Πώς να επιλέξετε ένα ψυγείο για την κουζίνα; Συμβουλές σε αμφισβητίες

Πιο πρόσφατα, το ψυγείο θεωρήθηκε αρκετά συντηρητικό κομμάτι εξοπλισμού για την κουζίνα. Για πολλά χρόνια, οι βιομηχανικές οργανώσεις στην επικράτεια της χώρας μας προμηθεύουν τυποποιημένο εξοπλισμό που διέφερε μόνο με την ιδιότητα του ψυγείου (το μέγεθος του καταψύκτη αποδείχθηκε πάντοτε μικρό).

Η τρέχουσα κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, γι 'αυτό αποφασίσαμε να σας πούμε πώς να επιλέξετε το σωστό ψυγείο για το σπίτι σε προσιτή τιμή και με βέλτιστη λειτουργικότητα για τον μέσο χρήστη.

Ψυγείο

Η αγορά είναι γεμάτη με πολλά μοντέλα που διαφέρουν ο ένας από τον άλλο όσον αφορά το σχεδιασμό, την κατασκευή, καθώς και τις διαστάσεις. Στην πώληση υπάρχει μια τεχνική εξοπλισμένη με πόρτες τύπου Side-by-Side, καθώς και μια αξιόπιστη θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο καταναλωτής είναι ελεύθερος να επιλέξει το χρώμα του ψυγείου, το οποίο θα του αρέσει περισσότερο, καθώς η μεγάλη γκάμα χρωμάτων παρέχει την ευκαιρία για επιλογή.

Ψυγείο

Η κατάσταση στη σύγχρονη αγορά

Το ψυγείο κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1917 - εκείνη την εποχή η εταιρεία, γνωστή ως General Electric (General Electric), ήταν η πρώτη στον πλανήτη που ξεκίνησε μαζική παραγωγή συσκευών κουζίνας.

Ψυγείο

Η σύγχρονη αγορά ψυκτικών συσκευών στη Ρωσία συνδέεται με τον έντονο ανταγωνισμό. Για αρκετό καιρό, η ηγεσία ήταν στα χέρια εταιρειών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι εκπρόσωποι:

 • Miele
 • Bosh;
 • General Electric;
 • Whirlpool
 • Ομάδα Electrolux;
 • Indesit
 • Candy Group?
 • Gorenje;
 • ATLANT.

Υπάρχουν επίσης εταιρείες που ειδικεύονται αποκλειστικά στον εξοπλισμό ψύξης - Liberherr και Vestfrost.

Ψυγείο

Πρόσφατα, η αγορά έχει αρχίσει να αναπληρώνει τα προϊόντα των τουρκικών και ασιατικών εταιρειών:

 • LG Electronics
 • Arcelik;
 • Samsung Electronics;
 • Matsushita.

Δεν μπορείτε να καταλάβετε ποιο ψυγείο της εταιρείας είναι καλύτερα να επιλέξετε; Θα προσπαθήσουμε να σας παράσχουμε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του ψυγείου κάθε μάρκας, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποιο μοντέλο σας ταιριάζει καλύτερα.

Ψυγείο

Θεωρούμε χαρακτηριστικά σχεδίασης

Πριν καταλάβετε ποια μάρκα θα επιλέξετε ένα ψυγείο για το σπίτι σας, θα πρέπει να περάσετε προσεκτικά τις παραμέτρους των συσκευών.

Ψυγείο

Πρώτα απ 'όλα, θα ασχοληθούμε με το θέμα της κατασκευής. Η χωρητικότητα του ψυγείου, που είναι υπεύθυνη για τις κύριες λειτουργίες του συστήματος, χωρίζεται σε δύο ή περισσότερα διαμερίσματα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ψυγείο (μέσος όρος θερμοκρασίας - από 5 έως 10 μοίρες) και καταψύκτης (υπεύθυνος για τη διατήρηση πολύ χαμηλής θερμοκρασίας). Στα σύγχρονα μοντέλα, οι κάμερες είναι εξοπλισμένες με ειδικές περιοχές φρεσκάδας, στις οποίες οι συνθήκες θερμοκρασίας υποστηρίζονται ελαφρώς πάνω από 0. Ένα τέτοιο σύστημα υποδιαίρεσης σε κάμερες παρέχει την κατάλληλη άνεση κατά την αποθήκευση των διαφόρων προϊόντων.

Ψυγείο

Οι έμπειρες νοικοκυρές γνωρίζουν καλά ότι τα τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση της γεύσης του φαγητού. Για παράδειγμα, η αξία του διατηρημένου με απλή ψύξη κρέατος είναι πολύ υψηλότερη από την κατάψυξη. Η κολοσσιαία χαμηλή θερμοκρασία επηρεάζει επίσης αρνητικά τα προϊόντα όπως το βούτυρο ή η σοκολάτα.

Ορισμένες συσκευές είναι εφοδιασμένες με εικονογράμματα που υποδεικνύουν τα ράφια που είναι τα πλέον κατάλληλα για την τοποθέτηση συγκεκριμένων ειδών διατροφής.

Σε ορισμένα μοντέλα, κάθε διαμέρισμα έχει τη δική του μικρή πόρτα. Ένα τέτοιο σύστημα προσφέρει μέγιστη ευκολία, διότι καθιστά δυνατή την παροχή στήριξης υψηλής ακρίβειας για δεδομένο καθεστώς θερμοκρασίας, καθώς και υγρασία. Η λειτουργία υγρασίας είναι συνήθως ένα κριτήριο για μια ψυκτική συσκευή υψηλής ποιότητας. Εάν, για παράδειγμα, οι δείκτες θερμοκρασίας στην επιφάνεια του ράφι δίπλα στην πόρτα, καθώς και στο ίδιο το βάθος του διαμερίσματος, έχουν διαφορά ενός βαθμού, τότε αυτό είναι ένα θετικό σημάδι.

Ψυγείο

Για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σχέδιο, χρησιμοποιείται ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού. Υπάρχουν μοντέλα με φίλτρα ξυλάνθρακα έτσι ώστε η μυρωδιά των ψαριών ή του τυριού να μην μεταδίδεται σε κοντινά επιδόρπια. Για την παροχή ακριβούς υποστήριξης για τη ρυθμισμένη θερμοκρασία, τα ψυγεία είναι εξοπλισμένα με συστήματα γρήγορης ψύξης.

Ψυγείο

Ο σχεδιασμός των μονάδων ψύξης διαφέρει στη θέση του καταψύκτη: στο πάνω μέρος, στο πλευρικό τμήμα ή στην κάτω ζώνη. Η τελευταία επιλογή χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Ψυγείο

Πριν επιλέξετε ένα ψυγείο για το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την παρουσία του συστήματος γνωστού παγετού στη συσκευή. Το Nou Frost είναι ένας εξατμιστήρας που τοποθετείται πάνω από έναν καταψύκτη σε ένα ψυγείο.

Know Frost είναι το σύστημα που είναι υπεύθυνο για την απόψυξη ενός ψυγείου. Χάρη στον εξατμιστή, ο θάλαμος ψυγείου ξεπαγωθεί αυτόματα, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη διαδικασία.

Ψυγείο

Η επιλογή μιας συσκευής με δύο θαλάμους είναι η πιο κοινή, αλλά όχι η μόνη για σύγχρονα ψυγεία. Σε ορισμένα μοντέλα, ο αριθμός των θυρίδων ποικίλει από 4 έως 5. Οι συσκευές με σχεδίαση Side-by-Side θεωρούνται πολυ-κάθισμα. Η επιλογή του ενσωματωμένου ψυγείου Side-by-Side καθορίζεται από την παρουσία όγκου 500 ή 700 λίτρων.

Ψυγείο

Υπάρχουν επίσης ψυγεία με ένα διαμέρισμα. Συνήθως πρόκειται για μοντέλα μικρού μεγέθους (σχέδια ενσωματωμένα σε έπιπλα κουζίνας), αλλά μπορείτε να συναντήσετε συσκευές που έχουν εγκατασταθεί ξεχωριστά.

Οφέλη από υπερμεγέθη ψυγεία

Για να επιλέξετε ένα καλό ψυγείο, είναι απαραίτητο, κατά κανόνα, να υπολογίσετε ποια ικανότητα έχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Τα ψυγεία που κατασκευάζονται στην εποχή μας είναι πολύ εκφραστικά σε μέγεθος.

Ψυγείο

Η μέση τιμή των συσκευών μειώνεται από έτος σε έτος. Samsung παραλλαγές των ψυγείων, για παράδειγμα, μπορεί να αγοραστεί για 30 ή 35 χιλιάδες ρούβλια. Οι συσκευές με δύο κάμερες έχουν ακόμη χαμηλότερο κόστος (από 13 χιλιάδες έως 20).

Ψυγείο

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοια προσιτότητα μπορεί να είναι ένα κακό αστείο για τον αγοραστή. Μια μεγάλη συσκευή σε μια μικρή κουζίνα μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στη λειτουργία, γι 'αυτό αξίζει τον κόπο να επιλέξετε εξοπλισμό μεγάλου μεγέθους, αφού πρώτα ρωτήσετε αν το ψυγείο μπορεί να σκαρφαλώσει στην πόρτα.

Η επιλεγμένη έκδοση της συσκευής πρέπει, στις διαστάσεις της, να αντιστοιχεί στις διαστάσεις του καθιστικού.

Χαρακτηριστικά των σύγχρονων συστημάτων ψύξης

Τα ψυγεία που κατασκευάζονται σήμερα διακρίνονται χάρη σε πολλές βελτιώσεις που παρέχουν υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, καθώς και μέγιστη άνεση κατά τη λειτουργία αυτών των μονάδων. Θα θέλαμε να αναφέρουμε μια φέτα από αρκετές καινοτομίες που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες μονάδες ψύξης.

 • Προστασία από βακτήρια. Η καταστολή της ανάπτυξης επιβλαβών μικροοργανισμών εξασφαλίζεται με την προστασία δύο τύπων. Ο εσωτερικός θάλαμος μπορεί να κατασκευαστεί με βάση ένα υλικό που περιέχει ιόντα αργύρου. Μια άλλη δομή προστασίας βασίζεται στη χρήση ολοκληρωμένων γεννητριών ιόντων ικανών τόσο για την καταστολή της ζωτικής δραστηριότητας επιβλαβών βακτηρίων όσο και για την πρόληψη της εμφάνισης ξένων οσμών.
 • Βραχυπρόθεσμα προϊόντα κατάψυξης. Αυτή η λειτουργία του καταψύκτη καθιστά δυνατή την ταχεία κατάψυξη των προϊόντων διατροφής.
 • "Περιοχές φρεσκάδας" είναι τα διαμερίσματα που βρίσκονται μεταξύ της κατάψυξης και του ψυγείου. Έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν φρέσκα τρόφιμα για τα οποία η κατάψυξη μπορεί να είναι θανατηφόρα.
 • Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου καθιστά δυνατή την ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας σε οποιοδήποτε διαμέρισμα. Τα πάνελ με οθόνες LCD βρίσκονται συχνά στην πόρτα του ψυγείου.

Ψυγείο

Για πολλούς καταναλωτές, ένας τέτοιος "εκσυγχρονισμός" της τεχνολογίας είναι πολύ βολικός, αλλά υπάρχουν όσοι πιστεύουν ότι οι επιδείξεις στα ψυγεία είναι περιττά - δεν είναι απαραίτητο να γίνουν προσαρμογές στο καθεστώς θερμοκρασίας και η οθόνη συνεχώς προσελκύει μεγάλη προσοχή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)