Ζώνη της κρεβατοκάμαρας: μερικές απλές ιδέες (26 φωτογραφίες)

Δεν είναι πάντα στα διαμερίσματά μας, ειδικά στα πετρόχτιστα κτίρια "Χρουστσόφ", είναι δυνατόν να διατεθεί χώρος για ένα σαλόνι, και πιο συχνά κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο όπου λαμβάνουμε επισκέπτες. Στη συνέχεια, η τοποθέτηση του χώρου στην κρεβατοκάμαρα και ένα άλλο δωμάτιο έρχεται στη διάσωση.

Στόχοι ζωνών

Η βασική ιδέα είναι η άνεση. Αν σκοπεύετε να χωρίσετε ένα γραφείο, τότε χρειάζεστε ένα μέρος όπου μπορείτε να ολοκληρώσετε με ασφάλεια την εργασία σας. εάν θέλετε να διαιρέσετε την κρεβατοκάμαρα σε μέρη "ενήλικα" και "παιδιά", τότε θα θέλατε λίγο προσωπικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση, για τους ενήλικες και τους μικρούς κατοίκους ενός διαμερίσματος ή στούντιο, η χωροθέτηση παρέχει σωματική ή ψυχολογική άνεση.

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ένας δευτερεύων στόχος είναι να επιτευχθεί εργονομικός χώρος. Παρακάτω θα μιλήσουμε για την τοποθέτηση επιφανειών επίπλων: αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα αν μιλάμε για εργονομία. Το στενό ράφι που είναι τοποθετημένο μεταξύ των ζωνών σας επιτρέπει να μην σπαταλάτε πολύτιμο χώρο στις οθόνες και τα χωρίσματα - μια πολύ πιο βολική επιλογή από ό, τι αν στέκεστε σε έναν τοίχο.

Επιλογές ζωνών

 • Υπνοδωμάτιο και καθιστικό / σαλόνι.
 • Υπνοδωμάτιο και μελέτη.
 • Υπνοδωμάτιο και νηπιαγωγείο.
 • Σαλόνι και μελέτη.
 • Σαλόνι και τραπεζαρία.

Μέθοδοι ζωνών

Συχνά συνδυάζουν δύο ή τρεις μεθόδους διαίρεσης χώρου σε ζώνες: όχι μόνο για να τονιστεί ο λειτουργικός διαχωρισμός των ζωνών, αλλά και για λόγους σχεδιασμού.

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Επίπεδα επίπλων

Ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε ένα στοιχείο μεγάλων μεγεθών είναι να χτίσετε ολόκληρη τη σύνθεση γύρω από αυτό. Συνήθως αυτή η ιδέα ισχύει για μακρά και στενά κομμάτια επίπλων. Αν τα τοποθετήσουμε κατά μήκος των τειχών, "κλέβουν" ένα πολύ χρήσιμο χώρο, και τίποτα δεν μπορεί να τεθεί μπροστά τους.

 • Βιβλιοθήκη / βιβλιοθήκη. Ένα κλασικό παράδειγμα της τοποθέτησης των επίπλων. είναι καλό γιατί το φως διαπερνά τα ράφια αν το παράθυρο βρίσκεται στην παρακείμενη περιοχή.
 • Ένας καναπές με ψηλή πλάτη θα υπογραμμίσει απαλά ότι υπάρχει μια άλλη ζώνη πίσω του - ο ύπνος - και ταυτόχρονα δεν θα δημιουργήσει μια αίσθηση γεμίσματος, όπως τα στερεά χωρίσματα.
 • Οι οθόνες κάνουν ο χώρος λίγο μικρότερος, αλλά έχουν δύο πλεονεκτήματα: πρώτον, μπορούν να διπλωθούν και να απομακρυνθούν ως περιττοί και, δεύτερον, οι ίδιοι συχνά αντιπροσωπεύουν ένα έργο τέχνης.
 • Μια στενή γραμμή μετρητή θα είναι επίσης μια μεγάλη ιδέα: δεν θα χρησιμεύσει ως εμπόδιο στο φως και θα χωρίσει απόλυτα το γραφείο και το σαλόνι ή το καθιστικό και την τραπεζαρία.

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη με δάπεδα, οροφές και τοίχους

Η τεχνική είναι να οικοδομήσουμε τη ζωνοποίηση των χρωμάτων και των χρωματικών αντιθέσεων μεταξύ των ζωνών - αυτό ισχύει κυρίως για υλικά διακόσμησης (ταπετσαρίες, πάνελ), καθώς και διακοσμητικά στοιχεία στο εσωτερικό.

 1. Paul Μέρος του δωματίου, το οποίο είναι καθιστικό ή γραφείο, μπορεί να τελειώσει με laminate ή παρκέ, αλλά στον χώρο ύπνου είναι καλύτερα να τοποθετήσετε ένα χαλί με φυσική σκιά.
 2. Καμβά. Χρησιμοποιώντας γυψοσανίδας πάνω από το κρεβάτι και τα κομοδίνα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια οροφή πολλαπλών επιπέδων με ταινίες LED και ταπετσαρία οροφής παστέλ.
 3. Οι τοίχοι.Στο τμήμα όπου βρίσκονται καφετιέρες και τραπέζια γραφείου, ράφια και ράφια για εξοπλισμό βίντεο και ήχου, μπορείτε να φτιάξετε επένδυση από τούβλα με πατώματα ή γυψοσανίδες (στο πατάρι), να σοβάσετε τους τοίχους. Για την περιοχή ύπνου, αφήστε φυσική ταπετσαρία από γιούτα και μπαμπού, ακριβά μη υφασμένα και βινυλίου, υφάσματα ή απλό χαρτί. Το χρώμα πρέπει επίσης να διαφέρει (τουλάχιστον ελάχιστα): στο χώρο όπου βρίσκεται το κρεβάτι, θα επικρατήσουν ήρεμες αποχρώσεις. άλλα μέρη του δωματίου μπορεί να είναι πιο φωτεινά.

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη με πρόσθετα αρχιτεκτονικά στοιχεία

Εάν το μέγεθος του διαμερίσματος ή του στούντιο (από 18-20 τ.μ.) σας επιτρέπει να "κλέψετε" λίγο χώρο, μπορείτε να το χωρίσετε με τη βοήθεια κατασκευών γυψοσανίδας. Δυστυχώς, αυτό σχεδόν δεν ισχύει για τους "Χρουστσιούς".

Τα τόξα μπορούν να έχουν είτε ένα παραδοσιακό σχήμα τόξου, είτε να γίνονται μισά τόξα ή να δημιουργούνται σύμφωνα με οποιοδήποτε άλλο σχέδιο. Η ομαλότητα της γραμμής εξαρτάται από το συνολικό σχέδιο στο οποίο έχει σχεδιαστεί το εσωτερικό. Θα είναι ομοιόμορφοι και ίσιοι για σύγχρονο, υψηλής τεχνολογίας, μινιμαλισμό, στρογγυλεμένο για κλασικισμό, περίεργο κομψό, provence. Μερικές φορές με κουρτίνες.

Οι στήλες είναι μια σπάνια επιλογή διαμερισμάτων. Φυσικά, τέτοιες στήλες δεν φέρουν, αλλά μόνο οριοθετούν οπτικά το χώρο. Μπορείτε να τους επισυνάψετε μικρά στενά ράφια, κρεμάστε πάνω τους μια σειρά φωτογραφιών, σχέδια για παιδιά και μικρά γλάστρες. Γιατί αυτή η επιλογή είναι καλή - σχεδόν δεν περιορίζει τη διείσδυση του φωτός σε εκείνο το μέρος του δωματίου όπου δεν υπάρχει παράθυρο. Οι στήλες μπορούν να κοπούν ή να επικαλυφθούν.

Τα βάθρα είναι συνήθως διατεταγμένα όπου το κρεβάτι θα είναι. Εάν ένα στούντιο είναι τοποθετημένο στο δωμάτιο, τότε δεν υπάρχει αναδιάταξη: για παράδειγμα, το ζευγάρι "γραφείο υπολογιστών και καρέκλα γραφείου" δεν έχει τίποτε να κάνει - αυτό είναι μόνο μια επικίνδυνη ιδέα (ειδικά για όσους θέλουν να οδηγήσουν μια τέτοια καρέκλα).

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη με σταθερά χωρίσματα

Συνήθως εγκατεστημένα συρόμενα διαχωριστικά από πολυανθρακικό ή γυαλί. Σχεδόν δεν επηρεάζουν το επίπεδο φωτισμού, αλλά ο χώρος του στούντιο ή του δωματίου είναι οπτικά μικρός και αρκετά σοβαρός.

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη με οθόνες και κουρτίνες

Οι οθόνες είναι ιδανικές για το εσωτερικό, αν η σχεδίασή του διατηρείται σε ασιατικά στυλ. Φυσικά, είναι κομμάτια επίπλων για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μπορούν να φαίνονται σε ιατρεία, οι εσωτερικές οθόνες είναι συχνά ένα έργο τέχνης. Ένα ημιδιαφανές κόσκινο από προφίλ ή κυψελωτό πολυανθρακικό είναι πιο λειτουργικό από το διακοσμητικό, αλλά εκείνα που μοιάζουν με μεσαιωνικά κινέζικα είναι παραδοσιακά κατασκευασμένα από παχύ χαρτί ή μετάξι και ζωγραφισμένα με σχέδια. Μπορούν να είναι μια καλή έμφαση στο σχεδιασμό.

Ζώνη υπνοδωματίου

Οι κουρτίνες για το διαχωρισμό χρησιμοποιούν ημιδιαφανές - από οργαντά ή πέπλο, και ποτέ - βαριά κουρτίνα ή μαύρισμα.

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη φωτισμού

Τέλος, μια τεχνική που σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται μόνη της: όταν υπάρχει μόνο φυσικό φως σε ένα δωμάτιο ή ένα στούντιο, όλοι οι χώροι διαχωρισμού θα παραμείνουν «πίσω από τα παρασκήνια». Ωστόσο, ο φωτισμός ως ένα μικρό τελικό τμήμα της ζώνης είναι απλά μια κομψή επιλογή για εσωτερικό σχεδιασμό.

 • Ο χώρος εργασίας φωτίζεται από επιτραπέζιο φωτιστικό ή λαμπτήρα δαπέδου.
 • Ο καφές ή το τραπεζάκι του καφέ είναι εξοπλισμένο με την ίδια συσκευή, αλλά με μαλακό φως.
 • Στην περιοχή όπου διαβάζετε ή κάνετε κεντήματα, είναι ιδανική για να κρεμάσετε μια βούρτσα.
 • Στις ντουλάπες θα πρέπει να κανονίσετε φώτα νυχτερινής όρασης και αν πάνω από το κρεβάτι τοποθετηθεί μια πολυόροφη οροφή, επικολλήστε το με ταινία LED. Το τελευταίο τέχνασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει το βάθρο, αν το κρεβάτι βρίσκεται πάνω του.
 • Οι λυχνίες LED είναι επίσης κατάλληλες για γωνίες όπου βρίσκονται παιδικά κρεβάτια.

Ζώνη υπνοδωματίου

Ζώνη υπνοδωματίου

Στους εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει μια διαίρεση σε ζώνες, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ ένα "κορυφαίο" φως, γνωστό στον "Χρουστσόφ".Ο φωτεινός φωτισμός ενός μέρους πιθανώς θα επηρεάσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα σε μια άλλη.

Κανόνες χωρισμού

Εάν το παράθυρο βρίσκεται μόνο σε μια από τις ζώνες (και ακόμη περισσότερο εάν είναι μικρό), είναι προτιμότερο να εγκαταλείψετε τα μεγάλα αδιαφανή χωρίσματα, διαφορετικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φωτισμό ακόμα και το απόγευμα.

Ζώνη υπνοδωματίου

Εργονομικός και ακόμα εργονομικός σχεδιασμός. Η χωροθέτηση γίνεται πιο αναγκαστικά από μια ιδιοτροπία (ειδικά αν μιλάμε για ένα μικρό στούντιο 14 έως 16-17 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο υπάρχει μόνο ένας χώρος διαβίωσης), πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολύς χώρος. Εάν είναι δυνατό να εγκαταστήσετε ένα πτυσσόμενο καναπέ ή ένα κρεβάτι για να το τραβήξετε, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε, το ίδιο ισχύει και για τα πτυσσόμενα τραπέζια. Για τα δωμάτια των παιδιών, είναι καλύτερο να αγοράσετε κουκέτες: μια κουκέτα στην κορυφή και ένα κρεβάτι εργασίας στο κάτω μέρος. Μια κομοδίνα μπορεί να χρησιμεύσει ως καφές ή τραπεζάκι του καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας - απλά πρέπει να σηκώσετε το μοντέλο στους τροχούς. Εάν είναι δυνατόν, όλα τα έπιπλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στενά, ενώ μπορούν να καταλαμβάνουν πολύ κατακόρυφο χώρο.

Ζώνη υπνοδωματίου

Οι χώροι διαβίωσης και τραπεζαρίας είναι διακοσμημένοι σε πιο έντονα χρώματα από τον ύπνο: μιλάμε για έπιπλα, ταπετσαρίες, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Αν χρησιμοποιείτε τις τεχνικές που περιγράφονται παραπάνω, σκεφτείτε το χώρο που θα καταλαμβάνουν τα κομμάτια των επίπλων όταν ξεδιπλώνονται.

Η χωροθέτηση είναι πάντα μια αντίθεση, και μπορείτε να την κτυπήσετε όπως είναι βολικό για σας.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)