Ορθοπεδικά μαξιλάρι μαξιλαριού: χαρακτηριστικά ενός υγιούς ύπνου (63 φωτογραφίες)

Ένα μαξιλάρι σε σχήμα μαξιλαριού παρέχει πλήρη χαλάρωση των μυών του ώμου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό οφείλεται στην ομοιόμορφη κατανομή του σωματικού βάρους. Ένας ορθοπεδικός μαξιλαροειδής κύλινδρος, όταν τοποθετείται κάτω από το κεφάλι, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα χέρια και το λαιμό, μειώνει τους πονοκεφάλους και ομαλοποιεί τον ύπνο. Ένα τέτοιο αντικείμενο χρησιμοποιείται πολύ καλά από ανθρώπους των οποίων η εργασία συνδέεται με καθιστική ζωή. Είναι επίσης καλό να τοποθετήσετε έναν κύλινδρο κάτω από το λαιμό ή τη χαμηλότερη πλάτη για μια άνετη θέση του σώματος. Για πρήξιμο ή κράμπες των ποδιών, είναι επιθυμητό ο κύλινδρος μαξιλαριού για το κρεβάτι να βρίσκεται κάτω από τα γόνατα, γεγονός που εμποδίζει τις κιρσούς.

Μαξιλάρι μαξιλάρι σατέν

Βελούδινο μαξιλάρι μαξιλαριού

Μαξιλάρι μαξιλάρι σατέν

Βελούδινο μαξιλάρι μαξιλαριού

Μαξιλάρι μαξιλαριού μπεζ

Λευκό μαξιλάρι μαξιλαριού

Μαξιλάρι μαξιλαριού μαύρο και άσπρο

Κλασικό μαξιλάρι μαξιλαριού

Μαξιλάρι μαξιλαριού μαξιλαριού

Αϋπνία, πόνος στο λαιμό και στο κεφάλι μπορεί να προκύψει από λάθος μαξιλάρι. Τα πλούσια μαξιλάρια έχουν αρνητική επίδραση στην κατάσταση της άνω σπονδυλικής στήλης, οπότε ένα μακρύ, μαλακό μαξιλάρι μαξιλαριού θα πρέπει να αντικαταστήσει το κλασικό μαξιλάρι. Μόνο αυτή δεν θα επιτρέψει την εκτροπή της θωρακικής σπονδυλικής στήλης, που ενεργεί ως στήριγμα για το λαιμό.

Λευκό μαξιλάρι μαξιλαριού

Μαξιλάρι μαξιλαριού με λουλούδια

Μαξιλάρι μαξιλαριού στο νηπιαγωγείο

Μαξιλάρι μαξιλαριού καναπέ

Μαξιλάρι μαξιλαριού μακρύ

Μαξιλάρι μαξιλαριού σε διπλό κρεβάτι

Μαξιλάρι μαξιλαριού κάτω από το κεφάλι

Ρίξτε μαξιλάρια

Το διακοσμητικό μαξιλάρι μαξιλαριού χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, στον τόπο όπου υπάρχει καναπές. Οι διαμορφώσεις προϊόντων μπορούν να έχουν τα πιο ποικίλα: ευθείες κυλινδρικές, "οστά", "πέταλο" και πολλούς άλλους τύπους.

Μαξιλάρια μαξιλαριών για τον καναπέ δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να χωρέσουν κάτω από την άνω σπονδυλική στήλη, τη χαμηλότερη πλάτη ή το κεφάλι. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στήριγμα για τους αγκώνες ή τα πόδια. Το πεδίο των διακοσμητικών μαξιλαριών μαξιλαριού εξαρτάται από τη φαντασία του ιδιοκτήτη τους. Ο κύλινδρος μαξιλαριών καναπέδων πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστεί με τα χρώματα του καναπέ.

Κλασικό μαξιλάρι μαξιλαριού

Ρίξτε μαξιλάρι

Μπλε μαξιλάρι μαξιλαριού

Μαξιλάρι μαξιλαριού στο σαλόνι

Μαξιλαροθήκη με καρότσα

Καφέ μαξιλάρι μαξιλαριού

Δερμάτινο μαξιλάρι

Ειδικά υλικά πλήρωσης

Οι κατασκευαστές έχουν γυρίσει το ρολό μαξιλαριού σε μια πραγματική θεραπεία. Ένα ρολό μαξιλαριού για ύπνο μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά πληρωτικά. Το πιο συνηθισμένο υλικό πλήρωσης είναι το φλοιό του φαγόπυρου, ένα φθηνό και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Επιπλέον, ο κύλινδρος μαξιλαριού για ύπνο μπορεί να γεμίσει με αφρό πολυουρεθάνης, λάτεξ και πολλά άλλα υλικά. Όλο και περισσότερο, μπορείτε να βρείτε προϊόντα με εφέ μνήμης, ικανά να προσαρμόζονται στα περιγράμματα του σώματος και να παρέχουν επιπλέον στήριξη πλάτης. Οι γυναίκες είναι ευτυχείς να χρησιμοποιήσουν μαξιλάρια για το λαιμό με ένα ψυκτικό αποτέλεσμα, το οποίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, παρατείνει τη νεολαία.

Βρεφικό μαξιλάρι

Ρολλά για παιδιά

Μαξιλάρι μαξιλαριού κόκκινο

Μαξιλάρι μαξιλαριού στο κρεβάτι

Μαξιλάρι μαξιλαριού λευκού χρώματος

Μαξιλάρι κυλίνδρων μοντέρνο

Μαξιλάρι μαξιλαριού με την επιγραφή

Μαξιλάρι μαξιλαριού με μαξιλαροθήκη

Απλό μαξιλάρι μαξιλαριού

Η επιλογή

Δεδομένου ότι ο ορθοπεδικός μαξιλαροειδής κύλινδρος είναι σχεδιασμένος να στηρίζεται στην πλευρά του, το ύψος του κυλίνδρου πρέπει να αντιστοιχεί στην απόσταση από την αρχή του λαιμού μέχρι το άκρο του ώμου. Άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την άνετη θέση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου:

 • μαξιλάρι-μαξιλάρι-ρολό?
 • σκληρότητα και άλλα χαρακτηριστικά του στρώματος,
 • σωματικού βάρους
 • αγαπημένες θέσεις των ονείρων.

Όταν επιλέγετε, βρεθείτε σε έναν κύλινδρο μαξιλαριού, καθώς η ελαστικότητα και ο όγκος του προϊόντος είναι ξεχωριστά για κάθε άτομο. Αν στην ύπτια θέση υπάρχει πλήρης χαλάρωση του λαιμού και των ώμων, τότε το μαξιλάρι ταιριάζει απόλυτα. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το μαξιλάρι-ρολό για το λαιμό δεν πρέπει να πιέζεται κάτω από το βάρος ενός ατόμου. Ως αποτέλεσμα ενός καλά-επιλεγμένου κυλίνδρου μαξιλαριού, ένα άτομο ξυπνά με ένα ευχάριστο αίσθημα ελαφρότητας σε όλο το σώμα του και σε καλή διάθεση.

Καναπές ρολό

Ρολλά οικολογικού στυλ

Μαξιλάρι πορτοκαλί μαξιλάρι πορτοκαλί

Ορθοπεδικό μαξιλάρι μαξιλαριού

Μαξιλάρι βραχιόνων

Μαξιλάρι μαξιλαριού

Ριγέ μαξιλάρι μαξιλαριού

Η χρήση μαξιλαριών για παιδιά

Η χρήση ενός μαξιλαριού με τη μορφή κυλίνδρου για παιδιά έχει μεγάλη σημασία.Δίνει τη δυνατότητα σε ένα μικρό παιδί να κοιμάται από την πλευρά του και παίζει ρόλο υποστήριξης για τους αδύναμους μύες του μωρού. Αστεία μαξιλάρια μαξιλαριών παιδιών γίνονται με τη μορφή διαφόρων ζώων: γατάκια, σκυλιά, τίγρεις. Είναι ευχάριστα στην αφή και έχουν πολύχρωμα φωτεινά χρώματα.

Φροντίδα

Το ρολό μαξιλαριού δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Το αποσπώμενο κάλυμμα πρέπει να πλένεται κατά διαστήματα χειροκίνητα ή σε ένα πλυντήριο ρούχων. Συνιστάται η ξήρανση του μαξιλαριού με τη μορφή κυλίνδρου σε αεριζόμενη περιοχή, μακριά από τις θερμές μπαταρίες και την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο. Μην καταφεύγετε σε στεγνό καθάρισμα, έτσι ώστε οι χημικές ουσίες να μην απορροφούν το πληρωτικό του προϊόντος και να μην προκαλούν αλλεργίες.

Κύλινδρος κάτω από το κεφάλι

Βαμβάκι μαξιλάρι

Μαξιλάρι μαξιλαριού στο διάδρομο

Μαξιλάρι μαξιλαριού με εκτύπωση

Μαξιλάρι μαξιλαριού στυλ της Προβηγκίας

Πώς να ράψετε ένα ρολό με μαξιλάρι;

Σχετικά με το πώς να φτιάξετε έναν κύλινδρο με μαξιλάρι, στο διαδίκτυο μπορείτε να δείτε πολλά εργαστήρια με οδηγίες βήμα προς βήμα. Ο αυτοεξυπηρέτης μαξιλάρι-κυλίνδρου γίνεται αρκετά εύκολα. Κόψτε τις λεπτομέρειες, ράψτε μια μαξιλαροθήκη, γεμίστε με πλήρωση, προσθέστε κουμπιά και κορδόνια. Η διαδικασία κατασκευής απαιτεί:

 • ρολό αφρού?
 • κόψιμο και λεπτό υλικό σπάνιας ύφανσης για στενή εφαρμογή αφρώδους ελαστικού.
 • Υφάσματα για μαξιλαροθήκες.
 • τα νήματα που ταιριάζουν στο χρώμα?
 • δύο μεγάλα κουμπιά ή φούντες.
 • δαντέλα για μπορντούρα?
 • φερμουάρ
 • ραπτομηχανή.

Όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα καταστήματα που πωλούν υφάσματα και διάφορα αξεσουάρ.

Μαξιλάρι κυλίνδρων στυλ χώρας

Μαξιλάρι με μαξιλάρι με μοτίβο

Ροζ μαξιλάρι

Μαξιλάρι μαξιλαριού στην κρεβατοκάμαρα

Ρολά μαξιλαριού με βελονιά

Μαξιλάρι οθωμανικό ρολό

Μαξιλάρι μαξιλαριού με μοτίβο

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην επιλογή του υφάσματος από το οποίο είναι ραμμένο η μαξιλαροθήκη. Συνήθως χρησιμοποιούνται βελούδο, ταπετσαρία, σατέν και άλλα υλικά για το σκοπό αυτό. Το χρώμα επιλέγεται ανάλογα με το γούστο σας, λαμβάνοντας υπόψη το εσωτερικό του δωματίου. Οι πλευρές του ρολού μαξιλαριού είναι διακοσμημένες με λεπτομέρειες που μπορούν να συνδυαστούν στο χρώμα ή, αντιθέτως, να αντιπαραβληθούν.

Πλαστικό μαξιλάρι

Μαξιλάρι λινό

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ράψετε ένα ρολό μαξιλαριού. Το πιο κοινό είναι η κατασκευή τριών μερών: το κύριο στοιχείο με τη μορφή ενός ορθογωνίου και δύο πλευρικών τμημάτων. Προκειμένου η μαξιλαροθήκη να χωρέσει τέλεια στο μαξιλάρι, πρέπει να το μετρήσετε προσεκτικά.

Συνθετικό μαξιλάρι πλήρωσης

Μαξιλάρι ποδιών

Μαξιλάρι βελούδου μαξιλαριού

Μαξιλάρι μαξιλαριού με κεντήματα

Μαξιλάρι μαξιλάρι πράσινο

Εκτός από τον σκληρό αφρό, ένας κύλινδρος μαξιλαριού κάτω από το κεφάλι μπορεί να είναι κατασκευασμένος από μαλακή κτυπήματα. Για το σκοπό αυτό, το υλικό τυλίγεται μέχρι την επιθυμητή διάμετρο και τυλίγεται σφιχτά με γάζα ή άλλο υλικό με σπάνια ύφανση.

Ριγέ μαξιλάρι μαξιλαριού

Ρολό μαξιλαριού στυλ Provence

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της μαξιλαροθήκης για το μαξιλάρι-ρολό είναι η μαξιλαροθήκη "καραμέλα". Ένα αφρώδες ύφασμα τυλίγεται σε έναν μεγάλο καμβά ορθογωνίου σχήματος ύφασμα, δεμένο μαζί με κορδέλες στα πλάγια και το μαξιλάρι γίνεται σαν μια μεγάλη καραμέλα.

Μαξιλάρι αυχένα

Μαξιλάρι μαξιλάρι σκυλιών

Είναι ωραίο να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό μαξιλάρι για κάθε σκοπό με τα παιδιά σας. Η φαντασία των παιδιών είναι απεριόριστη και σίγουρα θα φέρουν ασυνήθιστες ιδέες στο σχεδιασμό ενός τέτοιου αντικειμένου που απαιτείται για ένα σπίτι.

Μαξιλάρι υπνοδωματίου

Μαξιλάρια μαξιλαριού γίνονται για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους και την υγεία των αγαπημένων τους, ιδιαίτερα των παιδιών. Τα γνήσια πολυλειτουργικά μαξιλάρια μαξιλαριού για τον ύπνο θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της άνω σπονδυλικής στήλης, του άνω και κάτω άκρου, στην εξάλειψη των πονοκεφάλων, στην ομαλοποίηση του ύπνου και στην πρόληψη ορισμένων ασθενειών. Δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και ευνοϊκά συμπληρώνουν το εσωτερικό του δωματίου, είναι μια αρχική διακόσμηση.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)