Πόρτες για μπάνιο: χαρακτηριστικά της επιλογής (20 φωτογραφίες)

Κατά την κατασκευή και την τοποθέτηση του λουτρού, δίνεται περισσότερη προσοχή στα ράφια, τη διακόσμηση και τη σόμπα, αλλά η πόρτα για το λουτρό διατίθεται πολύ λιγότερο χρόνο. Ωστόσο, πρόκειται για μια εντελώς λανθασμένη προσέγγιση, επειδή οι πόρτες πρέπει να πληρούν αρκετές απαιτήσεις. Λειτουργούν σε μάλλον ακραίες συνθήκες και πρέπει να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και ατμό, έτσι ώστε για μια τέτοια ιδιότητα όπως η μπροστινή πόρτα στο λουτρό να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

Λευκή πόρτα για μπάνιο

Ξύλινη πόρτα μπάνιου

Κύρια σημεία της επιλογής

Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι οι πόρτες από ξύλο, γυαλί, μέταλλο και πλαστικό, οι οποίες τοποθετούνται στην είσοδο από το δρόμο. Αυτά τα υλικά μπορούν να εγγυηθούν την ποιότητα, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα.

Αντοχή σε διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας

Οι γυάλινες πόρτες για μπάνιο μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες μέχρι 800 ° C. Αυτά θα πρέπει να είναι ειδικά μοντέλα που κατασκευάζονται από γυαλί. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι οι ίδιοι δεν ζεσταίνουν πολύ. Επιπλέον, πληρούν τις απαιτήσεις πυρασφάλειας.

Οι ξύλινες πόρτες για μπάνιο είναι επίσης σε θέση να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά θερμαίνουν λιγότερο. Όσον αφορά την πυρασφάλεια, είναι σαφώς κατώτερα από το γυαλί. Σε αντίθεση με τις σάουνες, εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεύκα και ελάτη.

Ξύλινη πόρτα για το μπάνιο

Πόρτα για μπάνιο από τα διοικητικά συμβούλια

Αντοχή στην παραμόρφωση

Όσον αφορά το γυαλί, δεν απορροφά την υγρασία και δεν αντιδρά με το νερό, έτσι δεν μπορεί να παραμορφωθεί κατά τη λειτουργία.

Αν μιλάμε για ξύλο, πρέπει να επεξεργαστούν σωστά με ειδικά μέσα που θα προστατεύουν από την υγρασία και το νερό. Η πόρτα είναι καλύτερα να επιλέξετε ασβέστη ή κέδρο, και το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από δρυς ή ελάφι.

Αντοχή φθοράς

Οποιαδήποτε επιφάνεια με την πάροδο του χρόνου απαιτεί εργασίες αντικατάστασης ή επισκευής. Το δέντρο μπορεί να λειανθεί και να επανεγκατασταθεί ανά πάσα στιγμή, οι χειρισμοί αυτοί δεν απαιτούν έξοδα και μεγάλες δαπάνες δυνάμεων.

Το γυαλί σε αυτή την περίπτωση είναι πιο επικερδές, καθώς δεν απαιτεί προφύλαξη, αρκεί η απλή συντήρηση κατά τη λειτουργία.

Καπνοί

Για παράδειγμα, οι πόρτες από ασβέστη για μπάνιο θα εκπέμπουν χρήσιμες ουσίες κατά τη θέρμανση, όπως και από έλατο ή φιάλη. Ένα υλικό όπως το γυαλί δεν εκπέμπει χημικές ουσίες, καθώς κατά τη διάρκεια της τήξης και της επεξεργασίας όλες οι ουσίες καίγονται.

Πόρτα για φινλανδική σάουνα

Λευκή πόρτα για το λουτρό

Φροντίδα και εμφάνιση

Στην περίπτωση του γυαλιού χρησιμοποιείται πάγος - είναι αρκετά πρακτικό και όμορφο. Ένα τέτοιο γυαλισμένο γυαλί απαιτεί ελάχιστη συντήρηση, τέτοιες πόρτες καθαρίζονται εύκολα με ειδικά μέσα για το οινόπνευμα. Επιπλέον, οι λεκέδες και οι εκτυπώσεις που παραμένουν σε συνηθισμένο γυαλί δεν είναι ορατές σε μια τέτοια επιφάνεια. Φυσικά, ένα τέτοιο υλικό δεν μπορεί να φανεί, για παράδειγμα, όπως ένα αντίκες δέντρο, αλλά στο φόντο των κορμών και του φυσικού υλικού θα φανεί αρκετά σχετικό και θα ταιριάζει στο εσωτερικό.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για συμπαγείς πόρτες, δηλαδή τελειώματα. Αυτό μπορεί να είναι ένα μοτίβο σανίδων και σανίδων, παλαιού, ογκομετρικού πάνελ, με γλυπτά, ο καθένας μπορεί να επιλέξει την ιδανική επιλογή.

Ασφάλεια

Κατά την εγκατάσταση της πόρτας, ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλείας. Οι πόρτες από ξύλο πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ειδικά εργαλεία. Όσον αφορά το γυαλί, οι πόρτες πρέπει να έχουν ομαλές άκρες ή καπάκια, αλλά μαλακά.

Μπροστινή πόρτα

Εξίσου σημαντική είναι η ποιότητα της μπροστινής πόρτας από το δρόμο - αυτό είναι, πρώτα απ 'όλα, η προστασία και, φυσικά, η ασφάλεια της θερμότητας στην αίθουσα. Τις περισσότερες φορές, μια μεταλλική πόρτα στο λουτρό επιλέγεται από την άποψη της ασφάλειας, η οποία είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ωστόσο, αν επιλεγεί ένα τέτοιο υλικό, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την μόνωση της πόρτας στο λουτρό, καθώς η θερμομόνωση είναι επίσης σημαντική. Υπάρχει ένα μειονέκτημα σε αυτό το σχέδιο, αν κάποιος βγει για να κρυώσει έξω από το λουτρό, όταν επιστρέψει να αγγίξει μια τέτοια πόρτα σε σοβαρό παγετό, μπορεί να τον παγώσει. Αυτό το πρόβλημα μπορεί εύκολα να λυθεί, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε την επένδυση από την επένδυση και το βερνίκι από την κορυφή. Οι αντίκες πόρτες φαίνονται όμορφα.

Πόρτα για λουτρό από λυγαριά

Πόρτα λουτρού από λουρί

Για τις πόρτες του δρόμου, ως θερμομόνωση, μπορείτε να αγοράσετε έναν ειδικό καμβά από συμπαγές ξύλο, αλλά μπορείτε εύκολα να κάνετε θερμομόνωση με τον εαυτό σας. Για να γίνει αυτό, πάρτε 2 ασπίδες, ανάμεσα στις οποίες γεμίζονται οι ράβδοι, και όλα τα κενά γεμίζουν με μόνωση. Μετά την οποία διασυνδέονται και μια μπάρα εκτυπώνεται γύρω από την περίμετρο.

Εάν η ασφάλεια και η ασφάλεια του κτιρίου δεν είναι το κλειδί, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε πλαστικές πόρτες. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, είναι αρκετά ανθεκτικά σε θερμοκρασίες, υγρασία και νερό.

Και μια άλλη επιλογή είναι η πόρτα πλαισίου, όπου το πλαίσιο μπορεί να είναι αλουμίνιο. Μέσα, απαιτείται καλή μόνωση, και το εξωτερικό είναι επενδυμένο με ξύλο. Μπορεί να είναι ταπετσαρία πεύκου ή ασβεστίου, η επεξεργασία ξύλου είναι πολύ σημαντική εδώ.

Μικρή πόρτα για το μπάνιο

Μέταλλο πόρτα λουτρό με επένδυση

Η πόρτα στο χαμάμ

Πόρτες για πλύσιμο

Οι πόρτες είναι μικρότερες στο δωμάτιο πλύσης ή στο δωμάτιο ανάπαυσης. Εδώ η κύρια προϋπόθεση είναι να περάσει μέσα από τις πόρτες ελάχιστη υγρασία. Το κατά προσέγγιση πλάτος αυτών των δομών είναι 60cm. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για το υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέτοιους χώρους.

Αν προτιμάτε ένα δέντρο, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη έναν παράγοντα όπως η υγρασία. Κατά την εγκατάσταση της πόρτας, πρέπει να αφήσετε ένα κενό μεταξύ του καμβά και του πλαισίου. Εάν η τυπική απόσταση ανοίγματος διαμερισμάτων είναι 2 ή 3 mm, τότε απαιτείται τουλάχιστον 5 mm. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πόρτα θα διογκωθεί εξαιτίας της υγρασίας και απλά δεν θα είναι δυνατό να κλείσει. Μπορείτε να επιλέξετε ένα πεύκο, τριαντάφυλλο ή άλλο δέντρο, είναι σημαντικό να το επεξεργαστείτε σωστά. Επιλέγοντας ένα δέντρο, υπάρχουν πολλές επιλογές για το πώς να το διακοσμήσετε. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι η σκάλισμα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η αντίκα.

Πόρτα για μπάνιο με μεταλλική λαβή

Πόρτα για σάουνα

Η αξιοπιστία και η πρακτικότητα θα εξασφαλίσουν την κατασκευή γυαλιού. Οι επιλογές εμφάνισης είναι πολύ μικρότερες, αλλά σε σχέση με τα χαρακτηριστικά τους είναι πιο επικερδείς. Δεν επηρεάζονται από την υγρασία και δεν αυξάνουν ή μειώνονται σε μέγεθος, σε αντίθεση με τα πεύκα. Είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί και είναι δύσκολο να τα σπάσουν, επομένως εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι λεκέδες δεν θα παραμείνουν στην επιφάνεια, όπως στο συνηθισμένο γυαλί, χάρη στην κατεργασμένη επιφάνεια.

Πόρτα με μπανιέρα

Ηλικιωμένη πόρτα μπάνιου

Και μια άλλη επιλογή είναι πλαστική. Φυσικά, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν ένα τέτοιο υλικό, αφού στο φόντο του φυσικού ξύλου και των κορμών αυτό το υλικό φαίνεται αφύσικο. Ωστόσο, αν μιλάμε για το ντεκόρ, τότε τέτοια σχέδια μπορούν να αγοραστούν σε διαφορετικά χρώματα, για παράδειγμα, κάτω από το δέντρο. Επιπλέον, η εμφάνιση μπορεί να μοιάζει με διαφορετικές υφές, για παράδειγμα, αντίκες ξύλο, με την πρώτη ματιά δεν διαφέρει καν από φυσικό υλικό.

Αν μιλάμε για αξιοπιστία και πρακτικότητα, διατηρούν θερμότητα και δεν είναι ευαίσθητα στην υγρασία. Μπορείτε να επιλέξετε συρόμενες πόρτες που διατηρούν τέλεια ελεύθερο χώρο.

Πόρτα για μπάνιο με γυαλί

Γυάλινη πόρτα για το μπάνιο

Ποιο είναι το καλύτερο;

Όπως μπορείτε να δείτε, κάθε ένα από τα υλικά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Το πιο σημαντικό πράγμα όταν επιλέγετε να δώσετε προσοχή στην ασφάλεια, επειδή το μπάνιο είναι, πρώτα απ 'όλα, υψηλή θερμοκρασία και είναι πολύ σημαντικό ότι όλα τα συστατικά του κτιρίου δεν μπορούν να βλάψουν την υγεία. Αν μιλάμε για το υλικό για την πόρτα στο ίδιο το ατμόλουτρο, τότε θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε μια τέτοια στιγμή όπως η ορατότητα.

Μόνωση πόρτας για μπάνιο

Ένας κενός καμβάς από ξύλο δεν θα επιτρέψει την προβολή του δωματίου, και εάν ένα άτομο αρρωστήσει, τότε θα είναι αδύνατο να παρασχεθεί πρώτη βοήθεια.Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκατασταθεί μια εντελώς διαφανής πόρτα, αλλά αν είναι ορατή τουλάχιστον η σιλουέτα ενός προσώπου, είναι πολύ πιο ασφαλής. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να διατηρήσετε το στυλ και να εγκαταστήσετε ένα ξύλινο καμβά, μπορείτε να συνδυάσετε δύο υλικά για την ασφάλεια, για παράδειγμα, να φτιάξετε ένα παράθυρο από γυαλί.

Μοντέρνα πόρτα μπάνιου

Αν συγκρίνουμε την ανθεκτικότητα των υλικών, τότε το γυαλί είναι ο ηγέτης εδώ, απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και δεν χρειάζεται εργασίες συντήρησης. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, ένα φυσικό και όμορφο υλικό όπως το ξύλο, μετά από απλή λείανση, θα μοιάζει με νέο. Η χρηματοοικονομική πλευρά και οι ατομικές προτιμήσεις είναι πιο πιθανό να είναι σημαντικές εδώ.

Πόρτα εισόδου για το μπάνιο

Πώς να επιλέξετε και ποια πόρτα θα εγκατασταθεί είναι ένα εντελώς ατομικό θέμα, επειδή υπάρχει πραγματικά μια επιλογή. Εάν κατά τη διάρκεια της επιλογής λαμβάνονται υπόψη όλα τα σημαντικά σημεία, τότε μια τέτοια πόρτα θα εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αξιόπιστα. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτούμε θέματα ασφαλείας, στην περίπτωση του ξύλου, η επεξεργασία είναι υποχρεωτική και το γυαλί θα πρέπει να έχει μαλακά καπάκια και λείες άκρες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)