Γωνιακό κρεβάτι: χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα, ποικιλίες (24 φωτογραφίες)

Όχι πολύ καιρό πριν, ένα γωνιακό κρεβάτι εμφανίστηκε στην αγορά προϊόντων επίπλων που σχεδιάστηκαν για την κρεβατοκάμαρα. Το προϊόν συμβάλλει στη δημιουργία της άνεσης και στην πιο ορθολογική χρήση του χώρου. Ο αρχικός σχεδιασμός, η εξαιρετική λειτουργικότητα και τα διάφορα μεγέθη έχουν ήδη κερδίσει τη δημοτικότητα των καταναλωτών. Επιπλέον, τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με συρτάρια και ράφια.

Μπεζ κρεβάτι γωνίας

Λευκό γωνιακό κρεβάτι

Τα προϊόντα με ανυψωτικό μηχανισμό προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες για την αποθήκευση των κρεβατιών. Σήμερα στην πώληση υπάρχουν κρεβάτια με διαφορετικά σχήματα και σχέδια, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Γωνιακό κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Γωνιακό ξύλινο κρεβάτι

Χαρακτηριστικά προϊόντος

Στη σύγχρονη ερμηνεία, μαλακά κρεβάτια δημιουργούνται από τρία μέρη: το πλαίσιο, το πλαίσιο και το στρώμα. Για την παραγωγή τους, χρησιμοποιούνται αξιόπιστα, ανθεκτικά στη φθορά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο, μια συστοιχία χρησιμοποιείται συχνά. Οι κατασκευές συμπληρώνονται με μεταλλικές ράγες. Τα αξιόπιστα προϊόντα είναι σχεδιασμένα για καλή ξεκούραση και υγιή ύπνο.

Η τιμή των επίπλων εξαρτάται από τη διαμόρφωση, το μέγεθος, τον αριθμό των κλινών, το σχέδιο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την ταπετσαρία.

Γωνιακό κρεβάτι μωρού

Γωνιακός καναπές-κρεβάτι

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός γωνιακού κρεβατιού και ενός κανονικού κρεβατιού είναι η παρουσία ενός ζεύγους πλευρών στην πλευρά και πάνω από το κεφάλι. Μια από τις γωνίες του δωματίου είναι κατάλληλη για εγκατάσταση. Τα προϊόντα καταλαμβάνουν ελάχιστο ελεύθερο χώρο, διακρίνονται από την ευκολία χρήσης. Τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών περιλαμβάνουν:

 • Η παρουσία πλευρών με ράφια στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα: ένα βιβλίο, γυαλιά, ένα τηλέφωνο, ένα ποτήρι νερό. Αυτό θα απελευθερώσει χώρο από περιττά έπιπλα, ιδιαίτερα από κομοδίνα. Οι πλευρές σχηματίζουν μια γωνιακή κεφαλή πάνω από τις εγκάρσιες και διαμήκεις ακμές του προϊόντος. Αυτά τα κρεβάτια έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση στη γωνία. Αν τοποθετηθούν στο κέντρο του δωματίου, η θέα δεν θα είναι πολύ ελκυστική.
 • Στα υπνοδωμάτια με μια μοντέρνα διάταξη, μία από τις γωνίες παραμένει συχνά ελεύθερη, η οποία δεν είναι πολύ βολική για χρήση. Η διόρθωση της ανεπάρκειας θα βοηθήσει στην τοποθέτηση του κρεβατιού. Οι επιλογές με μηχανισμό ανύψωσης μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την αποθήκευση των πραγμάτων.
 • Δεν υπάρχει πλάτη σε προϊόντα γωνιακού τύπου, πράγμα που βοηθά στην απελευθέρωση ακόμα περισσότερου χώρου στο δωμάτιο.
 • Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για εσωτερική διακόσμηση. Φαίνεται ενδιαφέρον στρογγυλό κρεβάτι με διαφορετικά φινιρίσματα: υφάσματα, οικολογικό δέρμα. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση του δωματίου.

Τα σχέδια με αριστερόχειρες και δεξιόχειρες είναι εξίσου απαιτητικά. Μπορείτε να αγοράσετε αυτό που ταιριάζει στη θέση του υπνοδωματίου. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε εκ των προτέρων τη θέση εγκατάστασης, καθώς η αναδιάταξη των επίπλων είναι αρκετά προβληματική. Τα περισσότερα προϊόντα φαίνονται μαζικά και μεγάλα λόγω των πλευρών. Στην πραγματικότητα, η μάζα τους είναι ίδια με αυτή των γνωστών μοντέλων.

Τα προϊόντα κουκέτα επιλέγονται συχνά εάν η οικογένεια έχει δύο παιδιά. Τα άνετα κρεβάτια μετασχηματισμού βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου και χρημάτων που θα απαιτηθούν για την αγορά δύο επίπλων.Ένα πτυσσόμενο κρεβάτι βοηθά στην εξοικονόμηση χώρου στο μέγιστο. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές επίπλων προσφέρουν στους πελάτες μια ευρεία γκάμα προϊόντων που διαφέρουν σε στυλ, χρώμα, σχεδιασμό και μηχανισμό μετασχηματισμού.

Γωνιακό κρεβάτι με διπλό κεφαλάρι

Γωνιακό κουκέτα

Πλεονεκτήματα των επίπλων

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των προϊόντων περιλαμβάνουν:

 • οικολογικά ασφαλή υλικά (μασίφ ξύλο, MDF, μοριοσανίδες, οικολογικό δέρμα) με ελκυστική υφή χρησιμοποιούνται στην παραγωγή.
 • γωνιακά κρεβάτια είναι άνετα για ύπνο, δημιουργούν άνεση στο δωμάτιο?
 • τα μοντέλα υψηλής ποιότητας έχουν υψηλή αντοχή και αντοχή, μπορούν να αντέξουν επαρκώς τα βαριά φορτία.
 • τα προϊόντα είναι εύχρηστα, ιδανικά για καθημερινή χρήση.
 • τα έπιπλα με συρτάρι έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν αρκετά μεγάλο αριθμό πράξεων.
 • οι γωνιακές πλευρές με ράφια μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν τις λειτουργίες των κομοδίνακων.

Οι κωφοί γωνίες στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλούν πράγματα που χρησιμοποιούνται σπάνια, επειδή χρειάζεστε κάτι για να τα καταλάβετε. Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε αυτό το χώρο πιο ορθολογικά; Τα μοντέλα με ανυψωτικό μηχανισμό όχι μόνο θα είναι βολικό για χαλάρωση, αλλά και θα κρύβουν πολλά μεγάλα πράγματα. Στα πόδια, τα γωνιακά υπνοδωμάτια δεν έχουν πλάτη, επομένως δεν παρεμβαίνουν στην παρακολούθηση ταινιών και σας επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα.

Οικολογικό κρεβάτι οικολογικού στυλ

Μοντέρνο κρεβάτι γωνίας

Η ποικιλία του σχεδιασμού των πλευρών ανοίγει ευρείες ευκαιρίες για το σχηματισμό του αρχικού εσωτερικού χώρου. Κατά την παραγγελία, το μοντέλο θα σχεδιαστεί με το ίδιο στυλ με ολόκληρο το υπνοδωμάτιο. Μια ιδανική επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο θα είναι τα ξύλινα κρεβάτια με μαλακά κεφαλάρια οικολογικού δέρματος.

Γωνιακό δερματικό κρεβάτι

Γωνιακό Κρεβάτι

Ποικιλίες γωνιακών επίπλων

Μια ευρεία γκάμα μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε έπιπλα για κάθε δωμάτιο. Εξετάστε τους κύριους τύπους γωνιακών υπνοδωματίων.

Διπλό μοντέλο με κεφαλάρι υπό μορφή γωνίας

Παρά την τεράστια δημοτικότητα των ορθοπεδικών καναπέδων, τα κρεβάτια ήταν πάντα προτεραιότητα μεταξύ των γνώστης του άνετου ύπνου. Τα εν λόγω έπιπλα χαρακτηρίζονται από αντοχή, αξιοπιστία, ανθεκτικότητα. Τα μοντέλα με ένα στρώμα που έχει ανατομικές ιδιότητες είναι λειτουργικά και άνετα για χαλάρωση. Τα προϊόντα δύο τεμαχίων με γωνιακά σχήματα χαρακτηρίζονται από όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και οι αρχικές τους παράμετροι ταιριάζουν καλά σε εκείνους τους χώρους όπου τα πόδια των τυποποιημένων επίπλων απλά δεν μπορούν να αντέξουν.

Στερεό κρεβάτι γωνίας

Γωνιακό μικρό κρεβάτι

Έπιπλα για παιδιά

Σε ένα μικρό δωμάτιο, θα πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος για την επιφάνεια εργασίας, τον υπολογιστή σας, τα ράφια σας και επίσης να μην ξεχνάτε το χώρο παιχνιδιού. Ακόμη και το κρεβάτι πρέπει να είναι συμπαγές και ταυτόχρονα λειτουργικό και βολικό. Γωνιακά κρεβάτια είναι η καλύτερη επιλογή, η οποία αφήνει τη μέση του δωματίου ελεύθερη.

Μοντέλα δύο επιπέδων

Πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες όταν πολλά παιδιά πρέπει να τοποθετηθούν ταυτόχρονα στο ίδιο δωμάτιο. Δύο κουκέτες είναι πολύ γεμάτοι χώροι, που δεν σας επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα. Γωνιακό κουκέτα θα είναι η διέξοδος από αυτή την κατάσταση. Τα ξύλινα προϊόντα θα είναι αρκετά ανθεκτικά και ασφαλή και η ελκυστική τους εμφάνιση θα ταιριάζει σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους.

Γωνιακό κρεβάτι στο βάθρο

Υπνοδωμάτιο με σοφίτα

Τα σοκάκια κρεβάτια είναι πολύ δημοφιλή τόσο με τα αγόρια και τα κορίτσια. Τα προϊόντα ποικίλλουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού:

 • Στον σοφίτα με καναπέ. Μια κουκέτα σε ένα τέτοιο μοντέλο αντιπροσωπεύεται από έναν μαλακό αναδιπλούμενο καναπέ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι κατάλληλο για ευχάριστες συγκεντρώσεις με φίλους. Το μόνο μειονέκτημα του προϊόντος είναι ότι καταλαμβάνει πολύ χώρο.
 • Αττικό κρεβάτι με γωνία εργασίας. Αυτή η επιλογή θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς. Προορίζεται για παιδιά άνω των 7 ετών. Παρακάτω είναι ένας πίνακας και τα ράφια για την αποθήκευση των πραγμάτων. Είναι βολικό αν ο πίνακας μπορεί να επεκταθεί, εξοικονομώντας χώρο.
 • Κρεβάτι με σοφίτα με χώρο παιχνιδιού. Η μαλακή κουκέτα είναι χαμηλή και υπάρχουν ευρύχωρα ράφια για την αποθήκευση παιχνιδιών στο κάτω μέρος. Για τα κορίτσια, κάτω από το κρεβάτι μπορείτε να εξοπλίσετε ένα φωτεινό κούκλα, για τα αγόρια - μια άνετη σκηνή.
 • Σοφίτα κρεβάτι με σύστημα αποθήκευσης. Θεωρείται ένα κοινό μοντέλο που εξοικονομεί χώρο και σας επιτρέπει να οργανώσετε ένα μεγάλο αριθμό ρούχων και άλλα πράγματα. Με μια παρόμοια κουκέτα δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε μια ντουλάπα ή ένα συρταριέρα.
 • Κρεβάτι από καρέκλα. Τα έπιπλα στο σαλόνι χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων και την ανάγνωση, με κατάλληλη επιλογή θα γίνει μια επιτυχημένη προσθήκη σε άλλα επικαλυμμένα έπιπλα. Όταν ξεδιπλωθεί, η δομή θα μοιάζει με ένα μονό κρεβάτι.

Γωνιακός καναπές

Διπλό γωνιακό κρεβάτι

Γωνιακό μοντέλο γωνίας

Τα στρογγυλά κρεβάτια φαίνονται ασυνήθιστα και θεαματικά. Αγαπούνται από γνωστούς αρχικούς εσωτερικούς χώρους. Το προϊόν σας επιτρέπει να καθίσετε στην πιο άνετη στάση του ύπνου. Το στρογγυλό κρεβάτι δεν έχει αιχμηρές άκρες, επομένως είναι κατάλληλο για παιδιά. Τα μειονεκτήματα των επίπλων περιλαμβάνουν μεγάλες παραμέτρους και δυνατότητα εγκατάστασης μόνο στο κεντρικό τμήμα του δωματίου. Ένα γωνιακό στρογγυλό κρεβάτι μετριάζει κάπως αυτό το μειονέκτημα. Οι πλάτες που γειτνιάζουν με τους τοίχους σχεδιάζονται ως ενσωματωμένο τραπέζι σε σχήμα τριγώνου. Ημικυκλικά μοντέλα από τη συστοιχία είναι εγκατεστημένα στη γωνία και ταυτόχρονα φαίνονται αξιοπρεπή και αρμονικά.

Γωνιακό κρεβάτι με δύο κεφαλές

Μετασχηματιστής γωνιακό κρεβάτι

Καναπές-κρεβάτι

Χαρακτηριστικά αυτού του κομμάτι των επίπλων περιλαμβάνουν μαζικότητα και μεγάλες διαστάσεις. Ο γωνιακός καναπές είναι εξοπλισμένος με ευρύχωρα διαμερίσματα για την αποθήκευση των αντικειμένων και μπορεί να μετασχηματιστεί ελεύθερα, αλλάζοντας το σχήμα. Εάν δεν χρειάζεστε μια κουκέτα, χρησιμοποιήστε το προϊόν που καλύπτεται από ευχάριστο οικολογικό δέρμα ως καναπέ. Εάν είναι απαραίτητο, το μοντέλο μετατρέπεται σε ένα άνετο κρεβάτι.

Κρεβάτι με γωνιακό κεφαλάρι

Κρεβάτι στη γωνία

Οθωμανικό κρεβάτι

Μεγάλα κρεβάτια ή τεράστιοι μετασχηματιστικοί καναπέδες από μασίφ ξύλο δεν είναι κατάλληλοι για μικρά δωμάτια. Μερικές φορές στη διάταξη των διαμερισμάτων υπάρχουν μικρά δωμάτια που απαιτούν ένα συμπαγές περιβάλλον. Ένα γωνιακό οθωμανικό κρεβάτι είναι ειδικά σχεδιασμένο για τέτοιες περιπτώσεις. Σήμερα, τα μοντέλα αυτά διαθέτουν μηχανισμό ανύψωσης και κουτιά αποθήκευσης για αξεσουάρ ύπνου. Τα πρακτικά προϊόντα χρησιμοποιούνται σε διάδρομους, βρεφονηπιακούς σταθμούς, σπίτια και σοφίτες.

Εντοιχισμένο κρεβάτι στη γωνία

Γωνιακό κρεβάτι με συρτάρια

Η χρήση των επίπλων σε διάφορα στυλ του εσωτερικού

Το κρεβάτι στο εσωτερικό του υπνοδωματίου είναι κεντρικό, οπότε το προϊόν επιλέγεται σύμφωνα με το στυλ με το οποίο έχει σχεδιαστεί ολόκληρος ο χώρος:

 • Κλασικό. Κομψά έπιπλα με εκλεπτυσμένα παραδοσιακά σχήματα θα είναι ένα πραγματικό εύρημα για την κρεβατοκάμαρα. Κατά τη δημιουργία βολικών πρακτικών προϊόντων, χρησιμοποιείται ξύλινη μάζα, ταπετσαρία, φυσικό και οικολογικό δέρμα. Για διακόσμηση, επιχρύσωση, σκάλισμα, χρησιμοποιούνται ένθετα. Τα μοντέλα που γίνονται σε λευκά ή παστέλ χρώματα φαίνονται πολυτελή.
 • Σύγχρονη. Τα προϊόντα προς την κατεύθυνση αυτή δεν ανέχονται ευθείες και αιχμηρές γωνίες. Τα υποβραχιόνια και τα μαξιλάρια ασυνήθιστου σχήματος ισχύουν. Για φινίρισμα, φθηνά αλλά υψηλής ποιότητας υλικά είναι κατάλληλα: μέταλλο, φιλμ, πλαστικό και άλλα. Ένα στρογγυλό κρεβάτι είναι μια εξαιρετική λύση για το υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ.
 • Μινιμαλισμός Η συμπαγία, η άνεση και η απλότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κατεύθυνσης. Τα κατάλληλα έπιπλα φαίνονται όμορφα και αξιόπιστα. Μια καλή λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα πτυσσόμενο κρεβάτι. Είναι σημαντικό το προϊόν να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του.
 • Hi-tech. Σύγχρονες εξελίξεις και τα τελευταία υλικά στη δημιουργία επίπλων - η επιλογή των γνώστης της άνεσης με ελάχιστο αριθμό διακοσμητικών στοιχείων. Ένας καναπέ-κρεβάτι με λειτουργία μετασχηματισμού, καθώς και δύο επίπεδα γωνιακά μοντέλα είναι κατάλληλα για τη δημιουργία της ατμόσφαιρας. Δεν γεμίζουν το χώρο, έχουν χρήσιμες ιδιότητες και φαίνονται ελκυστικά.

Εξίσου σημαντικό είναι και ο εξωτερικός σχεδιασμός. Το πλαίσιο είναι διακοσμημένο με καπλαμά και φυσικό ξύλο, καλυμμένο με υφάσματα και δέρμα. Τα κρεβάτια για τα παιδιά ζωγραφίζονται με φωτεινά χρώματα, διακοσμημένα με εικόνες παραμυθένων χαρακτήρων και ζώων.

Γωνιακό πράσινο κρεβάτι

Τα γωνιακά μοντέλα θα είναι η καλύτερη λύση για άτομα που εκτιμούν την ηρεμία, την άνεση και την πρακτικότητα. Μια ποικιλία επιλογών σχεδιασμού και διακόσμησης σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα κρεβάτι για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)