Το εσωτερικό του παιδικού χώρου για το νεογέννητο: κύρια χαρακτηριστικά (53 φωτογραφίες)

Ένα διαμέρισμα ενός δωματίου είναι μερικές φορές η μόνη προσιτή επιλογή κατοικίας για νέες οικογένειες. Και αν δύο είναι αρκετά άνετα στην οικογένεια φωλιά τους, τότε με την έλευση ενός τρίτου, μικρού μέλους της οικογένειας, θα πρέπει να κάνετε σημαντικές προσαρμογές στο σχεδιασμό του διαμερίσματος. Ταυτόχρονα, οι νέοι γονείς θέλουν να κάνουν την ατμόσφαιρα άνετη, με άνετο προσωπικό χώρο για τον εαυτό τους και το παιδί. Κατά κανόνα, οι μελλοντικοί γονείς αρχίζουν να σχεδιάζουν το εσωτερικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έτσι ώστε όταν περάσουν το όριο στο σπίτι, η μητέρα και το νεογέννητο μωρό μπορούν να αισθάνονται άνετα από τα πρώτα λεπτά.

Νεογέννητο κρεβάτι

Παιδική περιοχή για ένα νεογέννητο με μπαλκόνι

Παιδική ζώνη για νεογέννητο μπεζ

Η παιδική ζώνη για το νεογέννητο είναι λευκή

Παιδική περιοχή για ένα νεογέννητο σε ένα κλασικό σαλόνι

Παιδική ζώνη για το νεογέννητο ντεκόρ

Παιδική περιοχή για νεογέννητο με ξύλινα έπιπλα

Ένα σημαντικό στάδιο - διαίρεση σε ζώνες

Ο διαχωρισμός του χώρου για ένα παιδικό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου δεν είναι εύκολο έργο, αλλά μπορεί να λυθεί. Κατά το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος, θα πρέπει να σκεφτείτε τα πάντα με τις ελάχιστες λεπτομέρειες. Για να το κάνετε αυτό, κάντε τα πάντα με τη σειρά:

  • Πρώτον, πρέπει να μετρήσετε το δωμάτιο και να σχεδιάσετε το σχέδιό του.
  • Δεύτερον, να κατανείμει την έκταση κάθε ζώνης, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ανθρώπων που θα είναι συνεχώς εκεί.
  • Τρίτον, καθορίστε τι ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί για να διαιρέσετε το διαμέρισμα σε ζώνες.
  • Τέταρτον, περιγράψτε τους χώρους για τις υποδοχές και τους διακόπτες στο δωμάτιο.

Ο διαχωρισμός ενός διαμερίσματος σε ζώνες δεν συνεπάγεται πολύπλοκα κατασκευαστικά έργα. Ο χώρος της παιδικής γωνίας μπορεί να διασταυρωθεί με τη ζώνη όπου είναι τοποθετημένοι οι γονείς ή να είναι ξεχωριστή. Όλα εξαρτώνται από το σχεδιασμό. Η διαίρεση ενός δωματίου σε ζώνες μπορεί να γίνει με έπιπλα, κουρτίνες, οθόνη ή διακοσμητικά υλικά διαφόρων υφών και χρωμάτων.

Το εσωτερικό του παιδικού χώρου για το νεογέννητο

Καναπές για παιδικό χώρο

Σχεδιάστε ένα καθιστικό με ένα φυτώριο

Μωρό σπίτι σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Χώρος μωρού με πόρτες

Επιλογές διακόσμησης δωματίου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν σκέφτεστε το εσωτερικό του διαμερίσματος είναι η θέση του λίκνου. Πρέπει να τοποθετείται μακριά από το παράθυρο, καθώς το φωτεινό φως του ήλιου θα παρεμβαίνει στο μωρό. Επίσης, το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται καθημερινά.

Ανάλογα με τη θέση του παχνιού, ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου μπορεί να αναπτυχθεί σε δύο κατευθύνσεις:

  1. Το κρεβάτι βρίσκεται στον απομακρυσμένο τοίχο του δωματίου, παράλληλα με το συρτάρι. Αυτό θα βοηθήσει να ελευθερώσετε χώρο για το κρεβάτι των γονιών σας ή να συμπληρώσετε το εσωτερικό του διαμερίσματος με μια πολυθρόνα, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως χώρος για τη διατροφή του νεογέννητου. Για να μην διαταραχθεί ο ύπνος του παιδιού, μπορείτε να διαχωρίσετε τη βάση από μια οθόνη ή μια κουρτίνα.
  2. Το λίκνο είναι κάθετο στο κρεβάτι των γονέων και στο συρτάρι. Αυτό θα επεκτείνει οπτικά το χώρο, αφήνοντας χώρο για το μωρό να παίξει. Είναι καλύτερο να καλύπτετε τον ελεύθερο χώρο με ένα ψηλό χαλί πακέτου ή μαλακό χαλί, το οποίο στο μέλλον θα εξυπηρετεί το μωρό ως χώρο παιχνιδιού.

Παιδικό κρεβάτι

Η παιδική περιοχή για το νεογέννητο είναι διώροφο

Παιδική περιοχή για νεογέννητο σε παράθυρο κόλπου

Η παιδική περιοχή για το νεογέννητο είναι μπλε

Παιδική περιοχή για νεογέννητο με διαφάνεια

Παιδική περιοχή για ένα νεογέννητο στο σαλόνι

Αποθήκευση παιδικών παιχνιδιών στο σαλόνι

Σχεδιασμός χώρου: Χρήση συστημάτων διαχωρισμού

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συρταριέρα για παιδιά χρησιμοποιείται για να διαιρέσει οπτικά το δωμάτιο, το οποίο χρησιμεύει επίσης ως μεταβαλλόμενο τραπέζι. Ένας μεγάλος αριθμός κιβωτίων θα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσετε τα πράγματα των παιδιών.

Ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος ενός δωματίου μπορεί να μελετηθεί χρησιμοποιώντας ένα πανέμορφο και ελαφρύ διαμέρισμα για τη διαίρεσή του - μια κουρτίνα ή μια οθόνη σε ένα γείσο. Αυτό θα τονίσει την περιοχή των παιδιών, χωρίς να δημιουργεί αίσθηση περιορισμένου χώρου.

Μια βιβλιοθήκη ή βιβλιοθήκη, που είναι εγκατεστημένη παράλληλα με το παράθυρο, είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για τη ζώνη ενός δωματίου.Το ράφι μεταφοράς μεταδίδει τον αέρα και το φως καλά, συμπληρώνει τέλεια το εσωτερικό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου και μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως χώρος αποθήκευσης των παιδικών αντικειμένων.

Παιδική χαρά στο σαλόνι

Παιχνίδια στο εσωτερικό του σαλόνι

Το εσωτερικό του παιδικού χώρου σε ένα διαμέρισμα στούντιο

Σχεδιασμός για παιδιά στο σαλόνι

Παιδική περιοχή για το νεογέννητο στο χαλί

Καθιστικό με μετατρέψιμο κρεβάτι

Παιδικό κρεβάτι στο σαλόνι

Νηπιαγωγείο κάτω από τις σκάλες

Παιδική περιοχή σε στιλ σοφίτας

Συνιστάται να διακοσμήσετε το εσωτερικό του δωματίου σε ουδέτερους τόνους, παρόμοιοι σε τόνο με ταπετσαρία, υφάσματα ή έπιπλα. Χρησιμοποιώντας υλικά με αντίθεση χρώματος ή υφής, μπορείτε επίσης να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ζώνες. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαλί στο παιδικό μέρος του δωματίου, και να το πάτωμα στο δεύτερο μισό του διαμερίσματος με laminate.

Παιδική γωνία

Παιδικά έπιπλα στο σαλόνι

Παιδική ζώνη για το νεογέννητο σε νεωτεριστικό ύφος

Αρθρωτά έπιπλα για μια παιδική ζώνη

Πρόσθετο για μια περιοχή παιδιών

Υπνοδωμάτιο στην θέση του καθιστικού

Patchwork στυλ νεογέννητο μωρό ζώνη

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου: γενικές συστάσεις

Το εσωτερικό ενός δωματίου, που συνδυάζει το νηπιαγωγείο με την κρεβατοκάμαρα των γονέων, είναι καλύτερα σχεδιασμένο σε αντιθέσεις αποχρώσεις για να τονίσει τις ζώνες του δωματίου.

Όταν επιλέγετε έπιπλα, πρέπει να εξετάσετε τα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους. Τα συρτάρια θα σας επιτρέψουν να αφαιρέσετε όλα τα πράγματα από τα μάτια σας, ενώ ό, τι χρειάζεστε θα είναι εφικτός. Ένας πτυσσόμενος καναπές δεν θα γεμίσει το δωμάτιο, ενώ ξεδιπλώνεται είναι πολύ άνετο και ευρύχωρο.

Όλα τα έπιπλα πρέπει να είναι πολύ σταθερά ή να είναι στερεωμένα στον τοίχο. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση διαφόρων συνδετήρων, καρφιών υγρού ή ζωνών ασφαλείας.

Παιδική περιοχή στο σαλόνι με διαμέρισμα

Η διάταξη του χώρου των παιδιών στο σαλόνι

Παιδική περιοχή στο βάθρο στο σαλόνι

Παιδική περιοχή με ράφια

Provence περιοχή παιδιών στο σαλόνι

Παιδική περιοχή στο σαλόνι με ντουλάπια

Παιδική περιοχή για νεογέννητο με κουρτίνα

Σουηδική ζώνη μωρών για νεογέννητα

Ζώνη μωρών σε σκανδιναβικό στιλ για ένα νεογέννητο

Όταν σκέφτεστε τον σχεδιασμό του δωματίου, είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον φωτισμό. Ένας πολυέλαιος χρησιμοποιείται καλύτερα με διάφορες λειτουργίες φωτισμού. Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν λαμπτήρα δαπέδου ή έναν επιτραπέζιο λαμπτήρα. Η καλωδίωση πρέπει να είναι κρυμμένη έτσι ώστε το μωρό να μην μπορεί να σκίσει τη λάμπα από τον τοίχο.

Παιδική περιοχή για νεογέννητο με γυάλινο χώρισμα

Παιδική περιοχή για νεογέννητα με ράφια

Παιδικό τραπέζι στο σαλόνι

Παιδική περιοχή στο διαμέρισμα στούντιο

Έπιπλα μετασχηματιστών στο σαλόνι

Γωνιακό παιδικό χώρο στο σαλόνι

Ζώνη της περιοχής παιδιών για το νεογέννητο

Υπνοδωμάτιο στο σαλόνι

Παιδική περιοχή στο εσωτερικό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)