Ενδυνάμωση της κρεβατοκάμαρας: ποια ράφια πάνω από το κρεβάτι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα; (27 φωτογραφίες)

Ράφια πάνω από το κρεβάτι - μια σχετική λεπτομέρεια στη διάταξη ενός μοντέρνου υπνοδωματίου. Η λειτουργικότητα είναι μια δημιουργική εναλλακτική λύση σε ένα κομοδίνο: εδώ είναι βολικό να εγκαταστήσετε μια λάμπα, να βάλετε ένα βιβλίο ή άλλα αξεσουάρ για άνετη ξεκούραση και ύπνο. Συχνά ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται αποκλειστικά για διακοσμητικούς σκοπούς. Σε αυτή την περίπτωση τοποθετούνται σε αυτό χαραγμένα ειδώλια ή αγγεία, πίνακες, πίνακες ζωγραφικής ή οικογενειακές φωτογραφίες σε ένα πλαίσιο.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια τοίχου στην περιοχή υπνοδωματίου: κομψό σύστημα αποθήκευσης

Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι αρθρωτές επιλογές ραφιών. Επιπλέον, οι απλές επιφάνειες είναι ευρέως διαδεδομένες σε όλο το πλάτος της κεφαλής της προβλήτας. Ανάλογα με το σκοπό, τα ράφια πάνω από το κρεβάτι εγκαθίστανται στο επίπεδο του τεντωμένου βραχίονα του που βρίσκεται ή σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια του κρεβατιού. Συνιστάται να εξοπλιστεί η κατασκευή με έναν περιοριστή υπό μορφή ράβδου κατά μήκος της εξωτερικής περιμέτρου. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους συνδετήρες.

Στο σχεδιασμό στενών υπνοδωματίων, οι σχεδιαστές προτείνουν να τοποθετούνται ράφια πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού σε όλο το πλάτος του τοίχου. Έτσι, η περιοχή του δωματίου είναι οπτικά επεκταθεί, την ίδια στιγμή, ένα μέρος για την αποθήκευση πράγματα που απαιτούνται στην περιοχή του υπνοδωματίου είναι εξοπλισμένο.

Αν ρυθμίσετε το χώρο πάνω από το κρεβάτι με δύο επίπεδα της επιφάνειας που κρέμεται, τότε το κατώτερο ράφι χρησιμοποιείται καταλλήλως για την αποθήκευση των κινητών αξεσουάρ και το πάνω - για μια συλλογή σουβενίρ ή πάνελ πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Το κρεμαστικό ράφι πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ξύλο, μέταλλο, γυαλί και πολυμερή. Τα προϊόντα έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • διαθεσιμότητα των προσφορών. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το υλικό βάσης και τα χαρακτηριστικά των συστημάτων στερέωσης.
 • εξαντλητικό εύρος επιλογής. Είναι εύκολο να επιλέξετε ένα μοντέλο για το εσωτερικό με οποιαδήποτε στυλιστική αντίληψη.
 • έγχρωμες λύσεις χωρίς περιορισμούς.
 • είναι εύκολο να το τοποθετήσετε και να το αφαιρέσετε εάν είναι απαραίτητο.
 • είναι εύκολο να ενημερώσετε ανεξάρτητα τον σχεδιασμό του προϊόντος χρησιμοποιώντας τεχνική decoupage, εσωτερικά χρώματα ή αυτοκόλλητες ταπετσαρίες.
 • εάν αλλάζετε περιοδικά τη σύνθεση της διακοσμητικής σύνθεσης στο ράφι, τότε αυτό δίνει επίσης την επίδραση της καινοτομίας στο εσωτερικό.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Επιπλέον, είναι εύκολο να φτιάξετε ένα αρθρωτό ράφι με τα χέρια σας. Επιλέξτε το βασικό υλικό σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα, χωρίς να ξεχνάτε τους συνδετήρες. Τρυπήστε τον απαιτούμενο αριθμό οπών στην επιλεγμένη περιοχή πάνω από το κρεβάτι χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι. Τοποθετήστε τους πείρους και βιδώστε τις γωνίες σύνδεσης του ράφι με βίδες.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Για να επαληθεύσετε την αξιοπιστία του σχεδιασμού, βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει δραστηριότητες δοκιμών. Πραγματοποιήστε λήψη ενός ράφι με αυτοτελή εγκατάσταση με βιβλία και περιοδικά, άθραυστα αντικείμενα οικιακής χρήσης και αφήστε το σε αυτήν την κατάσταση για μια μέρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το φορτίο και ελέγξτε την ποιότητα της εργασίας: εάν όλα τα μέρη έχουν διατηρήσει τη σωστή θέση, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο για τον προορισμό του, χωρίς φόβο δυσάρεστων συνεπειών.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Θέση ως χώρο για ένα πλήρες ράφι πάνω από το κεφαλάρι

Εάν υπάρχει μια θέση στον τοίχο πάνω από τη θέση, τότε είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα ράφι στη βάση του. Κάντε μια εσοχή στην επιφάνεια του τοίχου με τοιχογραφίες ή πίνακες ζωγραφικής, χρησιμοποιήστε έγχρωμο φωτισμό.Εάν τα χαρακτηριστικά σχεδίου επιτρέπουν, εγκαταστήστε ένα πολυστρωματικό ράφι στην κόγχη, επιπλέον, είναι καλύτερα να αφήσετε την κάτω κοιλότητα ανοιχτή και εξοπλίστε τα επάνω επίπεδα με συρόμενες πόρτες.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Πλεονεκτήματα των ράφια σε μια θέση πάνω από μια θέση:

 • άνετη λειτουργία: δεν υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσετε το κεφάλι σας όταν σηκώνεστε απρόσεκτα από το κρεβάτι.
 • ακόμη και βαριά αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν στην επιφάνεια της θέσης, η οποία δεν συνιστάται στην περίπτωση των κρεμαστών ράφια.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Το σχέδιο είναι ιδιαίτερα ζήτημα στο παιδικό δωμάτιο. Μικρά εχθροί εξοπλίζουν εδώ μια ειδική περιοχή παιχνιδιού για κούκλες ή μια πλατφόρμα για μια συλλογή από μίνι αυτοκίνητα. Συχνά, μια θέση στο κεφάλι ενός παιδικού κρεβατιού είναι κατασκευασμένη με μαλακά παιχνίδια ή χαριτωμένα μικρά πράγματα που γίνονται από το μωρό μόνοι τους.

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια θέση στον τοίχο με τα χέρια σας, αν έχετε δεξιότητες στην κατασκευή. Οι πιο συνηθισμένες γυψοσανίδες ή πάνελ από σύνθετα υλικά. Αλλά είναι καλύτερο να απευθυνθείτε στους ειδικούς για βοήθεια: διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό και καταφέρνουν την τεχνική κατασκευής αρχικών δομών.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια θέση ορθογώνιας ή τετράγωνης, στρογγυλής, οβάλ, ή να την δώσετε σε μια διαφορετική γεωμετρία. Κατά τη διαδικασία της εργασίας, φωτισμός της αρχικής θέσης, ράφια πάνω από το κρεβάτι γίνεται επίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια τέτοια επιφάνεια είναι βολικό να τοποθετήσετε ένα βάζο με λουλούδια, ένα φορητό υπολογιστή και μια συλλογή κομψών ειδωλίων ή αναμνηστικών.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Modular ράφια στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Αυτή η επιλογή εξοπλισμού της ζώνης ύπνου είναι ελκυστική στο ότι είναι εύκολο να συναρμολογηθεί ο σχεδιασμός των επιθυμητών διαστάσεων από τα τελικά μέρη. Εδώ τα ράφια πάνω από το κρεβάτι τοποθετούνται με ανάρτηση ή με τη μορφή δομών δαπέδου πάνω από την κεφαλή του κρεβατιού. Εάν θέλετε, μπορείτε να συνδυάσετε τεχνικές εγκατάστασης.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Εάν είναι απαραίτητο, ο χώρος στον τοίχο πάνω από την επιφάνεια του υπνοδωματίου είναι κατασκευασμένος από πάτωμα μέχρι οροφή. Σε ένα τόσο ευρύχωρο κτίριο υπάρχει ένας χώρος για διακοσμητικούς τόνους και προσωπικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Με τη βοήθεια του φωτισμού LED, επισημαίνονται μεμονωμένα τμήματα της δομής. Φωτιστικά εγκαθίστανται στην επιφάνεια στο κεφάλι του κρεβατιού.

Μια άλλη επιλογή για ράφια πάνω από το κρεβάτι είναι τα ράφια. Λόγω των διαστάσεων, ο σχεδιασμός αυτός χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε ευρύχωρο υπνοδωμάτιο. Στις ανώτερες βαθμίδες αποδίδεται η λειτουργία μιας βιβλιοθήκης και οι κατώτερες βαθμίδες χρησιμοποιούνται ως σύστημα αποθήκευσης για εσωτερικά αντικείμενα.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Κρεβάτι με ράφια στο κεφάλι: λειτουργική πολυτέλεια

Οι κατασκευαστές επίπλων παρέχουν μια ενδιαφέρουσα συλλογή από κρεβάτια με σύστημα κεφαλής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για την τοποθέτηση ενός υπνοδωματίου με συμπαγείς παραμέτρους. Αυτή η μορφή επίπλων παρέχει:

 • τον μέγιστο αριθμό θέσεων αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων διακοσμητικών και λειτουργικών εσωτερικών λεπτομερειών.
 • δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε ράφια στον τοίχο ή να εγκαταστήσετε κομοδίνα.
 • την ευκολία επιλογής του σωστού σχεδιασμού με ένα σχέδιο που ταιριάζει στο στυλ του εσωτερικού που θα εξοπλιστεί.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Τα προϊόντα διανέμονται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Ανάλογα με τη χρηματοδότηση, μπορείτε να αγοράσετε ένα αποκλειστικό μοντέλο κρεβάτι με ράφι από πολύτιμες φυλές ή να επιλέξετε μια αξιόπιστη έκδοση του προϊόντος με κόστος προϋπολογισμού.

Ράφια πάνω από το κρεβάτι

Αν σχεδιάζετε ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, δώστε προσοχή στη σειρά επίπλων με μεγάλα ράφια που εκτείνονται πέρα ​​από το πλάτος του κρεβατιού. Τυπικά, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αρκετές σειρές χρήσιμης επιφάνειας, με τα ράφια να είναι διαφόρων μορφών και μεγεθών, με ολισθαίνοντα ή ταλαντευόμενα φτερά ή ανοικτά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)