Υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ: ενδιαφέρουσες ιδέες για μικρά διαμερίσματα (25 φωτογραφίες)

Κατά την τοποθέτηση ενός υπνοδωματίου, θέλω να πάρω ένα άνετο, όμορφο εσωτερικό. Η κρεβατοκάμαρα θεωρείται ο τόπος όπου το σώμα στηρίζεται, και οι σκέψεις έρχονται σε τάξη, αλλά υπάρχουν διαμερίσματα, το μέγεθος των δωματίων των οποίων περιορίζει την πτήση της φαντασίας. Έτσι, ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου στο Χρουστσόφ υποδηλώνει τα δικά του χαρακτηριστικά και αποχρώσεις.

Διακριτικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού των μικρών δωματίων

Τα διαμερίσματα του Χρουστσόφ έχουν δωμάτια 12 τ.μ. και 10 τ.μ .. Οι ιδέες για τη διευθέτηση τέτοιων μικρών δωματίων αποσκοπούν στη δημιουργία ενός λειτουργικού δωματίου. Κατά την επιλογή ενός στυλ δωματίου, θα πρέπει να εστιάσετε σε ορισμένους τύπους εσωτερικών χώρων:

 • Μινιμαλισμός - το στυλ χαρακτηρίζεται από απλά στοιχεία διακόσμησης. Η διάταξη του υπνοδωματίου περιλαμβάνει την παρουσία ορθογωνικών στοιχείων, φυσικών υλικών. Το χρώμα του εσωτερικού σε αυτό το στυλ επιλέγεται μαλακό ή ασπρόμαυρο.
 • Υψηλής τεχνολογίας - η κατεύθυνση υποδηλώνει τη φωτεινότητα των αποχρώσεων και την παρουσία των αυστηρότερων αντικειμένων.
 • Loft - η κατεύθυνση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εσωτερικού σε αντίθεση με τις τραχιές επιφάνειες και τα πλούσια στοιχεία.
 • Σύντηξη - στυλ που χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα διαφορετικών εσωτερικών χώρων.

Το εσωτερικό του υπνοδωματίου στο Χρουστσόφ δεν πρέπει να είναι κλασικό, καθώς η περιοχή του δωματίου είναι μικρή. Η χρήση βαριών κουρτινών δεν επιτρέπεται. Η σύνθεση χρωμάτων περιλαμβάνει συνδυασμό θερμών αποχρώσεων για την αύξηση του χώρου. Οι σκούρες αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τονίσουν λεπτομέρειες.

Κρεβάτι με αντίκες στυλ Χρουστσόφ

Μπεζ κρεβατοκάμαρα στο Χρουστσόφ

Σε ένα στενό υπνοδωμάτιο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε διαφορετικές ταπετσαρίες στους τοίχους. Οι μακρινοί τοίχοι είναι κολλημένοι με ταπετσαρία από κρύα χρώματα, και σύντομα - με ζεστές αποχρώσεις. Αυτό επηρεάζει την καλύτερη οπτική αντίληψη του δωματίου.

Οροφή διακόσμηση

Επιλέγοντας το ανώτατο όριο στην κρεβατοκάμαρα του Χρουστσόφ, πρέπει κανείς να εξετάσει ξεκάθαρα τον περιορισμένο χώρο, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μια οπτική αύξηση στην περιοχή. Οι κανόνες του σύγχρονου σχεδιασμού οροφής:

 • Δεν συνιστάται η χρήση οριζόντιας οροφής πολλαπλών επιπέδων λόγω του ότι θα χρειαστεί μεγάλη έκταση χώρου. Η οροφή τέντωμα ή ταπετσαρία σε βινύλιο, μη υφασμένα υποστήριξη χρησιμοποιείται ευρέως, η οποία μπορεί αργότερα να βαφτεί σε ανοιχτόχρωμα χρώματα.
 • Για τις επισκευές, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο κόλλησης φιλέτου γύρω από την περίμετρο οροφής με ενσωματωμένο φωτισμό διόδων. Αυτό θα δώσει το αποτέλεσμα ενός υψηλού ανώτατου ορίου.
 • Παρουσιάζοντας ένα σκοτεινό δάπεδο, είναι προτιμότερο να δημιουργείτε μια γυαλιστερή οροφή σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις (λευκό, κρέμα, ανοιχτό μπεζ). Ως αποτέλεσμα της αντανάκλασης, το ύψος θα αυξηθεί.
 • Όταν ακολουθείτε το στιλ υψηλής τεχνολογίας στο υπνοδωμάτιο, συνιστάται να επιλέξετε τα χρώματα οροφής σε πολύχρωμους ή μαύρους τόνους.
 • Η ιδέα της επιλογής οροφής με μια εικόνα υποδηλώνει διαφορετικό φινίρισμα σε μονόχρωμη.
 • Η χρωματική ζώνη της επιφάνειας θα λύσει το πρόβλημα του ελλιπούς φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο.
 • Το τοπίο στην οροφή ενισχύει οπτικά το χώρο.
 • Κατά την επιλογή του τύπου και του χρώματος της οροφής, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις δικές σας επιθυμίες.

Λευκή κρεβατοκάμαρα στο Χρουστσόφ

Υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ με μαύρους τοίχους

Διακόσμηση δαπέδου

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ δεν θα μειωθεί εάν επιλεγεί ένα πάτωμα με σκοτεινή ή φωτεινή σκιά. Η αναζήτηση για κάλυψη βασίζεται σε συστάσεις για τη δημιουργία ενός δαπέδου που δεν θα είναι κρύο και συρόμενο.

Επιλογές δείγματος:

 • Πατώματα από πλαστικοποιημένο υλικό.
 • Παρκέ
 • Διοικητικό Συμβούλιο.
 • Υλικό από φελλό?
 • Επίστρωση φτιαγμένη με χύδην τεχνολογία.

Τα μαρμάρινα και κεραμικά πλακίδια αποφεύγονται καλύτερα.

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο των 10 τετραγωνικών μέτρων θα επεκταθεί οπτικά αν το πολυστρωματικό υλικό ή παρκέ τοποθετηθεί διαγώνια. Οι ξύλινες σανίδες θα προσθέσουν οικολογία και καθαριότητα στο εσωτερικό.

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα στο Χρουστσόφ

Παιδικό δωμάτιο στο Χρουστσόφ

Σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στον Χρουστσόφ

Η επικάλυψη από φελλό εκτιμάται για την ικανότητά της να ανακάμπτει από τη φυσική έκθεση. Και είναι επίσης αδιαπέραστο στα υγρά και χαρακτηρίζεται από καλή ηχομόνωση.

Κατά την επιλογή ενός μεγάλου πάτωμα, το δωμάτιο θα αποκτήσει μια ανθεκτική επίστρωση. Αυτός ο τύπος επικάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητη επίστρωση ή βάση για άλλους τύπους επενδύσεων δαπέδων. Στα μικρά δωμάτια του Χρουστσόφ, το γυαλιστερό πάτωμα θα δώσει ένα φαινόμενο ακαταστασίας λόγω της αντανάκλασης των επίπλων.

Διακόσμηση τοίχου

Επισκευή ενός υπνοδωματίου στο Χρουστσόφ δεν κάνει χωρίς διακόσμηση τοίχων. Όταν χρησιμοποιείτε γυψοσανίδα για διακόσμηση τοίχων, μπορείτε να χάσετε μέρος του χώρου. Αφού αφαιρέσετε το παλιό στόκο, είναι καλύτερο να εφαρμόσετε το νέο στόκο με ένα λεπτό λείο στρώμα. Ανώμαλοι τοίχοι χτυπούν γρήγορα το μάτι σας. Τύποι διακόσμησης τοίχων:

 • Ταπετσαρία για την κρεβατοκάμαρα σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις θεωρείται ότι χρησιμοποιείται συχνά και είναι κατάλληλη για διαφορετικά στυλ.
 • Εάν θέλετε να διαφοροποιήσετε τους τοίχους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύγχρονο κεφαλάρι κρεβατιού. Ο τοίχος σε αυτό το μέρος μπορεί να είναι πιο σκούρο ή να περιέχει σχέδια.
 • Για στυλ σοφίτας και μινιμαλισμού, ορισμένοι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με πέτρα ή τούβλο. Κατά την τοποθέτηση ενός στενού δωματίου, είναι προτιμότερο να το κάνετε σε ένα μικρό τοίχο. Αν το δωμάτιο έχει τετράγωνο σχήμα, τότε οποιοσδήποτε τοίχος μπορεί να τελειώσει έτσι, εκτός από τον χώρο με το παράθυρο.
 • Η παρουσία διακοσμητικού γύψου με απλό σχεδιασμό θα δώσει μια ορισμένη πολυτέλεια στο δωμάτιο.

Μην ξεχνάτε το πλίνθο στην οροφή στην κρεβατοκάμαρα. Μία στενή, μονόχρωμη σανίδα, που ταιριάζει στο χρώμα της οροφής, είναι μια ιδανική επιλογή.

Υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ με γαλλικό παράθυρο

Υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ με έναν τοίχο από τούβλα

Καφέ κρεβατοκάμαρα στο Χρουστσόφ

Τύποι επίπλων και η διαρρύθμισή τους στην κρεβατοκάμαρα

Πώς να παραδώσει ένα υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ; Αυτή η ερώτηση ενδιαφέρει πολλούς ιδιοκτήτες του Χρουστσόφ. Όταν επιλέγετε έπιπλα και άλλα αντικείμενα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις τους και την ανάγκη για παρουσία 12 τετραγωνικών μέτρων. Η σωστή διάταξη των επίπλων συνεπάγεται την εξάλειψη της ενόχλησης.

Ο σχεδιασμός ενός στενού υπνοδωματίου στο Χρουστσόφ υποδηλώνει τέτοιου είδους είδη επίπλων:

 • Κρεβάτι - είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο στο υπνοδωμάτιο. Όταν επιλέγετε, αξίζει να εστιάσετε στα μικρά κρεβάτια που δεν περιέχουν ογκώδη αντικείμενα. Η επιλογή ενός κρεβατιού με βάθρο, όπου υπάρχουν συρτάρια με μια λειτουργία pull-out, θα εξοικονομήσει χώρο.
 • Ντουλάπα - περιλαμβάνει την αποθήκευση των πραγμάτων. Μια ιδανική επιλογή θα ήταν μια ντουλάπα. Η παρουσία καθρεφτών θυρών σε ένα τέτοιο περίβλημα θα επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο και θα παράσχει έναν καθρέφτη. Ο σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου στο Χρουστσόφ αποκλείει την αγορά ενός μεγάλου τυποποιημένου ντουλαπιού σε τυποποιημένη μορφή.
 • Κομοδίνο και συρταριέρα - αυτά τα αντικείμενα δεν μπορούν να αγοραστούν για το διαμέρισμα του Χρουστσόφ. Η παρουσία μικρών τετραγωνικών μέτρων συνεπάγεται την παρουσία ενός μικρού αριθμού επίπλων. Επιπλέον, εάν υπάρχει μια επιλογή ντουλάπι, ο ιδιοκτήτης θα βρει ένα χώρο αποθήκευσης για τα περισσότερα πράγματα.
 • Μην κρεμάστε ράφια στους τοίχους ενός υπνοδωματίου στο διαμέρισμα Χρουστσόφ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά ράφια που θα είναι κατάλληλα στην περιοχή της ζώνης ύπνου.

Laminate στο τείχος του υπνοδωματίου στο Χρουστσόφ

Υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ σε στυλ πατάρι

Μικρό υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ

Ζώνη χώρου

Πώς να φτιάξετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο άνετο και ευρύχωρο. Λόγω της μικρής επιφάνειας των 12 τ.μ. και λιγότερο, ο ορθολογικός διαχωρισμός των ζωνών δεν είναι εύκολος. Ο σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου στο Χρουστσόφ υποδηλώνει την παρουσία των ακόλουθων ζωνών:

 • Χώροι αποθήκευσης - η παρουσία αυτής της ζώνης εξαλείφει την ακαταστασία του επιπλωμένου δωματίου. Για την περιοχή αυτή χρησιμοποιούνται κυρίως ντουλάπια και συρτάρια κάτω από το κρεβάτι. Τα μικρά ενσωματωμένα ράφια είναι αποδεκτά.
 • Χώρος ανάπαυσης - το κρεβάτι θεωρείται το κύριο μέρος αυτού του χώρου.

Έπιπλα στο υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ

Η κρεβατοκάμαρα στο Χρουστσόφ με το στυλ του μινιμαλισμού

Υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ στο στυλ Art Nouveau

Το χωρίο ενός υπνοδωματίου συνεπάγεται διάφορες ιδέες για το σκοπό του:

 • Υπνοδωμάτιο σαλόνι - ένας πτυσσόμενος καναπές χρησιμοποιείται αντί για ένα κρεβάτι.
 • Υπνοδωμάτιο μελέτη - αυτή η επιλογή για ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών θα φανεί επωφελής εάν το κρεβάτι αντικαθιστά επίσης έναν καναπέ. Υπάρχει επίσης ένα τραπέζι στο δωμάτιο.Για να διαχωρίσετε το χώρο εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαμέρισμα, ένα ράφι ή μια βιβλιοθήκη.
 • Το υπνοδωμάτιο Boudoir - ένας χώρος ύπνου συνδυάζεται με ένα μέρος όπου μια γυναίκα χρησιμοποιεί "θηλυκά gadgets" της για να αποκαταστήσει την ομορφιά. Για έναν όμορφο χωρισμό των ζωνών, χρησιμοποιείται ένας καθρέφτης ή ένα τραπέζι.

Η χωροθέτηση μπορεί να γίνει σε διαφορετικές περιοχές των δωματίων. Με την παρουσία ενός διαμερίσματος 1 δωματίου δεν αποκλείεται η δυνατότητα τοποθέτησης του χώρου ύπνου. Πώς να οργανώσετε τον διαχωρισμό των ζωνών σε αυτή την περίπτωση; Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια πυκνών κουρτινών, χωρισμάτων από κόντρα πλακέ, γυψοσανίδας. 12 τετραγωνικά μέτρα μπορούν να χωριστούν με μια ντουλάπα ή ράφια.

Έπιπλα για ένα υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ με ένα δωμάτιο επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπάρχει πολύ λίγος χώρος για τη διευθέτηση του. Εξοπλίστε αυτά τα δωμάτια με πτυσσόμενο κρεβάτι, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στον χώρο τοίχου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η χρήση του βάθρου φαίνεται επίσης ωφέλιμη. Ένα κρεβάτι με μηχανισμό εξαγωγής μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το ύψος.

Ψευδοροφή στο υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ

Retro-στυλ Χρουστσόφ υπνοδωμάτιο

Ροζ υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ

Ένα διαμέρισμα 1 δωματίου ως ντουλάπα δείχνει την παρουσία μιας γωνιακής ντουλάπας.

Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με δωμάτια 9 τετραγωνικών μέτρων με μπαλκόνι έχουν μια ερώτηση - πώς να εξοπλίσει ένα υπνοδωμάτιο σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Η πρόσθετη περιοχή του μπαλκονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εξοπλισμό της περιοχής εργασίας ή της μαλακής γωνίας. Για να γίνει αυτό, η περιοχή του δωματίου και του μπαλκονιού συνδυάζονται με τη μέθοδο καθαρισμού του παραθύρου και του διαμερίσματός του.

Αν έχετε ένα διαμέρισμα 2 δωματίων με επιφάνεια 9 τετραγωνικών μέτρων ή λιγότερο, θέλετε να έχετε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με μεγάλο χώρο αποθήκευσης. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε ένα γκαρνταρόμπα στην περιοχή του ντουλαπιού.

Ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ

Η κρεβατοκάμαρα στο Χρουστσόφ σε Σκανδιναβικό στιλ

Πίνακας από το παράθυρο στο υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ

Υπνοδωμάτιο φωτισμού

Πώς να διακοσμήσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο με φωτιστικά. Η χρήση των ογκωδών πολυελαίων και των λαμπτήρων δαπέδου είναι απαράδεκτη λόγω της έμφασης που δίνουν στους περιορισμένους χώρους.

Συνιστάται η εγκατάσταση τέτοιων φανών:

 • Σημείο.
 • Απλίκες τοίχου?
 • Στυλιζαρισμένο.

Οι ημιδιαφανείς κουρτίνες θα πρέπει να κρεμαστούν κατά προτίμηση στα παράθυρα έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερο φως στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα υπνοδωμάτιο στο σπίτι του Χρουστσόφ με λογική λειτουργικότητα γίνεται με μια προσέγγιση ποιότητας. Η άνεση και η άνεση δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων και διακόσμησης σπιτιού.

Στεγνό υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ

Υπνοδωμάτιο στο πράσινο στο Χρουστσιόφ

Καθρέφτης τοίχο στην κρεβατοκάμαρα στο Χρουστσόφ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)