Πώς να βάψετε προϊόντα αφρού: μέθοδοι και συμβουλές

Σήμερα, όταν διακοσμούν χώρους, χρησιμοποιείται συχνά ένα τέτοιο βολικό, ελαφρύ και φθηνό υλικό όπως το πολυστυρένιο. Διατίθενται κορνιζέ, διάφορα στοιχεία, μπαγκέτες, πλαίσια εικόνων, σανίδες, τμήματα πλακιδίων οροφής, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, για παράδειγμα, μεγάλα εσωτερικά γράμματα. Δεδομένου ότι το φυσικό χρώμα του αφρού είναι λευκό, είναι συχνά απαραίτητο να το χρωματίσετε. Στο άρθρο θα σας πούμε πώς να ζωγραφίζετε τον αφρό σας στο σπίτι.

Γιατί να βάψετε πολυστυρένιο

Δεδομένου ότι το φυσικό χρώμα του αφρού είναι λευκό, στη συνήθη του μορφή μπορεί να χωρέσει σε πολύ περιορισμένους εσωτερικούς χώρους. Πιθανώς μόνο εκείνα που είναι διακοσμημένα σε αστικό αστικό στυλ. Ωστόσο, δεδομένου ότι το πολυστυρένιο είναι ένα υλικό που έχει σημαντικά πλεονεκτήματα λόγω της ευκολίας, της ελαφρότητάς του και της πρακτικότητας, μην τον στερεί από άλλες εσωτερικές κατευθύνσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο το υλικό να είναι βαμμένο - έτσι ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο σχέδιο του δωματίου.

Επιπλέον, ο αφρός δεν είναι πολύ ανθεκτικό υλικό. Για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αντίσταση σε εξωτερικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης υγρασίας, είναι καλύτερο να το βάψετε. Ένα στρώμα χρώματος χρησιμεύει ως προστασία για εύθραυστα κεραμίδια, γείσο ή μπαγκέτα, τα προστατεύει από εξωτερικές δυσμενείς επιπτώσεις.

Αφρώδης ζωγραφική βάτα

Συχνά δεν προστατεύεται, ο «γυμνός» αφρός από πολυστυρένιο μπορεί να γίνει κίτρινος, φοβάται επίσης τους υγραντικούς χώρους, οπότε η βαφή του πλακιδίου οροφής από αφρώδες πολυστυρένιο, όπως και άλλες εσωτερικές λεπτομέρειες από αυτό το υλικό, είναι η καλύτερη λύση στις περισσότερες περιπτώσεις. Έτσι, το υλικό θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Ωστόσο, για τις πλάκες από αφρώδες υλικό, όπως και στις περιπτώσεις που είναι κατασκευασμένες από ξύλο, ο χρωματισμός είναι μερικές φορές η μόνη ευκαιρία να αποκτήσουν μια σταθερή εμφάνιση. Συχνά, μετά την τοποθέτηση των σανίδων, σχηματίζονται άσπρες αρθρώσεις. Μπορούν να αφαιρεθούν μόνο με στόκ και μετέπειτα ζωγραφική σε όλη την περίμετρο.

Απαιτήσεις ποιότητας

Το πολυστυρένιο είναι ένα υπέροχο υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή και διακόσμηση κτιρίων. Επίσης στοιχεία: αφρώδη γράμματα, λεπτομέρειες κεραμιδιών, γείσα - χρησιμοποιούνται στην εσωτερική διακόσμηση. Είναι ένα φθηνό και πρακτικό υλικό, ελαφρύ και εύκολο στη χρήση. Συχνά, οι αφρώδεις πλάκες είναι κατασκευασμένες από πλάκες οροφής, οι οποίες, μετά την εγκατάσταση, είναι σε θέση να ευχαριστήσουν το μάτι και να εξυπηρετήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τέλεια.

Το φινίρισμα αφρού δίνει σε ένα δωμάτιο μια όμορφη και αισθητική εμφάνιση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, μια τέτοια διακόσμηση είναι φθηνή και μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας: για να βάψετε την οροφή από πλίνθο από πολυστερίνη, δεν χρειάζεται να καλέσετε έναν προσληφθέντα εξειδικευμένο τελειωτή.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να συναντήσει το πολυστυρένιο ώστε να μπορεί να βαφτεί χωρίς φόβο.

Οι πλάκες από αφρώδες υλικό, τα στοιχεία κεραμιδιών, τα γράμματα, το γείσο ή η μπαγκέτα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικό με υψηλό βαθμό αντοχής στην υγρασία. Διαφορετικά, ο αφρός δεν θα είναι σε θέση να αντέξει τη χρώση.

Γραμματοσειρές στυροπτέρυγου

Το πυκνό πολυστυρένιο, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο να σπάσει, είναι καλύτερο για ζωγραφική. Το χαλαρό, πορώδες υλικό δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό αυτό.

Ο αφρός πρέπει να είναι ανθεκτικός στις χημικές ουσίες και να μην φοβάται πολύ τη μηχανική βλάβη. Μερικές φορές, για να ζωγραφίσετε το δάπεδο ή την οροφή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα που περιέχει επιθετικά εξαρτήματα.Το υλικό πρέπει να αντέχει.

Επιλογή χρωμάτων

Τι σύνθεση χρωματισμού θα σταματήσει - εξετάστε αυτό το σημαντικό θέμα.

Μια μεγάλη λύση για την επεξεργασία των τμημάτων αφρού είναι η επιλογή χρωμάτων με βάση το νερό ή ακρυλικών. Είναι άοσμοι, ανθεκτικοί, εξαιρετικοί "συμπεριφέρονται" σε λειτουργία, έχουν μια μεγάλη και όμορφη παλέτα αποχρώσεων. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Βαφή με βάση το νερό

Είναι άοσμο, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους ακόμα και το χειμώνα με τα παράθυρα κλειστά. Η σύνθεση γαλακτώματος νερού-γαλακτώματος έχει εξαιρετική διαπερατότητα ατμών, πράγμα που σημαίνει ότι ένα αφρώδες πέλμα ή κράσπεδο δεν θα παρεμβαίνει στην κανονική ανταλλαγή υγρασίας στο δωμάτιο. Το χρώμα είναι στοιχειώδες εύκολο στη χρήση και έχει φθηνό κόστος.

Υδατικό χρώμα γαλακτώματος για αφρό βαφής

Όσο για τα μειονεκτήματα, προκειμένου να επεξεργαστεί ο αφρός με αυτό το χρώμα, το τελευταίο πρέπει να είναι πολύ αδιάβροχο και πυκνό. Διαφορετικά, δεν θα αντέξει τις επιπτώσεις μιας σύνθεσης με βάση το νερό, αλλά αν σκέφτεστε πώς να βάψετε μια οροφή, θα γίνει μια βαφή με βάση το νερό.

Ακρυλικό

Αυτή η επιλογή είναι βολική επειδή το ακρυλικό χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπό οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες - ακόμη και σε ένα σκονισμένο, υγρό ή κρύο δωμάτιο. Ακρυλικό χρώμα δεν φοβάται τέτοιες συνθήκες, διατηρώντας όλα τα τεχνικά και διακοσμητικά χαρακτηριστικά του. Μπορεί επίσης να καλύψει τμήματα πλακιδίων οροφής και μια κομψή διακοσμητική μπαγκέτα.

Το χρώμα είναι εύκολο στη χρήση, δεν έχει οσμή, έχει μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων. Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να δημιουργήσετε τα δικά σας χρώματα χρησιμοποιώντας τη χρώση, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακρυλικό χρώμα

Τα μειονεκτήματα της σύνθεσης ακρυλικής βαφής περιλαμβάνουν μια αρκετά ακριβή τιμή, όχι μια πολύ υψηλή αντίσταση και ανθεκτικότητα.

Συμβουλές

Εάν θέλετε να βάψετε διακοσμητικά μικρά μπιχλιμπίδια αφρού, τότε η συνηθισμένη γκουάς τέχνης και τα ίδια πινέλα από το κατάστημα χαρτικών είναι τα καλύτερα για αυτόν τον σκοπό.

Για να βάψετε το πλίνθο ή τα γείσα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια βαφή με βάση το νερό. Αλλά για εξωτερική εργασία με πολυστυρένιο, οι ακρυλικές ενώσεις είναι πιο κατάλληλες.

Πλάκα από αφρώδες υλικό

Πώς να ζωγραφίσει

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την εφαρμογή χρωμάτων σε στοιχεία αφρού.

Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσετε την επιφάνεια από τη σκόνη, τη βρωμιά και άλλα συντρίμμια. Αυτό πρέπει να γίνεται μόνο με ένα στεγνό πανί, μην χρησιμοποιείτε υγρό καθάρισμα.

Ανακατέψτε προσεκτικά το χρώμα, φέρνοντάς το σε ομοιόμορφη κατάσταση - στην περίπτωση αυτή δεν θα υπάρξουν μεταβολές χρώματος και λεκέδες στο τελικό προϊόν.

Στυροειδή Προϊόντα

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό διαλύτη κατάλληλο για αυτόν τον τύπο χρωμάτων. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί - όχι κάθε αφρός μπορεί να αντέξει τις επιθετικές επιδράσεις των διαλυτών. Το πολυστυρένιο δεν μπορεί να βαφτεί με εκείνες τις ενώσεις που περιέχουν οργανικούς διαλύτες: ακετόνη, οξικό άλας, τολουόλιο.

Κατά τη διαδικασία χρώσης, είναι απαραίτητο να οδηγείτε με μια βούρτσα προς μία κατεύθυνση - έτσι δεν θα υπάρχουν λεκέδες πάνω στον αφρό. Εφαρμόστε χρώμα πάνω στον αφρό από πάνω προς τα κάτω - αυτό θα αποφύγει την εμφάνιση άσχημων μουντζών.

Εάν τα μέρη είναι ογκώδη και μεγάλα, για παράδειγμα, τα γράμματα από αφρώδες πολυστυρένιο - είναι καλύτερα να τα βάψετε από το πιστόλι ψεκασμού. Αυτή η συσκευή είναι επίσης κατάλληλη για χρήση στην περίπτωση που το αφρώδες πλαστικό μέρος ενός κεραμιδιού, επιστολών ή μπαγκέτας έχει πολλά διακοσμητικά στοιχεία, μπούκλες, μερικά άλλα πολύπλοκα στοιχεία που είναι ακατάλληλα να βαφτούν με κανονικό πινέλο.

Εάν θέλετε να επιτύχετε ένα φωτεινό και βαθύ χρώμα, τότε μετά το στέγνωμα του πρώτου στρώματος μπορείτε να βάψετε μία ή περισσότερες φορές.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)