Τα μικρά κρεβάτια αποτελούν ευκολία σε συνδυασμό με τη συμπαγή και λειτουργικότητα (20 φωτογραφίες)

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μικρού μεγέθους είναι η συνεχής έλλειψη χώρου για την τοποθέτηση πλήρων επίπλων. Μια εξαιρετική λύση θα ήταν να αγοράσετε συμπαγή ή μετασχηματισμένα έπιπλα και πάνω απ 'όλα, όπως ένα μικρό κρεβάτι. Σήμερα στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη μικρών και πτυσσόμενων κρεβατιών, καναπέδες και καναπέδες-κρεβάτια, τόσο μονόκλινα όσο και διπλά, οπότε δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε μεταξύ τους ένα τέτοιο προϊόν που θα είναι το πιο κατάλληλο για το εσωτερικό σας και ταυτόχρονα θα είναι εξαιρετικό υπνοδωμάτιο για εσάς προσωπικά και τα παιδιά σας.

Λευκό μικρό κρεβάτι

Μικρό κρεβάτι σοφίτας

Τα πτυσσόμενα κρεβάτια είναι γνωστά σε πολλούς, διότι στη χώρα μας το πρόβλημα στέγασης έχει παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σήμερα όσοι ζουν σε ευρύχωρες κατοικίες ενδιαφέρονται συχνά για μετατρέψιμα έπιπλα. Τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα θα βρίσκουν πάντα εφαρμογή με την παρουσία της φαντασίας: μπορούν να εξοπλίσουν ένα ολόκληρο γυμναστήριο ή να οργανώσουν ένα θερμοκήπιο ή να τα μετατρέψουν σε δημιουργικό στούντιο του καλλιτέχνη.

Μικρό ξύλινο κρεβάτι

Μικρό μωρό κρεβάτι

Η χρήση σύγχρονων υλικών και αξεσουάρ επέτρεψε στους σχεδιαστές να αναπτύξουν ένα τεράστιο αριθμό επιλογών για πτυσσόμενους καναπέδες και κρεβάτια, με βάση τις πιο τολμηρές ιδέες του συνδυασμού επίπλων που μέχρι τότε φαινόταν δύσκολο να είναι συμβατά. Πολλοί σοβαροί κατασκευαστές σήμερα προσφέρουν εξατομικευμένα σχέδια για έπιπλα με μεταβλητή γεωμετρία. Ταυτόχρονα, ένας καλός πτυσσόμενος καναπές ή ένα κρεβάτι μετασχηματισμού για ένα μικρό διαμέρισμα ή ένα διαμέρισμα στούντιο είναι απλά ένα εύρημα. Στη συνέχεια, θα ληφθούν υπόψη διάφοροι τύποι συμπαγών επίπλων, που θα επιτρέψουν τον πλήρη ύπνο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Μικρό κρεβάτι στο νηπιαγωγείο

Καναπές κρεβάτι ντουλάπα

Ντουλάπα κρεβάτι

Η επιλογή όταν ένα ντουλάπι χρησιμοποιείται για να κρύψει ένα κρεβάτι σε αυτό είναι πολύ κοινό. Σε αυτή την περίπτωση, η θέση μπορεί να καθοριστεί με δύο τρόπους:

 • με οριζόντια διάταξη.
 • με κατακόρυφη διάταξη.

Όταν το κρεβάτι ανεβαίνει, μετατρέπεται σε τοίχο του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο για την κάλυψη μπορεί να εξοπλιστεί με:

 • έναν καθρέφτη.
 • μικρά ράφια.
 • διακοσμητικά πάνελ, κλπ.

Ένα τέτοιο κρεβάτι μπορεί να είναι ένα σχέδιο από μια "ψεύτικη" ντουλάπα ή να είναι μέρος (ενότητα) ενός μεγάλου σετ επίπλων, στο οποίο μπορείτε να κρύψετε όχι μόνο μονό αλλά και διπλά κρεβάτια.

Για ύπνο ή απλώς για χαλάρωση, ο τοίχος του ντουλαπιού με μια κουκέτα χαμηλώνει και αυτό, που στηρίζεται στο πάτωμα με τα πτυσσόμενα πόδια, μετατρέπεται σε οριζόντια άνετη κλίνη που μπορεί να προσφέρει πλήρη χαλάρωση. Επιπλέον, σε ντουλάπια που περιέχουν εσωτερικό χώρο ύπνου για ένα άτομο ή διπλά κρεβάτια, υπάρχουν θύλακες και ράφια για λινό, ζώνες για τη στερέωση του στρώματος και το κρεβάτι συνολικά, φωτισμό. Ένα κρεβάτι ντουλάπας είναι αυτή η επιλογή καθολικού μικρού μεγέθους έπιπλα που μπορούν να εγκατασταθούν στο σαλόνι, στον παιδικό σταθμό και στο μικρό υπνοδωμάτιο.

Μικρό κρεβάτι κουκέτα

Μικρό διπλό κρεβάτι

Κρεβάτι σε έναν ειδικό τοίχο

Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για το σαλόνι.Ο χώρος ύπνου που είναι κρυμμένος στον τοίχο είναι πολύ χρήσιμος για εσάς, εάν ένας επισκέπτης ή ένας συγγενής φτάνει απροσδόκητα και θα είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν συνθήκες για αυτόν, ώστε να μπορεί να περάσει άνετα τη νύχτα. Αν υπάρχει μεγάλο τμήμα του τοίχου που δεν καλύπτεται από έπιπλα, μπορείτε να φτιάξετε κόγχες του σωστού μεγέθους ακόμα και για διπλά κρεβάτια μετασχηματιστών.

Καναπές-κρεβάτι με λειτουργία πίνακα

Αυτή η επιλογή είναι βολική τόσο για το νηπιαγωγείο όσο και για το μίνι-γραφείο, καθώς καθιστά δυνατή τη σύνδεση ενός χώρου ύπνου με χώρο εργασίας ή με χώρο για παιχνίδι και άσκηση με ένα παιδί. Όταν διπλώνεται, ένας τέτοιος καναπές-κρεβάτι έχει έναν πάγκο πάνω στον οποίο μπορείτε να εργαστείτε με ένα φορητό υπολογιστή, να σχεδιάσετε, να γλυπτήσετε ή να συναρμολογήσετε μοντέλα αυτοκινήτων από τον σχεδιαστή.

Κρεβάτι πολυθρόνας

Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τον ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος ενός δωματίου. Τέτοιες καρέκλες είναι πολύ βολικές για την ατομική χρήση από τον ιδιοκτήτη του, και αν ένα παιδί ζει μαζί σας ή αν χρειάζεται να παρέχετε μια νύχτα σε έναν επισκέπτη που αποφασίζει να περάσει τη νύχτα μαζί σας. Ο σχεδιασμός είναι πάντα απλός και εύκολος στην αναδίπλωση. Ορισμένα μοντέλα έχουν ένα διαμέρισμα στο κάτω μέρος όπου μπορεί να χωρέσει η κρεβατοκάμαρα.

Μικρό κρεβάτι πτυσσόμενο

Καναπέ κρεβάτι

Αυτό είναι το έπιπλο για τα μικρότερα δωμάτια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαμέρισμα ενός δωματίου, καθώς και σε αίθουσες και σε φυτώρια. Ένα τέτοιο πτυσσόμενο λουφάκι μοιάζει με ένα συνηθισμένο μπωλ, αλλά τη νύχτα μετατρέπεται σε ένα μονό κρεβάτι.

Μετασχηματιστής "τρία σε ένα"

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα του περιορισμένου χώρου για μικρά διαμερίσματα. Στην αρχική του μορφή, τέτοια έπιπλα μοιάζουν με έναν άνετο καναπέ, το μαλακό πίσω μέρος του οποίου αποτελείται από μαξιλάρια επίπλων. Οι πλευρές, οι οποίες είναι ένα συμπαγές στερεό πλαίσιο, είναι εφοδιασμένες με ένα περιστροφικό μηχανισμό, λόγω της παρουσίας των οποίων μπορούν να περιστραφούν κατά 180 °.

Οι πλευρές συνδέονται με μια πλάκα επίπλων, που δεν είναι ορατή όταν συναρμολογείται ο καναπές. Αυτή η πλάκα έπιπλα, κρυμμένη πίσω από τα μαξιλάρια-πλάτη, μπορεί να γίνει στο μέλλον το τραπέζι. Αυτός ο καναπές στο κάτω μέρος του έχει μια θέση στην οποία αποθηκεύονται πρόσθετα ορθογώνια μαλακά στοιχεία.

Μικρό κρεβάτι από MDF

Επιλογές μετασχηματισμού:

 • Αναδιπλωμένη κατάσταση. Ένας απλός καναπές με μαλακή πλάτη από μαξιλάρια καναπέδων.
 • Το κρεβάτι. Εμφανίζεται όταν η θέση επεκτείνεται, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το δεύτερο μισό του ύπνου μαλακό μέρος.
 • Καναπές πίνακα Αφού αφαιρεθούν τα μαξιλάρια, είναι δυνατό να ανυψωθεί το επίπεδο του πάγκου που είναι στερεωμένο στον άξονα και να συνδέεται με τη σειρά, όπως προαναφέρθηκε, με τα πλευρικά τοιχώματα. Το αποτέλεσμα είναι ένας πίνακας που στηρίζεται στις πλευρές του καναπέ και έχει τέτοιες διαστάσεις ώστε να μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως τραπεζαρία.

Η παρουσίαση του μετασχηματιστή "τρία σε ένα" είναι ένα παράδειγμα επιτυχημένης λύσης για τη μετατροπή επίπλων με μια αρκετά απλή κατασκευή μηχανισμών μετασχηματισμού.

Στο παιδικό δωμάτιο, σε σύγκριση με άλλα δωμάτια του διαμερίσματος, η βελτιστοποίηση της χρήσης του χώρου είναι περισσότερο απαραίτητη, ειδικά όταν υπάρχουν περισσότερα από ένα παιδιά στην οικογένεια. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αναπτύχθηκαν συστήματα που προβλέπουν τη χρήση μετασχηματιστών και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε δύο ξεχωριστά κρεβάτια. Υπάρχουν απλά παρόμοια μοντέλα επίπλων που έχουν ένα συρόμενο στρώμα σε τροχούς από έναν καναπέ ή ένα κρεβάτι και πιο περίπλοκα που μπορούν να ενσωματωθούν σε ντουλάπια ή τοίχους και απλά με τη μορφή ενός κουκέτου.

Συχνά, παραδοσιακά υλικά χρησιμοποιούνται ως υλικά για την κατασκευή τέτοιων επίπλων:

 • ένα δέντρο?
 • MDF.
 • Πλαίσιο.

Αλλά για μετασχηματισμένα έπιπλα, ειδικά όπως ένα κρεβάτι μωρού, είναι προτιμότερα ανθεκτικά και ελαφριά συνθετικά σύνθετα υλικά.

Μικρό γκρι κρεβάτι

Μικρό μπλε κρεβάτι

Τα κρεβάτια μπορούν να μετασχηματιστούν με διάφορους τρόπους:

 • μια θέση με τροχούς αφαιρείται κάτω από το βάθρο (παιδική χαρά)?
 • μερικά εναλλακτικά κρεβάτια συναρμολογούνται σε ένα μέρος.
 • το κρεβάτι μετατρέπεται σε τραπέζι.

Τα σοφίτα κρεβάτια

Σε ένα τέτοιο συγκρότημα επίπλων, το κύριο στοιχείο του είναι ένας χώρος ύπνου (συχνά πτυσσόμενος τύπος), ο οποίος βρίσκεται συνήθως σε ύψος περίπου 1-1,8 μέτρων από το δάπεδο, ενώ στον κάτω χώρο μπορεί να βρίσκεται:

 • σύστημα αποθήκευσης ·
 • χώρο εργασίας ·
 • παιδική χαρά;
 • κάτω κρεβάτι.

Μικρό πτυσσόμενο κρεβάτι

Μικρό μετασχηματιστή κρεβάτι

Ανάλογα με το μοντέλο της κρεβατοκάμαρας, μια τέτοια ομάδα επίπλων μπορεί να εξοπλιστεί με:

 • ράφια;
 • ντουλάπες;
 • βάθρα
 • συρτάρια?
 • τραπέζι εργασίας.

Ορισμένα στοιχεία μπορούν να είναι κινητά και να χρησιμοποιούνται ξεχωριστά. Ένα άτομο ανυψώνεται "στο σοφίτα" στο κρεβάτι είτε από την ειδική σκάλα που περιλαμβάνεται στο κιτ, είτε σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συστήματα αποθήκευσης εκτελούν τη λειτουργία των βημάτων.

Μικρό κρεβάτι 3 σε 1

Μικρό κρεβάτι γωνίας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μετασχηματιστών

Τα κρεβάτια και οι καναπέδες του μετασχηματιστή είναι διαρκώς δημοφιλείς μεταξύ των υποστηρικτών του ορθολογισμού.

Τα πλεονεκτήματα τέτοιων σχεδίων είναι προφανή:

 • επιπλέον κρεβάτι απελευθερώνεται στον παιδικό σταθμό, καθώς το κρεβάτι στο οποίο κοιμάται το παιδί μπορεί να μετατραπεί σε τραπέζι.
 • αυτά τα έπιπλα είναι συνήθως αρκετά απλά για να διπλώσουν και να ξεδιπλωθούν, ενώ αυτές οι διαδικασίες συνήθως δεν χρειάζονται περισσότερο από δύο λεπτά.
 • τα μεγέθη και τα μοντέλα μετασχηματιστών μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά, πράγμα που σας επιτρέπει να επιλέξετε από αυτά τα πιο κατάλληλα για μια συγκεκριμένη περίπτωση.
 • Τα κρεβάτια είναι συχνά εξοπλισμένα με ορθοπεδικό στρώμα.
 • μπορείτε να τακτοποιήσετε γρήγορα ένα κρεβάτι όταν δεν υπάρχει επιπλέον κρεβατοκάμαρα.
 • οι μικρές μετασχηματιστές μπορούν στις περισσότερες περιπτώσεις να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε κενή περιοχή του διαμερίσματος.
 • το κόστος τέτοιων συσκευών είναι στη σειρά που είναι προσιτή σε πολλές οικογένειες.

Μειονεκτήματα των μετασχηματιστών:

 • με συχνή χρήση μετασχηματιστικών κλινών, φθείρονται γρήγορα και πρώτα απ 'όλα αποτυγχάνουν τα στοιχεία της μηχανικής στερέωσης των εξαρτημάτων.
 • τα μετασχηματισμένα έπιπλα δεν είναι κατάλληλα για χρήση από άτομα με σωματικές αναπηρίες ή με αναπηρίες (ηλικιωμένοι, παιδιά, καθώς και ασθενείς και άτομα με ειδικές ανάγκες) ·
 • για ένα κρεβάτι, το οποίο είναι τακτοποιημένο σε μια θέση, απαιτείται ένα ισχυρό κεφαλικό τοίχωμα, καθώς τα αδύναμα εσωτερικά χωρίσματα μπορεί να μην αντέχουν σε σημαντικό περιοδικό φορτίο.

Μικρή κρεβατοκάμαρα

Ποικιλίες μηχανισμών

Τα σχέδια μηχανισμών για αναδιπλούμενους καναπέδες και κρεβάτια έχουν τουλάχιστον δέκα εκδοχές και καθένα από αυτά έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, ενώ έχει τα δικά του μειονεκτήματα. Ωστόσο, κυρίως τα μετασχηματισμένα έπιπλα είναι εξοπλισμένα με αυτούς τους δύο τύπους μηχανισμών ταλαντοποίησης:

 • Ανασυρόμενος μηχανισμός. Είναι ασφαλές και εύκολο στη χρήση, και στα μοντέλα που το περιέχουν, στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν τμήματα για κρεβάτι.
 • Μηχανισμός αναδίπλωσης. Είναι επικίνδυνο όταν χρησιμοποιείται για τη μετατροπή των κρεβατιών, καθώς ένα βαρύ δομικό στοιχείο επίπλων που ανατρέπονται ανάποδα μπορεί να πέσει και να τραυματίσει ένα άτομο, για παράδειγμα, τσίμπημα ενός χεριού ή χτύπημα ενός ποδιού. Αν και τα κρεβάτια που συνδέονται με τον τοίχο και βοηθούν σημαντικά στην εξοικονόμηση χώρου, ενώ συναρμολογούνται, αλλά εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν απαιτούν ορισμένες προφυλάξεις.

Οι μηχανισμοί αναδίπλωσης χωρίζονται επίσης σε αυτούς τους δύο τύπους:

 • Μηχανισμοί άνοιξης. Είναι τα πιο ανθεκτικά, καθώς και αξιόπιστα, λόγω της εξαιρετικής απλότητας τους: δεν υπάρχει τίποτα να σπάσει την άνοιξη. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα: για να εκτελεστεί η διαδικασία μετασχηματισμού, απαιτούνται κάποιες προσπάθειες και κατά συνέπεια δεν συνιστώνται για ηλικιωμένους και σωματικά αδύναμους ανθρώπους.
 • Συσκευές ανύψωσης αερίου. Έχουν χαμηλότερη αξιοπιστία, αλλά αν λειτουργούν σωστά, εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έπιπλα εξοπλισμένα με τέτοιους μηχανισμούς μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς σημαντική προσπάθεια. Το μειονέκτημα ενός ανελκυστήρα αερίου είναι ότι οι πτυσσόμενες κλίνες που είναι εξοπλισμένες με αυτό είναι ακριβότερες από ό, τι με έναν μηχανισμό ελατηρίου.

Μικρό κρεβάτι

Τρέχουσες τάσεις

Η μετατροπή των επίπλων σήμερα έχει γίνει μια μόδα τάση, και υπάρχει μια αρκετά απλή εξήγηση για αυτό: η ακίνητη περιουσία είναι ακριβό. Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους δεν μπορούν να αντέξουν πολυτελή αρχοντικά και διαμερίσματα και πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με μικρά διαμερίσματα και στούντιο διαμερίσματα. Ωστόσο, η επιθυμία να μετατραπούν σε πλήρως εξοπλισμένη, άνετη και ενδιαφέρουσα στέγαση κάνει τους σχεδιαστές σε πολλές χώρες να ψάχνουν για νέες μη τυποποιημένες λύσεις στην ανάπτυξη των επίπλων και πρώτα απ 'όλα τις πιο απαραίτητες, όπως κρεβάτια και καναπέδες.

Σήμερα, ορισμένοι μετασχηματιστές χρησιμοποιούν αρκετά ακριβούς πνευματικούς μηχανισμούς που επιτρέπουν τη συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση των πτυσσόμενων επίπλων χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν σημαντική σωματική προσπάθεια. Μερικές φορές μόνο ένα απλό κλικ στο κουμπί του τηλεχειριστηρίου είναι αρκετό για να ξεκινήσει η διαδικασία μετασχηματισμού. Συχνά αυτό θεωρείται από πολλούς ως ένα στοιχείο επίπλων του μέλλοντος.

Μικρό κρεβάτι με συρτάρι

Φυσικά, τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα αυτοπροωθούμενων συστημάτων που ελέγχονται με τηλεχειρισμό μπορούν να προβληθούν μόνο σε διεθνείς εκθέσεις αφιερωμένες στα σύγχρονα έπιπλα, αλλά όλο και περισσότερα από αυτά τα μοναδικά εκθέματα μπορούν ήδη να προβληθούν στα συνηθισμένα καταστήματα. Επιπλέον, οι τιμές για τα προϊόντα αυτά καθίστανται πιο προσιτές κάθε χρόνο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)