Έπιπλα μπάνιου: πώς να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες χαλάρωσης (21 φωτογραφίες)

Μια ποικιλία από έπιπλα στο μπάνιο σας επιτρέπει να επιλέξετε την ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και το πορτοφόλι σας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ειδικές συνθήκες λειτουργίας (υγρασία και θερμοκρασία). Για να διευκολυνθεί η διαδικασία επιλογής, συνιστάται να γνωρίζετε τις απαιτήσεις για έπιπλα:

  • ανθεκτικότητα
  • χαμηλός συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας.
  • δύναμη;
  • ασφάλεια για την υγεία.

Πολλά υλικά ικανοποιούν μία ή άλλη από τις απαιτήσεις: ελαφρύ πλαστικό, εξαιρετική αντοχή στην υγρασία, ανθεκτικό μέταλλο, φιλικό προς το περιβάλλον και ανθεκτικό στις θερμοκρασίες, δερμάτινα επιχρίσματα φαίνονται κομψά και ευγενή, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το πλαστικό μπορεί να εκπέμπει επικίνδυνες ουσίες όταν θερμαίνεται. Η επαφή με μέταλλο σε υψηλές θερμοκρασίες οδηγεί σε εγκαύματα και δέρματα ή δερμάτινα υποκατάστατα μπορούν να κολλήσουν στο σώμα, γεγονός που προκαλεί ενόχληση, επομένως είναι δικαιολογημένο ότι τα έπιπλα για λουτρό από ξύλο είναι η πιο κοινή επιλογή για τη δημιουργία ενός άνετου και άνετου περιβάλλοντος.

Αξεσουάρ μπάνιου

Βαρέλια για ιαπωνικό λουτρό

Πώς να επιλέξετε ξύλινα έπιπλα;

Το ξύλο είναι το ιδανικό υλικό για τη δημιουργία μιας ζώνης χαλάρωσης και άνεσης σε μια σάουνα. Τα έπιπλα από μασίφ ξύλο δικαιολογημένα παραμένουν εκτός ανταγωνισμού.

Όταν αγοράζετε ξύλινα αντικείμενα, μην ξεχνάτε ότι το ξύλο είναι πολλών τύπων και αντιδρά διαφορετικά στις αλλαγές της υγρασίας και της θερμοκρασίας. Οι παραγωγοί προτιμούν να χρησιμοποιούν φλούδα, ασβέστη, λεύκα.

Ξύλινα έπιπλα για μπάνιο

Το Aspen έχει μια ελαφριά σκιά, έχει καλές παραμέτρους αντοχής στην υγρασία. Αναφέρεται στις μαλακές φυλές, έτσι ώστε τα έπιπλα γρήγορα φθείρονται. Μια εξαιρετική χρήση του ξύλου είναι η κατασκευή αξεσουάρ μπάνιου, κουτάλες, μπανιέρες.

Η φέτα λεύκας έχει επίσης αποχρώσεις. Πλεονεκτήματα του υλικού - εύκολη επεξεργασία, δύναμη (δεν σπάει). Ωστόσο, η μεγάλη διάρκεια ζωής δεν διαφέρει.

Ξύλο πεύκου φαίνεται πολύ υφή και ενδιαφέρουσα. Η μυρωδιά των κωνοφόρων δημιουργεί μια υπέροχη χαλαρωτική ατμόσφαιρα στη σάουνα. Η αντίσταση της πεύκης στην υγρασία φαίνεται πολύ δελεαστική: το δέντρο δεν αποσυντίθεται και διατηρεί το αρχικό του σχήμα, αλλά αξίζει να πάρει σοβαρά το φυσικό χαρακτηριστικό του κωνοφόρου ξύλου - να εκπέμπει πίσσα όταν θερμαίνεται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα. την αίθουσα αναμονής.

Τα έπιπλα Linden είναι η καλύτερη επιλογή για να δημιουργήσετε ένα άνετο εσωτερικό στη σάουνα. Λόγω της μαλακής και απλής επεξεργασίας, το υλικό είναι πολύ απαιτητικό στην κατασκευή επίπλων για το λουτρό. Η Linden δεν παρουσιάζει ρωγμές, έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και ελκυστική εμφάνιση. Η ευχάριστη μυρωδιά των αιθέριων ελαίων θα γεμίσει το δωμάτιο με ένα τέτοιο διακριτικό φυσικό άρωμα φιάλης.

Δρύινα έπιπλα για μπάνιο

Κωνοφόρα έπιπλα για μπάνιο

Έπιπλα για το μπάνιο - ένα κανονικό σετ

Ευκολία και λειτουργικότητα - οι βασικές απαιτήσεις για την κατάσταση στο μπάνιο. Τα δωμάτια δεν πρέπει να είναι συσκευασμένα με αντικείμενα, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλετε να περάσετε λεπτά αναζητώντας κατάλληλα έπιπλα στα οποία τα ρούχα να μην βρέχονται και να είναι βρώμικα και πρέπει επίσης να υπάρχουν αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να περπατήσετε κάτω από το ράφι στο ατμόλουτρο χωρίς τραυματισμούς, ένα σύνολο επίπλων στο μπάνιο περιλαμβάνει:

  • τα ράφια ως το πιο σημαντικό στοιχείο του ατμού. Οι βέλτιστες παράμετροι του προϊόντος σε πλάτος - 60 cm, και σε μήκος - τουλάχιστον 180 cm.Κατά την επιλογή του, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου, αφού τα ράφια θα σας επιτρέψουν να καθίσετε ήσυχα και να χαλαρώσετε στην ανώτερη βαθμίδα, χωρίς να αγγίξετε την οροφή. Αν η πρώτη βαθμίδα είναι υψηλή, είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν υποπόδια έτσι ώστε να μπορούν να ανυψωθούν / χαμηλωθούν με ασφάλεια.
  • πλύσιμο είναι επιθυμητό να παραδώσει μια ποικιλία επίπλων: πάγκους, ράφια, σκαμπό, ράφια. Τα βοηθητικά σκεύη δεν θα είναι περιττά: κάδοι, αυτιά, κρεμάστρες ρούχων.
  • τα έπιπλα της περιοχής αναψυχής θα πρέπει να είναι άνετα. Είναι αυτό το δωμάτιο που σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε πολλές αποφάσεις σχεδιασμού και τις φαντασιώσεις των ιδιοκτητών. Διάφορες επιλογές για την εκτέλεση επίπλων από συμπαγές ξύλο (κλασικό, με σκαλισμένα πόδια / πλάτη) σας επιτρέπουν να επιλέξετε το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στο αγαπημένο ύφος σας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διευθέτηση επίπλων. Για να είναι βολικό για τους επισκέπτες και τους ιδιοκτήτες να εισέλθουν / να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, μετακινηθείτε σε άλλα δωμάτια.

Πάγκοι για μπάνιο

Έπιπλα από λινά για λουτρό

Πώς να φτιάξετε έπιπλα μπάνιου με τα χέρια σας;

Δημιουργώντας τη δική σας προσαρμοσμένη ατμόσφαιρα για τη σάουνα είναι εύκολη, ειδικά στα ράφια. Μετά από όλα, αυτή η εσωτερική λεπτομέρεια θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις βέλτιστες επιθυμίες των ιδιοκτητών, αρμονικά και καθολικά να ταιριάζει στο ατμόλουτρο. Συνιστάται η συλλογή των ράφια από την τσέπη, η οποία είναι απαλή και καθιστά εύκολη τη δημιουργία επίπλων και αξεσουάρ για το μπάνιο.

Η προεπεξεργασία του ξύλου με ειδικές ενώσεις είναι μια υποχρεωτική διαδικασία, καθώς επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των επίπλων. Όταν επιλέγετε ένα εμποτισμό, αγοράστε μείγματα που εμποδίζουν την σήψη του δέντρου, την εμφάνιση μούχλας. Λόγω των ειδικών συνθηκών λειτουργίας (υψηλή υγρασία και θερμοκρασία), ουσίες που εκπέμπουν τοξίνες όταν θερμαίνονται (βερνίκια, χρώματα) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία υλικών. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα λεκέ.

Λουριά ράφια στο μπάνιο

Έπιπλα από μασίφ ξύλο για μπάνιο

Για να φτιάξετε ράφια στο λουτρό με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε ένα χαλίκι, ένα μύλο, ένα τρυπάνι, ένα σφυρί, πένσες, ένα πλάνισμα, ένα επίπεδο κατασκευής, ξυλεία (μπάρες, σανίδες).

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να κάνετε προσεκτικές μετρήσεις του δωματίου, να καθορίσετε τον σχεδιασμό του ράφι και τον αριθμό των επιπέδων. Το πλεονέκτημα μιας δομής πολλαπλών επιπέδων: η αλλαγή των επιπέδων, μπορείτε να επιλέξετε συνθήκες που είναι άνετες για λόγους υγείας. Τα ράφια είναι συνήθως τοποθετημένα σε όλο το μήκος του τοίχου (ή αρκετούς τοίχους). Το προκαταρκτικό σχέδιο θα διευκολύνει σημαντικά τη ροή εργασίας. Προτείνονται οι ακόλουθες παράμετροι σχεδιασμού: το πλάτος των καθισμάτων είναι 60-90 cm και το ύψος των επιπέδων είναι 40-50 cm.

Μπάνιο διακόσμηση

Έπιπλα στο μπάνιο

Σύμφωνα με τα σχεδιαζόμενα σκίτσα, κόβονται ξύλινα κενά. Από τα δοκάρια συναρμολογείται ένα πλαίσιο, πάνω στο οποίο τοποθετούνται και στερεώνονται οι σανίδες. Τα ακραία μέρη των εξαρτημάτων επεξεργάζονται προσεκτικά.

Συνιστάται να κάνετε λείανση σε δύο στάδια: πρώτα μηχανικά (χρησιμοποιώντας ένα μύλο), και στη συνέχεια με το χέρι. Τέτοια μέτρα θα προστατεύσουν το δέρμα από τυχόν γρατζουνιές και σχισίματα στο μέλλον.

Κατά τη συναρμολόγηση οριζόντιων στοιχείων επίπλων, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε την προσεκτική εφαρμογή των σανίδων - αυτό θα προσφέρει φυσικό αερισμό του περιβάλλοντος. Τα κενά είναι περίπου 1 εκ. Τα μέρη ενώνονται χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Επιπλέον, συνιστάται να βυθίζονται οι βίδες αυτοεπιπεδώματος ή άλλα μεταλλικά στοιχεία σε μια ξύλινη επιφάνεια (όχι μικρότερη από 5 mm) για να αποκλείεται η επαφή με το δέρμα και το μέταλλο. Οι τρύπες καλύπτονται με στόκο, αυτό θα προστατεύει επίσης τα καλύμματα των βιδών από τη σκουριά.

Ράφια στο μπάνιο

Έπιπλα σάουνας

Από τα υπόλοιπα υλικά μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια κρεμάστρα ρούχων. Οι γάντζοι από κλαδιά δέντρων φαίνονται πολύ πρωτότυπες. Όλοι οι κόμβοι καθαρίζονται από φλοιό και υφίστανται επεξεργασία με πλάνη. Συνδέστε τα άγκιστρα στη σανίδα από συμπαγές ξύλο και η συμμετρία και ο προσεκτικός υπολογισμός δεν είναι απαραίτητα.

Τραπέζι και καρέκλες για μπάνιο

Ξύλινες καρέκλες για μπάνιο

Τα τραχιά και τεράστια έπιπλα αντίκες είναι ένα κοινό και παραδοσιακό σκηνικό σε ένα λουτρό. Το Do-it-yourself τα πράγματα διακρίνονται πάντα από μια ειδική ενέργεια. Μοναδικά ξύλινα αντικείμενα δημιουργούν ένα μοναδικό εσωτερικό στο δωμάτιο και φέρνουν μια ξεχωριστή, καταπραϋντική κατάσταση.

Λάμπες για το λουτρό

Θερμόμετρο στον τοίχο του λουτρού

Συμβουλές για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας

Μερικές φορές συμβαίνει ότι στο λουτρό, καθώς και στη χώρα, εισάγονται περιττά έπιπλα πολλαπλών μεγεθών. Αν αυτά είναι στερεά ξύλινα αντικείμενα, μπορούν εύκολα να στυλιστούν σε μια κατεύθυνση.

Μια τουαλέτα σε εξοχικό στιλ θα φανεί υπέροχα παλιά έπιπλα. Για να γίνει αυτό, τα αντικείμενα καθαρίζονται από την παλιά επίστρωση. Όλες οι επιφάνειες επεξεργάζονται με ημιδιαφανές λούστρο (όπως Belinka). Με ένα στεγνό σφουγγάρι, σε μερικές περιπτώσεις, ένα στρώμα χρώματος αφαιρείται απαλά - δημιουργείται ένα αποτέλεσμα παλαιού scuff. Μετά την ξήρανση, όλα τα έπιπλα αντίκες για το λουτρό είναι βερνικωμένα (κατά προτίμηση γιοτ).

Ράφια από λεύκα στο μπάνιο

Μπανιέρα

Η ατμόσφαιρα του ρωσικού ύφους τονίζεται από καρέκλες λυγαριάς ή πάγκους από τσάι, τραπέζια (μασίφ ξύλο) σε σκαλισμένα πόδια. Διακοσμητικά στοιχεία με τη μορφή δρυός, σημύδας, τσαμπιά από ξηρά βότανα θα δώσει τη ζεστασιά και τη γοητεία του δωματίου. Προσθέστε πρωτοτυπία στις χειροποίητες χονδροειδείς διαδρομές ύφανσης.

Κρεμάστρα μπάνιου

Τόσο δημοφιλές τώρα μινιμαλισμός είναι επίσης κατάλληλο στο εσωτερικό του σαλόνι. Τα ξύλινα έπιπλα για μπανιέρα και η σάουνα με απλά σχήματα και μέτρια διακόσμηση (καθρέφτη, ανοιχτά ράφια) μοιάζουν πιθανότατα ασκητικά. Ωστόσο, ένα τέτοιο σχέδιο θα δώσει οπτικά το χώρο του δωματίου, ειδικά εάν το περιβάλλον διατηρείται σε φωτεινά παστέλ χρώματα.

Ενσωματωμένα έπιπλα στο μπάνιο

Άνετα έπιπλα για χαλάρωση στο μπάνιο θα σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε τη σωματική δύναμη, να δημιουργήσετε μια πνευματική ατμόσφαιρα. Η θετική ενέργεια των επίπλων DIY θα γεμίζει πάντα το δωμάτιο με ευχάριστες αισθήσεις ηρεμίας και χαλάρωσης.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)