλια έχει ακριβώς αυτό το σχήμα).

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα, υπάρχουν και μειονεκτήματα, αλλά είναι λίγα. Το κύριο μειονέκτημα είναι το μέγεθος του βαρελιού του λουτρού. Παρά το γεγονός ότι αποδόθηκε το μικρό μέγεθος στο συν, μπορεί επίσης να αποδοθεί στο μείον. Το γεγονός είναι ότι για τους ανθρώπους που επιθυμούν να χαλαρώσουν στις μεγάλες εταιρείες, δυστυχώς, ένα λουτρό με βαρέλια δεν θα λειτουργήσει λόγω του μικρού μεγέθους του. Και το δεύτερο μείον είναι το γεγονός ότι αν ανοίξετε συχνά την πόρτα στο δρόμο για να ψύξετε το σώμα μετά το ατμόλουτρο, η ατμόσφαιρα αρχίζει να κρυώνει γρήγορα. Παρά τα δύο μειονεκτήματα, τα πλεονεκτήματα ενός βαρελιού λουτρού επικρατούν.

Κινητό μπανιέρα

Μικρή μπανιέρα

Συμπαγή βαρέλια μπάνιου

Τι δέντρο είναι κατασκευασμένο από βαρέλια μπάνιου;

Τα μπανιέρες μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικούς τύπους ξύλου, αλλά υπάρχουν οι πιο κατάλληλες ποικιλίες για αυτή τη δομή.

Μια μπανιέρα με κέδρο είναι η καλύτερη από τις άλλες επιλογές. Αυτό το δέντρο είναι αρκετά ανθεκτικό, ώστε το λουτρό στην περιοχή θα σταθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ο κέδρος είναι επίσης διάσημος για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, οι οποίες θα ανοίξουν με ανανεωμένη δύναμη κατά τη χρήση του λουτρού.

Ένα βαρέλι κέδρου βαρέλι είναι ένα από τα πιο ακριβά, για τα οποία ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει το ποσό αρκετές φορές περισσότερο από ό, τι για μια δομή από άλλο δέντρο. Ωστόσο, παρά το υψηλό κόστος του, ένα τέτοιο λουτρό είναι ζήτημα μεταξύ των καταναλωτών.

Ωφέλιμη μπανιέρα

Βαρέλια ατμού

Ένα λουτρό βαρελιού από λυπάρι είναι ελαφρώς κατώτερο σε τιμή από ένα λουτρό κέδρου, αλλά είναι επίσης ανθεκτικό. Για τους ιδιοκτήτες που αγαπούν να κάνουν παραλλαγές στην περιοχή, ένα τέτοιο λουτρό βαρελιών είναι κατάλληλο. Αυτό το υλικό έχει ένα μικρό βάρος, μέχρι πέντε τόνους, οπότε δεν θα είναι πολύ δύσκολο να το μετακινήσετε στην περιοχή.

Το λουτρό πεύκου είναι το φθηνότερο στην περιοχή των κυλίνδρων, μπορεί να ονομαστεί στάνταρ, αλλά είναι πολύ καλύτερο από άλλες επιλογές, είναι σε ζήτηση από τους καταναλωτές.

Ρωσικό βαρέλι μπάνιου

Μπανιέρα στον κήπο

Είδη δομών

Στη χώρα μας, προτείνεται η αγορά ή η κατασκευή βαρελιών δύο τύπων: φινλανδικά και ρωσικά. Τα φινλανδικά βαρέλια μπάνιου είναι ελαφρώς διαφορετικά από τα ρωσικά. Στα ρωσικά λουτρά, ο ατμός είναι πιο υγρός από ό, τι στα Φινλανδικά, οπότε η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να ζεσταθεί σε 120 μοίρες, αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό.

Το ρωσικό βαρέλι έχει το ίδιο φινλανδικό σχήμα, αλλά μέσα στο ατμόλουτρο η υγρασία είναι υψηλότερη, κάτι που είναι πιο χρήσιμο για τους περισσότερους ανθρώπους. Στα λουτρά μας, τις αρωματικές σκούπες, χρησιμοποιούνται διάφορες ιδιότητες, οι οποίες μοιάζουν ήδη με κάποιο είδος μυστηρίου.

Το ωοειδές βαρέλι μπορεί να είναι είτε φινλανδικό είτε ρωσικό. Έχει τα προνόμιά του μεταξύ άλλων, επειδή θερμαίνεται πολύ γρήγορα. Αυτά τα βαρέλια λουτρών το χειμώνα στο χώρο είναι απλά απαραίτητα!

Σάουνα βαρελιού

Κουζινάκι

Κουζινάκι

Πώς να φτιάξετε μια μπανιέρα;

Ο σχεδιασμός του βαρελιού είναι αρκετά απλός, είναι σε θέση να μετατρέψει κάποιον σε ζωή. Αλλά πρώτα απ 'όλα, αξίζει να μελετήσετε λεπτομερώς όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή ενός τέτοιου μίνι μπάνιου.

Το πρώτο πράγμα στην κατασκευή ενός βαρελιού μπανιέρας είναι να σκεφτεί κανείς το υλικό που θα αποτελέσει. Το σωστά επιλεγμένο ξύλο θα βελτιώσει την ποιότητα του λουτρού μερικές φορές. Το πιο κατάλληλο δέντρο είναι κέδρο, παρά την αξία του.

Γυάλινο μπανιέρα

Μπανιέρα με ελαφρύ ξύλο

Όλα τα υλικά πρέπει απλά να είναι υψηλής ποιότητας, αυτό θα βοηθήσει να παρατείνει τη ζωή της συσκευής για πολλά χρόνια. Οι σανίδες πρέπει να έχουν διαφορετικό πάχος, οι πλευρικές θα διαφέρουν σημαντικά από τις πατώματα. Το μίνι μπάνιο πρέπει να είναι εντελώς σφιχτό, οπότε κατά την εγκατάσταση παραθύρων και θυρών, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Το όλο λουτρό θα πρέπει να τυλιχτεί γύρω από τις άκρες με σιδερένιες λωρίδες, θα βοηθήσει να κρατήσει τις σανίδες, και θα μοιάζει επίσης σαφώς με ένα βαρέλι.

Σκούρο ξύλινο βαρέλι

Κουρτίνη στο χώρο

Στο εσωτερικό είναι εγκατεστημένη μια εστία καύσης ξύλου, μια καμινάδα, η οποία είναι μεταλλική, θα πρέπει να αφαιρεθεί από αυτήν. Για να εξοπλίσετε το εσωτερικό, χρειάζεστε σανίδες, αλλά λίγο πιο λεπτό. Από αυτά μπορείτε να φτιάξετε πάγκους και έναν φράκτη για τη σόμπα.

Μπανιέρα στο εσωτερικό

Τα βαρέλια μπάνιου με ντους και τουαλέτα είναι χτισμένα λίγο πιο περίπλοκα, πρέπει να κάνετε αποχέτευση και να χτίσετε μια τουαλέτα με βάση μια ντουλάπα.

Μπανιέρα σε εξοχική κατοικία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)