Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν καλλιεργητή στον κήπο: συνδυάστε διάφορα εργαλεία

Οι κάτοικοι των πόλεων συχνά σκέφτονται πόσο καλό θα ήταν να έχουν το δικό τους οικόπεδο και να πάρουν φρέσκα υγιή λαχανικά από τον κήπο τους κάθε χρόνο, αλλά στη συνέχεια η επόμενη σκέψη έρχεται για την συνεχή κουραστική συντήρηση του εδάφους με τα φτυάρια και τους ελιγμούς. Υπάρχει μια λύση - καλλιεργητές για τον κήπο έχουν ήδη πωληθεί εδώ και πολύ καιρό, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει σχεδόν κάθε εργασία που σχετίζεται με την καλλιέργεια της γης.

Βενζινοκαλλιεργητής

Καλλιεργητής για εξοχικό σπίτι

Τύποι καλλιεργητών που προσδιορίζονται ανά τύπο κινητήρα:

 • Επαναφορτιζόμενη. Η πιο κινητή επιλογή λόγω της αυτονομίας της, αλλά όχι πολύ ισχυρή.
 • Ηλεκτρικός καλλιεργητής. Κατάλληλο για τη φροντίδα μιας μικρής περιοχής, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μήκος του σύρματος και την απόσταση από την έξοδο.
 • Βενζινοκαλλιεργητής. Κατάλληλο για μεγάλο αριθμό βαριών εργασιών. Μόνο αυτό θα βοηθήσει να δικαιολογηθούν οι δαπάνες για καύσιμα ποιότητας. Έχει την υψηλότερη ισχύ. Τα μοντέλα βενζίνης απαιτούν αυστηρά καθορισμένο καύσιμο, το οποίο προδιαγράφεται στις οδηγίες. Συχνά εμφανίζονται δυσλειτουργίες του κινητήρα λόγω της εμφάνισης αιθάλης, επομένως πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά αυτή τη στιγμή.
 • Κινητήρας ντίζελ. Διαθέτει τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Πολύ εύκολο στη φροντίδα και τη συντήρηση. Λόγω του μεγάλου βάρους, ταιριάζουν άνετα στο έδαφος. Υπάρχουν και μοντέλα με ψύξη με νερό και με αέρα. Ο κινητήρας ντίζελ έχει κιβώτιο ταχυτήτων τριών ταχυτήτων, δηλαδή δύο ταχύτητες προς τα εμπρός και ένα προς τα πίσω.

Κινητήρας ντίζελ

Ηλεκτρικός καλλιεργητής

Τύποι καλλιεργητών κατά βάρος και ισχύ:

 • Ultralight. Έχουν ένα μικρό πλάτος επεξεργασίας (μέχρι 30 cm) και βάθος (μέχρι 10 cm), αλλά ζυγίζει μόνο 10-15 kg. Κατάλληλο για μικρές εργασίες στο χώρο, για παράδειγμα, για βοτάνισμα μεταξύ κορυφογραμμών ή φροντίδα για παρτέρια.
 • Φως καλλιεργητές. Τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου καλλιεργητή: πλάτος επεξεργασίας 40-50 cm, βάθος 10-15 cm, βάρος 40 κιλά - σχεδιασμένο βάρος, όχι πολύ ελαφρύ, το οποίο το καθιστά λιγότερο κινητό από ό, τι το υπεριώδες αλλά με ευρύτερο φάσμα εργασιών.
 • Μεσαίο. Καταγράφει πλάτος έως 90 cm, βάθος 20. Το βάρος της συσκευής είναι περίπου 70 kg. Ένα αξιόπιστο εργαλείο για την επεξεργασία ενός μεγάλου κήπου σε ένα καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι σε συνδυασμό με άλλες συσκευές.
 • Βαρύ. Οι κατασκευαστές τις τοποθετούν ως επαγγελματικό εξοπλισμό για εκτεταμένη γεωργική εργασία.

Honda καλλιεργητής

Καλλιεργητής κόκκινο

Ταξινόμηση τύπου δίσκου

Ο χειρωνακτικός καλλιεργητής είναι εύκολος να ελεγχθεί και φθηνός. Αυτός είναι ο καλύτερος καλλιεργητής για εργασία με κρεβάτια σε ένα μικρό οικόπεδο κήπου. Ωστόσο, ένας χειρωνακτικός καλλιεργητής δεν θα αντιμετωπίσει μεγάλους όγκους εργασίας, καθώς και σκληρό έδαφος από πηλό.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα χειρωνακτικό καλλιεργητή με το δικό σας χέρι. Ο σπιτικός μίνι καλλιεργητής για την φροντίδα γκαζόν είναι ένας μεταλλικός τροχός διαμέτρου 20 cm, ο οποίος στηρίζεται σε ένα συμπαγές ξύλινο άξονα. Η μακρά λαβή ολοκληρώνει τον σχεδιασμό έτσι ώστε να μπορείτε να καλλιεργήσετε τη γη χωρίς να λυγίζετε. Ένας χειρωνακτικός καλλιεργητής για το δόσιμο μπορεί να βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις.

Επίσης, ένας καλός χειρωνακτικός καλλιεργητής προέρχεται από μια ελαστική ταινία χάλυβα πλάτους 20 mm, μήκους 0,5 μέτρων και πάχους 1,5 mm.Πρέπει να κάμψετε αυτήν την ταινία με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσετε μια εμφάνιση βρόχου και να ακονίσετε και τα δύο άκρα με ένα αρχείο. Στο τέλος, η χειρολαβή είναι προσαρτημένη και ο καλλιεργητής είναι έτοιμος να το κάνει μόνοι σας.

Μηχανικός καλλιεργητής

Καλλιεργητής σειρών

Μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για χειροποίητη κατασκευή είναι ένας περιστροφικός καλλιεργητής. Κάντε το κάπως πιο δύσκολο, αλλά η επίδραση του έργου θα είναι καλύτερη. Θα βοηθήσει όχι μόνο να χαλαρώσει το έδαφος, αλλά και να το θάψει, να το καταστήσει επίπεδο, να απαλλαγεί από μεγάλα στρώματα γης. Τα ακόλουθα στοιχεία περιλαμβάνονται στον μηχανισμό ενός περιστρεφόμενου δίσκου καλλιεργητή:

 • ένα στυλό?
 • οδήγηση
 • άξονα
 • σωλήνα
 • αποθεμάτων ·
 • μανίκι?
 • μεγάλα και μικρά συρραπτικά.

Ο κινητήρας καλλιεργείται με ηλεκτρικό κινητήρα. Ξεπερνά τον χειρωνακτικό καλλιεργητή από την άποψη της ισχύος και της ταχύτητας της καλλιέργειας του εδάφους, επομένως είναι ιδανικό τόσο για τη φροντίδα των κρεβατιών όσο και για τον κήπο. Ο καλλιεργητής που επιλέγει εξαρτάται κυρίως από τους στόχους που έχει τεθεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το καλώδιο μειώνει σημαντικά την ακτίνα της συσκευής.

Διαίρεση στοιχείου εργασίας

Οι μηχανισμοί οργάνωσης είναι εξοπλισμένοι με άροτρα, μύλο, δίσκους ή πέλματα. Μερικές φορές συμπληρώνονται από χλοοτάπητα μαχαίρια με δική τους κίνηση. Επίσης, τα μοντέλα διαιρούνται με τη μέθοδο καλλιέργειας της γης.

Καλλιεργητής

Κατάλληλο για έλεγχο βαθέων ζιζανίων χωρίς να καταστρέφουν άλλα φυτά. Είναι αξιόπιστο για την προ της σποράς καλλιέργεια της γης και την χαλάρωσή της πριν από τη βλάστηση. Ειδικές ασπίδες προστατεύουν τα φυτά από το να εμποδίζονται από το έδαφος και η εμβάπτιση των δοντιών στο έδαφος μπορεί να ρυθμιστεί.

Μηχανή ατμού

Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για την προετοιμασία της εργασίας. Αυτοί οι καλλιεργητές για συνεχή καλλιέργεια του εδάφους είναι σε θέση να καθαρίσουν αποτελεσματικά τα κρεβάτια.

Καλλιεργητής σειρών

Σχεδιασμένο για μεταποίηση φυτεύσεων καλαμποκιού, ζαχαρότευτλων, ηλίανθων. Ταυτόχρονα, αφαιρεί τα ζιζάνια και διατηρεί την υγρασία στο έδαφος.

Τοποθετημένος καλλιεργητής

Καλλιεργητής κήπου

Τα πέλματα για τις συσκευές είναι επίσης διαφορετικά, αλλά προτιμάται η λοτσέτα. Είναι πτερύγια σχήματος V και στήθος με στέλεχος που συνδέεται στο πίσω μέρος των πτερυγίων. Λόγω της κάμψης του θώρακα με ένα κέντρο εκτοπισμένο, το πόδι του λόγχου είναι αρκετά αξιόπιστο κατά τη λειτουργία.

Ξεχωριστά, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για μια τέτοια συσκευή, όπως ένας προσαρμοσμένος καλλιεργητής. Αποτελείται από ένα πλαίσιο με τη μορφή τριών σιδερένιων δοκών, εξοπλισμένο με δύο τροχούς στήριξης και διάφορα εργαλεία εργασίας, τα οποία μπορεί να είναι αρκετά - μέχρι 9. Ο τοποθετημένος καλλιεργητής διακρίνεται από ένα τμήμα που ονομάζεται αναρτήρα, με το οποίο μπορείτε να αλλάξετε τα εργαλεία σε εκείνα που απαιτούνται σε αυτό στιγμή.

Επιλέγοντας αυτές τις συσκευές, μπορείτε να εκτελέσετε στον ιστότοπο σχεδόν κάθε είδους εργασία. Δύο βασικά εργαλεία με τα οποία μπορεί να λειτουργήσει ο εγκατεστημένος καλλιεργητής:

 • λόφους, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε αυλάκια μεταξύ σειρών προσγειώσεων.
 • χαλαρά πόδια - κοπτικά στοιχεία που σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε τα ζιζάνια και ταυτόχρονα να χαλαρώσετε το έδαφος.

Ο τοποθετημένος καλλιεργητής είναι κατάλληλος για χρήση όπου δεν υπάρχει ηλεκτρισμός κοντά. Επιπλέον, είναι αρκετά παραγωγικό - κατά μέσο όρο μπορεί να καλλιεργήσει έως 6 εκτάρια γης ανά ώρα. Ο προσαρμοσμένος καλλιεργητής έχει σχεδιαστεί για σύνδεση με ελκυστήρα ή με άλλες γεωργικές μεταφορές. Μόλις τα πόδια του έρθουν σε κεκλιμένη θέση, ο τοποθετημένος καλλιεργητής αρχίζει να χαλαρώνει τη γη.

Ο καλλιεργητής που έχει τοποθετηθεί στον κήπο έχει τους κύριους τροχούς, οι οποίοι, στρέφοντας, κόβουν τα ζιζάνια, μετά τον οποίο η γη που παραμένει στο πόδι πέφτει και καταρρέει. Έτσι γίνονται βοτάνισμα και καλλιέργεια. Με την προϋπόθεση ότι ο ελκυστήρας βρίσκεται στο νοικοκυριό, η συσκευή μπορεί να αντικαταστήσει πολλές άλλες ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένου ενός κινητήρα ντίζελ ή ενός καλλιεργητή μπαταρίας.

Προεπιλογή καλλιεργητή

Καλλιεργητής σειρών

Πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή;

Αξιολόγηση των καλύτερων εμπορικών σημάτων που παράγουν τον εξοπλισμό κήπου:

CAIMAN (Γαλλία)

Ασχολείται κυρίως με την παραγωγή ημι-επαγγελματικών μηχανημάτων μηχανικής κηπουρικής με μέση ισχύ. Είναι εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρες SUBARU, αλλά υπάρχει και ένα μοντέλο με ηλεκτρικό μοτέρ.

PATRIOT (ΗΠΑ)

Η εταιρεία από το 1973 παράγει διάφορους τύπους βενζίνης και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχεδιάζονται να λειτουργούν σε κλειστούς χώρους. Η μάρκα εμφανίστηκε στα ράφια των ρωσικών καταστημάτων το 1999.

Περιστροφικός καλλιεργητής

PUBERT (Γαλλία)

Το κύριο χαρακτηριστικό του καλλιεργητή αυτής της εταιρείας είναι η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και η αντοχή των μηχανισμών των εξαρτημάτων. Οι κινητήρες για τον εξοπλισμό παρέχονται από μεγάλους κατασκευαστές με παγκοσμίου φήμης ονόματα - HONDA, ROBIN SUBARU. Κάθε κατασκευασμένη συσκευή εγγυάται ότι θα αντέχει σε 2.000 ώρες λειτουργίας χωρίς βλάβες.

Φυτό που ονομάζεται Degtyarev (RF)

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην πόλη Kovrov και έχει απελευθερώσει τον εξοπλισμό κηπουρικής "Master" για αρκετά χρόνια. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των προϊόντων τους είναι η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και η ευκολία συναρμολόγησης. Εντούτοις, ο καλλιεργητής της φυτοκάλυψης αυτής της εταιρείας δεν είναι κατάλληλος για εργασία με παρθένο έδαφος. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε τη μονάδα χρησιμοποιώντας ένα χειροκίνητο εκκινητή.

HUSQVARNA (Σουηδία)

Μια ανασκόπηση των κατασκευαστών εξοπλισμού κηπουρικής δεν θα ήταν πλήρης χωρίς αυτή τη διάσημη εταιρεία. Παράγει τρεις σειρές καλλιεργητών για εργασία σε μεσαίες ή μικρές περιοχές. Όταν αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε έναν καλλιεργητή για μια θερινή κατοικία, πρέπει να θυμάστε ότι κάθε μία από αυτές τις σειρές χωρίζεται σε διάφορους κλάδους - για ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Οι καλλιεργητές της Husqvarna μπορούν να χαλαρώσουν τη γη σε βάθος 28 εκατοστών, ακόμα και αν είναι παρθένο. Σε αυτή την περίπτωση, το πλάτος επεξεργασίας είναι μέχρι 0,6 μέτρα, ανάλογα με το πόσες μονάδες επεξεργασίας εδάφους είναι εγκατεστημένες.

Χειροκίνητος καλλιεργητής

ELITECH (RF-Κίνα)

Οι κορυφαίοι καλλιεργητές περιλαμβάνουν μια κοινή ρωσική-κινεζική ανάπτυξη. Πρόκειται για μια καλή ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με μια ωραία τιμή, πολύ χαμηλότερη από αυτή των ευρωπαϊκών ομολόγων. Οι μονάδες είναι κατάλληλες για την εκτέλεση πλήρους κύκλου εργασίας σε ένα προσωπικό οικόπεδο.

Honda

Ένα από τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα για τους αγρότες όλων των χωρών του κόσμου. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου και χαμηλή μετάδοση, γεγονός που καθιστά την εργασία με αυτή την τεχνική απλή και βολική και οι κινητήρες της καταναλώνουν ελάχιστη ποσότητα βενζίνης.

Καλλιεργητής κήπου

Η απόφαση να κάνετε έναν καλλιεργητή με τα χέρια σας ή να το αγοράσετε σε ένα κατάστημα εξαρτάται κυρίως από τις τελικές ανάγκες του χρήστη. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες εδώ - το εύρος και ο όγκος της εργασίας, η κερδοφορία, οι προσωπικές προτιμήσεις. Κάποιος σαν μίνι καλλιεργητές για το δόσιμο, και κάποιος θα προτιμήσει έναν μαζικό και αξιόπιστο πετρελαϊκό καλλιεργητή. Ένας καλλιεργητής πριν από τη σπορά είναι επίσης πολύ απαιτητικός, επιτρέποντάς σας να προετοιμάσετε κρεβάτια για φύτευση φυτών. Όπως μπορείτε να δείτε, ο εξοπλισμός κηπουρικής μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμος για τον ιδιοκτήτη ενός μικρού οικόπεδου ή του ιδιοκτήτη ενός μεγάλου αγροκτήματος.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)