Στερεό ξύλο καρυδιάς: ελκυστική υφή φυσικών φυλών (27 φωτογραφίες)

Σήμερα, ένα από τα πιο δημοφιλή είδη, που χρησιμοποιούνται συχνά στην κατασκευή επίπλων, είναι κορεσμένο και ζουμερό ξύλο καρυδιάς. Η ευχάριστη, όχι ελαφριά, αλλά ταυτόχρονα όχι πολύ σκοτεινή, υφή ταιριάζει απόλυτα σε διάφορους εσωτερικούς χώρους και συνδυάζεται με σχεδόν όλο το φάσμα των χρωμάτων.

Λευκό κρεβάτι καρυδιάς

Βραζιλιάνικο κρεβάτι

Το ζεστό χρώμα του ξύλου καρυδιάς κάνει το εσωτερικό ήρεμο και ευχάριστο στο μάτι. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι άνετο να χαλαρώνεις και να κάνεις σημαντικά πράγματα. Τα έπιπλα από καρυδιά επιλέγονται για σαλόνια, κουζίνες και υπνοδωμάτια. Τα παράθυρα και οι κολώνες τοίχου είναι διακοσμημένα με ξύλινα πλαίσια, διακοσμητικά αντικείμενα από αυτό το δέντρο φυλάσσονται σε ράφια βιβλίων και κουφωμάτων.

Κρεβάτι από καρυδιά με μαύρες προειδοποιήσεις

Κρεβάτι από καρυδιά

Όπως μπορείτε να δείτε την ποικιλία των πιθανών μορφών που μπορούν να γίνουν από την πλαστική υφή του καρύδι δεν γνωρίζει όρια, ωστόσο σήμερα θέλουμε να μιλήσουμε για το σημαντικότερο εσωτερικό στοιχείο και την καθημερινή μας ζωή - το κρεβάτι.

Στερεό κρεβάτι καρυδιάς με διακόσμηση

Κρεβάτι από καρυδιά

Ένα μονόκλινο ή διπλό κρεβάτι από καρυδιά ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και γεμίζει το δωμάτιο με ηρεμία και άνεση. Με επαρκή σχεδίαση ενός τέτοιου κρεβατιού με διακοσμητικά στοιχεία από άλλα υλικά, το προϊόν μπορεί να ταιριάζει ακόμα και στα πιο πρωτοποριακά στυλ και ένα μοναδικό και έντονο μοτίβο ξύλου απευθύνεται στους εραστές της Προβηγκίας. Μια τέτοια ποικιλία στυλιστικών λύσεων μιλά για ένα καρύδι σαν ένα πολύ ευέλικτο και ευπροσάρμοστο υλικό ικανό να μεταμορφώσει οποιουσδήποτε χώρους γύρω του.

Καρυδιά κρεβάτι στο σπίτι

Κλινοσκεπάσματα καρυδιού

Χρωματικό εύρος

Το χρωματικό σχέδιο των αποχρώσεων καρυδιάς θεωρείται πραγματικά ένα από τα πιο εκτεταμένα. Το θέμα είναι ότι τα χρώματα αυτού του ξύλου κυμαίνονται από ελαφριές αποχρώσεις του μελιού μέχρι κορεσμένα σκοτεινά όπως το μαόνι.

Παρά το τόσο ευρύ φάσμα των εκφράσεων χρώματος, οι σχεδιαστές επίπλων προτιμούν να χρησιμοποιούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις:

  • Ιταλική καρυδιά
  • Milanese
  • Ελληνικά
  • Ισπανικά
  • Βραζιλιάνος
  • σκούρο καρύδι.

Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη σκιά, το ξύλο καρυδιάς έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: η υφή του έχει έντονες σκουρόχρωμες ραβδώσεις, οι οποίες προστίθενται σε πρωτότυπα και ποτέ επαναλαμβανόμενα σχέδια που κάνουν τα έπιπλα από ξύλο καρυδιάς πολύτιμο πλεονέκτημα.

Κρεβάτι διπλό κρεβάτι

Ιταλικό κρεβάτι καρυδιάς

Μέχρι σήμερα, το ξύλο της σκιάς "ιταλική καρυδιά" θεωρείται το πιο δημοφιλές και σε ζήτηση, αλλά είναι και η πιο δύσκολη φυλή, διότι χάρη στις ευγενείς αποχρώσεις της δεν ανέχεται έναν άσχημο συνδυασμό χρωμάτων στο περιβάλλον.

Η καλύτερη ιταλική καρυδιά φαίνεται σε λευκό φόντο ή σε συνδυασμό με ταπετσαρίες από μπεζ και ανοιχτόχρωμες κίτρινες αποχρώσεις. Πρέπει να αποφεύγονται τα ενεργά κόκκινα σχέδια και η χρήση διαφόρων δροσερών χρωμάτων. Η ιταλική καρυδιά στο χρώμα του σχήματος ανήκει στις πιο ζεστές αποχρώσεις και επομένως δεν θα ανεχτεί μια κρύα γειτονιά κοντά.

Τις περισσότερες φορές, τα διπλά κρεβάτια και τα ολόκληρα υπνοδωμάτια είναι κατασκευασμένα από ιταλικό καρύδι. Το ξύλο αυτού του τύπου ξηρού καρπού είναι τόσο αυτόνομο ώστε να τραβάει όλη την προσοχή στον εαυτό του, επομένως, εάν το δωμάτιο έχει έπιπλα από ξύλο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το υπόλοιπο δωμάτιο.Ορισμένοι σχεδιαστές μάλιστα επιμένουν ότι είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τέτοια κρεβάτια σε δωμάτια με το στυλ του μινιμαλισμού, ώστε τίποτα να μην σας εμποδίσει να απολαύσετε την όμορφη υφή της εξαιρετικής ιταλικής καρυδιάς.

Στερεό κρεβάτι καρυδιάς στο εσωτερικό

Κρεβάτι ιταλική καρυδιά

Τα γλυπτά κεφαλάρια και οι ολόκληρες γλυπτικές ομάδες, που αγαπούν να διακοσμήσουν κρεβάτια αυτού του ξύλου, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Λόγω της αρχικής και μοναδικής υφής της, η καρυδιά κάνει αυτά τα έργα τέχνης πραγματικά έργα διακόσμησης. Και πάλι, είναι σημαντικό ότι τίποτε άλλο στο δωμάτιο δεν επισκιάζει την επίδραση που προκαλείται από ένα τέτοιο νήμα.

Κρεβάτι αποικιακού καρυδιού

Στερεό κρεβάτι καρυδιάς

Σκούρο καρυδιά κρεβάτι

Το σκοτεινό ξύλο καρυδιάς θεωρείται δικαίως ένα από τα πιο μυστηριώδη και κορεσμένα. Μοναδικές φλέβες καθιστούν την σκιά ακόμα πιο πρωτότυπη και αναγνωρίσιμη. Διάφορα είδη από ξύλο είναι κατασκευασμένα από ένα τέτοιο δέντρο, συμπεριλαμβανομένων των κρεβατιών.

Τα υπνοδωμάτια από σκούρο καρυδιά μπορούν να βρεθούν σε δωμάτια κλασικού και σύγχρονου στυλ, λιγότερο συχνά σε έντονα εθνοτικά και προνοητικά στυλ. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα σύγχρονα μοντέλα κρεβατιών. Έχουν τα πιο έντονα αυστηρά γεωμετρικά σχήματα και είναι διακοσμημένα με μεταλλικά και γυάλινα ένθετα.

Κρεβάτι MDF από καρυδιά

Κρεβάτι καρυδιά με μεταλλική διακόσμηση

Ένα τέτοιο κρεβάτι θα συνδυάζεται τέλεια με ανοιχτόχρωμους εσωτερικούς χώρους, καθώς και σε φυσικές αποχρώσεις πράσινου και μπλε. Σε ένα δωμάτιο με σκοτεινή διακόσμηση, ένα τέτοιο κρεβάτι θα χαθεί, όμως, εάν η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα μυστικό εσωτερικό, τότε αυτή η διακόσμηση έχει το δικαίωμα ύπαρξης. Όπως και άλλες αποχρώσεις ξύλου καρυδιάς, το σκοτεινό καρύδι δεν είναι καλοί φίλοι με κόκκινο και όλα τα παράγωγά του.

Κρεβάτι με καρυδιά

Μινιμαλιστικό στυλ καρυδιού κρεβάτι

Μπρελόκ στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Έπιπλα από αυτή την ποικιλία ξύλου καρυδιάς έχει επίσης έντονες φλέβες, που θυμάται τη φυσική του προέλευση, αλλά σε χρώμα είναι ένας ελαφρύτερος συνάδελφος ιταλικού και σκούρου καρυδιού.

Τα έπιπλα σε στιλ αρτ νουβό είναι συνήθως κατασκευασμένα από ξύλο, επειδή η πλαστική και ελαφρώς μελιτωμένη υφή καρυδιού αυτής της σκιάς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη λεγόμενη "ολκιμότητα" και λεία γραμμή, η οποία είναι φυσική για το αρ νουβό στιλ. Το ξυλώδες ξύλο του δέντρου του Μιλάνου είναι εξαιρετικό για τις στρογγυλεμένες μορφές του Art Nouveau και τις πολύπλευρες στροφές του.

Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να βρείτε στοιχεία επίπλων από αυτό το δέντρο, αλλά πολύ λιγότερο συχνά. Το πράγμα είναι ότι αυτό το χρώμα της καρυδιάς δεν συνδυάζεται καλά με τα μεταλλικά ένθετα που αμαρτάνει η νεωτερικότητα. Επίσης, δεν ανέχεται τις φωτεινές και ουρλιάζοντας αποχρώσεις κοντά του, οπότε δεν είναι κατάλληλος για την πρωτοποριακή σύντηξη.

Κρεβάτι με αρτ νουβό

Τις περισσότερες φορές τα κρεβάτια τους είναι κατασκευασμένα από αυστηρά μιενέζικο ξύλο, με σαφείς γραμμές των κεφαλών και των πλευρικών τοιχωμάτων. Ενθέματα από την ίδια καρυδιά ή ξύλο άλλων ειδών είναι δυνατά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιλέξετε αποχρώσεις που θα έπαιζαν μαζί με το Μιλάνο.

Το καρύδι του Μιλάνου είναι επίσης κατάλληλο για λευκά και μπεζ άνθη, υποστηρίζει κίτρινες και πράσινες αποχρώσεις, είναι κατάλληλο για συνδυασμό με μπλε και μπλε χρώματα και μπορεί να βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο με το κόκκινο.

Κρεβάτι από καρυδιά

Κρεβάτι από καρυδιά

Κατασκευές του παρόντος

Εκτός από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, το ξύλο καρυδιάς είναι επίσης γνωστό για τις άλλες ποιότητες του. Διακρίνεται από τη σκληρότητα και την πυκνότητα που είναι απαραίτητα για την κοπή, δεν φθείρεται, ανεβαίνει καλά την υγρασία και πρακτικά δεν εξασθενεί.

Λόγω της πληθώρας των θετικών χαρακτηριστικών, τα έπιπλα από καρυδιά χρησιμοποιούνται σε κάθε εσωτερικό χώρο: στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο, στη μελέτη, στην κουζίνα και στο βρεφονηπιακό σταθμό. Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις κατά τις οποίες τα ξύλινα εξαρτήματα από καρυδιά χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό ενός μπάνιου και ενός λουτρού, παρόλο που, φυσικά, ένας τέτοιος κίνδυνος απαιτούσε ειδική πρόσθετη επεξεργασία ξύλινων ειδών.

Φωτεινό κρεβάτι καρυδιάς

Provence κρεβάτι καρυδιάς

Τα κρεβάτια από ξύλο καρυδιάς βρίσκονται στο εσωτερικό των κρεβατοκάμαρων ενηλίκων και των παιδικών δωματίων, σε δωμάτια ξενοδοχείων και σε εξοχικές κατοικίες. Μπορούν να είναι σύνθετης δομικής μορφής ή να έχουν τον απλούστερο σχεδιασμό.

Για τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους των δωματίων του σπιτιού και των εξαίρετων αριστοκρατικών ξενοδοχειακών δωματίων, επιλέγονται πιο σκούρες αποχρώσεις καρυδιάς - προτιμάται η χρήση ελαφρού καρυδιού σε παιδικά δωμάτια.

Ξυλόγλυπτο κρεβάτι καρυδιάς

Καρυδιά στον παιδικό κόσμο

Ένα παιδικό κρεβάτι με καρυδιές θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό των παιδικών δωματίων τόσο των μικρών νοικοκυριών όσο και των μεγαλύτερων παιδιών. Για μικρούς εκπροσώπους της οικογένειας, μπορείτε να παραλάβετε μοντέλα κρεβατιών με σκαλισμένα κεφαλάρια, τα οποία γίνονται με το στυλ των αγαπημένων σας χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων. Μπορείτε επίσης να βρείτε μοντέλα αυτοκινήτων και αεροπλάνων για αγόρια, κάστρα και καροτσάκια - για κορίτσια. Είναι απίθανο ότι σε αυτή την περίπτωση θα είναι δυνατό να διατηρηθεί ο αρχικός χρωματισμός του περικοχλίου, πιθανότατα θα πρέπει να βαφτεί με χρώματα πιο ευχάριστα στο παιδικό μάτι, ωστόσο το ξύλο καρυδιάς δεν θα χάσει τις ιδιότητες αντοχής του.

Αν δεν θέλετε να βάψετε το ξύλο καρυδιάς, τότε είναι καλύτερο να επιλέξετε τις αποχρώσεις του, θα είναι πιο χαρούμενος στους εσωτερικούς χώρους των παιδικών δωματίων και καλύτερα συνδυάζεται με τα φωτεινά χρώματα που το εσωτερικό των παιδιών είναι τόσο πλούσιο.

Ξύλινο κρεβάτι από ξύλο καρυδιάς

Αγαπημένα έπιπλα βρείτε για τα μικρά παιδιά θα είναι ένα κρεβάτι κουκέτα από ξύλο. Είναι άνετο να κοιμηθείς, είναι ενδιαφέρον να εξερευνήσεις και να οργανώσεις υπαίθρια παιχνίδια, είναι μόνο σημαντικό να προσέχεις την ασφάλεια. Ξύλο καρυδιά έχει τα χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής, έτσι δεν μπορείτε να ανησυχείτε ότι ένα κρεβάτι κουκέτα υπό την επίδραση των παιδιών πόδια θα καταστεί γρήγορα άνευ αξίας, θα σταθεί στο εσωτερικό των παιδιών για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να βαφτεί σε έντονα χρώματα ή να παραμείνει σε είδος. Ένα κουκέτα για ένα παιδικό δωμάτιο μπορεί να έχει σκαλισμένα κεφαλάρια και σκάλες ή να έχει συνοπτικό σχήμα, το κύριο πράγμα είναι ότι όλες οι αιχμηρές γωνίες προστατεύονται αξιόπιστα.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των δομών δοκών είναι επί του παρόντος σοφίτες κρεβάτια. Στην κλασική ενσωμάτωση, ένα τέτοιο κρεβάτι είναι μια παιδική γωνία εξοπλισμένη για ένα παιδί, όπου ένα άνετο χώρο εργασίας (ή χώρος για παιχνίδια) είναι εξοπλισμένο από κάτω και το ίδιο το κρεβάτι τοποθετείται στην κορυφή. Αυτό το σχέδιο είναι καλό να χρησιμοποιηθεί σε μικρά δωμάτια, σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε ελεύθερο χώρο για κίνηση και υπαίθρια παιχνίδια, καθώς και την οργάνωση της τάξης.

Τα πιο σοβαρά παιδιά και οι έφηβοι θα αρέσουν στις αποχρώσεις των καρυδιών με τόνους μεσαίου κορεσμού. Δεν είναι τόσο βαριές, αλλά ταυτόχρονα δεν θεωρούνται πολύ απλές και επιπόλαιες. Τα κρεβάτια καρυδιάς για τους εφήβους έχουν συνήθως λακωνικά σχήματα και αυστηρά γεωμετρικά κεφαλάρια: ορθογώνια ή στρογγυλά. Μπορούν να διακοσμηθούν με γυάλινα ή μεταλλικά ένθετα, καθώς και να συμπληρώνονται με ένα θόλο υφάσματος στο στυλ της γενικής διακόσμησης του δωματίου.

Στερεό κρεβάτι καρυδιάς στο υπνοδωμάτιο

Οι έφηβοι μπορούν επίσης να αρέσουν στα κρεβάτια μετατρέψιμα σε καρυδιά. Τέτοια σχέδια μετατρέπονται εύκολα σε διάφορα εσωτερικά αντικείμενα ταυτόχρονα και διακρίνονται από το μοντέρνο σχεδιασμό τους. Έτσι, για παράδειγμα, ένα μεταμορφωτικό κρεβάτι με ένα ελαφρύ άγγιγμα ενός χεριού μετατρέπεται σε καναπέ ή σε χώρο εργασίας με τραπέζι. Ο μετασχηματιστής ταιριάζει απόλυτα στους εσωτερικούς χώρους των μικρών δωματίων και σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε τον προϋπολογισμό για την αγορά πρόσθετων επίπλων. Στην πραγματικότητα, παίρνετε ένα κρεβάτι, και επιπλέον έχετε τόσο χώρο για συγκεντρώσεις όσο και χώρο εργασίας. Ταυτόχρονα, το δωμάτιο διαθέτει αρκετό χώρο για άνετη κίνηση.

Θιβετανικό κρεβάτι

Μια απλούστερη εκδοχή του μετασχηματιστή είναι ένα κρεβάτι καρυδιάς με μηχανισμό ανύψωσης. Δεν μετατρέπεται σε άλλο έπιπλο, αλλά είναι εξοπλισμένο με ένα κατάλληλο μέρος για αποθήκευση. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου κρεβατιού έχει ένα μηχανισμό αναδίπλωσης που ανυψώνει το στρώμα προς τα επάνω και ανοίγει ελεύθερο χώρο κάτω από αυτό, όπου μπορείτε να διπλώσετε τα κλινοσκεπάσματα ή πράγματα που, αντίθετα, χρησιμοποιούνται σπάνια.

Στερεό κρεβάτι καρυδιάς με τραπέζια

Αυτά τα κρεβάτια με μηχανισμό ανύψωσης είναι κατασκευασμένα όχι μόνο για παιδικά δωμάτια, αλλά και για ενήλικες κρεβατοκάμαρες. Υπάρχουν ακόμη και επιλογές για σχέδια δύο υπνοδωματίων με αυτή την επιλογή αποθήκευσης.Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να βρουν αυτό το σχέδιο βαρύ σε βάρος, γι 'αυτό συνιστούμε να εξετάσετε προσεκτικά τα μοντέλα όπου οι υπνοδωμάτια του διπλού κρεβατιού ανυψώνονται χωριστά σε τμήματα.

Έτσι, εξετάσαμε μαζί σας όλες τις δυνατότητες ξύλου καρυδιάς που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά επίπλων: η πλούσια παλέτα χρωμάτων, τα χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής, η πλαστικότητα και η ποικιλία στυλ, τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και η ευελιξία σε σχέση με την ηλικία των νοικοκυριών. Τολμούμε να συμπεράνουμε ότι όλα τα παραπάνω συμπεράσματα θα αντισταθμίσουν την επιλογή σας υπέρ αυτού του παγκόσμιου ξύλου και θα βρει τη θέση του στο σπίτι σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)