Ξύλινο υπνοδωμάτιο: επιλέξτε το κατάλληλο στυλ (26 φωτογραφίες)

Όταν διακοσμείτε ένα υπνοδωμάτιο σε ένα ξύλινο σπίτι, πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένες αποχρώσεις:

 • Το ξύλο έχει όμορφη υφή, επομένως δεν συνιστάται η επικάλυψή του με άλλα υλικά.
 • Λόγω των φυσικών αποχρώσεων, το δέντρο γίνεται το υπόβαθρο για πιο φωτεινές τόνους.
 • Η επέκταση της διάρκειας ζωής του υλικού θα βοηθήσει στην επεξεργασία ειδικών βερνικιών.
 • Ματ φινίρισμα δίνει έμφαση στο φυσικό φινίρισμα.
 • Το γυαλιστερό βερνίκι απαιτεί συντήρηση, πρέπει να ενημερώνεται περιοδικά.
 • Εάν το υπνοδωμάτιο στο ξύλινο σπίτι βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του σπιτιού, τότε ο σχεδιασμός του χρησιμοποιεί ζεστά χρώματα (άμμο, μπεζ, κίτρινο).
 • Κρύα χρώματα (μπλε, φιστίκι, πασχαλιά) είναι κατάλληλα για ένα δωμάτιο που βρίσκεται στη νότια πλευρά.

Λευκή ξύλινη οροφή στο υπνοδωμάτιο

Ξύλινο υπνοδωμάτιο σε κούτσουρο

Επιλογή στυλ

Η διακόσμηση ενός υπνοδωματίου σε ένα ξύλινο σπίτι μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα από τα παρακάτω στυλ.

Προβηγκία

Αυτή η κατεύθυνση στο σχεδιασμό μεταφέρει καλύτερα τη ρουστίκ γεύση. Η Προβηγκία χαρακτηρίζεται από τη χρήση ξύλινων επίπλων (συμπεριλαμβανομένων τεχνητών ηλικιών), φυσικών υφασμάτων (λινό, υπηρέτριες), φυτικών και λουλουδιών μοτίβων και φυσικών τόνων.

Ξύλινο κλασικό δωμάτιο

Ξύλινη διακόσμηση στον τοίχο του υπνο

Κατά τη διακόσμηση του υπνοδωματίου, μπορείτε να αφήσετε μια ξύλινη οροφή, και να διακοσμήσετε τους τοίχους με γύψο, πάνελ ή ταπετσαρία. Υποχρεωτικά στοιχεία ενός κρεβατιού στυλ της Προβηγκίας είναι οι λεπτομέρειες: ειδώλια, αγγεία, κεντημένες χαρτοπετσέτες, φωτογραφίες σε σκαλισμένα πλαίσια. Το χρωματικό σχήμα επιλέγεται από παστέλ αποχρώσεις.

Χώρα

Το στυλ της χώρας περιλαμβάνει την παρουσία μαζικών ξύλινων επίπλων: κρεβάτια στα ψηλά πόδια ή ένα καλό στήθος συρταριών. Παπλώματα και πλεκτά πεζοδρόμια θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρα.

Ένα τέτοιο εσωτερικό υπνοδωμάτιο σε ξύλινο σπίτι είναι διακοσμημένο σε φωτεινά χρώματα. Καθώς επιλέγονται τα εξαρτήματα, επιλέγονται προϊόντα χαλκού και αργίλου. Πηγαίνει καλά με ξύλινα δάπεδα και οροφές, πράσινο μπουκάλι, τούβλο, μπεζ, τυρκουάζ και γκρι.

Ξύλινα παιδιά

Υπνοδωμάτιο σε ξύλινο σπίτι

Σκανδιναβικό στυλ

Κατά την επιλογή αυτής της κατεύθυνσης, το υπνοδωμάτιο αποκτά μια ζεστή εμφάνιση. Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιούνται ελαφρές αποχρώσεις πράσινου, μπλε, γαλακτώδους και μπεζ. Το ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο και στο πάτωμα είναι τελειωμένο με απλά υλικά.

Τα εξαρτήματα από πέτρα ή ξύλο θα χωρέσουν οργανικά σε μια τέτοια ατμόσφαιρα. Το σκανδιναβικό στιλ είναι λακωνικό και στερείται ζωντανών λεπτομερειών.

Σαλέ

Το σαλέ είναι ένα μικρό σπίτι που βρίσκεται στα βουνά. Αρχικά, κυνηγοί και ποιμένες ζούσαν σε τέτοια σπίτια. Το στυλ σαλέ χαρακτηρίζεται από τραχιές επιφάνειες που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία.

Η διακόσμηση ενός ξύλινου σπιτιού σε στυλ σαλέ περιλαμβάνει τη χρήση ακατέργαστων και απλών επίπλων. Το χρωματικό σχήμα επιλέγεται από φυσικές αποχρώσεις: καφέ, άμμο, σιτάρι. Στο υπνοδωμάτιο είναι καλύτερο να οργανώσετε αρκετούς λαμπτήρες. Πλαστά έπιπλα κρεβατοκάμαρας, κέρατα και δέρματα ζώων θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρα.

Φινίρισμα δαπέδου

Για να διακοσμήσετε το δάπεδο στην κρεβατοκάμαρα, χρησιμοποιείται παρκέ, δάπεδο ή laminate. Η επιλογή αυτών των υλικών θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε ένα εσωτερικό σπίτι σε ένα ενιαίο στυλ και να αποθηκεύσετε μια ξύλινη επιφάνεια.

Οικολογικό ξύλινο υπνοδωμάτιο

Eurolining σε ξύλινο υπνοδωμάτιο

Το δάπεδο παρκέ θεωρείται η πιο αξιοσέβαστη λύση, καθώς είναι κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μπορείτε να εναλλάξετε σανίδες διαφορετικών χρωμάτων και ειδών ξύλου.

Ο πίνακας παρκέ έχει μια κατασκευή τριών στρωμάτων. Το εξωτερικό στρώμα είναι από λεπτό ξύλο και βερνικωμένο.Αυτή είναι μια πιο προσιτή επιλογή σε σχέση με το παρκέ.

Φινίρισμα φινιρίσματος είναι το χαμηλότερο κόστος. Η βάση του πάνελ είναι από ινοσανίδες, πάνω στην οποία εφαρμόζεται διακοσμητικό χαρτί και μια ανθεκτική στην υγρασία μεμβράνη. Laminate είναι κατώτερη από την άποψη των διακοσμητικών ιδιοτήτων στο παρκέ, ωστόσο, είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό.

Οροφή διακόσμηση

Η διακόσμηση στην κρεβατοκάμαρα οροφής γίνεται με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • Ξύλινες σχάρες ή επένδυση. Για επιμετάλλωση, χρησιμοποιούνται ράγες οποιουδήποτε πλάτους. Πρώτα θα πρέπει να επεξεργαστείτε το υλικό για την ξύλινη οροφή με λεκέδες και πυρίμαχες ενώσεις.
 • Γυψοσανίδα. Αυτή η επιλογή απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετου πλαισίου. Οι κατασκευές γυψοσανίδας παρέχουν καλή αναπνοή και κρύβουν ελαττώματα στην οροφή.
 • Οροφή με δοκάρια. Για την επένδυση, χρησιμοποιούνται δοκοί από φυσικό ξύλο ή πλαστές δοκοί. Οι δοκοί είναι τοποθετημένοι σε βίδες αυτοεπιπεδότητας.

Υπνοδωμάτιο υψηλής τεχνολογίας

Ξύλινο υπνοδωμάτιο σε ύπαιθρο

Ξύλινο κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Διακόσμηση τοίχου

Πώς να διακοσμήσετε τους τοίχους σε ένα ξύλινο σπίτι; Πρώτον, επιλέγεται η μέθοδος τελικής επεξεργασίας:

 • ταπετσαρία κολλήσει?
 • λεύκανση ή χρώση.
 • σοβάτισμα;
 • κουρτίνες με υφάσματα?
 • επένδυση με επένδυση ή άλλα υλικά.

Αν ταπετσαρία, επικάλυψη με χρώμα ή γύψο χρησιμοποιείται, τότε οι τοίχοι είναι προ-ευθυγραμμιστεί με γυψοσανίδας. Οι τοίχοι αναγκάζονται να υποστούν επεξεργασία και να απομακρυνθούν οι μολυσματικές ουσίες και το ξύλο να εμποτιστεί με αντιμυκητιασικές και καλούπιες ενώσεις.

Σε σπίτια κατασκευασμένα από ξύλινα δοκάρια ή κολλημένα δοκάρια, επιτρέπεται να μην πραγματοποιείται πρόσθετη διακόσμηση. Αυτά τα υλικά έχουν καλές διακοσμητικές ιδιότητες. Πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει ένα τζάκι ή στήλες.

Laminate στον τοίχο του υπνοδωματίου

Σοφίτα ξύλινο υπνοδωμάτιο

Έπιπλα από μασίφ ξύλο στο υπνοδωμάτιο

Ο σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου

Εάν ο χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι περιορισμένος, τότε τα κόλπα σχεδίασης θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε την κατάσταση.

Ένα από αυτά είναι η χρήση ελαφρών αποχρώσεων. Τα κορεσμένα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τόνους, ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται πολύ σκοτεινό και σκοτεινό.

Τα απλά και λειτουργικά έπιπλα επιλέγονται για ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Μια εξαιρετική λύση θα ήταν η μετατροπή των επίπλων. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να μετατρέψετε το κρεβάτι σε έναν άνετο καναπέ.

Έπιπλα από ξύλο

Μινιμαλιστικό ξύλινο υπνοδωμάτιο

Ξύλινο υπνοδωμάτιο αρτ νουβό

Στον όροφο τελειώνουν

Σε ένα ξύλινο σπίτι, μπορείτε να κανονίσετε ένα υπνοδωμάτιο στη σοφίτα ή στη σοφίτα, οπότε πρέπει πρώτα να ζεστάνετε το δωμάτιο και να εξοπλίσετε τον φωτισμό σε αυτό. Σε ένα σπίτι με κεκλιμένη οροφή, ο χώρος της κρεβατοκάμαρας είναι περιορισμένος, αν και πολύ άνετος.

Ο σχεδιασμός της σοφίτας υπνοδωμάτιο περιλαμβάνει τη χρήση των κλωστοϋφαντουργικών drapery για την οροφή. Για τους τοίχους επιλέγονται οι αποχρώσεις. Είναι καλύτερα να μην γεμίζετε το χώρο με έπιπλα, αλλά να αφήνετε μόνο τα απαραίτητα: ένα κρεβάτι, μια ντουλάπα, κομοδίνα.

Για να κρύψετε οπτικά τις αιχμηρές γωνίες της οροφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εγκάρσιες διακοσμητικές δοκούς. Αν τους κάνετε αντιθέσεις, θα έχετε ένα φωτεινό και πρωτότυπο εσωτερικό.

Ξύλινη επένδυση

Ξύλινη κρεβατοκάμαρα

Ξύλινο πάτωμα στο υπνοδωμάτιο

Επιλογή επίπλων

Ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό του δωματίου δίνεται στις λεπτομέρειες. Τα έπιπλα από ξύλο έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι πρακτικά, ανθεκτικά στη φθορά και την υγρασία.

Τα πιο προσιτά προϊόντα πεύκου. Είναι ελαφρύ σε βάρος και έχουν ελαφριά χρυσή απόχρωση. Μια πιο ευγενής επιλογή είναι τα δρύινα έπιπλα. Για να διακοσμήσετε το δωμάτιο σε ρουστίκ στιλ, είναι κατάλληλα τα καρυδιά, τα αχλάδια, τα κεράσια και τα προϊόντα οξιάς.

Οι καρέκλες ψάθινης θα χωρέσουν σε κρεβατοκάμαρα σε στιλ Προβηγκίας. Η ύφανση μπορεί να κοσμεί μόνο το κεφάλι του κρεβατιού.

Εάν επιλέγονται παραποιημένα προϊόντα, τότε η χρήση τους θα πρέπει να περιοριστεί. Αυτά τα στοιχεία δεν προσθέτουν την ηρεμία, αν και φαίνονται πολύ στερεά.

Ξύλινη οροφή στο υπνοδωμάτιο

Ξύλινο υπνοδωμάτιο στυλ σαλέ

Επένδυση στο υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο φωτισμού

Σε ένα μικρό δωμάτιο μπορείτε να εξοπλίσετε τον κεντρικό φωτισμό. Εάν οι διαστάσεις της κρεβατοκάμαρας επιτρέπουν, συνιστάται η παροχή διάχυτου φωτός.

Για να γίνει αυτό, οι προβολείς τοποθετούνται στους τοίχους ή στην οροφή. Μπορείτε να βάλετε έναν λαμπτήρα δαπέδου ή μια απλότητα δίπλα στο κρεβάτι.

Στη ξύλινη οροφή, μπορείτε να εξοπλίσετε ενσωματωμένα φώτα. Λαμπτήρες με αμπαζούρ από κεραμικά ή υφάσματα τοποθετούνται στα κομοδίνα.

Ο σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου σε ένα ξύλινο σπίτι περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών αποχρώσεων και υλικών. Ανάλογα με το επιλεγμένο στυλ, μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο με στοιχεία από πηλό, ξύλο, πέτρα, υφάσματα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην επιλογή των επίπλων και του φωτισμού του δωματίου.

Ξύλινο υπνοδωμάτιο με μπάνιο

Ξύλινο κρεβάτι με συρτάρια

Ξύλινο υπνοδωμάτιο σε εξοχικό σπίτι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)