Εσώρουχα στην κρεβατοκάμαρα: αρχικές λύσεις και πολύτιμες προτάσεις (23 φωτογραφίες)

Η θέση στην κρεβατοκάμαρα είναι μια πρωτότυπη λύση, ένα ενδιαφέρον στοιχείο που σας επιτρέπει να σκιάσετε ιδιαίτερα το στυλ του εσωτερικού, καθώς και να κάνετε αποκλειστικά τη διάταξη του δωματίου. Το τελείωμα του γυψοσανίδας σας επιτρέπει να μετατρέψετε γρήγορα και εύκολα το υπνοδωμάτιο, όπως απαιτείται από την έννοια του σχεδιασμού.

Τα οφέλη των κόγχων γυψοσανίδας

Οι κόγχες γυψοσανίδας στην κρεβατοκάμαρα σχηματίζονται συνήθως στο κεφάλι του κρεβατιού. Είναι επίσης προτιμότερο να τοποθετήσετε όλα τα είδη διακόσμησης εδώ: ρολόγια, gadgets, πίνακες ζωγραφικής, ειδώλια, αναμνηστικά, μαλακά παιχνίδια, ακόμη και γλάστρες ή γλάστρες. Το εσωτερικό φαίνεται πιο ισορροπημένο, αποπνέει άνεση και ιδιαίτερη γοητεία.

Ξύλινη κόγχη στο υπνοδωμάτιο

Θέση στην παιδική κρεβατοκάμαρα

Οι πλέον συμφέρουσες είναι οι συνθέσεις όπου εμπλέκεται ολόκληρο το τείχος. Στα πλευρικά τμήματα της θέσης μπορούν να τοποθετηθούν άλλες λειτουργικές διατάξεις ή πολύπλοκες διακοσμητικές κατασκευές. Για παράδειγμα, ένα "ξηρό" ενυδρείο, ράφια με βιβλία, διάφορα ράφια για διάφορα αξεσουάρ.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων συστημάτων γυψοσανίδας:

 • Ελκυστική τιμή, αποδεκτή από τον μέσο λαϊκό.
 • Περιβαλλοντική ευελιξία (οι κατασκευές γυψοσανίδας δεν φέρουν κανένα κίνδυνο για τον άνθρωπο).
 • Θεαματική εμφάνιση, σε συνδυασμό με κάποια ασκητική αποκλειστικότητα.

Ντουλάπα στην θέση του υπνοδωματίου

Γυψοσανίδα στο υπνοδωμάτιο

Κεφαλοκατοικία

Λύσεις win-win

Στην πραγματικότητα, οι εσοχές μπορούν να είναι δύο τύπων: μια βαθιά κατάθλιψη ή ένα ολοκληρωμένο διακοσμητικό σχέδιο. Όσο πιο βαθιά είναι η θέση, τόσο πιο λειτουργικές και διακοσμητικές προσθήκες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, δεν αξίζει να καταχραστούν τα σχέδια γυψοσανίδων. Διαφορετικά, ένα κομψό στοιχείο του εσωτερικού μπορεί να μετατραπεί σε μια άγευστη χυδαία "σαρκοφάγο".

Εκτός από τα όμορφα χαρακτηριστικά, σουβενίρ, το κατώτερο τμήμα μπορεί να είναι εξοπλισμένο όχι με ανοιχτά ράφια, αλλά χρησιμοποιώντας κλειστά κελιά για την αποθήκευση πραγμάτων. Δεδομένου ότι μια θέση στον τοίχο τοποθετείται στο υπνοδωμάτιο ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι, τα κλινοσκεπάσματα και τα διάφορα κλινοσκεπάσματα αποθηκεύονται σε κλειστά δοχεία.

Για να φτιάξετε τεράστιες δομές με εύκολο και εξελιγμένο τρόπο, οι δομές των ντουλαπιών και των γυψοσανίδων συμπληρώνουν τους καθρέφτες, καθώς και τον οπίσθιο φωτισμό LED και άλλα παρόμοια στοιχεία. Εάν τα ράφια τοποθετούνται σε μια θέση, κάποια από αυτά είναι κατασκευασμένα από γυαλί, γεγονός που καθιστά τη δομή βαρύ.

Ο περίπλοκος σχεδιασμός των κόγχων περιλαμβάνει τη χρήση μιας ευρείας ποικιλίας διακοσμητικών στοιχείων και υλικών φινιρίσματος. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές: γυψοσανίδα, τοιχογραφίες, 3D πέργκολα, ένθετα από διάφορα υλικά.

Κάτοψη από πέτρα στο υπνοδωμάτιο

Κάτω από το τζάκι στο υπνοδωμάτιο

Θέση στο υπνοδωμάτιο της εξοχής

Λειτουργικό δυναμικό

Κάνοντας μια θέση στην κρεβατοκάμαρα δεν χρειάζεται τόσο χρόνο, αλλά στην πράξη αυτό το χαρακτηριστικό δικαιώνει πλήρως την παρουσία του και παίζει σημαντικό ρόλο στο εσωτερικό. Η απλούστερη επιλογή είναι η τοποθέτηση επίπλων ή συσκευών σε μια εσοχή. Για παράδειγμα, μια θέση πάνω από το κρεβάτι μπορεί να χρησιμεύσει ως αποθηκευτικός χώρος για ένα θόλο, κάνοντας την κουκέτα ζεστή, απομονωμένη, οικεία.

Ο σχεδιασμός για την τηλεόραση σας επιτρέπει να "κρύβετε" τον εξοπλισμό σε εκείνες τις εσωτερικές συνθέσεις, όπου χρειάζεται, όπου όλα τα είδη τεχνικών συσκευών έρχονται σε αισθητική δυσαρέσκεια με άλλα στοιχεία. Μιλάμε για όλα τα ρουστίκ στυλ (χώρα, Προβηγκία, ακριβές κλασικές κατευθύνσεις (ροκοκό, μπαρόκ), σχεδιασμός με οικολογικές τάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, μια εξειδικευμένη εξειδικευμένη αγορά μπορεί να λύσει ορισμένα ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα:

 • Εξαλείψτε όλα τα είδη ελαττωμάτων και εξογκωμάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή.
 • Ένας καλός στοχαστικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου με μια θέση θα διευρύνει σημαντικά το χώρο ακόμα και του μικρότερου μπουδορείου.
 • Δημιουργήστε μια ασυνήθιστη αποθήκευση για διάφορα είδη οικιακής χρήσης.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το ίδιο το γυψοσανίδας δεν είναι τόσο ανθεκτικό για να αντέξει ένα στερεό βάρος. Αν η σύνθεση των ράφια και τα κλειστά κελιά είναι αρκετά συμπαγή, καταλαμβάνει πολύ χώρο σε ύψος και πλάτος, τα στοιχεία του γυψοσανίδας συμπληρώνονται από ένα πλαίσιο προφίλ. Η ενίσχυση της δομής από τις ακαμψίες πλευρών είναι ευπρόσδεκτη.

Ράφια στη θέση του υπνοδωματίου

Θέση στο νηπιαγωγείο

Ξύλινο κρεβάτι

Αρχικές λύσεις

Ένα κρεβάτι σε μια θέση είναι μια αρκετά κοινή και βαρετή τεχνική, καθώς επίσης σχηματίζει μια εσοχή για μια τηλεόραση. Το γυψοσανίδας είναι ένα βολικό υλικό από κάθε άποψη. Διάφορα σχέδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις ακόλουθες μορφές:

 • Εξαιρετική πολυεπίπεδη διακόσμηση οροφής.
 • Διακοσμητικό τζάκι?
 • Αποθήκευση για ένα "ξηρό" ενυδρείο.
 • Πόντιουμ για μια κουκέτα.

Τα τολμηρά, στοχαστικά, κομψά σχέδια μπορούν να αλλάξουν ριζικά το υπνοδωμάτιο. Οι δυνατότητες του γυψοσανίδας σε συνδυασμό με τα σύγχρονα υλικά φινιρίσματος καθιστούν δυνατή την πραγματοποίηση των πιο τολμηρών ιδεών του σχεδιαστή. Οι τυποποιημένες εσοχές είναι διακοσμημένες με χωρίσματα αλεξίπτωσης, σχηματίζουν περίπλοκα βάθρα (μόνο σε ευρύχωρα υπνοδωμάτια) για τηλεόραση ή άλλο εξοπλισμό μεγάλου μεγέθους.

Θέση στο υπνοδωμάτιο στο σοφίτα

Κάτω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Θέση στο υπνοδωμάτιο

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Χωρίς να γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε μια θέση στο υπνοδωμάτιο, κυριολεκτικά ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει το χέρι τους σε αυτό. Αρχικά, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το σχεδιασμό του μελλοντικού σχεδιασμού. Στη συνέχεια εφαρμόζεται σήμανση, το πλαίσιο συναρμολογείται από προφίλ αλουμινίου.

Μπορείτε να στερεώσετε όλα τα στοιχεία μαζί χρησιμοποιώντας μια γροθιά και πείρους. Είναι καλύτερα να καθορίσετε πρώτα οριζόντια προφίλ στην οροφή και κοντά στο πάτωμα. Στη συνέχεια αρχίζουν να δουλεύουν με κάθετα μέρη. Για να δοθεί στο σχέδιο η επιθυμητή ακαμψία, χρησιμοποιούνται πρόσθετα προφίλ.

Τραπέζι στο ντουλάπι

Κάτω από την τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα

Επένδυση

Τα απαραίτητα στοιχεία κόβονται από γυψοσανίδες χρησιμοποιώντας παζλ ή ένα ειδικό μαχαίρι. Εάν σχηματίζονται κάγκελα κάτω από τηλεόραση ή άλλο εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί η καλωδίωση εκ των προτέρων, κρύβοντας τα καλώδια μέσα στη δομή.

Στη συνέχεια, η θέση κόβεται. Μια ειδική ταινία εφαρμόζεται στις αρθρώσεις, η οποία θα ενισχύσει τη δομή. Στις γωνίες συνιστάται η χρήση ειδικών στοιχείων που παρέχουν ευθυγράμμιση.

Βιδωτά καπάκια και άλλα ειδικά στοιχεία είναι στόκος με ιδιαίτερη προσοχή. Πριν από την εφαρμογή των υλικών φινιρίσματος, ολόκληρη η επιφάνεια της εσοχής είναι καλά προετοιμασμένη.

Θέση στο υπνοδωμάτιο

Ράφια στην κεντρική θέση του υπνοδωματίου

Εντοιχισμένες ντουλάπες στο υπνοδωμάτιο

Ντύσιμο

Το τελευταίο στάδιο - διακόσμηση σχεδιασμού - μπορεί να ονομαστεί το πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον από την άποψη του σχεδιασμού. Τα πιο δημοφιλή υλικά για διακόσμηση:
Παραδοσιακή ταπετσαρία (μη υφασμένα, βινύλιο, χαρτί, καμβά ρυζιού, καθώς και μπαμπού)?

 • Υγρή ταπετσαρία?
 • Διακοσμητικός σοβάς.
 • Βαφή;
 • Πλαστικά
 • Δέντρο;
 • Τεχνητή πέτρα.
 • Μωσαϊκό καθρέφτη?
 • Στοιχεία από γυαλί.
 • Στρουθοκαμήλα.

Επίσης, με τη βοήθεια επιδέξια επιλεγμένων τελειωμάτων (τόσο σε χρώμα και υφή), είναι βολικό να βελτιωθεί η ποιότητα των συσκευών φωτισμού. Αυτό ισχύει τόσο για τον γενικό φωτισμό στο δωμάτιο όσο και για τον τοπικό φωτισμό.

Η επιλογή υλικών φινιρίσματος πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τη γενική έννοια του εσωτερικού χώρου. Επίσης σημαντικές είναι οι διαστάσεις της δομής. Μεγάλες μαζικές σκηνές γυψοσανίδας είναι καλύτερα σχεδιασμένες με ελαφριά ταπετσαρία. Μινιατούρες κατασκευές μπορούν να διακοσμηθούν γενναιόδωρα με "βαριά" υλικά φινιρίσματος: κάτω από ένα τούβλο, γυάλινες χάντρες, σύνθετα ψηφιδωτά.

Η ανώτερη θέση στην κρεβατοκάμαρα

Ράφι ρούχων στην εξειδικευμένη θέση του υπνοδωματίου

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)