Έπιπλα αντίκες: πολυτέλεια του παρελθόντος σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους (23 φωτογραφίες)

Οι λάτρεις των έπιπλα αντίκες, που αποκτούν απίστευτα ακριβή διακόσμηση στο σπίτι, μερικοί φαίνονται εκκεντρικοί. Ωστόσο, υπάρχει μια ανεξήγητη γοητεία σε σπίτια με τραπέζια, καρέκλες, μπουφέδες και συρταριέρες που χρονολογούνται από δεκαετίες, ακόμα και αιώνες. Οι άνθρωποι που ζουν ανάμεσα σε αυτά τα πράγματα έχουν διαφορετική πορεία και διαφορετική αντίληψη της ζωής - μια τέτοια ατμόσφαιρα στο σπίτι, όπου υπάρχουν παλιά έπιπλα, τα οποία είναι πολλές φορές μεγαλύτερα από τους ιδιοκτήτες τους.

Παλιά σανίδα

Ξύλινα έπιπλα αντίκες

Κάθε αιώνας έχει αφήσει το σημάδι του στα χαρακτηριστικά των επίπλων. Το αποτέλεσμα διαφόρων τάσεων και η ανάπτυξη της βιομηχανίας έχει γίνει όλο και πιο εξελιγμένα και άνετα αντικείμενα που χρησιμεύουν ως πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους δασκάλους.

Δερμάτινο καναπέ αντίκα

Κλασικός καναπές σε μοντέρνο εσωτερικό

Τα στυλ των αντίκες έπιπλα περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω, αλλά αυτό δεν είναι ένας πλήρης κατάλογος. Υπάρχουν πολλά στυλ που αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα με αυτά που περιγράφονται και αντιπροσωπεύονται από ένα τόσο μικρό αριθμό διατηρημένων αντικειμένων που μόνο σοβαροί ειδικοί στην ιστορία και τις αντίκες γνωρίζουν γι 'αυτούς.

Έπιπλα αντίκες στο σπίτι

Εσωτερικά στυλ (επισκόπηση)

Γοτθική XII-XVI αιώνα, Γαλλία

Το Jacobean μπορεί να αποδοθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα · αυτά τα έπιπλα είναι βαριά, σαφώς μεσαιωνικά, κατασκευασμένα για αιώνες. Πλούσια φινιρίσματα, δρύινα γλυπτά. Στην Αγγλία, το στυλ των William και Mary αναπτύχθηκε ταυτόχρονα (μπορείτε να δείτε κινεζική και ολλανδική επιρροή), τα έπιπλα είναι βερνικωμένα, μαλακώνουν, χρησιμοποιούνται μαξιλάρια.

Έπιπλα αντίκες στο σαλόνι

Έπιπλα αντίκες σε στυλ χώρας

Τα γοτθικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • σαφείς γραμμές ·
  • απλή, ακόμη και σκληρή κλωστή?
  • μορφές που τείνουν προς τα πάνω.

Μετά το στυλ ξεκίνησε από τη μόδα, συνέχισε να ζει στα έργα των κυρίων, εκδηλώνοντας τον εαυτό του ως ξεχωριστά στοιχεία.

Antique πολυθρόνες

Αναγέννηση

Η εποχή που άφησε ένα σημάδι στα έπιπλα είναι δυναμική, η οποία δίνει έμφαση στο σχήμα των επίπλων. Υπάρχουν πολύ λίγα σπανιότερα γεγονότα αυτής της περιόδου, ωστόσο, σε εκείνα που υπάρχουν, μπορεί να εντοπιστεί η επιρροή των Ιταλών καλλιτεχνών της Αναγέννησης.

Μπαρόκ των δεκαετιών XVII-XVIII

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό στυλ, το οποίο θεωρείται το πιο πολυτελές.

  • Έπιπλα από πολύτιμο ξύλο, επιδέξια τελειωμένα, μόνο οι πραγματικοί τεχνίτες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τόσο περίπλοκα και ευαίσθητα στολίδια.
  • Τα χαριτωμένα μοναδικά σχέδια που κοσμούν τα πάντα (καρέκλες, πολυθρόνες, γραμματείς).
  • Υποχρεωτικά χερούβια, ρέουσες γραμμές, στρογγυλεμένα σχήματα - όλα σχεδιασμένα για να τονίζουν τη ρομαντική διάθεση αυτής της περιόδου.

Αυτά τα έπιπλα αντίκες, περισσότερο από ποτέ, εστίασαν την προσοχή όχι μόνο στην ομορφιά της αλλά και στον πλούτο του ιδιοκτήτη της.

Κινεζικό παλιό τραπέζι

Ροκοκό

Το στυλ που προέκυψε στην προ-επαναστατική Γαλλία είναι μερικές φορές εντυπωσιακό στην εκκεντρότητά του, μερικές φορές φαίνεται πολύ περίπλοκο, ωστόσο, τα ροκοκό έπιπλα είναι πάντα πρωτότυπα. Ίσως να φαίνονται κάπως υπερφορτωμένα με διακοσμητικές λεπτομέρειες, αλλά το περίπλοκο σχήμα με τις καμπύλες λεπτές γραμμές, πολλά κοσμήματα, χρυσό και ασήμι στη διακόσμηση είναι απίστευτα μαγευτικά.

Chippendale

Η αγγλική κατεύθυνση, η οποία έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα - λυγισμένες γραμμές των τμημάτων, τα πόδια κοντά στις καρέκλες και τις πολυθρόνες, υποστηρίζουν με τη μορφή των ποδιών με μπάλες. Κατεύθυνση με την ανάπτυξη είτε γαλλικής προφοράς είτε ασιατικής, αλλά γενικά παρέμεινε αρκετά αναγνωρίσιμη.

Αντίκες σε συρτάρια στο εσωτερικό

Louis XVI

Ένα ανθεκτικό στυλ που θα είναι δημοφιλές στους συλλέκτες όλων των εποχών: έπιπλα αντίκες σε ευθείες και αυστηρές γραμμές, που θυμίζουν αυστηρά αντίκες κλασικά (κλασικισμός).

Αγγλική Αυτοκρατορία Regency

Η σύντομη περίοδος της βασιλείας του πρίγκιπα Γιώργου άφησε ένα απτό σημάδι, το οποίο τώρα δεν έχει τίμημα: ένας απίστευτος συνδυασμός στοιχείων επίπλων που αντηχεί με την Αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη, την Αίγυπτο και την Κίνα.

  • Μια λεπτομέρεια αυτού του χρόνου: τα έπιπλα χειρίζονται με τη μορφή ενός ελεύθερου δακτυλίου, μερικές φορές με ένα κεφάλι λιονταριού.
  • Τα πιο ακριβά έπιπλα ήταν κατασκευασμένα από μαόνι, διακοσμημένα με καπλαμά, ένθετα από έβενο και τριανταφυλλιά.
  • Αρχαία μυστηριώδη σύμβολα, Ολυμπιακοί και αρχαίοι ρωμαϊκοί θεοί, γρύπες, λιοντάρια, σφίγγες, αρχαίες ασπίδες και ακίδες - Ξυλόγλυπτα στολίδια μπορούν να εξεταστούν ατέλειωτα.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα - τα πόδια με τη μορφή των ποδιών των ζώων και των πουλιών ήταν μερικές φορές από μέταλλο, ο ορείχαλκος χρησιμοποιήθηκε για διακόσμηση.

Πίνακας αντίκες κονσόλας

Αυτοκρατορικό στυλ

Επιστρέφοντας μία φορά, το κλασικό δεν αφήνει πλέον την εμφάνιση των επίπλων. Εσωτερικά αντικείμενα από τη βασιλεία του Ναπολέοντα Μπονάπαρτ αποτελούν απόδειξη αυτού. Καθαρίστε ευθείες γραμμές, στολίδια με αετούς και κύκνους. Συχνά υπάρχουν εμβλήματα με το γράμμα "N". Τα έπιπλα αντίκες αυτής της περιόδου, ο εξελιγμένος ελίτς της ήταν και παραμένει ένα μοντέλο κλασσικού στυλ.

Βικτοριανό στυλ

Τα έπιπλα αρχίζουν να παράγονται σε παρτίδες σε μεγάλες ποσότητες, έτσι τα εσωτερικά αντικείμενα αυτής της περιόδου μπορούν να βρεθούν άθικτα. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του στυλ είναι ο απίστευτος εκλεκτικισμός και η πολυπλοκότητά του. Περιλαμβάνει τα πάντα, διότι αντικατοπτρίζει την εποχή της ταχείας ανάπτυξης της χώρας, της βιομηχανίας και του εμπορίου. Στα παλιά αγγλικά σπίτια και τώρα υπάρχουν έπιπλα αντίκες, ντουλάπια αυτής της περιόδου, και αρκετά λειτουργικά, σε καλή κατάσταση.

Έπιπλα αντίκες στην κουζίνα

Σύγχρονη

Ένα στυλ που είναι ήδη πιο κοντά στη σύγχρονη σκέψη, ο ρεαλισμός εμφανίζεται σε αυτό - ευθείες γραμμές που συνδυάζονται διακριτικά με ομαλές καμπύλες.

Art deco

Η λογική συνέχεια του Art Nouveau είναι η απλότητα, η κομψότητα. Ένας αρμονικός συνδυασμός ομαλότητας με αιχμηρά ζιγκ-ζαγκ. Πολύτιμα ξύλα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με πολυτελή υλικά - δέρμα φιδιού και κροκοδείλου, βελούδο. Τέτοια έπιπλα χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό των πιο ακριβών ξενοδοχείων, ήταν επιπλωμένα με ιδιωτικές επενδύσεις. Ήταν ένα σύμβολο του πλούτου, της ευημερίας, των αντίκες έπιπλα πραγματικά εκτιμούν τέτοια έπιπλα.

Αντίκες τραπεζαρία

Αντίκες σήμερα

Αργά ή αργότερα, ένα άτομο που ενδιαφέρεται για αντίκες θα επισκεφθεί την ιδέα της απόκτησης γνήσιων αξιών τέχνης επίπλων. Πρέπει να σημειωθεί ότι όχι μόνο τα έπιπλα αντίκες από μόνοι τους είναι πολύτιμα, αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση, επομένως είναι σημαντικό να στραφούν σε αξιόπιστους επαγγελματίες ώστε να μην αγοράσουν κατά λάθος ένα remake που γίνεται σύμφωνα με τα σκίτσα και τα ηλικιωμένα. Πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι αυτό θα ανέλθει σε ένα σημαντικό ποσό - ένα παλιό πράγμα που έχει επιζήσει αιώνες δεν μπορεί να είναι φθηνό.

Γράφοντας αντίκες γραφείο

Η απόφαση να αγοράσει μια προσθήκη στο εσωτερικό, όπως τα έπιπλα αντίκες, μαρτυρεί όχι μόνο ένα σταθερό εισόδημα, είναι ένας ορισμένος τρόπος σκέψης που διαμορφώνει την επικοινωνία με αντικείμενα τέχνης από τους δασκάλους του παρελθόντος.

Εδώ πρέπει να διακρίνετε σωστά τις αντίκες, οι οποίες είναι πολύ ακριβές, απαιτούν πολύ χώρο, κατάλληλο περιβάλλον και στυλ vintage.

Έπιπλα αντίκες στο διάδρομο

Έπιπλα υπνοδωματίου Antique Provence

Βαμμένα έπιπλα αντίκες

Ρετρό έπιπλα στυλ

Τι είναι vintage;

Η δημιουργία ενός σπιτιού στυλ vintage θα κοστίσει πολύ λιγότερο - μετά από όλα, τα πράγματα θεωρούνται ότι είναι τουλάχιστον 20 ετών ως vintage, αυτό δεν είναι αντίκες έπιπλα με την πλήρη έννοια της λέξης. Τα παρωχημένα αντικείμενα συνδυάζονται με νέα πράγματα, δίνουν μια διαφορετική εμφάνιση, βρίσκουν ένα νέο σκοπό, έτσι τα παλιά έπιπλα κερδίζουν μια δεύτερη νεολαία.

Ροκοκό στιλ αντίκες γραμματέας

Φυσικά, vintage έπιπλα θα είναι φθηνότερα, για να μην αναφέρουμε ότι η επιλογή θα είναι σημαντική και προσιτή. Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση, η αποκατάσταση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: ένα πράγμα μπορεί να αποκατασταθεί ή να γηράξει ειδικά.Μερικές φορές, τα vintage πράγματα είναι απλώς ένα παράδειγμα τέχνης - έτσι φυσικά μετατρέπονται σε παλιές.

Vintage έπιπλα μπορεί να επιδεινωθεί άθλια, ελαφρώς φθαρμένα, οι λεπτομέρειες μπορεί να είναι λίγο σκουριασμένο. Όλα αυτά ανταποκρίνονται στη γενική διάθεση της κατεύθυνσης.

Ντουλάπα αντίκες στο νηπιαγωγείο

Έπιπλα αντίκες σε μοντέρνο εσωτερικό

Το εσωτερικό σε vintage στυλ δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο σπίτι μιας στάσης του χρόνου, δίνει μια νοσταλγική και ρομαντική σημείωση. Ένας παλιός καναπές που καλύπτεται από απροσδόκητα φωτεινό καινούριο ύφασμα, τραπέζι φορεμένο ή τεχνητά γεμάτο ηλικία, λάμπα από τον περασμένο αιώνα - αυτές οι προεκτάσεις μπορούν να γίνουν ακόμα και με τα χέρια σας. Ένα πραγματικά αρχαίο πράγμα, ακόμα και αρκετό, μπορεί να είναι παρόν σε ένα τέτοιο εσωτερικό, αλλά θα πρέπει να αποκατασταθεί και να δοθεί η επιθυμητή εμφάνιση, σε αρμονία με τη γενική ιδέα.

Ξύλινο γραφείο αντίκες

Αυτό το στυλ μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τη χώρα, το στυλ του shabby chic, με τον αμερικανικό λακωνισμό και την αγάπη του άφθονου αέρα.

Αντίκα καρέκλα στο εσωτερικό

Μπορείτε να το πάρετε απλούστερο: τα έπιπλα αντίκες μπορούν να γίνουν στην εποχή μας και τεχνητά γηρασμένα - αυτά δεν είναι έργα τέχνης, αλλά άνετα και όμορφα εσωτερικά αντικείμενα που έχουν μια προσιτή τιμή. Όλα εξαρτώνται από την ιδέα ότι ο ιδιοκτήτης του ενσωματώνεται στο σπίτι του.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)