Νυχτερινά τραπέζια σε εσωτερικό υπνοδωμάτιο (20 φωτογραφίες)

Εάν το μέγεθος του διαμερίσματος ή σπιτιού επιτρέπει, κάθε άτομο, φυσικά, προσπαθεί να κανονίσει για τον εαυτό του ένα κανονικό πλήρες μέρος για να κοιμηθεί. Πολλοί συμπολίτες μας είναι συνηθισμένοι να κοιμούνται σε καναπέδες, οθωμανούς και παρόμοια έπιπλα με ταπετσαρία. Αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι πρώτα απ 'όλα, αυτό το είδος των επίπλων στην κλασική έκδοση έχει σχεδιαστεί για την ανάπαυση κατά τη διάρκεια της ημέρας - να καθίσει σε το μπροστά από την τηλεόραση, να βρίσκεται με μια εφημερίδα, να χαλαρώσετε. Αλλά το βράδυ είναι καλύτερα να κοιμηθείτε σε ένα μεγάλο άνετο κρεβάτι με ένα ορθοπεδικό στρώμα.

Λευκά κλασικά κομοδίνα

Κοντά στο κρεβάτι, κατά προτίμηση και στις δύο πλευρές, ειδικά αν δύο άνθρωποι κοιμούνται πάνω του, βάζουν κομοδίνα. Αυτό είναι ένα απαραίτητο μέρος των επίπλων κρεβατοκάμαρων που απαιτούνται για να ρυθμίσετε ένα συναγερμό, να βάλετε ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει πριν τον ύπνο, να κρατήσετε ταμπλέτες ή τα απαραίτητα καλλυντικά στα συρτάρια. Το περίβλημα είναι χρήσιμο για πολλές άλλες λειτουργίες. Επομένως, στο άρθρο θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά επιλογής ενός κομοδίνου.

Ασυνήθιστο κομοδίνο με επιφάνεια καθρέφτη

Τι είναι ένα κομοδίνο;

Ας εξετάσουμε πώς να επιλέξετε ένα περίγραμμα, ανάλογα με το πώς σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε:

 • Σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα, ένα ξύλινο τραπέζι κομοδίνου, φτιαγμένο από βελανίδι με μεγάλες διαστάσεις και ουδέτερο χρώμα, μπορεί να αντικαταστήσει μια ντουλάπα. Φυσικά, δεν θα αποθηκεύσετε φορέματα και φορέματα σε αυτό, αλλά τα κλινοσκεπάσματα, τα υφάσματα, τα κλινοσκεπάσματα, οι κουρτίνες είναι πολύ πιθανές.
 • Για τους λάτρεις της ανάγνωσης, το κομοδίνο με συρτάρια θα είναι ένας εξαιρετικός βοηθός στο εσωτερικό. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας βιβλία σε κουτιά και να τοποθετήσετε εφημερίδες και περιοδικά στην κορυφή.
 • Οι γυναίκες μπορούν να αποθηκεύσουν τα καλλυντικά, τις χτένες και άλλα χαριτωμένα αντικείμενα που κάθε γυναίκα χρειάζεται στα συρτάρια ενός κομψού κλασικού κομοδίνου.

Μπεζ κομοδίνο

Καφέ γυαλιστερή κομοδίνο

Ημικυκλική λευκή κομοδίνο

Πώς να επιλέξετε

Εξετάστε τα χαρακτηριστικά της επιλογής και τον τρόπο καθοδήγησης εάν υπάρχει η επιθυμία να αγοράσετε κομοδίνα. Θέλω αμέσως να σημειώσω ότι η ποικιλία των προϊόντων αυτών είναι αρκετά μεγάλη: στο ίδιο κατάστημα υπάρχει ένα μεταλλικό μοντέλο, λευκό γυαλιστερό, υψηλό καθρέφτη και πολλά άλλα, οπότε θα πρέπει να πάτε στο κατάστημα ήδη λίγο προετοιμασμένο: τουλάχιστον να ξέρετε και να φανταστείτε τι που θέλετε, και για αυτό που πρώτα απ 'όλα χρειάζεστε ένα κομοδίνο. Έτσι, τα κριτήρια επιλογής:

 • Προσδιορίστε τις βέλτιστες διαστάσεις του θαλάμου. Εάν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, τότε αυτό το κριτήριο μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο - δεν μπορείτε να πιέσετε ένα ογκώδες κομοδίνο στο στενό χώρο με όλη την επιθυμία. Ίσως χρειαστεί να μετρήσετε με ένα μέτρο ταινιών, να μάθετε ποιο πλάτος και μήκος έχει και να αποφασίσετε ποιο μέγιστο μέγεθος του πίνακα κρεβατιού μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.
 • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ύψος του θαλάμου. Αν είναι ψηλά, μπορεί να εμποδίσει την άποψή του από το παράθυρο ή τις εξόδους μπλοκ, κλπ. Και ένα ντουλάπι πάρα πολύ χαμηλό θα είναι άβολο για χρήση.
 • Κατανοήστε και καταλάβετε για τον εαυτό σας το είδος του στύλου που θέλετε να αποκτήσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν η κρεβατοκάμαρα είναι αυστηρά σχεδιασμένη σε ένα συγκεκριμένο στυλ. Στη συνέχεια, κομοδίνα που ξεσπούν από τη συνολική εικόνα μπορεί να χαλάσει αρκετά το βλέμμα της κρεβατοκάμαρας. Για παράδειγμα, αν η κρεβατοκάμαρα είναι ελαφριά, τότε σκούρο ξύλο όπως δρυς ή οξιά ή σκούρο δέρμα μπορεί να μην λειτουργούν. Επομένως, λάβετε επίσης προσεκτικά αυτό το κριτήριο. Δεν έχει σημασία το ύφος των ντουλαπιών, αν το μοντέρνο υπνοδωμάτιο είναι κατασκευασμένο σε ελεύθερο στυλ, ή θέλετε να κάνετε ένα μείγμα διαφορετικών κατευθύνσεων.
 • Εάν, έχοντας τρέξει γύρω από τα πλησιέστερα καταστήματα, δεν βρήκατε κάτι κατάλληλο για το εσωτερικό σας, είναι λογικό να παραγγείλετε γραφεία από γραφεία ή ίσως θα σας αρέσει το πλαστό μεταλλικό μοντέλο - ανάλογα με το στυλ που ακολουθείτε στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου.
 • Σκεφτείτε αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε πράγματα στα "έντερα" του κομοδίνου. Αν ναι, τότε θα χρειαστείτε ένα ευρύχωρο προϊόν και αρκετά μεγάλο και αρκετά μεγάλο, πιθανώς στα πόδια. Αλλά αν δεν υπάρχει ανάγκη να κρατήσετε κάτι στο κομοδίνο, τότε μπορείτε να επιλέξετε μοντέρνα, κομψά προϊόντα που μοιάζουν με μικρά τραπέζια και δεν έχουν καθόλου συρτάρια, ντουλάπια και πόρτα.
 • Εάν υπάρχει η επιθυμία να γίνουν τα κομοδίνα ένα φωτεινό σημείο στην κρεβατοκάμαρα, να τονιστούν, να επικεντρωθούν, στη συνέχεια επιλέξτε έπιπλα σε αντίθεση χρώματα.

Επίπεδη κομοδίνο κομοδίνο

Λευκή ξύλινη κομοδίνα με συρτάρι

Καφέ κομοδίνο

Τύποι κομοδίνα

Εξετάστε τις πιο δημοφιλείς μορφές κομοδίνου στο εσωτερικό:

 • Τα μικρά κομψά κομοδίνα από ξύλο από ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις είναι πολύ δημοφιλή τώρα. Συχνά, ακόμη και το δέντρο επισημαίνεται σκοπίμως, επιτυγχάνοντας μια σχεδόν λευκή απόχρωση. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, λευκασμένη βελανιδιά ή οξιά. Τέτοιες κομοδίνα ταιριάζουν απόλυτα σε σχεδόν κάθε διακόσμηση υπνοδωματίου. Αλλά ειδικά προσαρμοσμένα στο σκανδιναβικό στυλ. Το κλασικό εσωτερικό φαίνεται επίσης καλό.
 • Αν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό σε μέγεθος, τότε οι γωνιακές εκδόσεις των κομοδίνακων είναι τέλεια για ένα τέτοιο εσωτερικό. Κατά κανόνα, τέτοια μοντέλα είναι πολύ ευρύχωρα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να αποθηκεύσετε ακόμη και κλινοσκεπάσματα και υφάσματα για την κρεβατοκάμαρα σε αυτά.
 • Αρκετοί δείκτες δημοτικότητας αποκτώνται τώρα από την κρέμονται μοντέλα κομοδίνα. Είναι καλά επειδή ο χώρος που δεν βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από αυτά παραμένει κενός, γεγονός που καθιστά εύκολο τον καθαρισμό. Επιπλέον, δίνουν στο υπνοδωμάτιο μια ορισμένη ευελιξία και ελαφρότητα. Επιπλέον, το κούμπωμα έχει μια εκπληκτική ικανότητα να κάνει οπτικά το χώρο ευρύτερο, επομένως είναι ιδιαίτερα καλό αν η κρεβατοκάμαρα είναι μικρή. Το δέντρο, η οξιά και το δέρμα είναι τα πιο συνηθισμένα υλικά για τέτοια γραφεία. Συχνά είναι λευκά.
 • Ένα κομοδίνο που μετατρέπεται σε ένα μικρό τραπέζι είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις ενός καφέ με κρουασάν το πρωί, ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Επίσης, ένα τέτοιο περίβλημα είναι απαραίτητο εάν ένα άτομο χρειάζεται φροντίδα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να έχει το κατάλληλο πλάτος και διαστάσεις.
 • Προϊόντα που συνδυάζουν διάφορα υλικά μοιάζουν με έργα τέχνης. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα είναι συνήθως αρκετά ακριβά. Και μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε τα μεγέθη τους: το πλάτος και το μήκος τους είναι συνήθως πολύ ατομικά, όπως σχεδίαζε ο σχεδιαστής.

Δύο κομοδίνα στο υπνοδωμάτιο

Λευκή κομοδίνα καλυμμένη με πλαστικό δέρμα

Ασυνήθιστο λευκό κομοδίνο

Υλικό

Ποια υλικά κατασκευάζονται από σύγχρονα κομοδίνα; Ας εξετάσουμε αυτό το σημαντικό ερώτημα:

 • Το πιο δημοφιλές υλικό για ένα κομοδίνα είναι, φυσικά, το ξύλο. Ήταν πάντα έτσι, και μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει αλλάξει από αυτή την άποψη. Με το ξύλο, ως υλικό επίπλων, κανένας άλλος δεν μπορεί να συγκριθεί. Μπορείτε να επιλέξετε μια ακριβή επιλογή από μια σειρά από wenge, ή ένα πρακτικό μοντέλο από μοριοσανίδες ή ινοσανίδες. Το Topcoat ή το υποκατάστατο οικολογικού δέρματος είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Το γυαλιστερό ξύλο είναι ακόμα δημοφιλές: μια γυαλιστερή γυαλιστερή επιφάνεια είναι κατάλληλη για πολλούς εσωτερικούς χώρους.
 • Μερικές φορές σε πώληση μπορείτε να βρείτε μοντέλα από κομοδίνα με σκελετό από γυαλί. Τέτοια ντουλάπια φαίνονται πολύ κομψά, πιο κατάλληλα για το μοντέρνο στυλ του δωματίου, για παράδειγμα, υψηλής τεχνολογίας. Ένα τέτοιο βάθρο μπορεί να είναι στρογγυλό, μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη.
 • Υπάρχουν μοντέλα ντουλαπιών που είναι πλήρως ή μερικώς επικαλυμμένα με δέρμα. Αυτές οι εξαιρετικές επιλογές είναι κατάλληλες για ένα κλασικό εσωτερικό. Τέτοια έπιπλα φαίνεται πολυτελή στο εσωτερικό, ευγενή και πλούσια, δίνει την κατάσταση και την αξιοπιστία του δωματίου. Χρειάζονται βαριά κουρτίνες και πλούσια διακόσμηση τοίχων, όπως πολυτελές ανάγλυφο.
 • Τα πλαστικά κομοδίνα είναι ελαφριά, πρακτικά και φθηνά.Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για την κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού. Η πλαστική νύχτα είναι εύκολο να φροντιστεί. Δεν συλλέγει σκόνη, κατασκευασμένη από ασφαλή υλικά. Αλλά δεν είναι κατάλληλο για εξαίσια εσωτερικούς χώρους. Το καλύτερο από όλα - άσπρο, θα είναι ιδιαίτερα εύκολο να φροντίζετε και να διατηρείτε καθαρό.
 • Εάν είστε αντίπαλος των σκουπιδιών και για μινιμαλισμό, τότε έπιπλα χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, απλές συνοπτικές φόρμες, χωρίς συρτάρια θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Το περίβλημα θα σχεδιαστεί μόνο για να εκτελεί τις λειτουργίες μιας βάσης για μια νυχτερινή λυχνία και ένα ξυπνητήρι.
 • Χρησιμοποιείται επίσης μέταλλο για κομοδίνα. Αλλά όλα τα ίδια μεταλλικά προϊόντα δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Συνήθως το μέταλλο προστίθεται μόνο για να διακοσμήσει κάποιες λεπτομέρειες του υπουργικού συμβουλίου.

Το κύριο πράγμα κατά την επιλογή ενός υλικού είναι ότι εναρμονίζεται με το συνολικό ύφος της κρεβατοκάμαρας.

Γκρι γυαλιστερή κομοδίνο

Καφέ ξύλινη κομοδίνο

Στρογγυλά τραπέζια ντιζάιν

Στυλ σχεδιασμού και κομοδίνα

Σκεφτείτε πώς να επιλέξετε ένα κομοδίνο για ένα συγκεκριμένο στυλ στο εσωτερικό.

 • Μινιμαλισμός Αυτή η στυλιστική τάση είναι πλέον πολύ δημοφιλής, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. Εάν η κρεβατοκάμαρά σας έχει σχεδιαστεί με παρόμοιο στυλ, τότε το επιλεγμένο μοντέλο της οροφής δεν πρέπει να έχει πολύ εξελιγμένες λεπτομέρειες. Απλότητα, συνοπτικότητα, κατανοητές μορφές, λευκά και ανοιχτά χρώματα και ευθείες γραμμές - αυτό πρέπει να εστιάσετε σε αυτή την περίπτωση. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα μοντέλα αυτά από το wenge - ένα εξαιρετικό ξύλινο υλικό που φημολογείται από τις ζεστές νότιες χώρες. Ένα συρταριέρα και ένα τραπέζι στο ίδιο στυλ συμπληρώνουν το εσωτερικό.
 • Κλασικό. Σε αυτή την περίπτωση, έχετε πολλά περιθώρια για επιλογή. Τα περισσότερα από τα προϊόντα που πωλούνται έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το στυλ στο εσωτερικό. Εδώ, εστιάστε στο χρώμα και το μέγεθος των προϊόντων, την επιλογή διακόσμησης, αξεσουάρ.
 • Σκανδιναβική. Αυτό το στυλ υποδηλώνει ελευθερία, ελαφρότητα, φως, καθαρές αποχρώσεις, για παράδειγμα, λευκό, είναι κάπως κοντά στον μινιμαλισμό. Αλλά το σκανδιναβικό στυλ δεν αποκλείει κάποια στοιχεία πολυτέλειας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ντουλάπια με δερμάτινη ταπετσαρία ή να αφήσετε τον εαυτό σας ασυνήθιστο ντεκόρ επίπλων. Ίσως σε αυτή την περίπτωση, θα γίνει μια στάση με μια πόρτα σε στυλ vintage. Είναι επίσης σημαντικό να κατασκευάζονται από φυσικά υλικά, συνήθως ξύλο. Για παράδειγμα, όλα τα έπιπλα που παρουσιάζονται στο κατάστημα Ikea είναι το σκανδιναβικό στυλ σε όλη του τη δόξα. Ως εκ τούτου, εάν ένα υπνοδωμάτιο είναι κατασκευασμένο σε αυτό το στυλ, τότε μπορείτε να πάτε με ασφάλεια στην Ikea για τα τραπέζια. Και σίγουρα θα τα βρείτε εκεί - ακόμα και με κουτί για λινό, ακόμη και χωρίς αυτό.
 • Μπαρόκ Τώρα αυτό το στυλ δεν είναι τόσο δημοφιλές. Όμως, κάποιος προτιμά να περιβάλλει τον εαυτό του με εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους και πολλά όμορφα μπιχλιμπίδια, περίτεχνα σχέδια. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να τρέξετε γύρω από τα καταστήματα, ίσως να επισκεφθείτε εκθέσεις επίπλων, να ανεβείτε σε πύλες Διαδικτύου. Όπως βασικά τώρα στα καταστήματα επίπλων παρουσιάζονται δείγματα μοντέρνων λακωνικών μορφών. Αλλά το μπαρόκ εξακολουθεί να υποδηλώνει λυγισμένες μορφές, πολυτελή διακόσμηση. Ειδικά καταστήματα με αντίκες ή μπουτίκ πολυτελείας επίπλων μπορούν να βοηθήσουν στην περίπτωση αυτή. Ένα συρταριέρα ή ένα τραπέζι με το ίδιο στυλ θα είναι απλά απαραίτητο για την υποστήριξη του μπαρόκ κομοδίνου.

Ξύλινο κομοδίνο με δύο συρτάρια

Λευκή ξύλινη κομοδίνο με δύο συρτάρια και σκαλιστό μοτίβο

Καφέ κομοδίνο

Χρήσιμες Συμβουλές

 • Μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή στην ασφάλεια του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το προϊόν. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείτε, ειδικά σε παιδικό δωμάτιο, αντικείμενα κατασκευασμένα από ύποπτο πλαστικό ή με αιχμηρές γωνίες, κατασκευασμένα από κακά επεξεργασμένο ξύλο κλπ. Ένα συρτάρι, ένα τραπέζι και άλλα έπιπλα στο εσωτερικό πρέπει επίσης να πληρούν αυτή την απαίτηση. Ένα στρογγυλό περίγραμμα για παιδιά με ταπετσαρίες οικολογικού δέρματος είναι ιδανικό.
 • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, προσπαθήστε να μην γεμίσετε το κομοδίνο με διάφορα πράγματα και μπιχλιμπίδια: φωτογραφίες, νυχτερινά φώτα, βάζα κλπ. Διαφορετικά, αντί για ένα χρήσιμο και λειτουργικό έπιπλο με πόρτα και συρτάρι, μπορείτε να πάρετε μια άλλη ογκώδη και άβολη ντουλάπα.

Όπως είναι πλέον σαφές, το κομοδίνο είναι μια πολύ σημαντική εσωτερική λεπτομέρεια.Επιλέγοντάς το σωστά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αποχρώσεις και τις λεπτομέρειες, τις δικές σας εξάρσεις και το ύφος του δωματίου, θα απολαύσετε πολλές φορές τη σωστή σας αγορά.

Μαύρο κομοδίνα στο υπνοδωμάτιο

Μαύρη ξύλινη κομοδίνα σε μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Μπλε κομοδίνα από ξύλο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)