Πώς να επιλέξετε κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα: βάσεις, υλικά, χρώματα και στυλ (25 φωτογραφίες)

Όταν τελειώσει η επισκευή (ή όταν θέλετε να ανανεώσετε το παλιό εσωτερικό), είναι καιρός να επιλέξετε εξαρτήματα. Μπορείτε να βάλετε ένα χαλί στο πάτωμα, κρεμάστε ένα περίπλοκο πολυέλαιο στο ταβάνι. Και μπορείτε να διακοσμήσετε το παράθυρο με κουρτίνες που μπορούν να εκτελούν διάφορες λειτουργίες ταυτόχρονα:

 • Blackout. Οι πυκνές κουρτίνες αντιμετωπίζουν εύκολα το φως του ήλιου και, όταν συντάσσονται, αφήνουν εύκολα ένα ευχάριστο σούρουπο στο δωμάτιο.
 • Ηχομόνωση. Φυσικά, δεν θα είναι απόλυτη, αλλά κουρτίνες συσκότισης για την κρεβατοκάμαρα μπορεί να μουφρώσει τον ήχο και να το κάνει σχεδόν αδύνατο.
 • Διήθηση σκόνης. Εάν τα παράθυρα έχουν θέα στο δρόμο, αυτό είναι σημαντικό, αν και το ύφασμα θα πρέπει να πλένεται πιο συχνά σε αυτή την περίπτωση.
 • Σχεδιασμός. Ο σχεδιασμός των κουρτινών στην κρεβατοκάμαρα είναι μια σημαντική πτυχή, η οποία σας επιτρέπει να προσθέσετε νέες σημειώσεις στο εσωτερικό, να την κάνετε πιο άνετη ή πιο ζεστή, να ολοκληρώσετε ή να σκιάσετε το υπόλοιπο σχέδιο.

Εκτός από κουρτίνες, μπορείτε επίσης να κρεμάσετε περσίδες, αλλά μεταξύ των επαγγελματιών σχεδιαστές θεωρείται κακή μορφή. Μόνο υψηλής τεχνολογίας στυλ σας επιτρέπει να τα ταιριάζει βιολογικά. Σε άλλες περιπτώσεις, οι σύγχρονες κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα είναι η καλύτερη λύση.

Σατέν κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Αυστριακές κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Κριτήρια επιλογής κουρτινών για την κρεβατοκάμαρα

Ο σχεδιασμός των κουρτινών για την κρεβατοκάμαρα είναι το πιο διαφορετικό, οπότε πρέπει να τα επιλέξετε με σύνεση ώστε να ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό. Είναι σημαντικό:

 • χρώμα - θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τους βασικούς τόνους του εσωτερικού.
 • συνδετήρες - θα πρέπει να είναι βολικό για χρήση και να φαίνονται πλεονεκτικά?
 • υλικό - πρέπει να είναι αρκετά πυκνό και βολικό στη χρήση.
 • σχεδιασμός - υπάρχουν διαφορετικά στυλ κουρτινών για την κρεβατοκάμαρα και θα πρέπει να είναι κατάλληλα για το κύριο στυλ.

Επιπλέον, υπάρχουν βασικοί κανόνες για το συνδυασμό, πρέπει να ξέρετε πώς να κρεμάσει κουρτίνες, είτε να χρησιμοποιήσετε τούλι.

Κουρτίνες με μπάντα στην κρεβατοκάμαρα

Μπεζ κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Το ύφος των κουρτίνων ως κύριο κριτήριο

Τύποι κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα είναι πολύ πολυάριθμες. Υπάρχουν ορισμένα στυλ, καθένα από τα οποία έχει το δικό του όνομα και το πεδίο εφαρμογής του.

Κλασικές κουρτίνες

Ο ευκολότερος τρόπος χρήσης τους στην κρεβατοκάμαρα είναι η απλότητα και η ποικιλία σχεδιασμού επιτρέπει τα πιο τολμηρά πειράματα. Τέτοιες κουρτίνες αποτελούνται από πυκνές κουρτίνες, ελαφρύ τούλι και λαμπρέκι (ένα επιπλέον στρώμα υφάσματος που καλύπτει το πάνω μέρος των κουρτινών και εκτελεί διακοσμητικές λειτουργίες). Μπορεί να ανοίξει και να κλείσει εύκολα, να συγκριθεί ή μονοφωνικά. Με τη βοήθειά τους, είναι εύκολο να κρύψετε τυχόν ατέλειες στο παράθυρο. Αν θέλετε κουρτίνες με ένα lambrequin στο υπνοδωμάτιο, τα κλασικά θα είναι μια εξαιρετική λύση.

Κουρτίνες Sea Wave

Γαλλικές κουρτίνες

Αν οι κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο με κλασικό ύφος είναι απλές, τότε αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί για τους Γάλλους. Επίσης, αποτελούνται από τούλι, κουρτίνες και λάμπρεκ, αλλά είναι κατασκευασμένα από ελαφρύτερο ύφασμα, το οποίο τείνει να πέφτει σε όμορφες πτυχές. Επίσης, ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει συχνά διακοσμητικά στοιχεία: λουλούδια από ύφασμα, πολυτελή τόξα, γούρνες. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή - σε ένα πολύ απλό δωμάτιο θα φαίνονται πολύ πλούσια, σε μια πολύ πλούσια θα χαθούν απλά.

Τυρκουάζ κουρτίνες

Αυστριακές κουρτίνες

Είναι φτιαγμένα από ελαφρύ ύφασμα, δεν περιλαμβάνουν ούτε τούλι ή lambrequin, αλλά περιλαμβάνουν ειδικές κορδόνια με τις οποίες μπορούν να συναρμολογηθούν. Σε ελεύθερη κατάσταση, πέφτουν σε πολλές πτυχώσεις, κλείνοντας ολόκληρο το παράθυρο. Στους συναρμολογημένους, ανεβαίνουν στην κορυφή τους, σχηματίζοντας πλούσια γιρλάντες. Μεγάλη για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, αρχικά μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις, και χρησιμοποιείται. Με την πάροδο του χρόνου, οι σχεδιαστές ήρθαν στην ιδέα ότι ακόμη και ένα μεγάλο παράθυρο θα φαινόταν πλεονεκτικό με κουρτίνες αυτού του τύπου.

Λαμπερές κουρτίνες

Ρωμαϊκές κουρτίνες

Αυτό το ύφος είναι λίγο σαν τυφλούς: στην κατεβασμένη κατάσταση δεν σχηματίζει πτυχές, πέφτει ίσια και σοβαρά, στην ανυψωμένη κατάσταση σχηματίζει ευθείες πτυχές που επικαλύπτονται και συμπτύσσονται. Μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με άλλες επιλογές.

Κουρτίνες σε ένα κλασικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Ρολλά

Επίσης, θυμίζει τις περσίδες, είναι ένα επίπεδο κομμάτι ύφασμα το οποίο, για ανύψωση, τυλίγεται σε ένα ρολό στο πάνω μέρος του παραθύρου. Αυτές είναι τέλειες κουρτίνες σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο.

Γαλλικές κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Ιαπωνικές κουρτίνες

Ίσως η πιο πρωτότυπη από τις επιλογές είναι επίπεδες πλάκες πανί που κινούνται ή απομακρύνονται σύμφωνα με την αρχή των θυρών διαμέρισμα. Αυτός ο σχεδιασμός κουρτινών για το υπνοδωμάτιο είναι ιδανικό για πανοραμικά παράθυρα.

Μπλε ρωμαϊκή κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Κρεβατοκάκια υπνοδωματίου στυλ Provence

Αυτή η επιλογή είναι ακόμη πιο απλή από την κλασική και περιλαμβάνει μόνο κουρτίνες και τούλι. Οι πτώσεις σε ίσια, ακόμη και πτυσσόμενα, μπορούν να συλλεχθούν με ειδικά κορδόνια. Φαίνεται πολύ επαρκής και κομψή με τον δικό της τρόπο.

Βαμβακερές Κουρτίνες

Ποιο ύφος θα επιλέξει, το ερώτημα είναι περίπλοκο. Το κύριο πράγμα είναι ότι είναι κατάλληλο για οτιδήποτε άλλο και είναι βολικό για τους κατοίκους. Τα υπνοδωμάτια με κουρτίνες θα πρέπει να φαίνονται καλύτερα από αυτά χωρίς αυτά.

Συνδυασμένες κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Λεπτές από την επιλογή των υλικών

Ζητώντας την ερώτηση "πώς να επιλέξετε κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα;", Πρέπει να θυμάστε ότι εξαρτάται από το υλικό πώς οι κουρτίνες θα δούμε στο τέλος.

Τα πυκνά υφάσματα δεν αφήνουν φως και δημιουργούν καλύτερη ηχομόνωση, αλλά δεν μπορείτε να ελπίζετε για πλούσιες τσακίσεις. Τα ελαφριά υφάσματα, αντίθετα, μπορούν να τοποθετηθούν πολύ γραφικά, αλλά χειρότερα να προστατευθούν από τον ήλιο και το θόρυβο.

Καφέ κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Κουρτίνες με λουκέτο στο υπνοδωμάτιο

Για την κατασκευή κουρτίνες (ρωμαϊκές κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα ή κρεβατοκάμαρες κρεβατοκάμαρας της Προβηγκίας δεν είναι τόσο σημαντική) χρησιμοποιούνται συνήθως:

Λίνο

Το παλαιότερο και πιο πρακτικό υλικό. Είναι εύκολο να πλύνετε, να απαλύνει τις ακτίνες του ήλιου, να μην προκαλεί αλλεργίες, είναι πολύ κατάλληλο για να κάνετε όμορφες κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα, ειδικά εάν είναι κλασικές.

Taffeta

Δεν ξεθωριάζει στον ήλιο, δεν ρυθμίζεται κατά το πλύσιμο και είναι εύκολο να καθαριστεί.

Μετάξι

Πολύ ελαφρύ, κομψό υλικό από το οποίο μπορείτε να σχηματίσετε όμορφες πτυχώσεις, αλλά ταυτόχρονα μεταδίδει εύκολα το ηλιακό φως και καίγεται με την πάροδο του χρόνου. Η ιδέα να κρεμαστεί σε ένα δωμάτιο στην ηλιόλουστη πλευρά είναι καταδικασμένη σε αποτυχία εκ των προτέρων.

Πολυεστέρας

Διατηρεί πάντα την παρθένα φωτεινότητα - ακόμη και οι λευκές κουρτίνες από αυτό θα διαρκέσουν πολύ καιρό χωρίς να αλλάξουν χρώμα.

Rayon

Μοιάζει με τις ιδιότητες του λίνου, αλλά είναι επίσης ανθεκτικό στη φωτιά. Ιδανική για να κάνουν ρωμαϊκές κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο.

Velvet

Ένα βαρύ ύφασμα που θα φανεί εξαιρετικό σε συνδυασμό με ένα κλασικό στυλ, αλλά το οποίο είναι δύσκολο να πλυθεί και που συλλέγει εύκολα τη σκόνη.

Στην επιλογή του υφάσματος, το κύριο πρόβλημα είναι πάντα να βρεθεί ένα μεσαίο έδαφος μεταξύ της ποιότητας της εμφάνισης και των δυσκολιών εγκατάλειψης.

Λευκά κουρτίνες

Art Nouveau κουρτίνες κρεβατοκάμαρας

Συνδετικές κουρτίνες: τι να επιλέξετε;

Ζητώντας την ερώτηση "πώς να επιλέξετε κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα;" Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι όχι μόνο το ύφος και το υλικό είναι σημαντικά. Είναι επίσης σημαντικό αυτό που θα συνδέονται με: τους γρόφους ή τους δακτυλίους, τους βρόχους ή το ακορντεόν. Η ευκολία χρήσης και εμφάνισης εξαρτάται από αυτό. Υπάρχουν πολλές επιλογές:

 • Στην αρχή. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για την κρεβατοκάμαρα ενός εφήβου, όπου οι κουρτίνες είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ ύφασμα τούλι και στην οποία είναι καλό να προσθέσετε ένα άγγιγμα παιχνιδιού και φωτός. Ο σχεδιασμός τους είναι απλός: τα κορδόνια ή οι κορδέλες περνούν μέσα από ειδικές τρύπες στο ύφασμα, οι οποίες είναι δεμένες σε μια σανίδα με κόμπο ή τόξο. Το αποτέλεσμα είναι επιπόλαιμο και χαρούμενο, ειδικά με το κατάλληλο σχέδιο.
 • Στις μεντεσέδες.Σχετικά με την προηγούμενη έκδοση, μόνο εδώ οι βρόχοι είναι έτοιμοι, δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένοι. Μπορεί να είναι "κλειστό", δηλαδή, ραμμένο σφιχτά, μπορεί να είναι "ανοιχτό", δηλαδή σε συνδετήρες. Κάνουν εύκολο να αφαιρέσετε τις κουρτίνες από το γείσο, να τους σπρώξετε και να τους τραβήξετε με ένα ήσυχο σκίσιμο.
 • Στους διαδρόμους. Σε αυτή την περίπτωση, ειδικοί μεταλλικοί ή ξύλινοι δακτύλιοι είναι ραμμένοι στις κουρτίνες. Αν είναι απαραίτητο, είναι εύκολο να το κάνετε έτσι ώστε να είναι αδύνατο να κρατηθεί η κουρτίνα στα περιβλήματα. Ή αν το επιτρέπει ο σχεδιασμός, μπορείτε να τα επιλέξετε ξεχωριστά ως ένα ενδιαφέρον εξάρτημα.
 • Στο περιθώριο. Σε αυτή την περίπτωση, στο πάνω μέρος των κουρτινών υπάρχει μια ειδική θήκη μέσω της οποίας περνάει το γείσο. Δεν υπάρχουν ενοχλητικοί μεταλλικοί ήχοι - ο σιωπηλός σχεδιασμός συγκρίνεται ευνοϊκά με το δακτύλιο.
 • Στο πλεξούδα. Μια δαντέλα είναι ραμμένη στο πάνω μέρος των κουρτινών, τραβώντας το για να συλλέξει το ύφασμα σε ομοιόμορφες, συχνές πτυχές. Το αποτέλεσμα φαίνεται μαγευτικό, το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί από τις κουρτίνες στα ροδέλες.
 • Στα δαχτυλίδια. Σε αυτή την περίπτωση, κατασκευάζονται ειδικές μικρές οπές στο άνω μέρος των κουρτινών, μέσω των οποίων περνούν οι δακτύλιοι - μέταλλο ή ξύλο, μέσω του οποίου το γείσο είναι σπειρωμένο.

Η επιλογή της στερέωσης είναι σημαντική - θα πρέπει να επικεντρωθεί στις δικές σας ιδέες σχετικά με το αποδεκτό επίπεδο θορύβου και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να σχηματιστούν πτυχώσεις. Με σωστή στερέωση, κάθε κουρτίνα μπορεί να μετατραπεί σε έργο τέχνης.

Τυπωμένες κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Κουρτίνες τύπου Provence

Ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων

Ο βασικός κανόνας με τον οποίο το χρώμα των κουρτινών για την κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να επιλέγεται είναι ότι πρέπει να είναι σε αρμονία με το χρώμα του υπόλοιπου εσωτερικού. Έτσι, σε ένα δωμάτιο που γίνεται σε σκούρα χρώματα από κρύες αποχρώσεις, οι ελαφριές κουρτίνες μιας ζεστής σκιάς θα είναι απολύτως ακατάλληλες, όπως ακριβώς και οι σκοτεινές κουρτίνες μιας κρύου σκιάς δεν ταιριάζουν σε ένα εσωτερικό ζεστό φως.

Λευκές κουρτίνες στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας είναι σχετικές μόνο αν πρόκειται για διπλές κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα και σε αυτές το λευκό συνδυάζεται με διαφορετικό χρώμα. Παρά το γεγονός ότι επεκτείνει οπτικά το χώρο, από μόνη της είναι βαρετό και στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέεται με νοσοκομεία.

Ροζ κουρτίνες ταιριάζουν τέλεια στην κρεβατοκάμαρα, ειδικά αν αυτό είναι το υπνοδωμάτιο μιας ρομαντικά μυαλού νεαρή γυναίκα ή κοριτσάκι. Το κύριο πράγμα είναι ότι η σκιά του ροζ δεν πρέπει να είναι φανταχτερός. Μαλακά χρώματα παστέλ που δημιουργούν μια αίσθηση άνεσης ταιριάζουν καλύτερα.

Πράσινες κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα είναι επίσης κατάλληλες - όταν είναι κλειστές, θα δημιουργήσουν ένα ευχάριστο λυκόφως, που θυμίζει περισσότερο το δάσος. Το κύριο πράγμα είναι ότι η σκιά δεν πρέπει να είναι δυσάρεστη, για μια σκιά βλάστησης, για παράδειγμα.

Ρωμαϊκή κουρτίνα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Σχεδιασμένες κουρτίνες

Οι τυρκουάζ κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα μπορούν να φαίνονται πολύ καλά, ειδικά αν δεν επιλέγεται η πιο φανταχτερή σκιά ή αν όλα στην αίθουσα θυμίζουν τη θάλασσα. Θα είναι ιδιαίτερα όμορφο αν τα σχεδιάσεις, δημιουργώντας ένα γαλάζιο μυστηριώδες λυκόφως. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε όχι τις πιο σκούρες αποχρώσεις, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί μια αίσθηση γαλήνης.

Lilac κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο είναι κοντά στο ροζ. Μωβ σκιά μπορεί να είναι μεγάλη για ένα κορίτσι.

Κουρτίνες σε ιαπωνικό στιλ

Χρυσές κουρτίνες

Μωβ κουρτίνες στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι ζοφερή και δυσάρεστη, αλλά αν η σκιά επιλέξει καλά μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη και χαλαρωτική.

Μαύρες κουρτίνες σπάνια χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό. Χρησιμοποιώντας τα, είναι πολύ εύκολο να πάρετε μια αίσθηση κρύπτης και αντί για ένα άνετο λυκόφως, γκρίζο σκοτάδι. Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει εάν οι μαύρες κουρτίνες χρησιμοποιούνται ως μέρος συνδυασμένων κουρτινών.

Το μαύρο χρώμα είναι τέλειο για την αντίθεση, σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα πηγαίνει καλά με αυτό. Σε ορισμένες μορφές, ακόμη και οι μαύρες και λευκές κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα θα φαίνονται κατάλληλες και όμορφες.

Οι γκρίζες κουρτίνες στο εσωτερικό μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση σκόνης και μούχλας, αλλά μπορούν επίσης να συμπληρώσουν τέλεια το εσωτερικό που γίνεται σε συγκρατημένους τόνους.

Ρολλά στο υπνοδωμάτιο

Γκρι κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Κουρτίνες από τούλι

Συνδυασμένες ή απλές κουρτίνες, κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο με μπαλκόνι ή κουρτίνες σε ένα μικρό δωμάτιο - παντού μπορούν να αποτελέσουν ένα μεγάλο αξεσουάρ που αποσπά την προσοχή από τις αδυναμίες, προσελκύει τα πλεονεκτήματα και δημιουργεί τη σωστή εντύπωση.

Το κύριο πράγμα - πριν τελικά αποφασίσει σχετικά με την επιλογή των κουρτινών, να κάνει ένα μικρό σκίτσο και να το εξετάσουμε, πόσο οι κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο (με ή χωρίς μπαλκόνι, μεγάλο ή μη) θα χωρέσει γενικά. Μόνο η ακρίβεια, η καλή γεύση και ο προγραμματισμός θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πλήρη εντύπωση της κρεβατοκάμαρας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)