Ελαφρύ και κομψό εσωτερικό σε φωτεινά χρώματα (31 φωτογραφίες)

Το εσωτερικό σε φωτεινά χρώματα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες λύσεις για τους ιδιοκτήτες των στούντιο και κλείνει τον Χρουστσόφ. Τα μικρά δωμάτια με μεγάλο αριθμό φωτεινών επιφανειών φαίνονται πιο ευρύχωρα και συγχρόνως το αισθητικό στοιχείο του σχεδίου δεν υποφέρει καθόλου. Σήμερα θα μιλήσουμε για ποιες συστάσεις θα ακολουθήσουν οι στυλίστες, ώστε να κάνουν τη στέγαση σε μια ελαφριά γκάμα κομψή, μοντέρνα και πρωτότυπη.

Μπεζ εσωτερικό με ανοιχτά χρώματα.

Λευκό εσωτερικό σε φωτεινά χρώματα

Ποιος είναι για;

Όχι κάθε Ρώσος μπορεί να καυχηθεί να έχει ένα ευρύχωρο εξοχικό σπίτι. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας κατέχει μικρούς Χρουστσούς, οι οποίοι αμέσως μετά την αγορά συνήθως μετατρέπονται σε στούντιο. Σε αυτά τα δωμάτια, όλοι οι τοίχοι κατεδαφίζονται και δημιουργείται ένας χώρος, ο οποίος θα συνδυάζει όλες τις λειτουργίες του καθιστικού, της κουζίνας, του υπνοδωματίου και του διαδρόμου. Σε αυτά τα διαμερίσματα, κάθε δωρεάν εκατοστό εκτιμάται, επομένως, κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου, το κύριο καθήκον είναι να αυξηθεί οπτικά ο χώρος. Μεγάλοι βοηθοί σε αυτό μπορούν να είναι ελαφρές ταπετσαρίες και ελαφρά έπιπλα. Το εσωτερικό θα πρέπει να έχει ένα τεράστιο αριθμό υφασμάτων σε παστέλ, μπεζ και λευκά χρώματα. Εάν ακολουθήσετε όλους τους κανόνες, θα πάρετε μια όμορφη εικόνα γεμάτη στυλ, κομψότητα και πατρίδα.

Τα παιδιά σε έντονα χρώματα

Εκλεκτικό εσωτερικό σε φωτεινά χρώματα

Ωστόσο, όλες οι αποχρώσεις της φωτεινής παλέτας χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε στούντιο. Οι ιδιοκτήτες των εξοχικών κατοικιών και των ευρύχωρων διαμερισμάτων της πόλης επιλέγουν όλο και περισσότερο.

Πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της έλλειψης φυσικού φωτός σε ορισμένα δωμάτια. Για παράδειγμα, οι διάδρομοι συνήθως στερούνται παράθυρα και φωτίζονται μόνο από την παρουσία ισχυρών φωτιστικών. Ένα μοντέρνο εσωτερικό γεμάτο με ζεστές αποχρώσεις θα έρθει εδώ. Στις συννεφιασμένες μέρες, δεν εισέρχεται πολύ ηλιακό φως στην είσοδο, αλλά ακόμη και αυτό θα αρκεί για να τα απορροφήσουν οι τοίχοι και να τους δώσουν στο δωμάτιο.

Η είσοδος μικρών διαμερισμάτων σοβιετικών τυποποιημένων κτιρίων έχει ένα άβολα επιμήκη ορθογώνιο σχήμα, επομένως, για να εξοικονομηθεί ελεύθερος χώρος στο εσωτερικό του διαδρόμου, πρέπει να χρησιμοποιηθούν συμπαγή στενά έπιπλα. Είναι καλύτερα αν βρείτε ένα χώρο για ένα εσωτερικό ντουλάπι τοίχου ή μια θέση.

Οικολογικό εσωτερικό με φωτεινά χρώματα.

Κουζίνα σε φωτεινά χρώματα

Ανοιχτό μπλε κουζίνα

Ο τόνος των τοίχων στο εσωτερικό, σε γενικές γραμμές, παίζει βασικό ρόλο στο πόσο άνετα θα είναι ένα άτομο σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο δωμάτιο. Για παράδειγμα, εξετάστε ένα υπνοδωμάτιο. Εδώ οι άνθρωποι ξοδεύουν το μέγιστο χρόνο χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας και κάνουν το αγαπημένο τους χόμπι. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές συνιστούν την επιλογή μπεζ, λευκού, φιστικιού, ελαιολάδου. Δεν ερεθίζουν το νευρικό σύστημα και χαίρονται το μάτι, ακόμη και με παρατεταμένη παραμονή στο δωμάτιο.

Το εσωτερικό του υπνοδωματίου σε φωτεινά χρώματα μπορεί να αραιωθεί με σκούρα διακοσμητικά στοιχεία. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η επίδραση του "νοσοκομείου" όταν ο σχεδιασμός φαίνεται κενός και θαμπός.

Εσωτερικό σαλόνι σε φωτεινά χρώματα.

Εσωτερικό σαλόνι με τζάκι σε φωτεινά χρώματα.

Καφέ εσωτερικό καθιστικό σε φωτεινά χρώματα.

Φέτος, το κλασικό είναι πίσω στη μόδα. Και η κουζίνα σε φωτεινά χρώματα έχει ήδη γίνει μια απόλυτη τάση της ερχόμενης σεζόν. Και αν τα ελαφρά έπιπλα δεν είναι πάντα κατάλληλα εδώ, τότε τα λευκασμένα τοιχώματα μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση του εσωτερικού.

Στην κλασική έκδοση, τα τείχη της κουζίνας θα πρέπει να έχουν μέτρια, συγκρατημένα και διακριτικά ανοιχτά χρώματα. Κατά την επιλογή υλικών φινιρίσματος πρέπει να δοθεί προσοχή όχι μόνο στο αισθητικό συστατικό αλλά και στην ικανότητά τους να μην ανταποκρίνονται σε συνεχείς αλλαγές θερμοκρασίας και αυξημένη υγρασία αέρα. Επιπλέον, πρέπει να είναι εύκολο να καθαριστούν και, γενικά, να μην απορροφούν τη ρύπανση.

Εσωτερικό διάδρομο φωτός

Το εσωτερικό της κουζίνας σε έντονα χρώματα

Εσωτερικό του διαμερίσματος σε φωτεινά χρώματα

Με την ευκαιρία, έτσι ώστε το εσωτερικό ενός διαμερίσματος σε φωτεινά χρώματα να φαίνεται πλήρες και τελειωμένο, μπορείτε να δημιουργήσετε το σχεδιασμό του διαδρόμου, της κουζίνας και του υπνοδωματίου σε μια ενιαία στυλιστική κατεύθυνση.

Ένα φωτεινό μπάνιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους εκτιμούν την ομορφιά και την πρακτικότητα σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις του. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, είναι αρκετά δροσερό σε αυτό το μέρος του διαμερίσματος και τα κρύα σκούρα χρώματα θα επιδεινώσουν μόνο αυτό το αποτέλεσμα, έτσι οι σχεδιαστές προτείνουν να κολλήσουν σε μια ελαφριά παλέτα στο σχεδιασμό. Μια τέτοια λύση θεωρείται επίσης η πιο κερδοφόρα αν το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος ή στούντιο γίνεται στην ίδια παλέτα.

Έγχρωμα έπιπλα

Εσωτερικό ελαφριάς αρτ νουβό

Ναυτικό στυλ εσωτερικό μπάνιο σε φωτεινά χρώματα.

Πρακτικές συμβουλές για την επιλογή του σωστού σχεδιασμού

Κάνοντας τη διάταξη όσο το δυνατόν πιο άνετη

Η μισή επιτυχία των προγραμματισμένων μετασχηματισμών εξαρτάται από την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου. Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε περιβάλλον πρέπει να είναι όχι μόνο όμορφο, αλλά και λειτουργικό. Η ευνοϊκή διάταξη των επίπλων δίνει στο εσωτερικό του διαμερίσματος σε φωτεινά χρώματα μια νέα ζωή και επιπλέον οφέλη. Η κλασική κουζίνα, για παράδειγμα, περιλαμβάνει την απουσία περιττών διακοσμητικών στοιχείων που υπερφορτώνουν τη συνολική εικόνα. Στο διάδρομο είναι επίσης απαραίτητο να τηρείτε τον μινιμαλισμό και να προτιμάτε τα εργονομικά έπιπλα.

Εάν είστε ο ιδιοκτήτης του στούντιο και δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για άνετη μετακίνηση, το εσωτερικό του καθιστικού σε φωτεινά χρώματα θα πρέπει να περιέχει έπιπλα που να λύουν διάφορα προβλήματα ταυτόχρονα. Ένας μετατρέψιμος καναπές και ένα τραπέζι του καφέ, που εύκολα μετατρέπεται σε τραπεζαρία - αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για μικρά διαμερίσματα.

Επικαλυμμένα έπιπλα σε φωτεινά χρώματα

Στερεά φωτεινά τείχη στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Εσωτερικό χρώμα παστέλ

Διατηρούμε αναλογίες

Σε οποιοδήποτε σχέδιο, είτε πρόκειται για εσωτερικό κλασικού στυλ, για περιορισμένο μινιμαλισμό είτε για σύγχρονο σύγχρονο, θα πρέπει να διατηρηθούν οι σωστές αναλογίες όγκου. Ένας μεγάλος μαζικός μενταγιόν πολυέλαιος θα φάει χώρο και θα δημιουργήσει μια αίσθηση συσσώρευσης. Είναι αδύνατο να εγκαταστήσετε ένα χιονισμένο κρεβάτι σε ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο, θα καταλάβει οπτικά ολόκληρη την περιοχή του δωματίου. Γνωρίζοντας αυτές τις αποχρώσεις, μπορείτε να παίξετε με τις διαστάσεις του δωματίου.

Φως κεραμίδι στο εσωτερικό του μπάνιου

Φωτεινό εσωτερικό υπνοδωμάτιο για έφηβους

Ξύλινο πάτωμα σε φωτεινό εσωτερικό χώρο

Επιλέγοντας επιτυχημένες υφές

Για να φτιάξετε το εσωτερικό της αίθουσας, το διάδρομο ή η κουζίνα φαίνονται ενδιαφέροντα και όχι απρόσωπα και θαμπό, πρέπει να προσεγγίσετε σωστά την επιλογή των επιφανειών. Για παράδειγμα, οι φωτεινές ταπετσαρίες στο εσωτερικό του υπνοδωματίου θα φαίνονται να είναι ένα μεγάλο κενό σημείο, εάν οι κουρτίνες στα παράθυρα έχουν το ίδιο χρώμα. Ένα ελαφρύ δάπεδο στο εσωτερικό θα φανεί ενδιαφέρον και πρωτότυπο αν μια απομίμηση λευκασμένης δρυός με ξύλινα στολίδια εφαρμόζεται στην επιφάνεια της επικάλυψης. Από αυτό προκύπτει ο ακόλουθος κανόνας: όλα τα στοιχεία σχεδιασμού πρέπει να διαφέρουν μεταξύ τους κατά 2-3 τόνους. Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στην αντίθεση των υφών.

Φωτεινό εσωτερικό διάδρομο

Ανοιχτό γκρι εσωτερικό καθιστικό

Φωτεινό εσωτερικό σε μοντέρνο στιλ

Κάνοντας σκοτεινούς τόνους

Για να αναπνέουμε τον δυναμισμό στην ατμόσφαιρα και να προσθέτουμε μια συστροφή, είναι απαραίτητο να συμπληρώσουμε το χώρο με σκούρα διακοσμητικά στοιχεία. Ένα σκούρο γκρι ή μαύρο μαξιλάρι στον καναπέ ή ένα μπλε βάζο στο τραπέζι του καφέ θα προσθέσει ρυθμό και ενέργεια στο σχέδιο.

Φωτεινό εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Φωτεινό εσωτερικό τραπεζαρία

Φωτεινό εσωτερικό σπίτι

Μην ξεχνάτε τα φυτά

Μια μικρή όαση με διακοσμητικά εσωτερικά λουλούδια μοιάζει πολύ ωραία. Σε μια φωτεινή κουζίνα, βάλτε όμορφες γλάστρες με πράσινα για σαλάτες στο παράθυρο - και θα έχετε ένα μικρό εξοχικό καλοκαίρι στο περβάζι, βάλτε ένα φοίνικα στον καναπέ στο σαλόνι. Τα πράσινα φωτεινά σημεία σε ανοιχτό φόντο θα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά και ο αέρας θα είναι πάντα κορεσμένος με οξυγόνο.

Το εσωτερικό σε φωτεινά χρώματα είναι, φυσικά, απίστευτα όμορφο και μοντέρνο, αλλά μην ξεχνάτε την πρακτικότητα.Με τέτοια έπιπλα, θα χρειαστεί να πραγματοποιείτε γενικό καθαρισμό συχνότερα, επειδή σε λευκασμένες επιφάνειες κάθε ρύπανση ή σκόνη είναι εντυπωσιακή.

Φωτεινό εσωτερικό μπάνιο

Φωτεινό εσωτερικό υπνοδωμάτιο σε ανατολίτικο στιλ

Φωτεινό εσωτερικό ενός εξοχικού σπιτιού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)