Δωμάτιο για το νεογέννητο: πώς να κάνει το χώρο άνετο, ασφαλές, αισθητικά ευχάριστο (60 φωτογραφίες)

Όλοι οι ευτυχείς γονείς θεωρούν τη γέννηση του μωρού τους ένα μικρό θαύμα. Ένα από τα κύρια στάδια της προετοιμασίας για αυτό το γεγονός είναι η προετοιμασία ενός χώρου για ένα νεογέννητο παιδί.

Εδώ η δημιουργική φαντασία των μελλοντικών γονιών και το όνειρό τους για την ευτυχία του παιδιού τους μπορούν να υλοποιηθούν πλήρως, επειδή η προετοιμασία ενός παιδικού δωματίου είναι το πρώτο βήμα στην αισθητική εκπαίδευση του μωρού. Θα υπάρξουν πολλά ακόμη βήματα, αλλά το πρώτο είναι πάντα σημαντικό όχι μόνο για το παιδί αλλά και για τους γονείς.

Κρεβάτι με ουρανό για νεογέννητο

Δωμάτιο για το νεογέννητο μπεζ

Το δωμάτιο για το νεογέννητο είναι λευκό

Το δωμάτιο για το νεογέννητο είναι μεγάλο

Δωμάτιο για νεογέννητο με χαρτί ταπετσαρία

Πώς να ετοιμάσετε ένα δωμάτιο για ένα νεογέννητο;

Οι νέοι σύζυγοι, που δεν έχουν ακόμη γίνει γονείς, συχνά αναρωτιούνται: ποιο θα πρέπει να είναι το δωμάτιο για το νεογέννητο; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να δοθεί από σοφούς παππούδες, επαγγελματίες σχεδιαστές, γιατρούς παιδιών, ψυχολόγους. Οι απαντήσεις θα είναι διαφορετικές και θα πρέπει να αφορούν όχι μόνο το σχεδιασμό και τη διάταξη του δωματίου, αλλά και τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την επίδρασή του στην ψυχολογική υγεία του μωρού. Όλες αυτές οι πτυχές είναι σίγουρα σημαντικές, και για να καταλάβετε όλες τις περιπλοκές, πρέπει να ξεκινήσετε με το πιο σημαντικό πράγμα - με την επισκευή.

Κλασικό δωμάτιο μωρών

Δωμάτιο για το νεογέννητο με ξύλινους τοίχους

Νεογέννητο δωμάτιο με ξύλινα έπιπλα

Δωμάτιο για ένα νεογέννητο κοριτσάκι

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο για ένα νεογέννητο

Ξεκινώντας την επισκευή, αξίζει να διευκρινίσουμε αρκετά σημαντικά σημεία σχετικά με τη λειτουργικότητα του δωματίου. Το δωμάτιο για το νεογέννητο πρέπει πρώτα απ 'όλα να απομονωθεί από εξωτερικούς ήχους, να είναι ζεστό, καλά αεριζόμενο, φωτισμένο και φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης, το δωμάτιο για το μωρό πρέπει να διαθέτει ρυθμιζόμενη θέρμανση, ψηλές οροφές και μεγάλα παράθυρα.

Δωμάτιο για ένα νεογέννητο στο σπίτι

Δωμάτιο για νεογέννητο με διακοσμητικές σημαίες

Γαλλικό στυλ νεογέννητο δωμάτιο

Δωμάτιο για νεογέννητο με σετ επίπλων

Geometric Design Παιδικό Δωμάτιο

Το εσωτερικό του παιδικού σταθμού για το νεογέννητο θα πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον για το μωρό. Τα πάντα από τα παιχνίδια έως το πάτωμα πρέπει να γίνονται από φυσικά υλικά. Δεν μοριοσανίδες και συνθετικά!

Ταπετσαρία στο δωμάτιο είναι καλύτερα να επιλέξετε βινύλιο (μπορούν να πλυθούν αν είναι απαραίτητο), αποχρώσεις ή να λάβει ειδικές ταπετσαρίες που μπορούν να ζωγραφιστούν σε οποιοδήποτε χρώμα σας αρέσει. Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν είναι πολύ φωτεινές αποχρώσεις, από τις οποίες το μωρό θα κουραστεί γρήγορα. Το χρωματικό σχέδιο στο εσωτερικό του δωματίου για το νεογέννητο θα πρέπει να είναι ήρεμες, μαλακές αποχρώσεις.

Ένα παιδικό δωμάτιο για ένα νεογέννητο είναι απλά υποχρεωμένο να είναι το ασφαλέστερο μέρος στο σπίτι και επομένως το καθήκον των γονέων είναι να το κάνει τόσο για το μωρό και επιπλέον περισσότερο από ένα χρόνο. Τα ανώτατα όρια είναι καλύτερα να μην γίνονται αρθρωτά, αλλά απλά βαμμένα με αντι-αλλεργιογόνο χρώμα. Είναι επίσης καλύτερο να μην καλύπτετε το δάπεδο με συνθετικά δάπεδα, αλλά να χρησιμοποιείτε είτε ένα φυσικό ξύλινο έπιπλο είτε ένα πολυστρωματικό υλικό για να το καλύψετε.

Δωμάτιο για το νεογέννητο με μια γιρλάντα

Το δωμάτιο για το νεογέννητο είναι μπλε

Εσωτερικό δωμάτιο για ένα νεογέννητο

Country Style νεογέννητο δωμάτιο

Δωμάτιο για ένα νεογέννητο με πίνακες ζωγραφικής

Πρέπει επίσης να δοθεί η δέουσα προσοχή στον φωτισμό και τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Εάν τα παράθυρα στο δωμάτιο είναι μικρά, αξίζει να εξεταστεί το σύστημα οπίσθιου φωτισμού. Το δωμάτιο δεν πρέπει να ανάβει πολύ φωτεινά (τα μάτια του μωρού μπορεί να κουραστούν γρήγορα), αλλά το αχνό φως είναι επιβλαβές για τα μάτια και επομένως η διανομή των λαμπτήρων σε όλες τις περιοχές του δωματίου πρέπει να είναι ομοιόμορφη. Εάν τα παράθυρα είναι μεγάλα, τότε οι βαριές κουρτίνες σε αυτά δεν θα συλλέγουν μόνο τη σκόνη, αλλά θα ενεργήσουν και καταθλιπτικά. Καλύτερα αφήστε τα να είναι από ελαφριά υλικά και ανοιχτά χρώματα.

Δωμάτιο για νεογέννητο με λίκνο Δωμάτιο για νεογέννητο με λίκνο

Δωμάτιο για νεογέννητο με έπιπλα γραφείου

Δωμάτιο για νεογέννητο με κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο

Νεογέννητο δωμάτιο με πολυθρόνα

Δωμάτιο για ένα νεογέννητο με ένα παχνί

Στυλ εσωτερικού χώρου μωρού

Ο σχεδιασμός του παιδικού δωματίου για το νεογέννητο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επιλεγμένο στυλ. Τα πιο κατάλληλα στυλ για ένα δωμάτιο για ένα νεογέννητο θα είναι:

  • Μοντέρνο στυλ. Πρακτικά λειτουργικά έπιπλα, αυστηρές γραμμές και χρώματα - αυτό το απλό και άνετο στυλ για την ηλικία κάθε παιδιού είναι επίσης κατάλληλο για ένα μωρό.
  • Σύγχρονη. Αυτό το στυλ γοητείας και κομψότητας μπορεί να παραμείνει στο νηπιαγωγείο για ένα μόνο έτος.
  • Το δωμάτιο για ένα νεογέννητο αγόρι μπορεί να διακοσμηθεί σε σαφάρι. Αυτό δεν είναι μόνο μια πρωτότυπη, αλλά και μια εκπαιδευτική επιλογή για ένα αναπτυσσόμενο μωρό. Είναι τόσο ενδιαφέρον να μελετάς διαφορετικά ζώα από εικόνες και σχέδια στην ταπετσαρία!
  • Μινιμαλισμός Αυτό το ύφος "δεν αγαπά" τίποτα περισσότερο. Πρακτικότητα και ακρίβεια λεπτομερώς, ένα ελάχιστο των πραγμάτων - αυτό είναι το σύνθημά του.
  • Το εσωτερικό του δωματίου για το νεογέννητο μπορεί να διακοσμηθεί με το ύφος της σοφίτας. Διευρύνετε οπτικά το χώρο και κάνετε το δωμάτιο φωτεινότερο, για παράδειγμα, αντιπαραβάλλοντας τους τοίχους και τα έπιπλα με φωτεινά χρώματα χαλιού και κουρτίνες.
  • Το Country and Provence είναι επίσης εξαιρετικό για τη διακόσμηση των δωματίων των μωρών. Τα έπιπλα για το δωμάτιο του νεογέννητου σε αυτές τις επιλογές σχεδίασης πρέπει να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και η "ρουστίκ" διακόσμηση και τα φρέσκα λουλούδια στο περβάζι θα βοηθήσουν το μωρό να μεγαλώσει σε αρμονία με τη φύση.

Πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες και άλλες επιλογές σχεδίασης για ένα δωμάτιο για μωρά μπορούν να βρεθούν στις σελίδες των μοντέρνων περιοδικών εσωτερικών χώρων και στο Διαδίκτυο. Το θέμα του πώς να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο για τα νεογέννητα μπορεί να χωριστεί σε δύο: πώς να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο για ένα κορίτσι και πώς να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο για ένα αγόρι.

Δωμάτιο για το νεογέννητο με αλεπούδες

Δωμάτιο για νεογέννητο αγόρι

Δωμάτιο για ένα νεογέννητο με στερεά έπιπλα

Δωμάτιο για νεογέννητο με μοντέρνα έπιπλα

Δωμάτιο για ένα νεογέννητο με αρκούδες

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του δωματίου για ένα νεογέννητο αγόρι

Φυσικά, ο σχεδιασμός ενός δωματίου για ένα νεογέννητο δεν είναι πολύ διαφορετικό από το σχεδιασμό ενός δωματίου για ένα κορίτσι. Το μωρό εξακολουθεί να μην ενδιαφέρει το στυλ και το χρώμα του εσωτερικού χώρου. Αλλά οι γονείς, πιθανότατα, θα θέλουν να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση και να διακοσμήσουν ένα δωμάτιο για ένα νεογέννητο αγόρι σε ένα ορισμένο σχέδιο φωτός ή στυλ, το οποίο, κατά τη γνώμη τους, είναι πιο κατάλληλο για ένα αγόρι.

Το κλασσικό στυλ με τους ήρεμους, ελαφρώς θωρακισμένους τόνους θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση ενός δωματίου για ένα αγόρι. Αυτό το ύφος προτιμά τα ελαφρά μπεζ, μπλε, μπλε και άσπρα χρώματα τόσο στο σχεδιασμό του δωματίου όσο και στην επιλογή του χρώματος των επίπλων και του ντεκόρ.

Δωμάτιο για το νεογέννητο νεωτεριστικό ύφος

Μονόχρωμο δωμάτιο μωρού

Ταπετσαρία στην αίθουσα ενός νεογέννητου

Νεογέννητο δωμάτιο διακόσμηση

Πορτοκαλί δωμάτιο για παιδιά

Ο σχεδιασμός ενός δωματίου για ένα νεογέννητο αγόρι μπορεί να γίνει σε θαλάσσιο ύφος ή σε στυλ σαφάρι. Ο χώρος του δωματίου μπορεί να χωριστεί σε ζώνες και κάθε ένα από αυτά μπορεί να διακοσμηθεί σε ένα ορισμένο εύρος φωτός. Το κύριο πράγμα είναι ότι το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι φωτεινό και μωσαϊκό: 2-3 χρώματα είναι αρκετά.

Δωμάτιο για νεογέννητο σε παστέλ χρώματα

Νεογέννητο δωμάτιο με κούνια

Δωμάτιο για το νεογέννητο με μια εκτύπωση στον τοίχο

Δωμάτιο για νεογέννητο Προβηγκία

Ρετρό δωμάτιο μωρού

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η φύση του μελλοντικού ανθρώπου θα εξαρτηθεί από την επιλογή του χρωματικού σχεδίου του δωματίου, αλλά δεν πρέπει να υπερφορτώσετε το δωμάτιο με σκούρα χρώματα. Συνδυάζονται καλύτερα με τα ανοιχτά χρώματα. Για παράδειγμα, το γκρι μπορεί να συνδυαστεί με το λευκό και το μπλε.

Δωμάτιο για το νεογέννητο με μια φωτογραφία στον τοίχο

Δωμάτιο για το νεογέννητο ζωγραφισμένο στον τοίχο

Ροζ μωρό δωμάτιο

Δωμάτιο για νεογέννητο με χαρτί τριαντάφυλλα

Το δωμάτιο για το νεογέννητο είναι γκρι

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός δωματίου για ένα νεογέννητο κορίτσι

Το δωμάτιο για το νεογέννητο κορίτσι είναι διαφορετικό από το δωμάτιο του νεογέννητου - είναι πιο τρυφερό. Τα πιο κλασικά σχέδια χρωμάτων για τη διακόσμηση ενός δωματίου για ένα κορίτσι είναι όλες οι αποχρώσεις του ροζ, ροδάκινο, λευκό.

Ένα ροζ νηπιαγωγείο για ένα νεογέννητο κορίτσι, διακοσμημένο με λουλούδια, πεταλούδες και καρδιές σε καθρέφτες, τοίχους, έπιπλα και υφάσματα - ποιο είναι το δωμάτιο μιας μικρής πριγκίπισσας;

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε όμορφα και κομψά ένα δωμάτιο για ένα κορίτσι σε στιλ της Προβηγκίας. Ένα στυλ με αφθονία από μανίκια και δαντέλες, κεντήματα και κουρτίνες θα φέρει από την παιδική ηλικία στο κορίτσι μια αγάπη για όλα τα τρυφερά και θηλυκά και φυτικά και ζωικά μοτίβα - μια αγάπη για τη φύση. Τα χρώματα του στιλ της Προβηγκίας είναι λευκά, μπεζ, ανοιχτό ροζ, γαλάζιο και μαρούλι.

Δωμάτιο για ένα νεογέννητο με καρδιές

Δωμάτιο για το νεογέννητο γκρίζο-ροζ

Δωμάτιο μωρού με ντουλάπα

Pine δωμάτιο για το νεογέννητο

Δωμάτιο για νεογέννητο με ράφι

Παροχή χώρου για νεογέννητα

Όταν ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση, είναι καιρός να εξοπλιστεί ο βρεφονηπιακός σταθμός. Τα έπιπλα και η διαρρύθμισή τους στο χώρο για το νεογέννητο παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό.Πού να ξεκινήσετε; Από τη διαίρεση ενός δωματίου σε ζώνες. Το παιδί θα μεγαλώσει και θα αναπτυχθεί, οπότε πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων πού θα υπάρχει ένας χώρος ύπνου, πού είναι η περιοχή παιχνιδιού και πού να τοποθετήσετε μια καρέκλα για τη διατροφή του μωρού.

Το κρεβάτι στο εσωτερικό του δωματίου για το νεογέννητο δεν πρέπει να στέκεται κοντά στην πόρτα ή απέναντι από το παράθυρο. Οι πρίζες, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα κορδόνια και άλλα μικρά ή επικίνδυνα αντικείμενα για το παιδί δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά στο κρεβάτι. Για το παχνί, αν είναι δυνατόν, μπορείτε να χτίσετε ένα βάθρο ή να το καλύψετε με ένα θόλο. Το θόλο θα βοηθήσει όχι μόνο να διακοσμήσει έναν χώρο ύπνου, αλλά και να προστατεύσει το μωρό από το φως του ήλιου κατά τη διάρκεια του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Νεογέννητο δωμάτιο διακόσμηση

Ταπετσαρία με φωτεινά αστέρια στην αίθουσα νεογέννητου

Το δωμάτιο για το νεογέννητο είναι φωτεινό

Υφάσματα στην αίθουσα για το νεογέννητο

Δωμάτιο για νεογέννητο με βάθρο

Στα καταστήματα για τα παιδικά δωμάτια πωλούνται ειδικές σειρές επίπλων για νεογέννητα. Τέτοιες σειρές, εκτός από το συνηθισμένο ντουλάπι, παχνί, κομοδίνα, περιλαμβάνουν ένα τραπέζι (που χρησιμεύει ως μεταβαλλόμενο τραπέζι και ντουλάπα), μια ψησταριά. Τα μοντέρνα έπιπλα για νεογέννητα γίνονται ελαφριά, αρθρωτά και κινητά. Μπορεί να μεταφερθεί (όπως ένα παχνί με ρόδες), μπορεί να μοντελοποιηθεί και να μετατραπεί ανάλογα με τις ανάγκες ή μπορεί να μετακινηθεί σε ένα νέο μέρος, ελευθερώνοντας χώρο για παιχνίδια.

Στο δωμάτιο για το νεογέννητο, στοιχεία όπως η καρέκλα είναι υποχρεωτικά - έτσι ώστε η μαμά είναι άνετη ενώ τρώει το μωρό της. Ένας μικρός καναπές - η μητέρα πρέπει επίσης να χαλαρώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το χαλί και τα κιβώτια για τα παιχνίδια θα χρειαστούν μόνο όταν το μωρό αρχίσει να σέρνει και να παίξει.

Διακόσμηση δωματίου για νεογέννητο

Το δωμάτιο για το νεογέννητο είναι πράσινο

Το δωμάτιο για το νεογέννητο είναι κίτρινο

Δωμάτιο για ένα νεογέννητο με ζώα

Παιδικό δωμάτιο με αστέρια

Χάρη στη φαντασία των γονιών και τις προσπάθειές τους, τα δωμάτια για τα νεογέννητα είναι μοναδικά. Το ύφος του δωματίου, το χρώμα του, τα διακοσμητικά αντικείμενα - όλα αυτά κάνουν το δωμάτιο όχι σαν πολλά άλλα δωμάτια. Και αυτό είναι υπέροχο, γιατί το μωρό μεγαλώνει και για την ανάπτυξη δεν χρειάζεται μόνο ελεύθερος χώρος, αλλά και πολλά αντικείμενα με τα οποία μπορεί να μελετήσει τον κόσμο. Χρώμα, σχήμα, υφή - όλα αυτά βοηθούν στην κατανόηση του κόσμου και αναπτύσσουν μια αίσθηση αισθητικής σε έναν μικρό άνθρωπο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)