Stretch οροφή στο υπνοδωμάτιο: χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα, ποικιλίες (20 φωτογραφίες)

Το υπνοδωμάτιο είναι το μέρος στο οποίο το άτομο ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο ενώ βρίσκεστε στο σπίτι. Παρά το γεγονός ότι το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για χαλάρωση και ύπνο, το εσωτερικό του έχει μεγάλη σημασία. Η διαδικασία της χαλάρωσης, η αφαίρεση από δύσκολες εργάσιμες ημέρες και η ανάκτηση ενέργειας εξαρτάται από αυτήν. Ο σχεδιασμός των ψευδοροφών στην κρεβατοκάμαρα είναι ένα σημαντικό μέρος της διακόσμησης του δωματίου. Η ελκυστική ασυνήθιστη επιφάνεια συμπληρώνει το εσωτερικό, φέρνει διάθεση, ευχαριστεί το μάτι.

Μπεζ οροφή τέντωμα στην κρεβατοκάμαρα

Λευκή οροφή τέντωμα στην κρεβατοκάμαρα

Χαρακτηριστικά των ψευδοροφών

Όλες οι επικαλύψεις είναι κατασκευασμένες από φιλμ και ύφασμα από PVC. Ανάλογα με το σχεδιασμό, τα ανώτατα όρια στην κρεβατοκάμαρα μπορούν να είναι:

 • Συγγενικά προϊόντα. Φαίνονται αρμονικά και μοντέρνα σε μικρά και μεγάλα δωμάτια. Ένα ανώτατο όριο ενός επιπέδου θα είναι η καλύτερη λύση για μικρά δωμάτια, ανεξάρτητα από το ύφος στο οποίο είναι διακοσμημένα. Όσον αφορά το κόστος, αυτή η επιλογή θα είναι η πιο οικονομική σε σύγκριση με άλλα σχέδια.
 • Προϊόντα δύο επιπέδων. Αφήστε να διαιρέσετε το δωμάτιο σε διάφορες λειτουργικές ζώνες. Έτσι, στο δωμάτιο μπορείτε να κάνετε χώρο για ανάγνωση ή για εργασία. Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο επιπέδες τέντωμα στην κρεβατοκάμαρα βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη, βαμμένα σε οποιοδήποτε χρώμα, διαφέρουν στην υφή.
 • Μοντελοποιημένα μοντέλα. Αποτελούνται από 3 ή περισσότερα αεροπλάνα και είναι κατάλληλα αποκλειστικά για ευρύχωρα δωμάτια. Τέτοιου είδους καμβά σάς επιτρέπουν να εστιάσετε στην περιοχή που προορίζεται για ύπνο. Η χρήση των εξαρτημάτων σάς επιτρέπει να κάνετε ακόμη πιο έντονη τη διαμόρφωση των ζωνών.

Οποιαδήποτε ψευδοροφή στην κρεβατοκάμαρα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ελαφρώς κρύβει το ύψος του δωματίου. Κατά την εγκατάσταση ενός προϊόντος ενός επιπέδου, η απώλεια δεν είναι μεγαλύτερη από 5-7 cm, η έκδοση τριών επιπέδων θα χρειαστεί διπλάσια. Αυτή η λειτουργία πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν από την εγκατάσταση.

Μαύρη οροφή τέντωμα στην κρεβατοκάμαρα

Γυαλιστερό οροφή στην κρεβατοκάμαρα

Πλεονεκτήματα

Με βάση τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τέντες για την κρεβατοκάμαρα, σχηματίζονται τα πλεονεκτήματα των τελικών προϊόντων. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Μακροζωία. Πολλοί κατασκευαστές παρέχουν εγγύηση για τα προϊόντα τους για περίοδο 10-15 ετών. Με την επιφύλαξη των κανόνων λειτουργίας, οι καμβά διαρκούν πολύ περισσότερο. Αν ο αγοραστής επιλέγει προϊόντα υψηλής ποιότητας, οι προδιαγραφές και τα χρώματα παραμένουν αμετάβλητα.
 • Οικολογική ασφάλεια. Κατά την αγορά, αξίζει τον έλεγχο του πιστοποιητικού, το οποίο πρέπει να συμμορφώνεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Χωρίς αυτό, μπορείτε να πάρετε προϊόντα χαμηλής ποιότητας που είναι επιβλαβή για την υγεία.
 • Εύλογη τιμή. Σε σύγκριση με μια επίστρωση με ανάρτηση από γυψοσανίδα, τα τεντώματα είναι λιγότερο δαπανηρά, καθώς δεν απαιτούνται επιπλέον υλικά κατά την εγκατάσταση.
 • Ανθεκτικό στο νερό. Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε υγρά, υγρά δωμάτια, δεν χάνουν την αρχική τους εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου.
 • Απλή προσοχή. Κατά τη λειτουργία, δεν θα χρειαστεί να βάψετε ή να αντικαταστήσετε τα στοιχεία οροφής. Όλη η φροντίδα είναι να σκουπίζετε τακτικά την επιφάνεια με ένα κομμάτι μαλακού ιστού. Εάν εμφανιστεί βρωμιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά. Το φιλμ PVC καθαρίζεται καλά με γυάλινες συνθέσεις που δεν περιέχουν αλκοόλ.
 • Τοποθετώντας μια ψευδοροφή σε μια κρεβατοκάμαρα με οπίσθιο φωτισμό, μπορείτε να αποκρύψετε με αξιοπιστία όλα τα καλώδια και τις επικοινωνίες. Η επιφάνεια δεν χρειάζεται προετοιμασία.Ο καμβάς είναι εύκολα τοποθετημένος σε ταπετσαρία, βαφή, ασβέστη.
 • Ποικιλία συλλογής και σχεδιασμού. Τα σύγχρονα προϊόντα είναι βαμμένα σε διάφορες αποχρώσεις, αποκτούν κάθε είδους υφές, παίρνουν οποιαδήποτε μορφή. Η χρήση των φωτιστικών συμπληρώνει και τονίζει την πρωτοτυπία των έργων ζωγραφικής. Η μαύρη οροφή που είναι διακοσμημένη με μυριάδες αστεριών φαίνεται εντυπωσιακή. Μάρμαρο, βελούδο, μεταλλικό φαίνονται ακριβό και πολυτελές.
 • Γρήγορη εγκατάσταση. Η οροφή τέντωμα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο με ένα επίπεδο είναι εγκατεστημένο μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ενώ δεν υπάρχει υπόλοιπο κατασκευής. Οι καμβάδες μπορούν να τραβηχτούν σε δωμάτια με έτοιμες επισκευές και έπιπλα. Όταν εγκαθιστάτε προϊόντα PVC, συνιστάται ακόμη να καθαρίζετε τα έπιπλα, ιδιαίτερα τα ακριβά έπιπλα, καθώς η εργασία με ένα πιστόλι θερμότητας μπορεί να το βλάψει.

Λόγω σημαντικών πλεονεκτημάτων, τα μοντέλα αυτά έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα και πολύ δημοφιλή στη χώρα μας. Σήμερα, όταν ρωτήθηκε ποιο ανώτατο όριο είναι καλύτερο, πολλοί καταναλωτές απαντούν ποια είναι ακριβώς τα μοντέλα τέντωμα.

Συνδυασμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο

Κόκκινη ψευδοροφή στην κρεβατοκάμαρα

Μειονεκτήματα

Μαζί με πολλά πλεονεκτήματα, τα προϊόντα έχουν κάποια μειονεκτήματα:

 • Χαμηλή αντοχή. Η μεμβράνη PVC εκτίθεται εύκολα σε αιχμηρά αντικείμενα. Αν ένας φελλός από σαμπάνια ή μια σφαίρα από ένα όπλο παιχνιδιού μπαίνει στον καμβά, θα παραμείνει αισθητή η ζημιά. Οι επιλογές υφάσματος θα είναι πιο ανθεκτικές.
 • Απόλυτη στεγανότητα. Από τη μία πλευρά, αυτό είναι μια θετική ιδιότητα, δεδομένου ότι ο καμβάς αποτρέπει τις πλημμύρες στο διαμέρισμα, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι όλες οι επιφάνειες του σπιτιού θα πρέπει να αναπνέουν. Η επίστρωση υφάσματος διέρχεται ελεύθερα από τον αέρα, επομένως αυτό το μειονέκτημα δεν ισχύει γι 'αυτό.
 • Η παρουσία ραφών. Αυτό το μείον δεν είναι πολύ αισθητό αν δεν κοιτάξετε σκληρά στην επιφάνεια.
 • Μην εγκαθιστάτε με τα χέρια σας. Θα πρέπει να προσελκύσετε εξειδικευμένους ειδικούς για να εργαστείτε.

Τα υπάρχοντα μειονεκτήματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αγορά ενός προϊόντος, μόνο στην περίπτωση αυτή μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το δικό σας σπίτι.

Stretch οροφή στο υπνοδωμάτιο με πολυέλαιο

Ματ οροφή τέντωμα στην κρεβατοκάμαρα

Ποικιλία προϊόντων

Σήμερα, οι παρακάτω τύποι ψευδοροφών για το υπνοδωμάτιο ξεχωρίζουν:

 • Γυαλιστερό. Κατασκευασμένο από PVC, μοιάζει με ομαλή, ομαλή επιφάνεια καθρεφτών. Η γυαλιστερή οροφή στην κρεβατοκάμαρα θα αντικατοπτρίζει ολόκληρη τη διακόσμηση του δωματίου. Η σωστή διάταξη των φωτιστικών βοηθά στην αύξηση του χώρου οπτικά, οπότε αξίζει να δούμε τους ιδιοκτήτες μικρών δωματίων. Το γυαλιστερό χρώμα σε διάφορα χρώματα αντιμετωπίζει επίσης με την αντανάκλαση του φωτός.
 • Ματ Έχουν μια ελαφρώς τραχιά επιφάνεια. Τόσο απλά όσο και έγχρωμα μοντέλα, καθώς και προϊόντα με μοτίβο, είναι δημοφιλή. Η οροφή ματ τέντωμα στην κρεβατοκάμαρα απορροφά το φως τέλεια, έτσι χρησιμεύει ως ένας πλήρης αντιπόδα της γυαλάδας. Εκείνοι που εκτιμούν τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους, τη ζεστασιά στο σπίτι και την ηρεμία επιλέγουν αυτή την ποικιλία προϊόντων. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, οι ραφές θα είναι αόρατες, ακόμη και αν έχουν τοποθετηθεί δύο επίπεδα.
 • Σατέν Εναρμονίζεται με οποιοδήποτε σχέδιο δωματίου. Η σωστή διάταξη των εξαρτημάτων στην οροφή τέντωμα θα δώσει έμφαση στην εμφάνιση του υλικού, το οποίο είναι παρόμοιο με τα υφάσματα.
 • Textured. Τα προϊόντα μιμούνται μια ποικιλία υλικών: γρανίτη, δέρμα, βελούδο, ξύλο, βενετσιάνικο γύψο και άλλα. Οι επιλογές δύο επιπέδων φέρνουν μια ιδιαίτερη γοητεία στο εσωτερικό.

Stretch οροφή με οπίσθιο φωτισμό στην κρεβατοκάμαρα

Ψευδοροφή ψευδοροφή στην κρεβατοκάμαρα

Ροζ τέντωμα οροφής στο υπνοδωμάτιο

Πώς να επιλέξετε ένα τέντωμα οροφής για ένα υπνοδωμάτιο; Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι καταναλωτές επιλέγουν μεταξύ ματ ή γυαλιστερά υφάσματα. Κατά την αγορά, θα πρέπει να καθοδηγούνται από διάφορους σημαντικούς παράγοντες:

 • μέγεθος δωματίου
 • ύψος οροφής.
 • την ηλικία του ατόμου που χρησιμοποιεί την κρεβατοκάμαρα.
 • γενική σχεδίαση του δωματίου.

Αν το δωμάτιο είναι μικρό με χαμηλά ταβάνια, τα γυαλιστερά μοντέλα θα το μεγεθύνουν οπτικά. Σε ευρύχωρα δωμάτια είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σατινέ ή ματ επιστρώσεις με λάμπες. Αυτό θα φέρει την απαραίτητη άνεση.

Μπλε τέντα στην κρεβατοκάμαρα

Stretch οροφή στο υπνοδωμάτιο

Υπόστρωμα οροφής στην κρεβατοκάμαρα

Εσωτερική Εφαρμογή

Αυτός ο τύπος προϊόντων οροφής είναι σε αρμονία με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης δωματίου. Είναι σημαντικό μόνο να καθοριστεί ποια τέντωμα οροφής να επιλέξει για την κρεβατοκάμαρα, ώστε να ταιριάζουν στο σχέδιο όσο το δυνατόν περισσότερο. Επιπλέον τοποθετημένοι λαμπτήρες. Εξετάστε τις κύριες επιλογές για την αναλογία στυλ και πίνακες οροφής:

 • Κλασικό. Η καλύτερη επιλογή θα είναι ματ ή σατινέ προϊόντα σε λευκό, κρέμα γάλακτος, γάλα και άλλους ουδέτερους τόνους. Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιούνται μοντέλα μονής και πολλαπλών επιπέδων, αλλά η μονόχρωμη θεωρείται σημαντική προϋπόθεση. Οι λαμπτήρες πρέπει να φέρουν ζεστασιά και ζεστασιά, να τονίζουν την υφή της επικάλυψης.
 • Μινιμαλισμός Γυαλιστερό ή ματ επιλογές είναι κατάλληλες. Το χρώμα της τεντωμένης οροφής στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι λευκό. Εάν επιτρέπονται οι παράμετροι του δωματίου, είναι αποδεκτά τα χρώματα σε αντίθεση με τους τοίχους.
 • Σύγχρονη. Πίνακες ζωγραφισμένες σε βαθιά χρώματα που συνδυάζονται με άλλα στοιχεία του ντεκόρ. Δύο τόνοι τέντες φαίνονται ενδιαφέροντα. Κατά τη δημιουργία επιπέδων, χρησιμοποιούνται γεωμετρικά σχήματα.
 • Σύγχρονη. Οι γυαλιστερές επιφάνειες θα προσθέσουν μια συστροφή στο εσωτερικό του υπνοδωματίου, οι οροφές με εκτυπώσεις φωτογραφιών φαίνονται ενδιαφέρουσες και ελκυστικές.
 • Εθνοτικό στυλ. Το όμορφο σατέν ύφασμα με ματ φινίρισμα θα κάνει τα χαρακτηριστικά του στυλ πιο εκφραστικά. Ο σχεδιασμός δεν είναι πλήρης χωρίς οροφές πολλαπλών επιπέδων και πληθώρα διακοσμητικών στοιχείων.
 • Σοφίτα Ματ μοντέλα με εκτύπωση με τη μορφή παλιών σανίδων, σκυροδέματος και τοιχοποιίας είναι σε αρμονία με το γενικό σχεδιασμό των χώρων. Επιτρέπονται μόνο επιφάνειες ενός επιπέδου.

Δεν είναι αρκετό μόνο να επιλέξετε ένα κατάλληλο ανώτατο όριο, το φως που δίνει στο δωμάτιο μια διάθεση, τονίζει τα πλεονεκτήματα και κρύβει τα μειονεκτήματα της επίστρωσης είναι μεγάλης σημασίας. Οι πολυέλαιοι στο υπνοδωμάτιο με την ψευδοροφή μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, αλλά θα πρέπει να διευκρινιστούν πριν από την εγκατάσταση.

Stretch οροφή με προβολείς στην κρεβατοκάμαρα

Stretch οροφή με ένα μοτίβο στο υπνοδωμάτιο

Τεντώστε το ανώτατο όριο δύο επιπέδων στο υπνοδωμάτιο

Για να καθορίσετε ποιο τέντωμα είναι καλύτερο, αξίζει να λάβετε υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επιχρισμάτων, επιλέξτε τον τύπο επιφάνειας, εστιάζοντας στις παραμέτρους του δωματίου. Το χρώμα και ο σχεδιασμός της οροφής θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το στυλ της κρεβατοκάμαρας.

Πράσινη ψευδοροφή στην κρεβατοκάμαρα

Κίτρινη ψευδοροφή στο υπνοδωμάτιο

Χρυσή οροφή στο υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)