Πώς να επιλέξετε ένα μαξιλάρι για ύπνο: τα καλύτερα υλικά και σχήματα

Σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής του ένα άτομο κοιμάται. Χωρίς κανονικό ύπνο, δεν μπορούμε να δουλέψουμε ούτε να μελετήσουμε ούτε να απολαύσουμε τη ζωή. Ένας σημαντικός παράγοντας για έναν υγιή ύπνο είναι η επιλογή ενός κατάλληλου μαξιλαριού - εξαρτάται από τη θέση του κεφαλιού κατά τη διάρκεια του ύπνου πόσο ισχυρή, υγιής θα είναι και αν θα ωφελήσει το σώμα. Ως εκ τούτου, στο άρθρο θα εξετάσουμε το ερώτημα - πώς να επιλέξετε ένα μαξιλάρι για ύπνο.

Χαμηλό κοιλιακό μαξιλάρι ύπνου

Τιμή μαξιλαριού

Για μια άνετη και υγιή ανάπαυση για έναν ενήλικα και ένα παιδί, είναι απαραίτητο η στάση του σώματος να είναι άνετη, το σώμα να στέκεται ομοιόμορφα και όρθια, τίποτα να μην παρεμβάλλεται, να μην τσιρίζει ή να πιέζει. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα καλό μαξιλάρι για να εξασφαλίσετε ότι η κεφαλή και ο λαιμός βρίσκονται σε ισορροπημένη θέση σε σχέση με το σώμα - έτσι η κυκλοφορία του αίματος στην αυχενική περιοχή θα πάει κατά τη διάρκεια του ύπνου με τον συνήθη τρόπο, δηλαδή κανονικά. Ένα ακατάλληλα επιλεγμένο μαξιλάρι μπορεί να προκαλέσει ροχαλητό, αϋπνία και πόνο στην πλάτη. Και για τις έγκυες γυναίκες, με οστεοχονδρωσία, για ένα μικρό παιδί και ένα νεογέννητο, η σωστή επιλογή μαξιλαριού είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Χρειάζομαι ένα καινούργιο μαξιλάρι

Υπάρχουν απλά κριτήρια που σας ενημερώνουν εάν το σημερινό σας μαξιλάρι είναι κατάλληλο για εσάς.

Εάν κατά τη διάρκεια του ύπνου πρέπει να βάλετε το χέρι κάτω από το μάγουλο ή το κεφάλι σας για να το κάνετε πιο άνετο, τότε το μέγεθος του μαξιλαριού σας είναι πολύ μικρό ή είναι χαμηλό. Είναι απαραίτητο να σηκώσετε το κεφάλι του κρεβατιού στο απαιτούμενο ύψος, και είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα άλλο, πιο ογκώδες μαξιλάρι.

Εάν το πρωί αισθάνεστε πόνο στην πλάτη ή στην περιοχή του τραχήλου της μήτρας, πιθανότατα, το μαξιλάρι δεν παρέχει μια κανονική, ομοιόμορφη θέση της σπονδυλικής στήλης και του λαιμού. Δοκιμάστε επιλογές μασάζ - είναι κατάλληλες για έγκυες γυναίκες και με οστεοχονδρωσία.

Εάν υπάρχει μια αίσθηση δυσφορίας, δυσκαμψίας ή δυσκολίας, πρέπει να μάθετε αν αυτό οφείλεται στο ακατάλληλο ύψος ή δυσκαμψία του μαξιλαριού. Ίσως είναι καιρός να δώσετε προσοχή στα μοντέλα μασάζ από μπαμπού. Παρόμοιες επιλογές είναι επίσης κατάλληλες για έγκυες γυναίκες και με αυχενική οστεοχονδρόζη.

Για τον πόνο στην πλάτη, ένα ανατομικό μαξιλάρι μπορεί να βοηθήσει - είναι κατάλληλο για όλους - ακόμα και παιδιά από νεαρή ηλικία. Με την ευκαιρία, στο νηπιαγωγείο για το παιδί μπορείτε να αγοράσετε επιλογές μασάζ για μαξιλάρια ή από μπαμπού - είναι καλύτερα να μην αγοράσετε downy ones, δεδομένου ότι είναι πολύ μαλακό.

Έγκυο μαξιλάρι

Κριτήρια επιλογής

Η ιδανική λύση όταν το ύψος του μαξιλαριού είναι ίσο με το πλάτος των ώμων - αυτό το μέγεθος θα προσφέρει την πιο άνετη επιλογή. Άνετες αισθήσεις στην αυχενική σπονδυλική στήλη είναι μια σημαντική προϋπόθεση για την υγεία του σώματος, όχι μόνο με την οστεοχονδρόζη.

Εάν κοιμάστε συχνά από την πλευρά σας, θα πρέπει να προτιμάτε ένα σκληρότερο πληρωτικό, και αν θέλετε να κοιμάστε στο στομάχι σας - μαλακό. Για όσους προτιμούν να κοιμούνται στην πλάτη τους, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μαξιλάρι μέτριας σκληρότητας, για παράδειγμα - μπαμπού.

Όσο περισσότερο κοιμάστε σε ένα μαλακότερο στρώμα, τόσο μικρότερο είναι το ύψος του μαξιλαριού και η άκαμπτη πλήρωση του είναι απαραίτητη.

Μορφή

Κλασικό

Πρόκειται για συνήθεις ορθογώνιες ή τετράγωνες μορφές. Πολλές εταιρείες παράγουν τέτοιες επιλογές: είναι για έγκυες γυναίκες και για το παιδί, μπορείτε να επιλέξετε μοντέλα για το νεογέννητο και για την οστεοχονδρόζη επίσης.

Κλασικό μαξιλάρι

Ορθοπεδικά

Αυτό το μοντέλο έχει ένα μικρό μέγεθος, ένα μαλακό μαξιλάρι κάτω από το λαιμό και μια εσοχή για το κεφάλι. Φυσικά, οι επιλογές μασάζ είναι προτιμότερες, καθώς ακολουθούν το σχήμα του σώματος και παρέχουν την πιο άνετη θέση στο κεφάλι. Οι εξειδικευμένες επιχειρήσεις τους παράγουν από μπαμπού ή λάτεξ, είναι κατάλληλες ακόμη και για παιδιά από νεαρή ηλικία.

Μια ορθοπεδική επιλογή από μπαμπού συνιστάται ιδιαίτερα για εκείνους τους ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες της σπονδυλικής στήλης, συμπεριλαμβανομένης της καμπυλότητας και της οστεοχονδρωσίας.

Ορθοπεδικά μαξιλάρια

Ειδικές και μασάζ

Πρόκειται για μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για άνετη ανάπαυση για έγκυες γυναίκες, βρέφη, άτομα με σοβαρές ασθένειες της σπονδυλικής στήλης, με διαταραχές στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης κλπ. Το ύφασμα αυτών των μοντέλων είναι επίσης κατασκευασμένο από ειδικό υλικό - υγροσκοπικό και υποαλλεργικό.

Μαξιλάρι μασάζ

Πώς να επιλέξετε ένα μαξιλάρι

Από τη σύγχρονη ποικιλία μπορείς να μπερδευτείς - οι κατασκευαστές και οι εταιρείες προσφέρουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές που χωρίς τις κατάλληλες πληροφορίες καθίσταται δύσκολο να επιλέξεις αυτό το εξάρτημα που είναι απαραίτητο για έναν πλήρη ύπνο.

Εάν διστάσετε να χρησιμοποιήσετε φυσικό και τεχνητό πλήρωσης, τότε θα είναι χρήσιμο να διαπιστώσετε ότι και τα δύο πληρωτικά έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Και αν νομίζετε ότι φυσικό, χωρίς αμφιβολία, είναι καλύτερο, υγιέστερο και πιο ανθεκτικό, τότε αυτό δεν συμβαίνει. Συμπληρώματα από συνθετικό υλικό είναι πολύ καλά για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες, είναι κατάλληλες ακόμα και για νεογέννητο, αφού η σύνθεσή τους είναι ουδέτερη. Αλλά αν προτιμάτε μια ζεστή απαλότητα και ζεστασιά των φυσικών υλικών, τότε επιλέξτε ένα φυσικό πληρωτικό.

Φυσικό:

 • Χνουδωτά
 • Φτερά
 • Φαγόπυρο
 • Μαλλί
 • Μπαμπού
 • Βάτα
 • Μετάξι
 • Λατέξ

Όλα αυτά τα υλικά έχουν τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά τους. Πώς να επιλέξετε ένα μαξιλάρι για ύπνο, ώστε να σας ταιριάζει, να αποφασίσετε με βάση τις δικές σας προτιμήσεις και την αναγκαιότητα.

Παιδικό μαξιλάρι

Φυσικά πληρωτικά

Αυτά τα πληρωτικά, τα οποία, παρά την απαλότητα, τη ζεστασιά και τη φυσική τους προέλευση, δεν είναι κατάλληλα για άτομα με αλλεργίες. Για ένα παιδί, έγκυες γυναίκες και με οστεοχονδρόζη, αυτά τα μοντέλα δεν είναι πάντα κατάλληλα. Επιπλέον, αυτά τα μοντέλα απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα, και είναι αρκετά ακριβό. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά τους.

Χνουδωτά και φτερά

Αυτό είναι ένα παραδοσιακό γεμιστικό. Ακόμα και οι γιαγιάδες μας, πριν από πολλά χρόνια, απέκτησαν μερικά υπέροχα μαξιλάρια γεμισμένα με φτερά χήνας και φτερό κύκνων ως προίκα. Στο παιδικό δωμάτιο, τέτοια μοντέλα δεν είναι πολύ κατάλληλα, καθώς προκαλούν αλλεργίες: είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε τεχνητά πληρωτικά για το παιδί ή να αγοράζουμε ένα μοντέλο μπαμπού.

Ένα μαξιλάρι με μια τέτοια "γέμιση" διατηρεί τέλεια το σχήμα του. Αρκεί να το νικήσετε μετά τον ύπνο - και εδώ είναι και πάλι υπέροχο και ογκώδες, και το ύφασμα εξομαλύνεται. Συμβουλές:

 • Το μέγεθος του επιλεγμένου μοντέλου εξαρτάται από τη σωματική διάπλαση του ατόμου που θα κοιμάται επάνω του, και αν είναι επιλεγμένο για το παιδί, τότε με το πόσος χρονών είναι.
 • Δεν συνιστώνται πλήρως προαιρετικές επιλογές, καθώς είναι πολύ ζεστές και ελάχιστα διατηρούνται σε φόρμα. Δεν μπορούν να παρέχουν επαρκή υποστήριξη για τον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη. Δεν είναι κατάλληλο για νεογνά και οστεοχονδρωσία.

Μειονεκτήματα

Αν το μαξιλάρι είναι γεμισμένο με φυσικό κάτω ή φτερό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εισέλθει ένας κρότωνας σε αυτά. Για το λόγο αυτό, στην αρχαιότητα αποφασίστηκε να μαγειρεύει μαξιλάρια κάθε καλοκαίρι για αρκετές ημέρες κάτω από τον καυτό ήλιο. Φυσικά, το σύγχρονο μοντέλο μπαμπού με αυτό τον τρόπο δεν θα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία.

Το μαξιλάρι απαιτεί τακτική αντικατάσταση - το φυσικό υλικό έχει περιορισμένη διάρκεια χρήσης. Κάθε 5 χρόνια, κατά μέσο όρο, είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν τα προϊόντα με φτερά με νέα. Επιλέγοντας ένα μοντέλο μπαμπού, θα εξοικονομήσετε τον εαυτό σας από τέτοια προβλήματα.

Μαξιλάρι μητρότητας

Μαλλί

 • Αυτό το υλικό πλήρωσης παρέχει εξαιρετική ψύξη του σώματος στην ψυχρή εποχή, και το καλοκαίρι, αντίθετα, δίνει δροσιά. Μεγάλη για τις έγκυες γυναίκες και με οστεοχονδρωσία.Αυτό το φυσικό θερμικό υλικό είναι σε θέση να επηρεάσει θετικά την υγεία των ενηλίκων και των παιδιών.
 • Μαξιλάρια με αυτό το πληρωτικό είναι αρκετά σκληρό. Το μέγεθος του προϊόντος επιλέγεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται, πρώτα απ 'όλα, η άνεση στην αυχενική σπονδυλική στήλη.
 • Εάν αισθάνεστε πόνο στους μύες ή στις αρθρώσεις, τότε ένα μάλλινο μαξιλάρι μπορεί να έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα, βοηθώντας να αντιμετωπίσετε αυτές τις ασθένειες. Ένα τέτοιο μαξιλάρι είναι ιδιαίτερα καλό για τους ηλικιωμένους και για τις έγκυες γυναίκες.
 • Ένα σημαντικό μειονέκτημα - το μαλλί κυλά γρήγορα, οπότε η διάρκεια ζωής του μαξιλαριού θα είναι βραχύβια. Και, επιπλέον, είναι κατηγορηματικά αντενδείκνυται για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Στην τελευταία περίπτωση, είναι καλύτερα να επιλέξετε μοντέρνα τεχνητά υποαλλεργικά μοντέλα ή ένα μαξιλάρι από μπαμπού.

Βάτα

 • Τα φθηνότερα μαξιλάρια είναι με αυτό το πληρωτικό.
 • Τα βαμβακερά μαξιλάρια είναι υποαλλεργικά, αλλά κυλήστε πολύ γρήγορα. Η γέμιση βαμβακιού κολλάει σε σκληρούς σβώλους και το μαξιλάρι γίνεται άβολο και άβολο - μπορεί να εμφανιστεί πόνος και άλλα προβλήματα στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.
 • Αυτό το μαξιλάρι δεν μπορεί να βρεθεί, διαφορετικά το βαμβάκι θα πέσει πολύ πιο γρήγορα και το μέγεθος του μαξιλαριού θα μειωθεί σημαντικά.

Λατέξ

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το λατέξ είναι τεχνητή ουσία. Ωστόσο, τίποτα από το είδος, το λατέξ είναι ένα φυσικό υλικό που λαμβάνεται από ένα ειδικά επεξεργασμένο χυμό hevea - ένα τροπικό δέντρο. Τα μαξιλάρια από αυτό είναι υποαλλεργικά, είναι χρήσιμα για την οστεοχονδρόζη και είναι κατάλληλα για έγκυες γυναίκες. Αυτός ο χυμός αφρώνεται με ειδικό τρόπο, με αποτέλεσμα ένα εύκαμπτο μαλακό υλικό, ανθεκτικό και ανθεκτικό. Μασάζ μαξιλάρια από αυτό είναι κατάλληλο για ένα παιδί οποιασδήποτε ηλικίας.

Ένα σημαντικό μείον μαξιλάρια latex είναι ένα μάλλον ακριβό κόστος. Αλλά χάρη στο πληρωτικό λατέξ, το μαξιλάρι επαναλαμβάνει τέλεια το σχήμα του λαιμού και του κεφαλιού, το μέγεθος του προσαρμόζεται ξεχωριστά σε κάθε ιδιοκτήτη.

Η ανθεκτικότητα αυτών των μαξιλαριών είναι εκπληκτική: χωρίς οποιεσδήποτε καταγγελίες και παραμορφώσεις, το προϊόν αυτό θα σας κρατήσει για 20 χρόνια.

Οι φλοιούς ρυζιού, διάφορα αρωματικά βότανα και ακόμη και μικρά κώνοι λυκίσκου χρησιμοποιούνται επίσης συχνά ως πλήρωσης. Ο ύπνος σε ένα τέτοιο μαξιλάρι θα αποδειχθεί πραγματικά θεραπευτικό. Το ύφασμά τους είναι συνήθως μαλακό και φυσικό.

Τεχνητά πληρωτικά - αυτά είναι συνήθως συνθετικά ηλιοθεραπεία και holofiber - τα υλικά που "stuff" το ύφασμα των ρούχων χειμώνα: μπουφάν και κάτω μπουφάν. Μαζί με μια μεγάλη διάρκεια ζωής και φθηνό κόστος, μαξιλάρια από συνθετικό οινοποιείο και holofiber είναι υποαλλεργικά και παρέχουν έναν άνετο, υγιεινό ύπνο.

Μαξιλάρι πλήρους σώματος

Πώς να επιλέξετε ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι για ύπνο

Εάν θέλετε να αγοράσετε μια ορθοπεδική επιλογή με τεχνητό γέμισμα, ειδικά για ένα παιδί, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε προηγουμένως έναν παιδίατρο ή έναν ορθοπεδικό. Είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε διάφορες επιλογές, επιλέγοντας στο τέλος το μέγεθος, το γέμισμα και το ύφασμα που είναι άνετα και ευχάριστα για εσάς. Τα περισσότερα καταστήματα με ορθοπεδικά προϊόντα είναι συνήθως συμπαθητικά σε αυτό και δεν πειράζει τη δοκιμή των προϊόντων τους.

Κατά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι είναι καλά ραμμένο - τα φτερά δεν ξεφεύγουν από αυτό, οι ραφές είναι ομοιόμορφα και τα ράμματα είναι μικρά. Είναι επιθυμητό οι ραφές να είναι διπλές - σε αυτή την περίπτωση είναι εγγυημένο ότι το μαξιλάρι θα είναι υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Τα υποαλλεργικά μαξιλάρια μασάζ σε αυτό το θέμα δεν μπορούν να ελεγχθούν - κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένα από λατέξ ή μπαμπού ποιότητας. Στην τελευταία περίπτωση, μόνο το μέγεθος του προϊόντος και η φήμη του κατασκευαστή είναι σημαντικά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)