Κρεβάτι πάνω από το κρεβάτι στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου (74 φωτογραφίες)

Η θόλος πάνω από το κρεβάτι είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να δώσει στο εσωτερικό μια ιδιαίτερη γοητεία. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό το στοιχείο είναι το προνόμιο των ρομαντικών ανθρώπων που ζουν σε πλούσια αρχοντικά. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύγχρονο κουβούκλιο με τα χέρια σας. Ανάλογα με τα επιλεγμένα υλικά και το σχεδιασμό, το κουβούκλιο πάνω από το κρεβάτι με τα χέρια σας μπορεί να φαίνεται μινιμαλιστικό, βάναυσο, ρομαντικό και ακόμη και εντυπωσιακό. Μπορεί να γίνει το κέντρο της αίθουσας, να ρυθμίσει το στυλ σε μια ενήλικη κρεβατοκάμαρα ή σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό, μπορεί στη συνέχεια να αναπτυχθεί στο περιβάλλον.

Πολυτελές κλασικό κρεβάτι με τέσσερα αφίσα

Αγγλικό στυλ πάνω από το κρεβάτι

Κομοδίνο πάνω από ένα μπαμπού κρεβάτι

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι λευκό

Κρεβάτι πάνω από το κρεβάτι κλασικό

Floral Canopy Over Bed

Κρεβάτι πάνω από το κρεβάτι με ντεκόρ

Ταυτόχρονα, το εσωτερικό του δωματίου πρέπει να παραμείνει συγκρατημένο, και το ίδιο το θόλο μπορεί να καλύψει τους λαμπτήρες και μικρά κομμάτια επίπλων. Ειδικά γείσα θα χρειαστούν μόνο για μερικά είδη τέντες - άλλα μπορούν εύκολα να στερεωθούν σε συνηθισμένα γείσα, γάντζους και εγκάρσια δοκάρια του κρεβατιού. Πώς να φτιάξετε ένα κουβούκλιο πάνω από το κρεβάτι;

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης ενός θόλου

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός θόλου:

 1. δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ιδιωτικότητας, ζεστασιάς, ασφάλειας και ηρεμίας, κρύβει έναν ύπνο από αδιάκριτα μάτια.
 2. το πυκνό υφασμάτινο κουβούκλιο προστατεύει τον πρωινό σας ύπνο από τον ήλιο, συμπεριλαμβανομένου του θορύβου εξωτερικών ήχων. Επιπλέον, θα υπάρξουν λιγότερα ρεύματα ροής και κρύου αέρα.
 3. θόλος προστατεύει τέλεια από τα ενοχλητικά έντομα?
 4. τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ειδικής γωνίας.
 5. θα δημιουργήσει ένα όμορφο ντεκόρ σχεδίου με την προσθήκη μιας περιστροφής στο εσωτερικό.

Μειονεκτήματα σε θόλο:

 1. ο θόλος μειώνει οπτικά το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας. Αν έχετε ένα μικρό δωμάτιο, τότε είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε αυτήν την επιλογή.
 2. θόλος διατηρεί τη σκόνη στην επιφάνεια του, έτσι δεν είναι κατάλληλο για τους πάσχοντες από αλλεργία.

Γκρίζο θόλο πάνω από το κρεβάτι

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι στην κλασική κρεβατοκάμαρα

Λευκό κρεβάτι με κουβούκλιο

Κομοδίνο στο κλασικό υπνοδωμάτιο

Στενή καστανή θόλος στο κλασικό υπνοδωμάτιο

Λευκό διαφανές θόλο στο υπνοδωμάτιο

Πολυτελές χρυσό θόλο πάνω από το κρεβάτι

Μικρό διάφανο κουβούκλιο στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Όμορφη θόλος στο εσωτερικό του υπνοδωματίου σε οικολογικό στιλ

Κρεβατάκι πάνω από ένα ξύλινο κρεβάτι

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι στο φυτώριο

Κάλυψη πάνω από το σχέδιο του κρεβατιού

Κρεβάτι πάνω από το κρεβάτι στο σπίτι

Eco Canopy Over Bed

Τα κύρια σχέδια και μορφές των τεντών

Σχεδιασμός κουβούκλιο μπορεί να είναι το πιο διαφορετικό. Εντούτοις, μπορούν να διακριθούν τρεις βασικοί τομείς:

 1. ύφασμα στα στηρίγματα, το οποίο βοηθά να τονίσει το περίγραμμα του κρεβατιού, καθώς και να τονίσει το χώρο πάνω από αυτό?
 2. ανυψωμένες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένου του προβόλου, όπου ο κύριος διακοσμητικός ρόλος έχει ανατεθεί στον πυθμένα.
 3. διάφορες κλωστοϋφαντουργικές συνθέσεις οποιουδήποτε σχεδίου, οι οποίες δημιουργούν μόνο τον αναγκαίο χωροταξικό σχεδιασμό.

Οι ίδιες οι δομές μπορούν να είναι των ακόλουθων τύπων:

 1. θόλος στο πλαίσιο. Ο χώρος και ο σχεδιασμός του κρεβατιού από την οροφή πλαισιώνεται από ένα πλαίσιο, και στο πλάι πρέπει να υπάρχουν ράφια από μέταλλο και ξύλο. Τα κύρια στοιχεία σχεδιασμού μπορούν να είναι τόσο στο θόλο όσο και στο ράφι. Εάν δεν θέλετε να διακοσμήσετε το κρεβάτι και το εσωτερικό του δωματίου με περίτεχνα πλαστά στοιχεία ή γλυπτά, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακριβό πολυτελές ύφασμα?
 2. θόλος υπό μορφή δομής "στεφάνης", όπου ο άξονας της δομής βρίσκεται στο κέντρο της κλίνης. Το πλαίσιο σε αυτή την περίπτωση έχει το σχήμα κύκλου ή τετραγώνου και το ύφασμα τραβάει μέσα από αυτό. Το "Crown" μεταμορφώνει το εσωτερικό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και μοναδικό σχέδιο.
 3. κορνίζα πλαισίου. Το ύφασμα σε αυτή την περίπτωση είναι στερεωμένο με τη μορφή τόξου στο πλαίσιο.

Το τόξο είναι τοποθετημένο στον τοίχο και μεταφέρεται στην κεφαλή του κεφαλιού. Αυτός ο τύπος θόλων θεωρείται λειτουργικός και ελκυστικός και, το σημαντικότερο, είναι δημοσιονομικός, καθώς δεν απαιτεί την κατασκευή πολύπλοκων στηριγμάτων. Η βάση είναι η εγκάρσια γραμμή κοντά στον τοίχο μέσω της οποίας μπορείτε να κρεμάσετε ένα κομμάτι ύφασμα.Φαίνεται μαλακό και χαλαρό.

Αν ο σχεδιασμός του κρεβατιού έχει κατακόρυφα ράφια, τότε ο σχεδιασμός τους μπορεί να γίνει με αυθεντικές υφασμάτινες κουρτίνες - γιρλάντες, γόβες, ρουφηκά. Εάν η βάση του κρεβατιού είναι ένα πλήρες έργο του σχεδιασμού, τότε δεν πρέπει να είναι κρυμμένο, τονίζεται από ένα ημιδιαφανές ύφασμα κατά μήκος του περιγράμματος.

Κάλυμμα πλαισίου στο λευκό υπνοδωμάτιο

Τέντες πάνω από κρεβάτια

Μεγάλο διαφανές κουβούκλιο στο πλαίσιο του κρεβατιού

Μικρό διακοσμητικό διαφανές κουβούκλιο στο πλαίσιο κρεβατιού

Υπνοδωμάτιο ημιδιαφανές θόλο στο πλαίσιο κρεβάτι

Κρεβάτι πάνω από το κρεβάτι στο νεοκλασικό υπνοδωμάτιο

Διαφανής λευκό θόλος πάνω από το κρεβάτι, που συνδέεται με την οροφή

Γαλλικό στυλ θόλο πάνω από το κρεβάτι

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι μπλε

Κάλυμμα χώρας πάνω από το κρεβάτι

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι από σφυρήλατο σίδερο

Κρεμαστό σε ένα δερμάτινο κρεβάτι

Οι αποχρώσεις της επιλογής της ύλης

Το κρεβάτι με ουρανό στην κρεβατοκάμαρα θυμίζει κάπως ένα φυτώριο, προσθέτοντας εκλέπτυνση και ρομαντισμό στο εσωτερικό. Αλλά ο σκοπός των υφασμάτινων κουρτίνων σε αυτή την περίπτωση είναι καθαρά διακοσμητικός. Το κύριο καθήκον του θόλου είναι να δημιουργήσει μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση ορισμένων υφασμάτων.

Το κρεβάτι είναι παραδοσιακά κουρτίνα με μετάξι ή πέπλο. Διαφανή υφάσματα μπορούν να κρεμαστούν για να δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα υπνοδωματίου. Μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, φυσικότητας, ελαφρότητας και ευελιξίας - όλα αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των δημοφιλών επιλογών υφασμάτινου καλύμματος.

Μεταλλικό κουβούκλιο πάνω από το κρεβάτι

Κρεβατάκι πάνω από το σύγχρονο κρεβάτι

Κάλυψη οροφής πάνω από το κρεβάτι

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι Προβηγκία

Βαριά υλικά όπως το βελούδο, το ζακάρ και η ταπετσαρία είναι επίσης δημοφιλή. Τέτοια υφάσματα απαιτούνται στα κλασικά στυλ "παλατιών", επειδή συμβολίζουν την πολυτέλεια και την ευημερία. Το σατινέ και το μετάξι συνδυάζονται όμορφα με επιχρυσωμένα μπαρόκ έπιπλα. Και για το στυλ υψηλής τεχνολογίας, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα που στερεώνεται στο πλαίσιο, εδώ είναι πολύ πιθανό να κρεμάσει κουρτίνες στις μαρκίζες. Το θόλο σε ανατολίτικο στυλ πρέπει να συμπληρώνεται με πινέλα και διακοσμητικά στοιχεία ώστε το εσωτερικό να είναι αναγνωρίσιμο.

Ο σχεδιασμός του θόλου και η κρεβατοκάμαρα πρέπει να συνδυάζονται τέλεια.

Το απαραίτητο αποτέλεσμα μπορεί να παρέχεται όχι μόνο με την υφή του υφάσματος, αλλά και με το πρότυπο και το χρώμα του. Είναι επιθυμητό οι αποχρώσεις του υλικού και ο σχεδιασμός του θόλου να αντιγράφονται σε άλλα υφάσματα - κουρτίνες, περιφράξεις, καλύμματα. Για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα συγκράτησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά με κρύα χρώματα, και για αισθησιασμό και ρομαντισμό - εντυπωσιακό κόκκινο, marshmallow-ροζ ή λεπτή σκόνη, καθώς και πολύτιμες χρυσές αποχρώσεις.

Ανοιχτό κουβούκλιο στο πλαίσιο του κρεβατιού

Βαμβάκι λευκή κουρτίνα στο κρεβάτι πλαίσιο

Κρέμα με κρέμα πάνω από το κρεβάτι

Μπλε σφιχτή κουβούκλιο στο νεοκλασικό εσωτερικό του υπνοδωματίου

Κρεμαστό με κεντήματα στο πλαίσιο κρεβατιού

Κρεμαστά θόλος πάνω από το κρεβάτι

Ροζ θόλος στο υπνοδωμάτιο των νεόνυμφων

Καρφίτσα στο βρεφονηπιακό σταθμό

Τα κορίτσια στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τρελά για τέντες, το οποίο είναι κατανοητό. Από την πρώιμη παιδική ηλικία, τα κορίτσια ενδιαφέρονται για «εσωτερικά» παιχνίδια. Τους αρέσει να εξοπλίζουν τις γωνίες, γοητεύονται από σπίτια παιχνιδιού, σκηνές, αλλά και κούκλες "διαμερίσματα". Επιπλέον, το θόλο στα μάτια της κοπέλας έχει μια μαγική ουσία.

Η γενική έκδοση του θόλου για το κορίτσι είναι ένα σχέδιο φτιαγμένο από ανοιχτό λευκό ύφασμα, ευάερο και ημιδιαφανές. Ένα τέτοιο κουβούκλιο ταιριάζει τέλεια στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου. Το θόλο για το φυτώριο μπορεί να είναι ένα σετ με κάλυμμα ή κουρτίνες. Ο σχεδιασμός του τοίχου μπορεί να γίνει με το χρώμα των τοίχων, το εσωτερικό θα αποδειχθεί πρωτότυπο και όμορφο. Επιπλέον, το χρώμα του καλύμματος μπορεί να επιλεγεί για το σχεδιασμό επίπλων και αξεσουάρ. Εάν υπάρχει η επιθυμία να γίνει το εσωτερικό του φυτώριο φωτεινό, τότε μπορείτε να επικεντρωθείτε στην κορυφή ενός ζουμερό χρώμα.

Κρεβάτι πάνω από το κρεβάτι διαφανές

Σκαλιστό θόλο πάνω από το κρεβάτι

Κάλυψη πάνω από το κρεβάτι γκρι

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι μπλε

Κρεβατάκι πάνω από ένα κρεβάτι από χάλυβα

Εάν η θόλος στο φυτώριο θα καλύψει σημαντικά το κρεβάτι, τότε το σχέδιό του πρέπει να επιλεγεί με μεγαλύτερη προσοχή. Η επίδραση του χρώματος για την κοπέλα σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ αισθητή. Πιστεύεται ότι τα πορφυρά, ροζ, κόκκινα και πορτοκαλί τέντες δεν είναι πολύ χρήσιμα στο νηπιαγωγείο, επειδή αναζωογονούν και παρεμβαίνουν στον ύπνο. Το θόλο του πράσινου, μέντας, τυρκουάζ, λιλά, μπλε και μπλε αποχρώσεις θα γίνει η καλύτερη επιλογή για το φυτώριο. Μπεζ, ροδάκινο και κίτρινο επιτρέπονται επίσης.

Σε ένα σύγχρονο παιδικό δωμάτιο, το ύφασμα μπορεί να είναι οποιοδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρύτερων και πιο διαφανών. Εάν επιλέγετε πυκνά υφάσματα για το φυτώριο, συνιστάται να επιλέξετε επιλογές διπλής όψης έτσι ώστε το θόλο στο δωμάτιο του κοριτσιού να φαίνεται εξίσου όμορφο από όλες τις γωνίες.

Κομοδίνο στο φυτώριο με πορτοκαλί τόνους

Κομοδίνο στο παιδικό δωμάτιο σε μπεζ χρώμα

Κομοδίνο στον παιδικό σταθμό με μωβ ταπετσαρία

Κομοδίνο πάνω από το παχνί

Όμορφη θόλος πάνω από το παχνί

Όμορφη θόλος στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι με ένα πλαίσιο στο παιδικό δωμάτιο για το κορίτσι

Φωτεινό θόλο στο φυτώριο

Μπλε διαφανή κουρτίνα πάνω από το παχνί

Διαφανής θόλος πάνω από το παχνί

Κίτρινο θόλο πάνω από το παχνί

Κομοδίνο πάνω από ένα κρεβάτι από ένα τούλι

Καρφίτσα πάνω από ένα κρεβάτι κλαδιών

Oriental στυλ θόλος πάνω από το κρεβάτι

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι καθρέφτη

Πώς να φτιάξετε ένα κουβούκλιο

Το θόλο πάνω από το κρεβάτι είναι ένα αρκετά απλό προϊόν που μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας. Για μια στάνταρ θέση, θα χρειαστεί να πάρετε ένα πανί πλάτους 1,5 μέτρων. Μπορεί να είναι μετάξι, chintz, organza ή άλλο υλικό.Για τοποθέτηση, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε δακτυλίους διαμέτρου 2-5 cm, συμπεριλαμβανομένου ενός ξύλινου ή μεταλλικού σκελετού.

Η βήμα προς βήμα διαδικασία δημιουργίας θόλου περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

 1. το ύφασμα πρέπει να κοπεί για να πάρει κομμάτια του απαιτούμενου σχήματος και μεγέθους.
 2. κάθε ένα από τα προετοιμασμένα στοιχεία περιτυλίγεται γύρω από τις άκρες, έτσι ώστε το ύφασμα να είναι ξεθωριασμένο.
 3. για μελλοντικούς συνδετήρες, δημιουργούνται τρύπες στο πάνω μέρος, οι οποίες τοποθετούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 4. ως δομή για συνδετήρες κουρτίνας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στήριγμα με ράφια ή με αρθρωτή δομή.
 5. το πλαίσιο μπορεί να στερεωθεί στην οροφή, πράγμα που θα διευκολύνει τη διαδικασία κατασκευής, ωστόσο, αυτό το σχέδιο δεν θα διαφέρει σε ισχύ. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να κρεμαστούν μόνο ελαφριές ιστοί. Το θόλο είναι παραδοσιακά τοποθετημένο σε ένα στήριγμα με κάθετες δοκούς που στηρίζονται στο πάτωμα. Το στήριγμα μπορεί να είναι ξύλινο ή μέταλλο.
 6. οι δακτύλιοι συνδέονται με τις άνω δοκούς στις οποίες προσαρτάται το ύφασμα.

Ο προκύπτων σχεδιασμός θόλου μπορεί να διακοσμηθεί με διακοσμητικά κορδόνια και άλλα στοιχεία για να γίνει το εσωτερικό πιο όμορφο και πολυτελές.

Ελαφρύ διαφανές θόλο σε ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Ελαφρύ διαφανές θόλο με δεσμούς στο πλαίσιο του κρεβατιού

Χοντρό θόλο με σχέδιο στο πλαίσιο του κρεβατιού

Κομοδίνο πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Διαφανής θόλος πάνω από το κρεβάτι, που συνδέεται με την οροφή

Διαφανή κουβούκλιο στην κρεβατοκάμαρα στο στιλ της Προβηγκίας

Καφέ θόλος στην κλασική κρεβατοκάμαρα

Ένα διαφανές θόλο σε μια μπλε και άσπρη κρεβατοκάμαρα

Όμορφη θόλος στο κλασικό υπνοδωμάτιο

Ελαφρύς θόλος στο ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)