Ένα άνετο υπνοδωμάτιο - ατομικότητα πρώτα απ 'όλα (28 φωτογραφίες)

Συχνά, κατά τη δημιουργία του εσωτερικού ενός διαμερίσματος, η κύρια σημασία δίνεται στο σαλόνι, στην κουζίνα και στο βρεφονηπιακό σταθμό. Το υπνοδωμάτιο παραμένει συχνά στερημένο, ελάχιστη προσοχή δίνεται σε αυτό. Ένα μέτριο πλάνο, ένα ελάχιστο ποσό επίπλων - καλά, πού είναι η φαντασία σας για μια βόλτα; Τέτοιες παρανοήσεις οδηγούν σε έναν κοινό τρόπο διακόσμησης ενός δωματίου: ένα κρεβάτι, μια ντουλάπα, δύο νύχια. Τέτοιες συνθήκες μπορούν ήδη να θεωρηθούν "επίσημες". Εν τω μεταξύ, η έννοια της άνεσης είναι πολύ ατομική και δεν έχει καμία σχέση με τις διαστάσεις των χώρων.

Κρεβάτι με ουρανό σε ένα άνετο υπνοδωμάτιο

Μπεζ άνετο υπνοδωμάτιο

Έτσι δεν υπάρχει λόγος να αναστατωθεί το μικρό μέγεθος του δωματίου, γιατί πρώτα απ 'όλα αυτό το δωμάτιο είναι απαραίτητο για χαλάρωση και όχι για εργασία ή σπουδές. Ο κύριος σκοπός της κρεβατοκάμαρας είναι να προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον για έναν πλήρη και ξεκούραστο ύπνο, επειδή ο σχεδιασμός ενός άνετου υπνοδωματίου είναι, κατά πάσα πιθανότητα, το αγαπημένο σας και σωστά επιλεγμένο κρεβάτι, υφάσματα, φωτισμός, διακόσμηση.

Λευκό άνετο υπνοδωμάτιο

Cozy υπνοδωμάτιο με ξύλινα έπιπλα

Στιλιστικές λύσεις

Σε μικρά διαμερίσματα συνιστάται να διατηρείται το εσωτερικό όλων των δωματίων με το ίδιο στυλ. Χάρη σε αυτή τη λύση, μια ενιαία εικόνα ενώνει όλα τα δωμάτια, και οπτικά ο χώρος θεωρείται πιο ελεύθερος και ευρύχωρος. Στα σύγχρονα νέα κτίρια, το μέγεθος των δωματίων επιτρέπει τον στιλιστικό σχηματισμό ζωνών στο δωμάτιο και ενσωματώνει διαφορετικά ευρήματα σχεδιαστή στο ίδιο διαμέρισμα. Ανάμεσα στα σχέδια των μικρών υπνοδωματίων, δύο δημοφιλή στυλ μπορούν να διακριθούν.

Ένα άνετο υπνοδωμάτιο στο σπίτι

Ευρύχωρο υπνοδωμάτιο με ξύλο βελανιδιάς

Για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, τα μινιμαλιστικά έπιπλα θα ήταν πιο αποδεκτά. Αυτή η τάση είναι λακωνική επίπλωση, απλές φόρμες, ένα μέτριο σύνολο αποχρώσεων. Κατά κανόνα, είναι βέλτιστο να χρησιμοποιείτε όχι περισσότερα από τρία χρώματα. Επιπλέον, δύο ουδέτερες αποχρώσεις πρέπει να αποτελούν το κύριο μέρος του εσωτερικού χώρου, ενώ οι μικρές επιφάνειες ή τα αξεσουάρ μπορούν να έχουν έντονο τόνο.

Καλό υπνοδωμάτιο οικολογικού στιλ

Cozy υπνοδωμάτιο σε ένα εξωτικό στυλ

Τα έπιπλα επιλέγονται από φυσικά υλικά (ξύλο, πέτρα, δέρμα). Τα τείχη της κρεβατοκάμαρας στο ύφος του μινιμαλισμού πρέπει να είναι μονοφωνικά, χωρίς σχέδια ή στολίδια. Η ουδέτερη σκιά επιλέγεται επίσης για το δάπεδο. Μεγάλη ιδέα αν τα έπιπλα θα έχουν αποχρώσεις παρόμοιες με το δάπεδο και τους τοίχους. Χάρη σε μια τέτοια υποδοχή, κομμάτια επίπλων φαίνεται να διαλύονται στο δωμάτιο και οπτικά ο χώρος θα φαίνεται ελεύθερος.

Τα υπνοδωμάτια σε κλασικό στιλ είναι πιο ευρύχωρα. Παραδοσιακά, οι ελαφριές, σιωπηλές αποχρώσεις χρησιμοποιούνται για μια ευγενή και κομψή εσωτερική διακόσμηση. Τα ψηλά κρεβάτια είναι κεντρικά στο υπνοδωμάτιο και είναι κατασκευασμένα από σφυρήλατο μέταλλο ή ακριβό ξύλο.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του στυλ είναι λευκά βαμβακερά σεντόνια, σατέν κουβέρτα και πολυτελές κάλυμμα βελούδου / μπροκάρ. Όλα τα εξαρτήματα επιλέγονται προσεκτικά: λαμπτήρες, βάζα, καθρέφτες, ειδώλια, μαλακά χαλιά. Εξαιρετικές κουρτίνες και εξεζητημένες κουρτίνες φωτισμού χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα των παραθύρων.

Καθημερινή κρεβατοκάμαρα με τζάκι

Ζεστό υπνοδωμάτιο σε αποικιακό στιλ

Φυσικά, κατά τη δημιουργία του εσωτερικού σχεδιασμού, πρέπει πρώτα απ 'όλα να προχωρήσουμε από προσωπικές προτιμήσεις. Σήμερα είναι δύσκολο να μεταφράσουμε ένα αυστηρό στυλ στο εσωτερικό. Οι κατευθύνσεις σχεδιασμού τέμνονται, αλληλοσυμπληρώνονται. Ένα τέλειο εσωτερικό δημιουργείται χάρη στον αρμονικό συνδυασμό ξεχωριστών στοιχείων σχεδιασμού. Και ήδη σε ένα άνετο και αγαπημένο περιβάλλον είναι εύκολο να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε.

Καφέ άνετο υπνοδωμάτιο

Κομψό υπνοδωμάτιο με μαόνι

Hue παλέτα

Τα χρώματα παστέλ και η μονόχρωμη παλέτα φέρνουν την ηρεμία και την ηρεμία στην ατμόσφαιρα του δωματίου.Τα πιο συνηθισμένα παστέλ χρώματα: μπεζ, άμμος, κίτρινο, ανοικτό καφέ και γκρι, θολή μπλε αποχρώσεις. Για να διατηρηθεί ένα αρμονικό εσωτερικό, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε περισσότερα από τρία χρώματα. Μια μεγάλη ιδέα είναι να διακοσμήσετε έναν τοίχο με ένα πολύχρωμο στολίδι / μοτίβο ή απλά να χρησιμοποιήσετε φωτεινό χρώμα για να το καλύψετε. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να επιλέξετε έναν τοίχο μπροστά από το κρεβάτι ή πίσω από το κεφάλι. Σε ένα δωμάτιο με φωτεινή διακόσμηση τοίχων, αρκεί να ανανεώσετε απλά το εσωτερικό - απλά αλλάξτε τα υφάσματα (μαξιλάρια, καλύμματα, κουρτίνες).

Cozy υπνοδωμάτιο σοφίτα

Cozy υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στυλ

Επιλογή επίπλων

Το κρεβάτι δεν είναι μόνο το βασικό κομμάτι των επίπλων. Είναι για εκείνη που εξαρτάται από ένα πλήρες και άνετο ύπνο και ξεκούραση. Ένα ευρύ φάσμα στρώσεων σας επιτρέπει να επιλέξετε το μοντέλο που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις των κατοίκων. Ορισμένα κρεβάτια έχουν ξεχωριστό πλαίσιο και κεφαλάρι (δεν είναι αδιαίρετο σχέδιο). Συμβαίνει επίσης ότι τα διακοσμητικά κεφαλάρια είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένους λαμπτήρες, ράφια και ακόμη και κομοδίνα.

Cozy υπνοδωμάτιο με παράθυρο

Cozy υπνοδωμάτιο με πανοραμικό παράθυρο

Τα έπιπλα του υπνοδωματίου περιλαμβάνουν επίσης άλλα έπιπλα (ντουλάπια, συρταριέρες, κομοδίνα). Για να παράγετε βιολογικά το υπνοδωμάτιο, χρησιμοποιήστε αρκετούς κανόνες:

  • για τη διευθέτηση της κρεβατοκάμαρας, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν τα ελάχιστα απαραίτητα αντικείμενα. Κατά την εγκατάσταση ντουλαπιών, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα γωνιακά μοντέλα (λόγω της μεγαλύτερης χωρητικότητας).
  • το μικρό υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους (κάτω από το κρεβάτι, στα συρτάρια).
  • μια άνετη καρέκλα θα σας επιτρέψει να διαβάσετε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό σε ένα άνετο περιβάλλον. μια μεγάλη ιδέα για τους φίλους να διασκορπίσουν τα ρούχα - την εγκατάσταση κρεμάστρα δαπέδου - μια κρεμάστρα παλτό?
  • η εγκατάσταση κομοδίνακων με μικρές διαφορές θα αναζωογονήσει το εσωτερικό και θα αραιώσει τη βαρετή συμμετρία στο δωμάτιο.
  • ο πίνακας της κονσόλας θα χρησιμεύσει τέλεια ως τραπέζι ή γωνία εργασίας. Η τοποθέτηση πρόσθετων ράφια κρεμαστά θα σας βοηθήσει να οργανώσετε κοσμήματα ή χαρτικά.

Όμορφα άνετα δωμάτια είναι, πρώτα απ 'όλα, δωμάτια για ξεκούραση και ύπνο. Το θέμα της υπερβολικής επίπλωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μικρά δωμάτια. Πριν κάνετε ένα υπνοδωμάτιο άνετο, είναι σημαντικό να καθορίσετε με ακρίβεια το ελάχιστο σύνολο επίπλων για το δωμάτιο.

Cozy υπνοδωμάτιο σε παστέλ χρώματα

Κομψό υπνοδωμάτιο με έπιπλα από ψάθινα έπιπλα

Καλή κρεβατοκάμαρα σε στιλ πρόκρισης

Φωτισμός υπνοδωματίου και εξαρτήματα κλωστοϋφαντουργίας

Στο υπνοδωμάτιο, είναι επιθυμητό να εξοπλιστεί διάφορα επίπεδα φωτισμού. Ο κεντρικός πολυέλαιος έχει μια πιο διακοσμητική λειτουργία. Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, ο οπίσθιος φωτισμός έχει γίνει ευρέως διαδεδομένος.

Σε κάθε κρεβατοκάμαρα, πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στο φωτισμό της ζώνης της κομοδίνας. Η χρήση λαμπτήρων με dimmers θα σας επιτρέψει να διαβάσετε άνετα χωρίς να διαταράξετε άλλους κατοίκους.

Κομψή κρεβατοκάμαρα γκρι

Κομψό υπνοδωμάτιο στυλ σαλέ

Κομψό σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο

Το τελευταίο άγγιγμα για τη δημιουργία μιας αρμονικής και ζεστής ατμόσφαιρας θα είναι η επιλογή των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Παράθυρα σε υπνοδωμάτια σε ζεστά χρώματα με θέα την ηλιόλουστη πλευρά, είναι επιθυμητό να διακοσμήσετε με κουρτίνες συσκότισης. Για τα παράθυρα των εγκαταστάσεων στη βόρεια πλευρά, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε ελαφρά ημιδιαφανή υφάσματα. Κατά την επιλογή των υφασμάτων, λαμβάνεται επίσης υπόψη το ύφος του υλικού, το στολίδι και τα χρώματα της ταπετσαρίας επίπλων και άλλων υφασμάτων στην κρεβατοκάμαρα (καλύμματα, μαξιλάρια).

Καλαίσθητο υπνοδωμάτιο με μαλακό τοίχο

Κομψό φωτεινό υπνοδωμάτιο

Cozy υπνοδωμάτιο με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Εικόνες, φωτογραφίες θα προσθέτουν φωτεινά χρώματα στην κρεβατοκάμαρα και είναι καλύτερα να αποφύγετε την αφθονία ανοιχτών βιβλιοθηκών (για να μειώσετε τη συσσώρευση σκόνης).

Cozy υπνοδωμάτιο τροπικού στυλ

Καλαίσθητο υπνοδωμάτιο σε εξοχική κατοικία

Ζεστό πράσινο υπνοδωμάτιο

Εάν ακολουθείτε τους κανόνες κατά τη δημιουργία του εσωτερικού χώρου, είναι εύκολο να εξοπλίσετε ένα άνετο υπνοδωμάτιο με τα δικά σας χέρια. Πολλές ιδέες και υλικά καθιστούν δυνατό τον εξοπλισμό του υπνοδωματίου, το οποίο συνδυάζει αρμονικά έναν άνετο χώρο χαλάρωσης, έναν χώρο αποθήκευσης αντικειμένων και πραγμάτων.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)