Ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι: κομψό και μοντέρνο (29 φωτογραφίες)

Αν τώρα, σε αντίθεση με την αρχαία Ελλάδα, δεν είναι διαθέσιμα κρεβάτια για κρεβάτια για φαγητό ή μελέτη, αυτό δεν σημαίνει ότι τα έπιπλα για ύπνο είναι μονότονα και μη ενδιαφέροντα. Κρεβάτια για ένα και δύο άτομα, ορθογώνια, τετράγωνη, στρογγυλή, με ελατήρια και ελατήρια χωρίς άνοιξη στα καταστήματα επίπλων. ενήλικες, έφηβοι και παιδιά. ξύλινα, μεταλλικά, σφυρήλατα, ψάθινα, κλπ.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Τα κρεβάτια ταξινομούνται κατά σχεδιασμό και σχεδιασμό. Κατανομή, για παράδειγμα, κρεβατιών χωρίς κεφαλάρι.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Τα πλεονεκτήματα του μινιμαλισμού

Ποια είναι τα ελκυστικά μοντέλα χωρίς πλάτη και κεφαλάρι; Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • η δυνατότητα να χρησιμοποιείτε στο εσωτερικό διαφορετικά στυλ: από το κλασσικό μέχρι το σύγχρονο.
  • οπτική επέκταση του χώρου.
  • πρακτικότητα λόγω της διαθεσιμότητας ευρύχωρων διαμερισμάτων για κρεβάτι.
  • ανθεκτικότητα: τα κρεβάτια είναι αξιόπιστα, ανθεκτικά, εύκολη στην φροντίδα.
  • χαμηλότερη τιμή: λιγότερα υλικά απαιτούνται για την κατασκευή και σε ορισμένες περιπτώσεις ο σχεδιασμός δεν είναι καθόλου ευκολότερος
  • περιθώρια για τη δημιουργικότητα του δημιουργού - το κενό του κεφαλιού μπορεί να αντικατασταθεί από μια μάζα επιλογών διακόσμησης χώρου ύπνου.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Ακόμα, ο κύριος λόγος για την επιλογή ενός κρεβατιού χωρίς κεφαλάρι στο κεφάλι είναι η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα δημιουργικό εσωτερικό στο υπνοδωμάτιο. Για διακόσμηση, υφάσματα, πίνακες ζωγραφικής, πάνελ, ράφια κλπ. Χρησιμοποιούνται. Δεν υπάρχει καθίσματα στην πλάτη.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Συστηματοποιούμε μοντέλα

Τα κρεβάτια χωρίς κεφάλι είναι διαφόρων τύπων και τροποποιήσεων.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Ο απλούστερος σχεδιασμός είναι η βάση και το στρώμα (συνήθως με μεμονωμένα μοντέλα). Το πλαίσιο είναι πλήρως στερεωμένο και δεν κινείται. Αυτά τα κρεβάτια είναι βολικά για τους ψηλούς ανθρώπους (μπορείτε να αυξήσετε μια κουκέτα μετακινώντας στο κρεβάτι, για παράδειγμα, ένα banquette). Επιπλέον, επεκτείνουν οπτικά το χώρο της κρεβατοκάμαρας. Η απόδειξη της λειτουργικότητας ενός τέτοιου κρεβατιού ύπνου είναι η παρουσία συρταριών, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά απαραίτητα πράγματα.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Τα διπλά κρεβάτια χωρίς κεφαλή και πόδι, κατά κανόνα, διαθέτουν μηχανισμό ανύψωσης - ανελκυστήρα με αμορτισέρ αερίου (ανελκυστήρες αερίου). Αυξάνει τη βάση με το στρώμα 40 μοίρες. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό τραβώντας την ειδική λαβή που είναι προσαρτημένη στη βάση. Μέσα είναι ένα ευρύχωρο συρτάρι για κρεβάτι και άλλα πράγματα. Ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλή με ανυψωτικό μηχανισμό μπορεί να αντέξει φορτίο 200 κιλών.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Τα κρεβάτια έχουν άκαμπτη, ανθεκτική κατασκευή, άνετο αποθηκευτικό χώρο και κατασκευή διαφόρων χρωμάτων και υλικών. Για παράδειγμα, μπορούν να είναι επικαλυμμένα με οικολογικό δέρμα ή από ξύλο ή μοριοσανίδες σε ουδέτερα χρώματα, παραδοσιακά διπλά ή ευρω-στάνταρ. Η χρήση κρεβατιών με εργονομικό μηχανισμό ανύψωσης σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο, να έχετε ένα επιπλέον μέρος για να αποθηκεύσετε τα πράγματα.

Μια από τις τροποποιήσεις των κρεβατιών με ανελκυστήρα είναι ένα μετατρέψιμο κρεβάτι, αρκετά δημοφιλές πρόσφατα. Ονομάζεται επίσης κρεβάτι ντουλάπας, επειδή όταν διπλωθεί είναι μια ντουλάπα, και όταν ξεδιπλώνεται - ένα πλήρες κρεβάτι. Σε αυτό το "ντουλάπι" μπορεί να κρύψει μέχρι και δύο κρεβάτια. Πιο συχνά αυτό το σχέδιο χρησιμοποιείται για τον εξοπλισμό παιδικών δωματίων.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Μια άλλη όχι λιγότερο πρωτότυπη επιλογή είναι τα έπιπλα που μοιάζουν με ένα μακρύ στήθος συρταριών που συνδυάζει δύο ή τρεις συρόμενες έξω από κάτω από ένα άλλο κρεβάτι. Όλες οι επιλογές κρεβατιού μετασχηματιστών δεν έχουν κεφαλάρι.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Μια καινοτομία των τελευταίων ετών - λειτουργικά κρεβάτια στο σπίτι με ηλεκτρικό. Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, μπορείτε να ανυψώσετε και να χαμηλώσετε, καθώς και να διαχωρίσετε τη βάση του κρεβατιού και το στρώμα για εύκολη χρήση. Η λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα είναι μαλακή, σιωπηρή και ασφαλής.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Τα σφαιρικά κρεβάτια έχουν γίνει μια μοντέρνα τάση των τελευταίων χρόνων στο σχεδιασμό των υπνοδωματίων, το κεφάλι των οποίων δεν παρέχεται διαρθρωτικά. Είναι σαφές ότι το εσωτερικό του δωματίου στο οποίο είναι εγκατεστημένη μια τέτοια κρεβατοκάμαρα γίνεται μη τυπικό. Οι οικοδεσπότες βρίσκονται σε αυτό ελεύθερα, χαλαρώνουν πιο αποτελεσματικά, αποκαθιστούν την δύναμη πιο γρήγορα, οι ψυχολόγοι το εξηγούν αυτό από την απουσία αιχμηρών γωνιών.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα. Πρώτα απ 'όλα, το ποσό του χώρου που καταλαμβάνει το κρεβάτι. Για τα μικρά υπνοδωμάτια δεν είναι κατάλληλα κατηγορηματικά. Δεύτερον, η υψηλή τιμή. Κρεβάτια με τη μορφή χαμηλής στρογγυλής τραπέζης εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στην πειραματική κατηγορία, επομένως γίνονται σύμφωνα με την παραγγελία και πάντα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για αυτό. Λοιπόν, κρεβάτι μιας τέτοιας αρχικής διαμόρφωσης δεν είναι εύκολο να βρεθεί.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Δεν υπάρχει κεφαλάρι - υπάρχει κεφαλάρι

Πώς να αντικαταστήσετε το κενό κεφαλαίο που λείπει; Ναι, οτιδήποτε! Είναι εύκολο να επιλέξετε από τη μάζα των υφιστάμενων επιλογών το πρωτότυπο σχέδιο που ικανοποιεί τη γενική απόφαση στυλ του υπνοδωματίου. Καλύτερα, καταθέστε τον εαυτό σας.

Μια καλή λύση είναι να κρεμάσετε αρθρωτές εικόνες ή πίνακες ζωγραφικής στο κεφάλι. Το τεράστιο δέντρο ζωγραφισμένο στον τοίχο δίνει την πλήρη εντύπωση ότι ο ύπνος βρίσκεται στην αγκαλιά της φύσης. Μια άλλη ιδέα: πολλά πλαίσια με φωτογραφίες παρατάσσονται με τη μορφή μιας τεράστιας καρδιάς.

Φαίνεται ότι τον περασμένο αιώνα - ένα όμορφο χαλί στον τοίχο, αλλά γιατί να μην προσπαθήσουμε;

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Μαλακά διακοσμητικά μαξιλάρια σε αρμονία με το κλωστοϋφαντουργικό σχέδιο της κρεβατοκάμαρας - γιατί όχι ένα κεφαλάρι; Αν είναι λεπτές, αφήστε τους να γεμίσουν όλο το χώρο μέχρι την οροφή. Ή να αυξηθεί χαμηλά, αλλά υπερβαίνουν το πλάτος του κρεβατιού τουλάχιστον στη μία πλευρά.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Τοίχος τοιχογραφία που συλλαμβάνει μέρος της οροφής πάνω από το κρεβάτι. Ή απλά όμορφη ταπετσαρία πίσω από το κρεβάτι, σε αντίθεση με άλλους τοίχους. Η προσθήκη θα είναι όμορφα φώτα τοίχου.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Με πάνελ οποιουδήποτε ύψους στο πλάτος του κρεβατιού, μπορείτε να φανταστείτε ατελείωτα. Μπορούν να είναι ξύλινα, επενδυμένα με ύφασμα, δέρμα, αποτελούμενοι από φυσικούς πηλίκους ή κοτάλι, ακόμη και να αντιπροσωπεύουν ανοιχτούς φύλλους που συνδέονται με μια βάση κόντρα πλακέ. Ναι, ακόμη και να ενισχύσει πραγματικά ραβδιά χόκεϊ στο κεφάλι αν η εμφάνισή τους δεν σας ερεθίζει, και το δωμάτιο επικεντρώνεται στον αθλητή - το τρέχον ή το μέλλον.

Ρυθμίστε τα φωτεινά ράφια, γεμίστε τα με βιβλία, διακόσμηση, ευχάριστα μικρά πράγματα, λουλούδια. Μπορείτε να δημιουργήσετε ερμάρια γύρω από την περίμετρο του κρεβατιού τοποθετώντας μια κουκέτα σε μια θέση.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Και τι γίνεται με τα τραπεζομάντηλα ή την απομίμηση; Μια ανατολίτικη κρεβατοκάμαρα το απαιτεί απλά. Ύψος μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Και για να κάνετε τέτοια ομορφιά ο ίδιος δεν είναι δύσκολο.

Κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι

Δεν μπορείτε να διαφωνήσετε με το γεγονός ότι τα κρεβάτια χωρίς πλάτη φαίνονται ασυνήθιστα, κομψά, δημιουργικά. Αλλά όχι για όλους. Εάν το σχεδιαστικό σας πιστεύω είναι κλασικό σε όλα, ίσως είναι πιο κατάλληλο να αγοράσετε ένα κρεβάτι με κεφαλάρι και πόδι για την κρεβατοκάμαρα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)