Σχεδιάστε το υπνοδωμάτιο σε λιλά χρώματα: συμβουλές, κόλπα, συνδυασμούς χρωμάτων (32 φωτογραφίες)

Η κρεβατοκάμαρα σε πασχαλινές αποχρώσεις δεν εκπλήσσει κανέναν. Φυσικά, αυτό δεν είναι τόσο οικείο και ευπροσάρμοστο όσο το λευκό ή το μπεζ, αλλά πολύ πιο κλασικό από το κίτρινο ή το μπλε του ναυτικού. Με σωστό σχεδιασμό, το εσωτερικό θα φαίνεται απαλό και ενδιαφέρον. Το κυριότερο είναι να προσεγγίσουμε το θέμα με σύνεση και φαντασία.

Lilac accents στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Λιλά κουκούτσια στην κρεβατοκάμαρα

Γενικές συμβουλές

Το εσωτερικό λιλάκι της κρεβατοκάμαρας απαιτεί κάποια μελέτη. Και πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να μάθετε τους βασικούς κανόνες με τους οποίους τα χρώματα λειτουργούν στο σχεδιασμό:

 • Οι φωτεινές αποχρώσεις καθιστούν το δωμάτιο οπτικά μεγαλύτερο, προσθέτοντας σε αυτό τόσο το ύψος όσο και το πλάτος. Επιπλέον, σε ένα φωτεινό περιβάλλον, ένα άτομο αισθάνεται ειρηνικό, η διάθεσή του βελτιώνεται και είναι πιο δύσκολο γι 'αυτόν να γίνει κατάθλιψη.
 • Οι σκούρες αποχρώσεις, αντίθετα, κάνουν το δωμάτιο οπτικά μικρότερο. Το ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο θα φαίνεται χαμηλότερο, τους τοίχους πιο κοντά στον παρατηρητή. Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί μια ισορροπία και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επικρατήσει μια μεγάλη καταθλιπτική διάθεση στο δωμάτιο. Μόνο ένα παιχνίδι με τόνους και αξεσουάρ, σε συνδυασμό με μια άψογη γεύση, μπορεί να κάνει τη σκούρα κρεβατοκάμαρα λιλά να μην φαίνεται ζοφερή.
 • Οι κρύες και ζεστές αποχρώσεις σε ένα δωμάτιο συνδυάζονται ελάχιστα, έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους και δημιουργούν δυσαρέσκεια. Για να τους συμβιβάσετε, χρειάζεστε μια άψογη γεύση.
 • Οι συνδυασμοί χρωμάτων απαιτούν ακρίβεια. Το λιλά συνυπάρχει καλά με τα περισσότερα, αλλά μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Λευκό και λιλά κρεβάτι

Κλασικό στυλ κρεβατοκάμαρα

Lilac υπνοδωμάτιο μπορεί να γίνει σε μια ποικιλία επιλογών:

 • Αντίθεση Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται χρώμα πασχαλιάς, σε συνδυασμό με ένα ασυνήθιστο χρώμα - με ανοιχτό πράσινο ή κίτρινο, για παράδειγμα. Το απροσδόκητο του συνδυασμού θα φανεί φρέσκο ​​και ενδιαφέρον, ειδικά αν επιλέξετε τα χρώματα καλά.
 • Αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Το λιλά έχει πολλές φυσικές επιλογές - λεπτή ελαφριά λιλά, σύνθλιψη σκούρο λιλά, ενδιάμεσες αποχρώσεις. Είναι τέλεια συνδυασμένα μεταξύ τους, επειδή σε ένα εσωτερικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά: το ένα για να ζωγραφίσετε τους τοίχους, το άλλο - το δάπεδο και την οροφή, τα υπόλοιπα για να χρωματίσετε αξεσουάρ, καλύμματα, κουρτίνες.
 • Ένα χρώμα. Η ευκολότερη και πιο αξιόπιστη επιλογή αν δεν υπάρχει επαγγελματίας σχεδιαστής κοντά. Επιλέξτε ένα χρώμα και όλα τα κύρια μέρη του δωματίου είναι βαμμένα σε αυτό - τοίχους, οροφή, δάπεδο. Το δεύτερο χρώμα (κατά κανόνα, είναι σε αντίθεση με το πρώτο, το φως, εάν το πρώτο είναι σκοτεινό, φωτεινό, αν το πρώτο είναι σίγαση) να ζωγραφίζει αξεσουάρ: κάλυμμα, κουρτίνες, κορνίζες φωτογραφιών στους τοίχους.

Ο κύριος κανόνας είναι η συμβατότητα. Το πιο όμορφο λιλά χρώμα στο εσωτερικό θα φαίνεται να χάνεται αν το περιβάλλετε με λουλούδια που δεν το χωρούν.

Λιλά λουλούδια στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου

Λιλά οροφή στο υπνοδωμάτιο

Lilac κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Συστάσεις για εργασία με το δωμάτιο

Η κρεβατοκάμαρα λιλά θα φαίνεται εντελώς διαφορετική, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιούνται οι αποχρώσεις του λιλά. Επιπλέον, αυτό που θα φαίνεται τέλεια σε ένα στενό σκοτεινό υπνοδωμάτιο σε μια κρεβατοκάμαρα που είναι ευρύχωρη και φωτεινή θα φαίνεται να χάνει.

Παιδικό σε λιλά χρώμα

Lilac υπνοδωμάτιο για το κορίτσι

Τα υπερβολικά ευρύχωρα δωμάτια συνήθως φαίνονται πολύ μεγάλα, ηχώ και κενά. Για να τα κάνετε πιο άνετα, θα πρέπει να τα κάνετε μικρότερα οπτικά. Lilac ταπετσαρίες στο υπνοδωμάτιο μπορεί να βοηθήσει με αυτό - αν επιλέξετε μια ζεστή, όχι πολύ φωτεινή και δεν είναι πολύ ελαφριά σκιά για αυτούς, το δωμάτιο θα φαίνεται μικρότερο.

 • αν είναι τεντωμένο, μπορείτε να βάψετε το ανώτατο όριο σε λιλά χρώμα, το ίδιο με την ταπετσαρία, και να κάνετε το πάτωμα φωτεινότερο - τότε το δωμάτιο θα φαίνεται λιγότερο υψηλό?
 • εάν, αντίθετα, έχει χαμηλό ταβάνι, θα πρέπει να βάψετε το πάτωμα σε σκοτεινή σκιά και να αφήσετε το φως της οροφής - τότε το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ψηλό και λίγο στενότερο, που θα του δώσει άνεση.

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας

Lilac υπνοδωμάτιο στο σπίτι

Τα υπερβολικά μικρά δωμάτια συνήθως φαίνονται υπερβολικά περιορισμένα, συμπιεσμένα και δυσάρεστα. Για να το διορθώσετε, θα πρέπει να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο. Αυτό μπορεί να γίνει με ελαφρές, κρύες, ανοιχτές αποχρώσεις, λόγω των οποίων φαίνεται ότι οι τοίχοι είναι λίγο ξεχωριστά.

 • αν το δωμάτιο είναι τεντωμένο, πρέπει να βάψετε το ανώτατο όριο σε μια σκοτεινή σκιά λιλά στο εσωτερικό, και να αφήσετε οτιδήποτε άλλο φως - τότε θα φαίνονται χαμηλότερα και πιο ευρύχωρα?
 • αν το δωμάτιο, αντίθετα, έχει ένα χαμηλό ανώτατο όριο, είναι απαραίτητο να βάψετε το δάπεδο σε μια σκοτεινή σκιά, και οτιδήποτε άλλο σε μια ελαφριά σκιά - τότε το δωμάτιο θα φαίνεται ψηλότερο και πιο εύκολο.

Λιλά υπνοδωμάτιο με παράθυρο

Μωβ χρώμα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Υπνοδωμάτιο από λουλούδια με χρυσή διακόσμηση

Τα υπερβολικά επιμηκυμένα δωμάτια φαίνονται επίσης πολύ περιορισμένα και συνήθως μοιάζουν με περίπτωση μολυβιού. Η ύπαρξη σε αυτά είναι δυσάρεστη, αλλά ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας σε λιλά χρώματα μπορεί να γίνει έτσι ώστε το μειονέκτημα να αντισταθμιστεί. Για να γίνει αυτό, κάντε τον πιο απομακρυσμένο τοίχο όσο το δυνατόν πιο φωτεινό και εντυπωσιακό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρίες φωτογραφιών, απλά μια φωτεινή σκιά ή οποιαδήποτε εξαρτήματα που θα είναι κατάλληλα για την κρεβατοκάμαρα πασχαλιά.

 • αν το δωμάτιο είναι ψηλά, αυτό δεν αλλάζει τίποτα - δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε κάτω, αφού το τέχνασμα με το μακρινό τοίχο θα φανεί αρκετά καλό.
 • αν το δωμάτιο έχει χαμηλή οροφή, σημαίνει ότι πρέπει να το βάψετε σε μια ελαφριά σκιά, έτσι ώστε να φαίνεται υψηλότερη.

Οι περισσότερες από τις δυνατότητες εργασίας με το εσωτερικό αφήνονται από την κρεβατοκάμαρα χωρίς ορατά μειονεκτήματα. Σε αυτό μπορείτε να γυρίσετε με δύναμη και κύρια, δημιουργώντας το εσωτερικό του υπνοδωματίου σε μοβ χρώματα ακριβώς όπως θέλετε να το δείτε.

Τοιχογραφία στην κρεβατοκάμαρα

Κεφαλάρι λιλά

Λιλά πινακίδες στο υπνοδωμάτιο

Συνδυασμοί χρωμάτων

Εκτός από τα κόλπα που κάνουν το υπνοδωμάτιο πασχαλιά να δείχνει καλό, ανεξάρτητα από τα αρχικά χαρακτηριστικά του δωματίου, υπάρχουν επίσης κόλπα με λουλούδια.

Ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας σε λουλουδένιες αποχρώσεις επιτρέπει τη χρήση άλλων χρωμάτων - λογική και ισορροπημένη, φυσικά. Πριν από την επιλογή ενός συνδυασμού για την κρεβατοκάμαρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα χρώματα ταιριάζουν μαζί και να αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτό που θέλει ο πλοίαρχος της κρεβατοκάμαρας.

Lilac κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Lilac υπνοδωμάτιο σε ένα μοντέρνο στυλ

Υπνοδωμάτιο από λιβάδια

Με χλωμό λιλά είναι καλά συνδυασμένα:

 • μπεζ - ένας απαλός, μαλακός συνδυασμός που είναι ιδανικός για την κρεβατοκάμαρα ενός ονειρεμένου νεαρού κοριτσιού (μαλακά παιχνίδια φαίνονται καλά σε αυτό, ένα αφράτο κάλυμμα στο κρεβάτι, μια μαλακή κουβέρτα).
 • κίτρινο - ένα χαρούμενο, φωτεινό συνδυασμό για την κρεβατοκάμαρα, στην οποία παραμένει η εντύπωση ότι στα επισημασμένα αξεσουάρ υπάρχει ηλιοφάνεια.
 • μπλε ουρανό - το μπλε κρεβατοκάμαρα θα φαίνεται λίγο κρύο, ευρύχωρο και ευάερο.
 • μοβ - ένας συνδυασμός που θυμίζει τον ουρανό σχεδόν περισσότερο από ένα μπλε κρεβατοκάμαρα, ειδικά αν περιλάβετε στοιχεία που μιμούνται αστέρια στο εσωτερικό.
 • χρυσό - ένας συνδυασμός που θυμίζει πολυτέλεια και λαμπρότητα, πιο μαλακό από κίτρινο, αλλά και ηλιόλουστο, κατάλληλο για το κλασσικό στυλ.
 • βερίκοκο ή καρότο - ένας χαρούμενος συνδυασμός για την κρεβατοκάμαρα, που είναι κατάλληλος για την κρεβατοκάμαρα ενός ζωηρού κοριτσιού ή ενός χαρούμενου αγοριού.
 • μέντα - ένας φρέσκος, ευχάριστος συνδυασμός, ειδικά αν συμπεριλάβετε λίγο μέντα.

Lilac χαλί στην κρεβατοκάμαρα

Λιλά κρεβάτι

Λιλά τοίχους

Με πλούσια λιλά είναι καλά συνδυασμένα:

 • μαργαριτάρι - ένας ονειρεμένος συνδυασμός, κατάλληλος για το στιλ της Προβηγκίας, ειδικά αν επιλέξετε τα σωστά αξεσουάρ (για παράδειγμα δαντέλες, τόξα, καλύμματα).
 • σκούρο μωβ, σχεδόν μαύρο - θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε προσεκτικά, αλλά οι επισημάνσεις που επισημαίνονται από αυτό θα φαίνονται απλά εκπληκτικές.
 • πράσινο - αντίθετο, φωτεινό και ελκυστικό συνδυασμό για μια κρεβατοκάμαρα.
 • ανοικτό κίτρινο - ο συνδυασμός λιλά με αυτό θα είναι μαλακό, ευχάριστο, ειδικά αν η ταπετσαρία στο εσωτερικό του υπνοδωματίου γίνεται με ένα μοτίβο.

Αττική κρεβατοκάμαρα λιλά

Μινιμαλιστική κρεβατοκάμαρα λιλά

Lilac υφάσματα στην κρεβατοκάμαρα

Πολύ φωτεινό, σχεδόν πορφυρό, λιλά χρώμα πηγαίνει καλά:

 • καφέ από τις περισσότερες αποχρώσεις - το κύριο πράγμα είναι ότι συμπίπτει με το κύριο λιλά σε ζεστό κρύο?
 • το μπεζ είναι ένας άλλος απαλός συνδυασμός, καθώς αυτό το χρώμα μαλακώνει τον κορεσμό του λιλάκι.
 • το φωτεινό κόκκινο ή το κίτρινο είναι μια πολύ αντίθετη επιλογή που μπορεί να φαίνεται μαγευτική, αλλά πριν τη χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να σκεφτείτε ακόμα αν θα ήταν καλύτερο να κοιτάξετε απλά τις κουρτίνες λιλά στην κρεβατοκάμαρα;
 • τα ελαφρά λιλά χρώματα που συνδυάζονται πάντοτε καλά, σε οποιοδήποτε στυλ.

Λιλά πατώματα στο νεοκλασικό στιλ

Lilac ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Πράσινο και λιβάδι Υπνοδωμάτιο

Το λευκό χρώμα είναι καθολικό. Η κρεβατοκάμαρα λευκού λιλά μπορεί να κατασκευαστεί με οποιαδήποτε σκιά λιλά και θα φαίνεται μαγευτική σε οποιοδήποτε στυλ. Το κύριο πράγμα δεν είναι να χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ λευκό. Ένα υπνοδωμάτιο με λευκά έπιπλα είναι φυσιολογικό. Ένα υπνοδωμάτιο με μια λευκή κουβέρτα, πάρα πολύ. Ένα μοβ υπνοδωμάτιο με σύγχρονες λευκές κουρτίνες είναι επίσης καλό.

Υπνοδωμάτιο από λιβάδια

Υπνοδωμάτιο σε παστέλ χρώματα παστέλ

Lilac κάλυμμα

Δημιουργώντας ένα εσωτερικό λιλάκι που θα φανεί ελκυστικό δεν είναι καθόλου δύσκολο. Χρειάζεται λίγη καλλιτεχνική γεύση και υπομονή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)