Το εσωτερικό του κίτρινου υπνοδωματίου (44 φωτογραφίες): πλούσιοι εσωτερικοί χώροι για χαλάρωση

Το κίτρινο χρώμα είναι το καλοκαίρι, η ζεστασιά, η χαρούμενη διάθεση και ο παιδικός αυθορμητισμός. Φαίνεται ότι τι άλλο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα ζεστό και όμορφο εσωτερικό; Ναι, κατ 'αρχήν, τίποτα. Το κίτρινο χρώμα πηγαίνει καλά με άλλες αποχρώσεις. Το κίτρινο υπνοδωμάτιο φαίνεται ιδιαίτερα κομψό, το κυριότερο είναι να επεξεργαστεί το σχέδιό του σωστά και υπεύθυνα.

Κίτρινο πάνελ και κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Δωμάτιο με σοφίτα με κίτρινο τοίχο

Νηπιαγωγείο με κίτρινες προεκτάσεις

Συνδυασμός χρωμάτων

  • Το κίτρινο φαίνεται καλό με σχεδόν ουδέτερα χρώματα: βιολετί, πράσινο, λευκή παλέτα κ.λπ. Όταν χρησιμοποιείτε ασπρόμαυρο φόντο στην κρεβατοκάμαρα (διακόσμηση τοίχου ή οροφής) και ασημί πορτοκαλί αξεσουάρ, μπορείτε να πάρετε ένα κομψό και πρωτότυπο περιβάλλον.
  • Δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρον το σχεδιασμό της γαλλικής χώρας - ένα καφέ γάμμα που χρησιμοποιεί κίτρινο, ανοιχτό γκρι και λευκό-κίτρινο.
  • Μια άλλη επιλογή που είναι κατάλληλη για τη διακόσμηση ενός υπνοδωματίου είναι μια πορτοκαλί διακόσμηση ενός δωματίου με μπλε χρώμα. Το τελευταίο στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.
  • Το σκούρο κίτρινο χρώμα συμπληρώνεται ιδανικά, για παράδειγμα, σκούρο μπλε ταπετσαρία με πλούσιο χρυσό μοτίβο.

Κίτρινο τόνους στο υπνοδωμάτιο σοφίτα

Σημείωση: σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το κίτρινο υπνοδωμάτιο, ή μάλλον το ίδιο το χρώμα, βοηθά να ηρεμήσει και να αποκαταστήσει την ειρήνη του μυαλού.

  • Το χαρτί τοίχου με κίτρινο χρώμα, "αραιωμένο" με λινό με πρωτότυπο σχέδιο, κάνει το εσωτερικό φωτεινό και ασυνήθιστο. Φυσικά, απαιτείται εδώ μια κατάλληλη προσέγγιση, αλλιώς δεν θα αποδειχθεί ένα θεαματικό κίτρινο υπνοδωμάτιο, αλλά ένα δωμάτιο με μια προκλητική διακόσμηση σε "αγενές" χρώματα.
  • Μην χρησιμοποιείτε στο εσωτερικό του δωματίου και ένα καθαρό κίτρινο χρώμα. Είναι καλύτερα να αραίωση του σχεδίου με σιωπηρές ουδέτερες αποχρώσεις, καθώς και ανοιχτό πράσινο ή μοβ χρώματα (κίτρινο διακοσμητικό τοίχο, πράσινο, λευκό ή καφέ έπιπλα, μπεζ οροφή κ.λπ.)
  • Οι ειδήμονες της Προβηγκίας θα απολαύσουν χωρίς αμφιβολία το κίτρινο μαλακό χρώμα σε συνδυασμό με λευκό-μπλε, μαύρο-γκρι ή γκρι-πράσινο: λεμονιές, οροφή με πορτοκαλί αποχρώσεις, μοβ ή τυρκουάζ έπιπλα, ανοιχτό πράσινο κουρτίνες και γαλάζια αξεσουάρ.

Κίτρινο λευκό υπνοδωμάτιο

Ένας όμορφος συνδυασμός κίτρινου χρώματος με άλλα χρώματα στο υπνοδωμάτιο

Κίτρινο τοίχο και κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Καφέ κίτρινο δωμάτιο

Τυρκουάζ κίτρινο υπνοδωμάτιο

Λευκά-κίτρινα παιδιά

Επιλέξτε ένα φόντο

Οι τοίχοι

Για να διακοσμήσετε τους τοίχους σε κίτρινο στυλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά πάνελ ή ταπετσαρίες με όμορφο μοτίβο. Ταυτόχρονα, κάποιος δεν πρέπει να φοβάται κορεσμένα κίτρινα χρώματα - τέτοιοι τοίχοι μπορούν εύκολα να «εξισορροπηθούν», για παράδειγμα, με ροζ και λευκά έπιπλα ή αξεσουάρ με χαλαρωτικά χρώματα.

Γκρι τείχη στο υπνοδωμάτιο με κίτρινη διακόσμηση

Μια καλή λύση είναι ένα τυρκουάζ υπνοδωμάτιο με μόνο ένα κίτρινο τοίχο. Όσο για τις υπόλοιπες επιφάνειες, γίνονται γκρι-άσπρο ή σε αρμονία με τον τοίχο προφοράς.

Επιπλέον, συχνά χρησιμοποιούν ταπετσαρία με μια μεγάλη εκτύπωση των φυτικών θεμάτων - για παράδειγμα, με την εικόνα ενός ηλίανθου, καθώς και ταπετσαρία φωτογραφία με την παρουσία των μπλε-κίτρινα πέταλα ή πράσινα λουλούδια.

Κίτρινοι τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Κίτρινη προφορά στο υπνοδωμάτιο

Παστέλ κίτρινους τοίχους

Γκρίζοι τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Φύλο

Ως δάπεδο, πρέπει να επιλέξετε καφέ παρκέ ή γκρι-μαύρο χαλί.

Καφέ δάπεδο σε γκρίζο-κίτρινο υπνοδωμάτιο

Ράψιμο χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Λευκό δάπεδο στο υπνοδωμάτιο

Γκρίζο δάπεδο στο κίτρινο και γκρίζο υπνοδωμάτιο

Οροφή

Αλλά το ανώτατο όριο είναι καλύτερο να τελειώσει με μια λευκή εφελκυστική δομή, γύψο ή κοντά με μπλε και μπλε πάνελ. Χρησιμοποιούνται πρωτότυπα σχέδια ή μοτίβα αντίθεσης: τα ζώα και ακόμη και οι φανταστικοί χαρακτήρες σε κίτρινους τόνους. Αυτό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο αν ένα παιδικό υπνοδωμάτιο είναι διακοσμημένο με κίτρινο χρώμα.

Κίτρινο και μπλε οροφή στο υπνοδωμάτιο

Λευκή οροφή στο υπνοδωμάτιο με μαύρα και κίτρινα έπιπλα

Λευκή οροφή σε ένα υπνοδωμάτιο με κίτρινους τοίχους

Λευκή οροφή στο υπνοδωμάτιο με κίτρινες κουρτίνες

Έπιπλα

Το κίτρινο υπνοδωμάτιο προσφέρει αντίθεση σε έπιπλα (σε σχέση με τους τοίχους). Η επιλογή είναι αρκετά μεγάλη: ένα μπλε κρεβάτι με κεφαλάρι από φυσικό ξύλο, κομοδίνα με μπλε και άσπρη στίλβωση, πράσινες ντουλάπες πράσινου φωτός κλπ. Η χρήση ήρεμων τόνων κάνει το εσωτερικό στο κίτρινο υπνοδωμάτιο πιο μαλακό και φυσικό.

Κίτρινο και λευκό έπιπλα υπνοδωματίου

Σημαντικό: τα έπιπλα που έχουν φυσικό κίτρινο χρώμα είναι σπάνια στα καταστήματα. Φυσικά, αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, μπορείτε να παραγγείλετε έπιπλα σε ένα μεμονωμένο έργο.

Ταιριάζουν τέλεια στο κίτρινο εσωτερικό και στο ψάθινο σκεύος ή σε αντικείμενα διακοσμημένα με σφυρηλατημένα στοιχεία.

Λευκά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Γκρι κρεβάτι και λευκή και κίτρινη πολυθρόνα στην κρεβατοκάμαρα

Μαύρο και κίτρινο έπιπλο στο υπνοδωμάτιο

Μαύρο και κίτρινο ύφασμα στο υπνοδωμάτιο

Φωτισμός

Η κρεβατοκάμαρα σε κίτρινους τόνους θα είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη και ευρύχωρη μόνο εάν υπάρχει μαλακός, αλλά έντονος φωτισμός. Αυτά είναι φώτα οροφής, απλούς τοίχους και όμορφες λάμπες δαπέδου (το επιθυμητό χρώμα είναι μαλακό λευκό ή ανοιχτό μπλε παλέτα).

Όμορφα φώτα στην κίτρινη και λευκή κρεβατοκάμαρα

Αρχικό ροζ πολυέλαιος στο υπνοδωμάτιο με κίτρινες προεκτάσεις

Λαμπτήρες τοίχου στην κρεβατοκάμαρα

Προβολείς και επιτραπέζιοι φωτισμοί σε ένα λευκό και κίτρινο υπνοδωμάτιο

Πολυέλαιος, φωτιστικό δαπέδου και επιτραπέζιο φωτιστικό σε μια λευκή και κίτρινη κρεβατοκάμαρα

Αξεσουάρ

Διάφορα αξεσουάρ και μεγάλο αριθμό κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων πρέπει να υπάρχουν εδώ. Για παράδειγμα, οι κουρτίνες θα πρέπει να επιλέγονται αρκετές αποχρώσεις φωτεινότερες από το χρώμα του ίδιου του δωματίου: οι πράσινοι λεμονιέρες ή η οροφή θα συμπληρώσουν τις λαμπερές κίτρινες κουρτίνες στα παράθυρα και αντίστροφα. Με παρόμοιο τρόπο, επιλέγονται κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα κλπ.

Κίτρινο-λευκό συρταριέρα και όμορφη διακόσμηση για την κρεβατοκάμαρα

Διάφορα έργα ζωγραφικής, αγαλματίδια, αγγεία, καφέ ή μοβ κεφαλές θα είναι κατάλληλα. Το κίτρινο υπνοδωμάτιο συνήθως δεν τελειώνει με το στυλ του μινιμαλισμού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς κομψή διακόσμηση και πρωτότυπα έπιπλα. Και δεν έχει σημασία αν πρόκειται για παιδικό σταθμό ή ενήλικα.

Σημείωση: Στην κίτρινη κρεβατοκάμαρα, γραφικά ασπρόμαυρα αντικείμενα, πράσινες υφές, συνδυασμένες ροζ ταπετσαρίες και τυρκουάζ ή μπλε παλέτα φαίνονται τέλεια.

Είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείτε ένα χρωματικό σχήμα σε παρόμοιο ύφος. Κρύβει τα σύνορα, καθιστά την κατάσταση δυσάρεστη, απρόσωπη και δύσκολη.

Όμορφα καθρέφτες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία για την κρεβατοκάμαρα με κίτρινα στοιχεία

Μπλε τοίχοι σε ένα φυτώριο με κίτρινες προεκτάσεις

Λευκή και κίτρινη κρεβατοκάμαρα

Κίτρινα, λευκά και καφέ χρώματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Ο συνδυασμός του κίτρινου, του γκρι και του λευκού στην κρεβατοκάμαρα

Παστέλ κίτρινους τοίχους στο υπνοδωμάτιο

Mirrored πάνελ στην κρεβατοκάμαρα με κίτρινο τοίχους

Αξεσουάρ στο υπνοδωμάτιο σε κίτρινο και λευκό

Απλό μαύρο και κίτρινο ντεκόρ κρεβατιού

Κίτρινο τόνους στην παιδική κρεβατοκάμαρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)