Πώς να καθαρίσετε γρήγορα και εύκολα ένα φούρνο μικροκυμάτων

Οι περισσότερες σύγχρονες κουζίνες έχουν σήμερα μια βολική συσκευή όπως ένα φούρνο μικροκυμάτων. Σε αυτό μπορείτε να μαγειρέψετε τα τρόφιμα, να τα θερμαίνετε και να τα ξεπαγώσετε. Κατά τη λειτουργία, το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων είναι πολύ βρώμικο. Αλλά μόνο οι νοικοκυρές γνωρίζουν πόσο εύκολο είναι, αλλά ταυτόχρονα, να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων από λίπος, αιθάλη και βρωμιά στο σπίτι.

Καθαρισμός με μικροκύματα

Πριν καταλάβετε πώς μπορείτε να καθαρίσετε γρήγορα το φούρνο μικροκυμάτων, πρέπει να λάβετε υπόψη τους κανόνες για τη φροντίδα του. Σύμφωνα με τους πέντε βασικούς κανόνες, ο εξοπλισμός καθαρισμού δεν θα προκαλέσει απρόβλεπτα προβλήματα:

  1. Πριν καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων, πρέπει να το αποσυνδέσετε τελείως από τον ηλεκτρισμό.
  2. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση λειαντικών προϊόντων και μεταλλικών πλυσίματος για τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων.
  3. Όταν πλένετε τη σόμπα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερα ύδατα ώστε να μην επηρεάζονται τα ευαίσθητα στην υγρασία στοιχεία.
  4. Η χρήση επιθετικών οικιακών προϊόντων δεν συνιστάται για τον καθαρισμό του εσωτερικού και του εξωτερικού μέρους της σόμπας.
  5. Ακόμη και σε περιπτώσεις διείσδυσης ρύπων στον εξοπλισμό, μην το αποσυναρμολογείτε μόνοι σας.

Στο τέλος, θα πρέπει να σκουπίσετε το φούρνο μικροκυμάτων με ένα στεγνό πανί

Καθαρισμός με οικιακές χημικές ουσίες

Σήμερα στην αγορά υπάρχουν πολλά οικιακά προϊόντα καθαρισμού σχεδιασμένα αποκλειστικά για καθαρισμό φούρνων μικροκυμάτων. Οι ουσίες υπό τη μορφή ψεκασμών και αερολυμάτων είναι κατάλληλες ώστε να μπορούν να ψεκάζονται αμέσως επάνω στα τοιχώματα και στον πυθμένα του κλιβάνου, να αφήνονται για έκθεση για μερικά λεπτά και κατόπιν να πλένονται επιμελώς από την επιφάνεια με ένα υγρό και στη συνέχεια ξηρό σφουγγάρι. Κατά την εφαρμογή τέτοιων φαρμάκων θα πρέπει να ελέγχεται έτσι ώστε η χημική σύνθεση να μην πέφτει στο πλέγμα.

Επίσης, μια γέλη ή υγρό που προορίζεται για πλύσιμο πιάτων θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ρύπανσης του εσωτερικού του φούρνου μικροκυμάτων. Για τη διαδικασία, θα πρέπει να εφαρμόσετε την ουσία σε ένα σφουγγάρι υγρού αφρού, αφρίζοντάς το με συμπιεστικές κινήσεις. Στη συνέχεια διανείμετε τον αφρό στους τοίχους της σόμπας για να χωρίσετε λίπος και μετά από μισή ώρα ξεπλύνετε καλά με νερό.

Σπιτικές συνταγές που χρησιμοποιούν αυτοσχέδια εργαλεία

Αναμφισβήτητα, οι σύγχρονες χημικές ουσίες αντιμετωπίζουν εύκολα τη ρύπανση. Αλλά μπορούν εύκολα να εγκαταλειφθούν υπέρ των λιγότερο αποτελεσματικών λαϊκών μεθόδων. Έχοντας τα πιο απλά προϊόντα και εργαλεία διαθέσιμα και γνωρίζοντας πώς να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων μέσα από αυτά, μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγο στην αγορά χημικών ουσιών.

Φούρνος μικροκυμάτων με λεμόνι

Ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης, το πλύσιμο του φούρνου μικροκυμάτων με λεμόνι μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

1 δρόμος. Μπορείτε να αφαιρέσετε μικρές βρωμιές με λεμόνι. Τα μισά από αυτά τα φρούτα πρέπει να τρίβονται στο εσωτερικό του φούρνου και ειδικά στην μολυσμένη περιοχή. Μετά από μια ώρα, ξεπλύνετε το χυμό λεμονιού με ένα υγρό σφουγγάρι και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

2 τρόπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο λεμόνι, αλλά και άλλα εσπεριδοειδή, τα οποία κόβονται σε κομμάτια και στοιβάζονται σε δοχείο νερού. Τέτοια πιάτα θα πρέπει να είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, διότι με τα περιεχόμενα θα πρέπει να τοποθετηθούν μέσα στο φούρνο και να ενεργοποιηθούν για μια περίοδο μέχρι 20 λεπτά στη μέγιστη ισχύ.Αφού τελειώσει η σόμπα, αφήστε τα δοχεία με λεμόνι και νερό να σταθούν μέσα σε αυτό. Το κιτρικό οξύ είναι ένας πολύ επιθετικός "διαλύτης". Η εξάτμισή του με τη μορφή ατμού εγκαθίσταται στους τοίχους του φούρνου μικροκυμάτων και διαλύει το λίπος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων από ακαθαρσίες και λίπη και σκουπίστε το μέχρι να στεγνώσει.

Κατά τη χρήση του λεμονιού και άλλων εσπεριδοειδών δεν συμβαίνει μόνο ο καθαρισμός με μικροκύματα, αλλά και η εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών στο εσωτερικό του εξοπλισμού.

Καθαρισμός του φούρνου με κιτρικό οξύ

Αν δεν είναι μια εποχή για τα εσπεριδοειδή, τότε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ασφάλεια με διάλυμα κιτρικού οξέος. Για έναν καθαρισμό μικροκυμάτων με κιτρικό οξύ, θα χρειαστεί να αναμίξετε 25 g της ουσίας και 250 ml νερού σε ένα δοχείο. Και επαναλάβετε τη διαδικασία θέρμανσης του διαλύματος, όπως και με ένα λεμόνι.

Οι ιδιότητες καθαρισμού του κιτρικού οξέος δεν είναι κατώτερες σε σχέση με τα συνηθισμένα λεμόνια, αλλά δεν θα είναι δυνατή η γεύση του αέρα μέσα στο θάλαμο του φούρνου.

Μπορείτε να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων με σόδα και λεμόνι

Αφαίρεση βρωμιάς με ξύδι και σόδα

Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, χρησιμοποιήστε σόδα και ξύδι μπορεί να είναι ατμός και μηχανικά.

Για την έκδοση ατμού, πρέπει να διαλύσετε τρεις κουταλιές της σούπας ξύδι σε ένα ποτήρι νερό και να θερμάνετε το προκύπτον διάλυμα στο φούρνο μικροκυμάτων σε βράση για δεκαπέντε λεπτά με υψηλή ισχύ. Ξύδι μπορεί να αντικατασταθεί με τρεις κουταλιές της σούπας ψησίματος. Οι ατμοί από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται θα μαλακώσουν τα λίπη, μετά από τα οποία μπορούν να ξεπλυθούν εύκολα με σφουγγάρι αφρού.

Για μηχανικό καθαρισμό της εσωτερικής επιφάνειας της σόμπας, θα πρέπει να μαγειρεύετε το κουκούλι από αρκετές κουταλιές σόδας, νερό και μερικές κουταλιές ξύδι. Αντιδρώντας μεταξύ τους, το προκύπτον μίγμα εφαρμόζεται στην επιφάνεια για τριάντα λεπτά χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, πρέπει να πλένετε το φούρνο μικροκυμάτων, αφού αφαιρέσετε το μείγμα.

Καθαριστικό σαπούνι για φούρνο μικροκυμάτων

Ένας υγρός καθαρός σπόγγος πλένεται με σαπούνι και τρίβεται με αφρό στο εσωτερικό του θαλάμου του φούρνου. Αφού περιμένουν είκοσι λεπτά, ξεπλύνουν εντελώς το σαπούνι με ένα καθαρό σφουγγάρι.

Μπορείτε να βάλετε τα εσπεριδοειδή σε ένα μπολ με νερό και να καθαρίσετε την ηρεμία

Χρήσιμες Συμβουλές Φροντίδας

  1. Για να αποφύγετε τη βαριά ρύπανση, συνιστάται η χρήση ειδικού πλαστικού καλύμματος και, ελλείψει τέτοιου είδους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί περγαμηνής, φιλμ προσκόλλησης ή γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα.
  2. Συνιστάται να σκουπίζετε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί μετά από κάθε χρήση, προκειμένου να αποφεύγεται η διαβρωτική μόλυνση.
  3. Εάν το εσωτερικό του θαλάμου έχει επικάλυψη σμάλτου, τότε το ξίδι και το κιτρικό οξύ δεν μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του φούρνου.

Καθαρίστε τα μικροκύματα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)