Ηλιακά φώτα: μια σύγχρονη λύση που όλοι θα ήθελαν (30 φωτογραφίες)

Οι αυτόνομοι ηλιακοί λαμπτήρες γίνονται πιο δημοφιλείς κάθε μέρα. Οι πρωτοποριακές λύσεις υψηλής τεχνολογίας κάνουν τη ζωή μας πιο άνετη και οι καθημερινές αποχρώσεις είναι απλούστερες και όχι ενοχλητικές.
Οι φωτοβολταϊκοί λαμπτήρες για να δώσουν έχουν πάψει να είναι κάτι μοναδικό και απρόσιτο. Τώρα μπορούν να διακοσμήσουν το εξωτερικό του κάθε τόπου.

Πεδίο εφαρμογής

Οι συσκευές φωτισμού που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιούνται συχνότερα σε χώρους όπου δεν είναι δυνατή η χρήση ενσύρματου φωτισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται η χρήση κινητών και μικροσκοπικών συσκευών σε πολυτελείς εσωτερικούς χώρους τοπίου, όπου η αφθονία των καλωδίων θα υποβαθμίσει σημαντικά την αισθητική απόδοση.

Φωτιστικά ηλιακής ενέργειας

Ηλιακή λυχνία με μπαταρία

Ηλιακός λαμπτήρας λευκό

Τα πιο κοινά σημεία για την εγκατάσταση τέτοιου φωτισμού:

 • Σκάλες
 • Διαδρομές στον κήπο και στην αυλή.
 • Άκρο της πισίνας.
 • Οι άκρες της βρύσης?
 • Πέργκολες
 • Χώροι αναψυχής;
 • Διάφορα τμήματα του ανάγλυφου, τα οποία διαφέρουν σε απότομες αλλαγές.
 • Αλπινικές διαφάνειες.
 • Ακτές σε τεχνητή λίμνη.
 • Χώροι αναψυχής κοντά στη γραμματοσειρά για μπάνιο ή σάουνα.
 • Ξεχωριστές περιοχές με φυτά ή ανθισμένους θάμνους.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να διακοσμήσετε το site όπως σας αρέσει. Οι ηλιακοί λαμπτήρες θα εκτελούν ταυτόχρονα μια διακοσμητική λειτουργία και θα φωτίζουν εκείνες τις περιοχές που τη χρειάζονται τη νύχτα.

Σκυρόδεμα ηλιακής λάμπας

Ηλιακή λάμπα για τον κήπο

Διακοσμητικός ηλιακός λαμπτήρας

Τα οφέλη

Επιλέγοντας τις βέλτιστες επιλογές φωτισμού για τον ιδιωτικό τομέα ή το εξοχικό, πρέπει πάντα να συσχετίζετε τον αριθμό των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων αυτού ή του εν λόγω εξοπλισμού, αναλύοντας την καταλληλότητα εφαρμογής των πιο σχετικών επιλογών. Η χρήση ηλιακών λαμπτήρων προτιμάται από οικονομικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους φωτισμό αποκλειστικά για πρακτικούς σκοπούς.

Κύρια πλεονεκτήματα:

 1. Απλή εγκατάσταση σε τοποθεσίες οποιουδήποτε επιπέδου πολυπλοκότητας.
 2. Είναι απαραίτητο να ξοδεύετε χρήματα μόνο μία φορά, αποκτώντας ένα «εξοπλισμό» του καλοκαιριού. Δεν χρειάζεται να πληρώνετε για ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των φανών.
 3. Δεν υπάρχει λόγος να στραφείτε σε ηλεκτρολόγους, να χαράζετε τάφρους, να χαλάτε την εμφάνιση του τόπου με καλώδια.
 4. Η ανάγκη για τακτική αντικατάσταση των λαμπτήρων εξαφανίζεται.
 5. Οι λαμπτήρες LED, οι ηλιακοί λαμπτήρες οποιουδήποτε σχεδίου είναι βολικοί στη χρήση, εύκολο να καθαριστούν.
 6. Αυτό είναι το τέλειο εξάρτημα για τους δρόμους. Η λάμπα δεν χάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε το αισθητικό της περιεχόμενο ούτε το λειτουργικό της δυναμικό είναι ακόμη και για πολύ καιρό στο ύπαιθρο.
 7. Οποιοσδήποτε ηλιακός λαμπτήρας LED μπορεί να διακοσμήσει το σχεδιασμό τοπίου ενός εξοχικού σπιτιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φωτισμός του δρόμου εντυπωσιάζει με ποικίλους τύπους, μορφές και πρόσθετες λειτουργικές ιδιότητες. Οι πρακτικές και αισθητικές συσκευές θα διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες λειτουργίας τους είναι πολύ ακραίες.

LED ηλιακό φως

Ο αρχικός σχεδιασμός του ηλιακού λαμπτήρα

Κατασκευασμένος ηλιακός λαμπτήρας

Μειονεκτήματα

Στο πλαίσιο ενός τόσο ισχυρού καταλόγου πλεονεκτημάτων, τα μειονεκτήματα φαίνονται εντελώς μικρά και ασήμαντα, ωστόσο αξίζει να αναφερθούν. Τα ηλιακά φωτιστικά του δρόμου είναι εντελώς ανεπανόρθωτα μετά από ριζική βλάβη.

Οι λογικές μπαταρίες για ηλιακούς λαμπτήρες λειτουργούν μόνο από ηλιακή ενέργεια. Ο καιρός είναι ο καιρός όταν οι συσκευές δεν θα λάβουν την απαραίτητη ενέργεια. Υπάρχει επίσης ένας μεγάλος κίνδυνος ότι τα κρύα φωτιστικά σώματα εποχής ενδέχεται να παρουσιάσουν δυσλειτουργία για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν είναι ηλιόλουστα έξω.

Πλωτός ηλιακός λαμπτήρας

Σκάλες φωτισμού με ηλιακά φώτα

Φως κρεμαστό

Χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων και μια ποικιλία συσκευών

Μια μεγάλη ποικιλία σας επιτρέπει να επιλέξετε το προϊόν κατά την κρίση σας, λαμβάνοντας υπόψη τις δικές σας προτιμήσεις φερεγγυότητας και γεύσης. Για να γίνει μια ιδανική αγορά, είναι απαραίτητο μόνο να οριστούν έγκαιρα ορισμένες προτεραιότητες και να προλεχθεί η ποικιλία των ειδών του προϊόντος.

Φακός με ηλιακή ενέργεια

Ηλιακή λάμπα γκαζόν

Ηλιακός λαμπτήρας γύρος

Σύμφωνα με τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι λαμπτήρες

Τα περιβλήματα λαμπτήρων είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας πλαστικό, γυαλί και ξύλο. Κάθε υλικό προετοιμάζεται για το γεγονός ότι το επιθετικό περιβάλλον των δρόμων θα βλάψει την επίστρωση. Για την προστασία των συσκευών και τη διατήρηση της "φρεσκάδας" τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μια ολόκληρη σειρά ειδικών συστατικών για την πλήρη επεξεργασία των προϊόντων.

Για το μέταλλο προτιμάται η βαφή σε σκόνη · για τα προϊόντα από ξύλο, τον εμποτισμό από τη φθορά, την προστασία από τη διάσπαση των ζωγραφιών και την «αντιγραφή» των τρωκτικών. Το πλαστικό μπορεί να μην είναι καθόλου επεξεργασμένο αν το ίδιο το υλικό είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Περιστρέψτε τον ηλιακό λαμπτήρα

Ηλιακό φως για τον κήπο

Ηλιακή λάμπα

Το παραδοσιακό υλικό για την κατασκευή των αποχρώσεων είναι το γυαλί:

 • Λεία υλικά με ιδιαίτερα υψηλή απόδοση.
 • Επιλογές Reflex που δεν αντικατοπτρίζουν το άμεσο ηλιακό φως. Αυτός ο τύπος οπίσθιου φωτισμού χρησιμοποιείται συχνότερα ακριβώς για νεφελώδη καιρό.
 • Θερμαινόμενο γυαλί, που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη δύναμη, αξιοπιστία και εξαιρετική απόδοση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λαμπτήρες LED με συγκολλημένο γυαλί δεν είναι πολύ ακριβότεροι από άλλους τύπους αποχρώσεων. Ωστόσο, αυτός ο συγκεκριμένος τύπος υλικού είναι προτιμότερος για τον δρόμο και είναι ωφέλιμος από κάθε άποψη.

Ηλιακή λάμπα

Ηλιακή λυχνία LED

Ηλιακό φως για σκάλες

Ανά τύπο μπαταριών

Τα φώτα κήπου με ηλιακή ενέργεια μπορούν να εξοπλιστούν με διαφορετικά συστήματα μπαταριών. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι:

 • Νικέλιο-κάδμιο - μια κλασική επιλογή?
 • Το υδρίδιο μετάλλου νικελίου είναι μια πιο ακριβή μπαταρία. Διαφορετικά σε μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας.

Για τα φωτοηλεκτρονικά στοιχεία των δομοστοιχείων χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι πυριτίου: πολυκρυσταλλικοί (όπως στις φθηνότερες μπαταρίες), πολυκρυσταλλικοί (με σωστή λειτουργία μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από ένα χρόνο), μονοκρυσταλικές μπαταρίες (η πιο αξιόπιστη επιλογή).

Λαμπτήρες ανά είδος τοποθέτησης

Οι διακοσμητικές και λειτουργικές ιδιότητες είναι εξίσου σημαντικές για τον φωτισμό του δρόμου. Με τον τύπο και τη φύση της τοποθέτησης του λαμπτήρα μπορεί να χωριστεί σε διάφορες παγκόσμιες κατηγορίες.

Μοντέλα τοίχου

Τα τοιχώματα είναι τα πιο συνηθισμένα. Συχνά χρησιμοποιούνται για να φωτίζουν μεγάλους κήπους και χώρους στάθμευσης. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε οπουδήποτε. Η κύρια κατάσταση: το φως του ήλιου πρέπει να πέσει στη συσκευή.

Αν ακολουθήσετε αυτόν τον απλό κανόνα, μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία είναι ικανή να παρέχει φωτεινή ενέργεια από 8 έως 10 ώρες. Η ένταση φωτός από τη στιγμή του σούρουπο έως την αυγή θα αλλάξει (η ακτινοβολία θα μειωθεί σταδιακά), ωστόσο αυτό θα αρκεί για να φωτίσει αποτελεσματικά την περιοχή.

Ηλιακός λαμπτήρας

Φωτιστικό δαπέδου

Ηλιακή λάμπα

Αναλογίες γκαζόν

Ηλιακός λαμπτήρας γκαζόν χρησιμοποιείται για τον τοπικό φωτισμό των περιοχών του χλοοτάπητα. Τυπικά, τα σχέδια τέτοιων συσκευών φαίνονται ιδιαίτερα κομψά και μοντέρνα. Τα συμπαγή και πολύχρωμα προϊόντα, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή, για να αλλάξουν τη σύνθεση του "φωτεινού σχεδίου".

Κατά την κοπή του γκαζόν, το πότισμα ή την επεξεργασία με συγκεκριμένες ουσίες, οι συσκευές απλώς αφαιρούνται για λίγο από το χώρο. Δεν είναι εξοπλισμένα με καλώδια, οπότε η σύγχυση σε πρόσθετες συσκευές είναι απλά αδύνατη. Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα: δεν "χτυπά" με το ρεύμα.

Φωτιστικό ηλιακής επιφάνεια

Ηλιακός φωτισμός

Ηλιακά φώτα γύρω από την περίμετρο του κήπου

Μπορείτε να το διακοσμήσετε με χαριτωμένους χαριτωμένους λαμπτήρες, τόσο τον ίδιο το γκαζόν όσο και μεμονωμένα κομμάτια σχεδίου τοπίου: θάμνους, λουλούδια, μονοπάτια, μέρος της βεράντας και πολλά άλλα σημεία. Ο σχεδιασμός φωτισμού στη σύνθεση του τοπίου ενός εξοχικού σπιτιού ή ενός πάρκου είναι μια πραγματική τέχνη. Μόνο μερικά φανάρια μπορούν να φέρουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ομορφιάς, μαγείας, οικιακής άνεσης και αρμονίας στο βραδινό εξωτερικό του ιδιωτικού κτήματος.

Εάν ο φωτισμός κήπου με ηλιακή ενέργεια ήταν προσεκτικά επιλεγμένος, η βράδυ του καλοκαιριού θα είναι πραγματικά αποκλειστική και πολυτελής. Όταν αγοράζετε τους αγαπημένους σας λαμπτήρες, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα πιστοποιητικά ποιότητας που πρέπει να συνοδεύουν τα εμπορεύματα οποιασδήποτε μορφής και σκοπού. Η συμμόρφωση με αυτόν τον απλό κανόνα θα σώσει πολλούς πιθανούς αγοραστές από λάθη και προβλήματα με συσκευές φωτισμού στο μέλλον.

Ηλιακός λαμπτήρας με τη μορφή κουκουβάγιας

Ηλιακό φως

Ηλιακή λάμπα δρόμου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)