Κρεβατοκάμαρα - βιομηχανικός προφορά (24 φωτογραφίες)

Τα υπνοδωμάτια σε στιλ σοφίτας είναι δωμάτια με ιδιαίτερο εσωτερικό, εκπληκτικά και εντυπωσιακά στην απλότητα και την ελευθερία. Τέτοιες αίθουσες συνδυάζουν με θαυμαστά στοιχεία από ένα αγενές βιομηχανικό ύφος και απαλά, ήρεμα πράγματα μιας ζώνης αναψυχής και χαλάρωσης. Είναι αδύνατο να διακρίνουμε μια ενιαία και σταθερή εικόνα του εσωτερικού στο στυλ σοφίτας. Κάθε σχεδιαστής έχει τη δική του έννοια της "βιομηχανικής" ομορφιάς και προσθέτει μοναδικές και μοναδικές προφορές στην ατμόσφαιρα.

Μπεζ κρεβάτι σοφίτας

Λευκό κρεβάτι σοφίτας

Κρεβάτι χωρίς πλαίσιο χωρίς σοφίτα

Πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή στη διάταξη του δωματίου, αφού η σοφίτα υποδηλώνει την ύπαρξη μεγάλου ελεύθερου χώρου. Μπορείτε να κανονίσετε μια προβλήτα με διάφορους τρόπους:

 • σε μια θέση - ενώ το κρεβάτι είναι κλειστό από τα αδιάκριτα μάτια με χωρίσματα κινητά ή μόνιμα?
 • η σοφίτα υπνοδωμάτιο (στο δεύτερο επίπεδο) είναι μια καλή επιλογή για απομόνωση για χαλάρωση σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο?
 • ένα κλασσικό κρεβάτι στο κέντρο του δωματίου είναι η πιο κοινή επιλογή, επιτρέποντάς σας να χτίσετε ολόκληρο το εσωτερικό γύρω από αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, τα έπιπλα μπορούν να γίνουν ένα πραγματικό αντικείμενο τέχνης που μπορεί να προβληθεί από οπουδήποτε στο δωμάτιο. Για να δημιουργηθεί η εμφάνιση της απομόνωσης, μπορεί να τοποθετηθεί μια ολισθαίνουσα οθόνη κοντά στο κρεβάτι. Ένα μοντέρνο στοιχείο της κρεβατοκάμαρας ήταν η κατασκευή ενός ψεύτικου τοίχου, το οποίο επικεντρώνεται σε έναν χώρο ύπνου σε τεράστιες αίθουσες.

Τα υπόλοιπα έπιπλα βρίσκονται συνήθως γύρω από το δωμάτιο με τυχαία σειρά.

Κρεβατοειδές κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Στρώμα σοφίτας

Μαύρο κρεβάτι στο σαλόνι

Τύποι κρεβατιών: σύντομες περιγραφές

Όχι μόνο οι ιδιοκτήτες των μεγάλων διαμερισμάτων μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ενσωματώσουν ένα μη τυποποιημένο και προκλητικό στυλ στο εσωτερικό. Η σωστή επιλογή των κλινών επιτρέπει τη δυνατότητα να εξοπλιστεί μια σοφίτα σε ένα συμπαγές δωμάτιο.

Κρεβάτι με παλέτες στυλ σοφίτας

Κρεβάτι σοφίτας στην πασαρέλα

Κρεβάτι με στυλ σοφίτας

Με βάση το μέγεθος και τον αριθμό των καθισμάτων

Οι κατασκευαστές παράγουν κρεβάτια για ενήλικες και παιδιά. Τα προϊόντα διαφέρουν σε μέγεθος. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας προσφέρονται μοντέλα μήκους έως 160 cm, για εφήβους μέχρι 190 cm. Ένα κρεβάτι μήκους 200 cm είναι ήδη χαρακτηριστικό ενός πλήρους ενήλικου κρεβατιού.

Με βάση το πλάτος των επίπλων, μπορούν να διακρίνονται οι ακόλουθες επιλογές κρεβατιού: ενιαία (από 80 έως 100 cm) και διπλά κρεβάτια - από 150 cm Τα μοντέλα συνήθως κατασκευάζονται σε διαστήματα των 20 cm. σοφίτα στυλ.

Ξύλινο κρεβάτι σε σοφίτα

Ξύλινο κρεβάτι τύπου σοφίτας

Σχεδιασμός κλινοστρωμνής σοφίτας

Με σχεδιασμό

Το ορθογώνιο σχήμα μπορεί να θεωρηθεί παραδοσιακό για το στυλ σοφίτας. Μια ευρεία γκάμα προϊόντων σας επιτρέπει να σχεδιάζετε το εσωτερικό σας με διάφορους τρόπους:

 • ένα κρεβάτι με τα πόδια μπορεί να θεωρηθεί κλασικό μοντέλο. Για την κατασκευή της βάσης χρησιμοποιούνται τόσο ξύλο όσο και μέταλλο. Ένα κρεβάτι συστοιχίας φαίνεται πιο ζεστό και οικείο.
 • Τα κρεβάτια πλατφόρμας είναι χτισμένα σε ειδικά βάθρα. Ο ρόλος της πλατφόρμας μπορεί να εκτελεστεί από πλαίσιο κατασκευασμένο από ράβδους, επενδυμένο με ύφασμα ή δέρμα. Η τεράστια δερμάτινη πλατφόρμα, η οποία συμπληρώνει αρμονικά το βιομηχανικό εσωτερικό του δωματίου, φαίνεται ιδιαίτερα κομψή και πρωτότυπη.

Τα ξύλινα και μεταλλικά κρεβάτια μπορούν να διακοσμηθούν με διακοσμητικά πριτσίνια. Για να αυξήσετε τη λειτουργικότητα και να εξοικονομήσετε χώρο, τοποθετούνται ειδικά κιβώτια στις πλατφόρμες στις οποίες μπορείτε να αποθηκεύσετε κλινοσκεπάσματα ή ρούχα.

Δερμάτινο κρεβάτι σε σοφίτα

Πλαστικοποιημένο κρεβάτι

Στερεό κρεβάτι σοφίτας

Τα κρεβάτια που είναι εγκατεστημένα σε πλατφόρμα από ξύλινες παλέτες φαίνονται μη τυποποιημένα και βιομηχανικά αγενή.Επιπλέον, μια τέτοια βάση δεν είναι καλυμμένη / διακοσμημένη με κανέναν τρόπο, και περιέχει επίσης κάποια αντικείμενα ή πράγματα (παπούτσια, τσάντες). Ανάλογα με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών, το ύψος μιας τέτοιας αυτοτελούς πλατφόρμας μπορεί να είναι διαφορετικό - μερικές φορές υπάρχουν αρκετές σειρές παλετών:

 • ένα κρεβάτι κουκέτα στο στυλ σοφίτας έχει δημιουργηθεί κυρίως στο παιδικό δωμάτιο. Τέτοια μοντέλα είναι συνήθως κατασκευασμένα από ξύλο. Στην εφηβική αίθουσα είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός μεταλλικού κρεβατιού, και κάτω από την κουκέτα ο χώρος εργασίας θα ταιριάζει απόλυτα.
 • ο καναπές-κρεβάτι είναι κατάλληλος για συμπαγή δωμάτια, ιδιοκτήτες που δεν θέλουν να χωρέσουν με μια μικρή περιοχή και να προσπαθήσουν να φέρουν χώρο και την ελευθερία του στυλ σοφίτας στο δωμάτιο με κάθε μέσο.

Για να διευκολυνθεί η εργασία, σε διαμερίσματα ενός δωματίου, η κουζίνα συνδυάζεται με ένα δωμάτιο και στο στούντιο μπορείτε να βάλετε έναν καναπέ και να εφαρμόσετε θαυμαστά τα πιο τολμηρά έργα.

Η επιλογή του κρεβατιού είναι ατομική. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η διάθεση του στυλ, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η περιοχή του δωματίου.

Διπλό κρεβάτι πατάρι

Κρεβάτι από κόντρα πλακέ

Κρεβατοκάμαρα με κεφαλάρι παλετών

Ανά τύπο κεφαλής

Μπορεί να ενσωματωθεί με τη βάση του κρεβατιού ή να αρθρωθεί. Στην πρώτη περίπτωση, το κεφαλάρι είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό με τη βάση του κρεβατιού και στη δεύτερη περίπτωση το κεφαλάρι μπορεί να είναι μαλακό (επενδυμένο με ύφασμα, δέρμα) ή σκληρό (ξύλινο).

Τα προσαρτημένα κεφαλάρια σχηματίζονται από ειδικά μικρά συρτάρια - συστήματα αποθήκευσης, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με την κρεβατοκάμαρα.

Στο εσωτερικό του στυλ σοφίτας, οι παλέτες εκτελούν αρκετά εύκολα τη λειτουργία του κεφαλιού. Προκειμένου ο σχεδιασμός να έχει αισθητική εμφάνιση και να είναι ασφαλής, συνιστάται πρώτα να τρίψετε τα κουτιά, στη συνέχεια αστάρι και βερνίκι. Η ξύλινη δομή και η τραχιά εμφάνιση των παλετών που σφυρηλατούνται μαζί οργανικά ταιριάζουν στο βιομηχανικό σχεδιασμό.

Μεταλλικό κρεβάτι σε πατάρι

Μοντέρνο κρεβάτι σε σοφίτα

Κρεβατοκάμαρα τύπου σοφίτας

Πώς να συναρμολογήσετε ένα κρεβάτι σοφίτας με τα χέρια σας;

Αυτό το ύφος του εσωτερικού επιτρέπει κάποια καλλιτεχνική αμέλεια σε αντικείμενα, έτσι ώστε να δημιουργούνται τα πράγματα με το σωστό στυλ δεν είναι δύσκολο.

Για να συναρμολογήσετε το κρεβάτι, θα χρειαστείτε: ξύλινες παλέτες, βερνίκι, βαφή, καρφιά, σφυρί. Ο αριθμός των παλετών καθορίζεται ξεχωριστά και εξαρτάται από το μέγεθος του κρεβατιού (μονό ή διπλό κρεβάτι) και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών.

 1. Πριν από τη συναρμολόγηση της δομής, τα κουτιά θα πρέπει να είναι ελαφρώς απαλλαγμένα. Όλες οι εξωτερικές επιφάνειες των παλετών είναι λειασμένες, εγχυμένες και βαμμένες ή βερνικωμένες.
 2. Τα κουτιά είναι στερεωμένα μεταξύ τους. Ένα παχύ στρώμα με μαξιλάρια τοποθετείται στην κορυφή της δομής, καλύπτεται το σεντόνι.
 3. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παλέτες για να διακοσμήσετε το κεφαλάρι. Εάν δεν θέλετε ένα σωρό από παλέτες, τότε είναι καλύτερο να κάνετε χωρίς κεφαλάρι, τοποθετώντας μόνο κομοδίνα για άνεση.
 4. Η λειτουργία των κομοδίνακων μπορεί να γίνει με μικρά κιβώτια ζωγραφισμένα με το ίδιο χρώμα με τις παλέτες.

Το εσωτερικό της σοφίτας είναι απρόβλεπτο και δυναμικό. Και το υπνοδωμάτιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορείτε να οργανώσετε μια άνετη θέση ανάπαυσης στο κέντρο του δωματίου ή να βάλει ένα κρεβάτι πίσω από έναν ψεύτικο τοίχο. Οι ιδιοκτήτες των μικρών δωματίων μπορούν επίσης να διακοσμήσουν τους εσωτερικούς χώρους των υπνοδωματίων κάτω από το σοφίτα. Για το λόγο αυτό, επαρκεί η παρουσία επιφανειών με τοιχοποιία (ή απομίμηση), μεγάλη ποσότητα φωτός, ελεύθερος χώρος και μέταλλο / ξύλο στο περιβάλλον.

Γκρίζο κρεβάτι σοφίτας

Κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Κρεβάτι από χάλυβα σε πατάρι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)