Οβάλ κρεβάτι στο εσωτερικό - αρμονία του ύπνου (20 φωτογραφίες)

Για πρώτη φορά, στο εσωτερικό των παιδικών δωματίων εμφανίστηκαν κρεβάτια οβάλ. Αυτά τα στρογγυλεμένα σχέδια μοιάζουν με ζεστές φωλιές και παλιές βρεφικές κούνιες. Ήταν δύσκολο να μην παρατηρήσετε πόσο άνετα ένα τέτοιο κρεβάτι ταιριάζει στη γενική ιδέα του δωματίου, ενώ παραμένει ένα πολύ πρακτικό κομμάτι έπιπλα από την άποψη των γονέων. Χάρη στην ελεύθερη πρόσβαση από όλες τις πλευρές και τις μαλακές πλευρές, οι μητέρες και οι πατέρες θα μπορούσαν να φροντίζουν τους απογόνους τους χωρίς προβλήματα και να μην ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Μπεζ ωοειδές κρεβάτι

Λευκό οβάλ κρεβάτι

Σταδιακά, το οβάλ κρεβάτι μετανάστευσε σε ενήλικους εσωτερικούς χώρους, όπου πήρε σταθερά τη θέση του σε μοντέρνα και εκλεκτικά στυλ. Η αρμονική σχεδίασή του αντηχούσε στο εσωτερικό των περίεργων μορφών και των τολμηρών συνδυασμών. Συμπαγείς ή αντιστρόφως, πολύ μεγάλα μοντέλα σχήματος ωοειδούς εγκαταστάθηκαν στα διαμερίσματα των νέων πολιτών, μεταμορφώνοντας τη γρήγορη ζωή τους.

Οβάλ κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Οβάλ μαύρο κρεβάτι

Παιδικό κρεβάτι ωοειδές

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα ενός κρεβατιού αυτού του σχήματος είναι ότι μπορεί να είναι κατάλληλο για παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Σε τέτοια κρεβάτια, τοποθετούνται τόσο τα νεογέννητα όσο και τα μεγαλύτερα μωρά.

Τα ωοειδή σχέδια για πολύ μικρά είναι εξοπλισμένα με μηχανισμό εκκρεμούς, ο οποίος σας επιτρέπει να κουνήσετε το κρεβάτι και να πετάξετε το παιδί. Αυτή η αρχή έχει ληφθεί από το παρελθόν, όταν γύρισε καλαθάκια ή λίκνα με παιδιά κρεμασμένα σε καλύβες και τα παιδιά κουνούσαν από τα τραγούδια.

Οβάλ κρεβάτι μωρού

Οβάλ μοβ κρεβάτι

Για τα μεγαλύτερα παιδιά γύρω από την περίμετρο του κρεβατιού, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα φράγμα υπό μορφή αρένα, των οποίων οι ανθεκτικές ράβδοι θα είναι από ξύλο, πλαστικό ή μέταλλο. Λόγω του ότι η προστασία θα εγκατασταθεί σε ωοειδές, η θέα για το παιδί δεν επικαλύπτεται, μπορεί να δει όλα όσα συμβαίνουν γύρω του και οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν το παιδί από οποιαδήποτε γωνιά του δωματίου.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, τα οβάλ κρεβάτια έχουν και άλλα πλεονεκτήματα:

  • στρογγυλεμένες γωνίες σας επιτρέπουν να παρέχετε τη μέγιστη προστασία για το παιδί, τώρα δεν μπορείτε να φοβάστε ότι θα χτυπήσει τη γωνία και θα πληγωθεί.
  • ορισμένοι σχεδιαστές ισχυρίστηκαν ότι το οβάλ στρώμα θυμίζει στο παιδί τη ζωή του στη μήτρα, γεγονός που κάνει αυτό το σχέδιο πολύ ζεστό και άνετο για τη ζωή του μωρού.
  • αφού δεν υπάρχει ούτε μία γωνιά στη δομή, είναι πολύ βολικό να το τοποθετήσετε ακόμα και σε μικρούς χώρους και δεν υπάρχει λόγος να τοποθετήσετε το μυαλό σας σε ποιο τοίχο για να τοποθετήσετε το κρεβάτι για άνετη μετακίνηση - το οβάλ κρεβάτι μπορεί να βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του δωματίου.
  • το ωοειδές σχήμα του παχνιού δεν απαιτεί τη συνολική σχεδίαση του δωματίου και επομένως ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, τόσο ένα αγόρι όσο και ένα κορίτσι μπορούν να κοιμούνται σε ένα τέτοιο κρεβάτι.
  • το σχέδιο έχει ένα μεγάλο περιθώριο λειτουργικότητας, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε άλλα είδη παιδικού εσωτερικού χώρου.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορη τον κάθε γονέα, επειδή η ασφάλεια και η άνεση του δικού τους παιδιού πάντα αποφασίζουν όταν επιλέγουν ένα μελλοντικό περιβάλλον για ένα νέο μέλος της οικογένειας.

Οβάλ κουνιστό κρεβάτι

Οβάλ καρούλι κρεβάτι

Γνωστές τροποποιήσεις

Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το παιδικό ωοειδές μετασχηματιστικό κρεβάτι. Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να προσαρμόζεστε στην ανάπτυξη και ανάπτυξη του παιδιού, δημιουργώντας άνετες συνθήκες διαβίωσης.

Οι μοντέρνοι σχεδιαστές κάθε χρόνο βελτιώνουν τη μετατροπή ενός τέτοιου μοντέλου και σήμερα μπορείτε να βρείτε έργα που αντιπροσωπεύουν 6 κομμάτια επίπλων από ένα οβάλ κρεβάτι. Ωστόσο, τα πιο προσιτά και κοινά μοντέλα είναι 3 σε 1.Στην περίπτωση αυτή, το γνωστό οβάλ κρεβάτι τροποποιείται μόνο με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Είναι δυνατοί συνδυασμοί βάσεων: ένας μεταβαλλόμενος πίνακας και ένα παρκοκρέβατο ή ένα κρεβάτι λίκνου και ένας καναπές μωρού. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές και μερικές από αυτές μπορούν να εφευρεθούν μόνοι σας, είναι σημαντικό μόνο να αποφασίσετε αρχικά τι περιμένετε από αυτή τη νέα σχεδιαστική φαντασία.

Οβάλ δερμάτινο κρεβάτι

Στρογγυλό κρεβάτι

Το πρώτο και κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου μετασχηματισμού είναι η λειτουργικότητά του. Οι γονείς δεν χρειάζεται να δαπανήσουν πολλά χρήματα για να εξοπλίσουν άνετα μια φωλιά μωρών, τώρα όλα τα κομμάτια επίπλων συναρμολογούνται σε ένα σχέδιο.

Επιπλέον, αυτή η επιλογή είναι μεγάλη για να εξοικονομήσετε χώρο, αφήνοντας την ελευθερία για τα παιχνίδια των παιδιών.

Η ευελιξία αυτού του μοντέλου, πάλι, είναι ότι ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ, κατάλληλο για ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Αυτό το κρεβάτι μπορεί να διακοσμηθεί με μαλακές πλευρές, τέντες και διάφορα κουρτίνες. Μπορείτε να αλλάξετε τη διακόσμηση καθώς και το ίδιο το σχέδιο καθώς μεγαλώνει το παιδί.

Κάθε παχνί, συμπεριλαμβανομένου ενός ωοειδούς, θα πρέπει πρώτα απ 'όλα να είναι αβλαβές για την υγεία των παιδιών, συνεπώς, κατά την επιλογή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους:

  • δομική σταθερότητα - όταν αγοράζετε παιδικά έπιπλα, δώστε προσοχή σε όλα τα φωτιστικά, τις αρθρώσεις και τις μεταβάσεις, ελέγξτε πώς το παχνί είναι στο πάτωμα, πρέπει να είναι πολύ σταθερό, γιατί εμπιστεύεστε το παιδί σας με αυτό.
  • δώστε την προτίμησή σας μόνο σε φυσικά υλικά - ακόμη και αν πρέπει να πληρώσετε υπερβολικά για ένα φυσικό δέντρο, αλλά θα είστε βέβαιοι ότι δεν θα παρεμβαίνουν στο παιδί σας επιβλαβείς ουσίες.
  • ο ίδιος κανόνας ισχύει όταν επιλέγετε ταπετσαρίες - αν αποφασίσετε να εξοπλίσετε το κρεβάτι με μαλακές πλευρές, επιλέξτε μόνο φυσικά υφάσματα, έτσι ώστε το παιδί να μην αναγνωρίζει τι είναι αλλεργία από την πρώιμη παιδική ηλικία.
  • εάν θα προστατεύσετε το παχνί με το παρκοκρέβατο, προσέξτε τις αποστάσεις μεταξύ των ράβδων - το παιδί δεν πρέπει να κολλήσει το κεφάλι μεταξύ τους, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία. Επίσης, δείτε ότι οι ράβδοι είναι οι ίδιοι γυαλισμένες όσο το δυνατόν και τότε δεν θρυμματίζουν το μωρό σας.

Τηρώντας όλες αυτές τις απαιτήσεις, θα βρείτε όχι μόνο πολυλειτουργικά και άνετα έπιπλα, αλλά και ένα που προστατεύει το παιδί σας εγκαίρως.

Οβάλ κρεβάτι για το μωρό

Οβάλ κρεβάτια για ενήλικες

Οι μορφές ενηλίκων των σχεδίων είναι λιγότερο καθολικές, αλλά βρήκαν τους θαυμαστές τους ανάμεσα στους σύγχρονους ανθρώπους. Αυτά τα ωοειδή κρεβάτια είναι περισσότερο σαν ένα κρεβάτι και απαιτούν κατάλληλη επίπλωση γύρω.

Οβάλ κρεβάτια για ενήλικες γίνονται για ένα άτομο και δύο. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένα διπλό κρεβάτι αυτού του σχεδίου θα καταλαμβάνει πολύ χώρο, που θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα εκ των προτέρων.

Οβάλ κρεβάτι με παρκοκρέβατο

Art Nouveau οβάλ κρεβάτι

Όπως ένα νηπιαγωγείο, το κρεβάτι μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μαλακές πλευρές, που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια ζεστή απομίμηση ενός κουκούλι ή ενός αυγού. Σε ένα τέτοιο κρεβάτι είναι ευχάριστο να κοιμηθεί και να ξυπνήσει άνετα. Οι μαλακές πλευρές προστατεύουν από απρόσμενα χτυπήματα και ένα άνετο κρεβάτι δίνει ειρήνη.

Νεοκλασικό οβάλ κρεβάτι

Οβάλ κρεβάτι για νεογέννητο

Το κεφάλι ενός τέτοιου κρεβατιού μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό. Υπάρχουν γνωστές επιλογές όταν ένα μαλακό οβάλ στρώμα περνούσε στην πλάτη και ένα συγκεκριμένο κάλυμμα, το οποίο δημιούργησε ένα αυξημένο αίσθημα άνεσης και ασφάλειας. Υπάρχουν κρεβάτια με ξύλινο κεφαλάρι ή δερμάτινα στοιχεία.

Οβάλ κρεβάτι για ένα παιδί

Οβάλ ροζ κρεβάτι

Το καλύτερο από όλα, τέτοια κρεβάτια, φυσικά, θα μοιάζουν ακριβώς με μοντέρνα στυλ, όπως σοφίτα και hi-tech. Ο ωοειδής σχεδιασμός είναι πρωτότυπο, οπότε είναι δύσκολο να επιλέξετε μια αξιοπρεπή εσωτερική διακόσμηση γι 'αυτό. Ο μινιμαλισμός, χαρακτηριστικός σχεδόν όλων των σύγχρονων στυλ, δεν είναι τίποτα καλύτερο για να αντιμετωπίσει αυτό το έργο. Ανάλογα με τα υλικά από τα οποία θα κατασκευαστεί το κρεβάτι, επιλέγονται και αποχρώσεις του εξωτερικού σχεδιασμού του δωματίου.

Οβάλ κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Οβάλ μετατρέψιμο κρεβάτι

Οβάλ κρεβάτι wenge

Η αρμονία ενός οβάλ στρώματος με στρογγυλεμένο σχήμα. Η απουσία γωνιών δεν σχίζει το χώρο του δωματίου και κάνει άνετη τη διαμονή στο κρεβάτι. Έτσι αφήστε την αρμονία των ονείρων σας σε ένα τέτοιο κρεβάτι να μην γνωρίζουν τις γωνίες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)