Κρεμαστά κρεβάτι στο εσωτερικό (21 φωτογραφίες): ένας τόπος για να χαλαρώσετε

Όλο και περισσότερο μπορείτε να δείτε ασυνήθιστες λύσεις σχεδιασμού στο υπνοδωμάτιο. Ένα κρεβάτι είναι μια βασική φιγούρα στο εσωτερικό αυτού του δωματίου. Πολλά εξαρτάται από την τοποθεσία του δωματίου, το μέγεθος και την προτίμηση του πλοιάρχου του υπνοδωματίου. Στην ιδανική περίπτωση, αν το υπνοδωμάτιο μετακινηθεί στη σοφίτα, επειδή μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κρεμαστό κρεβάτι εκεί. Με τη σωστή φαντασία, ένα τέτοιο ασυνήθιστο κρεβάτι θα συμπληρώσει το χώρο του διαμερίσματος. Το κυριότερο είναι ότι πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για να κρέμεται μια τέτοια κούνια.

Κρεμαστό λευκό κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Η ιδιαιτερότητα ενός κρεμασμένου κρεβατιού

Τα περισσότερα από τα κρεβάτια που είναι συνδεδεμένα με την οροφή μοιάζουν με ζεστές φωλιές. Θέλουν να σκάψουν και να περιμένουν όλες τις κακουχίες. Αυτά είναι απίστευτα άνετα κρεβάτια ταλάντευσης, δίνοντας την αίσθηση της πτήσης σε ένα όνειρο. Τα εν λόγω πρωτότυπα έπιπλα έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  • Τέτοια έπιπλα δεν είναι κατάλληλα για παιδιά. Με μια μεγάλη επιθυμία να σώσει την κατάσταση μπορεί μόνο μια σειρά από πρόσθετα φωτιστικά. Το παιδικό κρεμαστό κρεβάτι πρέπει να είναι καλά στερεωμένο και να αποκλείει τη δυνατότητα τραυματισμού.
  • Εάν πάσχετε από ασθένεια κίνησης, τότε μια τέτοια θέση δεν σας ταιριάζει καθόλου.
  • Η εγκατάσταση μιας κούνιας κρεβάτι είναι αρκετά χρονοβόρα και υψηλή στην κατηγορία τιμών. Εάν θέλετε να κοιμηθείτε σε ασφαλές μέρος και μην ανησυχείτε ότι το κρεβάτι θα σπάσει, τότε δεν πρέπει να το αποθηκεύσετε.

Κρεμάστρα γκρι κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Εάν δεν είστε σίγουροι ότι η οροφή θα είναι σε θέση να αντέξει το φορτίο, τότε δώστε προσοχή σε στρογγυλά ή ωοειδή μοντέλα. Παρόλο που φαίνεται ότι είναι πιο κατάλληλα για δώρα, αλλά στο διαμέρισμα φαίνονται καταπληκτικά. Αυτά τα μοντέλα είναι πολύ πιο εύκολα και πιο εύκολο να εγκατασταθούν.

Όπου κρεμάτε ένα κρεβάτι, είτε στο εσωτερικό μιας θερινής κατοικίας είτε στη σοφίτα του σπιτιού σας - ένα κρεβάτι σε αναρτημένες κατασκευές είναι πάντα ένα πολύ ιδιαίτερο, υπερβολικό στοιχείο.

Κρεμάστρα γκρι κρεβάτι στο δωμάτιο των παιδιών

Το βασικό σημείο είναι ότι το κρεβάτι δεν συμπληρώνει μόνο το εσωτερικό, αλλά ταιριάζει απόλυτα με στυλ και χρώμα. Όλα τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη. Για παράδειγμα, ένα ορθογώνιο σκεπασμένο κρεβάτι φαίνεται ογκώδες. Ενώ στρογγυλή δημιουργεί την επίδραση της χάριτος.

Κρεμαστό ξύλινο κρεβάτι σε ένα φωτεινό εσωτερικό

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κλινών

Τα κρεβάτια που αιωρούνται από την οροφή δεν έχουν πόδια που αγγίζουν το πάτωμα. Αυτό προσθέτει την έλλειψη βαρύτητας στο εσωτερικό.

  • Υπάρχει μια πρόσθετη θέση για το φως και τον αέρα.
  • Με την ύπαρξη ενός ψηλού κρεβατιού, υπάρχει κάθε ευκαιρία να δημιουργηθεί το πάτωμα που θέλετε. Μπορείτε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο δάπεδο, να το κάνετε ένα έργο τέχνης.
  • Αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε ένα συρταριέρα του ίδιου σχήματος κάτω από το κρεβάτι, όπου θα αποθηκεύσετε τα πράγματα, τότε θα δημιουργηθεί μια αίσθηση αφαιρούμενου κρεβατιού, αλλά η επίδραση του ελεύθερου δαπέδου θα εξαφανιστεί.

Κρεμαστό ξύλινο κρεβάτι στο σπίτι

Θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη στιγμές που δημιουργούν ορισμένες δυσκολίες ή μειονεκτήματα.

  • Η δυσκολία εγκατάστασης ενός τέτοιου κρεβατιού στην εγκατάσταση. Ένα κρεμαστό κρεβάτι μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή ή να τοποθετηθεί σε έναν τοίχο.
  • Μόλις φθάσει στον οπτικά εκφορτωμένο χώρο, ένα κρεμαστό κρεβάτι δεν μπορεί να εξοικονομήσει χώρο. Θα είναι πάντα το κέντρο του εσωτερικού, καταλαμβάνοντας ένα σημαντικό μέρος του.
  • Ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται πολύ πιο συχνά. Δεδομένου ότι το ανοιχτό δάπεδο πρέπει να παραμείνει καθαρό.
  • Ένα ιπτάμενο κρεβάτι κολλάει πάντα. Για μερικούς, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά για κάποιον ένα μειονέκτημα.Κάποιος αγαπάει "κουνιστό" σε ένα όνειρο και κάποιος που κινεί το κρεβάτι με οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να είναι ενοχλητικός. Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας τον τελευταίο, τότε το λίκνο για έναν ενήλικα είναι ένα μείον για σας - θα πρέπει να επιλέξετε ένα κρεμαστό κρεβάτι σε μια άκαμπτη σταθερή δομή.

Κρεμαστό γκρι κρεβάτι

Κρεμαστό μπεζ κρεβάτι

Επιλογές τοποθέτησης για κρεμαστά κρεβάτια

Η βάση που σας κρατάει και το κρεβάτι είναι το κλειδί για όλα τα συστήματα που κρέμονται. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι η επιφάνεια στην οποία θα τοποθετήσετε το κρεβάτι πρέπει να είναι πολύ αξιόπιστη και ανθεκτική. Δηλαδή, οι διακοσμητικές δοκούς οροφής δεν είναι a priori κατάλληλες. Ένα τεράστιο κρεμαστό κρεβάτι δεν μπορεί να συνδεθεί με αναξιόπιστους τοίχους και οροφές.

Ασυνήθιστο κρεμαστό κρεβάτι στο οικόπεδο

Το πιο σημαντικό πράγμα σε ένα κρεμαστό κρεβάτι είναι η σωστή και αξιόπιστη στερέωση που θα στηρίξει το βάρος του κρεβατιού και τους ανθρώπους που κοιμούνται πάνω του. Τα περισσότερα από τα κρεμαστά κρεβάτια είναι ένα διπλό κρεβάτι. Το κρεβάτι, όπως μια κούνια, φαίνεται πολύ ρομαντικό, αλλά θα πρέπει να είναι ασφαλές. Η αντοχή της επιφάνειας πρόσδεσης είναι πολύ σημαντική, δηλαδή δεν μπορεί να τοποθετηθεί ένα τεράστιο κρεμαστό κρεβάτι σε τοίχο από γυψοσανίδα ή σε μια λεπτή διακοσμητική δοκό οροφής.

Κρεμαστά κρεβάτι παλετών στο εσωτερικό

Κρεμαστό λευκό κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Οροφή κρεμαστή

Η πιο χρησιμοποιημένη επιλογή για την τοποθέτηση του κρεβατιού είναι η οροφή. Για να φανταστεί κανείς αυτό το είδος mount, αξίζει να θυμηθούμε την ταλάντευση στον καναπέ κήπο. Το θεμελιώδες σημείο στην ανάρτηση ενός κλινών είναι να γίνει ο σωστός υπολογισμός της δύναμης της στερέωσής του, που όχι μόνο θα φέρει το φορτίο της ίδιας της δομής, αλλά και τους ανθρώπους που θα χρησιμοποιήσουν αυτό το κρεβάτι.

Κρεμαστά κρεβάτι στη βεράντα

Η κλασική έκδοση είναι αγκυροβόλιο τοποθετημένο στην οροφή, ή μια ακτίνα, αν είναι μια σοφίτα. Σχοινιά ή αλυσίδες περνούν μέσα από αυτά, στις άκρες των οποίων συνδέεται ένα κρεβάτι. Αυτό είναι ένα μαλακό στήριγμα που επιτρέπει στο κρεβάτι να ταλαντεύεται. Αν θέλετε να περιορίσετε το εύρος του, μπορείτε να κρεμάσετε το κρεβάτι κοντά στον τοίχο ή σε μια γωνία. Προκειμένου να μην τακτοποιηθούν τα τείχη, αξίζει να δημιουργήσετε ένα ρυθμιστικό από τσόχα ή καουτσούκ, να το συνδέσετε στον τοίχο.

Κρεμαστό μαύρο ξύλινο κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Μοντέρνο κρεμαστό κρεβάτι

Τοποθετήστε το κρεβάτι στον τοίχο

Το κρεβάτι μοιάζει μαγευτικά μαγικό, αν οπτικά τα φωτιστικά δεν είναι καθόλου ορατά. Η επίδραση της αφαίρεσης των επίπλων στον αέρα δημιουργείται. Το κρεβάτι δεν αγγίζει το πάτωμα, ούτε σταθεροποιείται στην οροφή, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση ραγδαίας αύξησης.

Κρεμαστό κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Για να μην κάνει το κρεβάτι να μοιάζει με κούνια, είναι αρκετά δύσκολο να στερεωθεί το κρεβάτι σε έναν τοίχο, αφού ένα τέτοιο σχέδιο απαιτεί ένα πολύ ισχυρό ενισχυτικό πλέγμα, το οποίο θα είναι η βάση στήριξης. Είναι πολύ πιο εύκολο και πιο αξιόπιστο να τοποθετείτε το κρεβάτι σε μια γωνία. Στη συνέχεια, μπορεί να τοποθετηθεί σε δύο επίπεδα στηρίγματα τοποθετημένα στους τοίχους. Εάν το κρεβάτι είναι πολύ βαρύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δυσδιάκριτο τέχνασμα - στο κέντρο του κρεβατιού προστίθεται ένα αόρατο πόδι, το οποίο είναι σχεδόν αόρατο από έξω.

Κρεμαστό κρεβάτι με φωτισμό στο υπνοδωμάτιο

Μερικές φορές ένα κρεμαστικό κρεβάτι ανύψωσης προσαρτάται σε ένα τοίχο με τον τρόπο των ανώτερων ράφια στις αμαξοστοιχίες. Αυτό θα δώσει τα υπόλοιπα ένα άγγιγμα του ταξιδιού. Ειδικά αν τα κρεβάτια είναι διώροφα. Αυτή η επιλογή των κρεβατιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον παιδικό σταθμό, ή σε μικρούς χώρους. Εάν το κρεβάτι είναι ανύψωση, θα σώσει πολύ χώρο. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για μικρά διαμερίσματα.

Μοντέρνο λευκό κλίνη κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρα

Διπλά βάσεις κρεμαστού κρεβατιού

Ένα κρεμαστό κρεβάτι μπορεί επίσης να ενισχυθεί με ένα άγκιστρο τέντωμα από κάτω. Μπορεί να γίνει στο κέντρο της βάσης του κρεβατιού, ή να οργανωθεί κατά μήκος των άκρων ή των γωνιών. Αυτό θα επιτρέψει στο κρεβάτι να παραμείνει δυναμικό, αλλά να μην κρεμάσει από τη μία πλευρά στην άλλη. Αυτή η επιλογή για τη σταθεροποίηση της θέσης του κρεβατιού στο διάστημα χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, ή άνθρωποι που δεν μπορούν να ανεχθούν το κουνιστό. Οι κορυφαίες άγκυρες πρέπει να είναι κατασκευασμένες από πολύ ισχυρά κράματα.

Μοντέρνο κρεβάτι με κρεμάστρες στο υπνοδωμάτιο

Ένα κούνιο κρεβάτι μπορεί να ενισχυθεί σαν μια αιώρα ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε δύο τοίχους. Αυτή η μέθοδος δεν είναι βολική για ένα ευρύχωρο δωμάτιο, αλλά ιδανικό για ένα στενό υπνοδωμάτιο.

Κουνιστό κρεβάτι στο σαλόνι

Οικολογικό κρεμαστό κρεβάτι

Υπνοδωμάτιο, νηπιαγωγείο ή εξοχικό σπίτι;

Ποια θέση να επιλέξετε για κρεμαστή κρεβάτι; Δείξτε την πρωτοτυπία και κρεμάστε ένα κρεβάτι στη σοφίτα του σπιτιού σας. Επιλέξτε οποιαδήποτε κατάλληλη βάση που συγκρατεί καλά την αιώρηση του ύπνου.Γυρίστε τη σοφίτα σε ένα άνετο υπνοδωμάτιο ή σε ένα μέρος όπου μπορείτε να περάσετε μια ζεστή ρομαντική βραδιά στην εταιρεία ενός καλού βιβλίου και ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα, παρακολουθώντας νιφάδες χιονιού που κυκλώνουν ομαλά έξω από το παράθυρο. Ένα ζεστό γιορτινό πάρτι μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα τέτοιο μοναδικό δωμάτιο που θα σας μεταφέρει η σοφίτα.

Κρεμαστό κρεβάτι στη χώρα

Ένα εξοχικό σπίτι εξοπλισμένο με κρεμαστό κρεβάτι μπορεί να είναι ένα αγαπημένο μέρος για τους επισκέπτες σας να χαλαρώσουν. Ένα μικρό κρεβάτι που βρίσκεται στην ταράτσα του θερινού σπιτιού προάγει τη χαλάρωση όχι μόνο του σώματος, αλλά και της ψυχής, γιατί συνοδεύεται από την περισυλλογή της φύσης. Έχοντας ένα κρεβάτι κοντά στην πισίνα είναι μια μεγάλη ιδέα. Όπως και αν οι αρχαίοι ρωμαϊκοί καναπέδες βγήκαν ξανά από τα βάθη της ιστορίας.

Κρεμαστό λευκό κρεβάτι με φως

Η επιλογή κρεβάτι ανύψωσης είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την εξοικονόμηση ανεπαρκούς εσωτερικού χώρου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο νηπιαγωγείο όσο και στη χώρα. Πιο συχνά κρεβάτια που διπλώνουν στον τοίχο είναι σχεδιασμένα για ένα μέρος. Όσο και αν είναι, το κρεμαστό κρεβάτι είναι μοντέρνο και σούπερ πρωτότυπο, παρά τις βαθιές ιστορικές ρίζες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)