Μωβ υπνοδωμάτιο (18 φωτογραφίες): επιτυχημένη εσωτερική διακόσμηση

Violet μπορεί να αποδοθεί στο κλασικό χρώμα, αλλά δεν χρησιμοποιείται συχνά για εσωτερική διακόσμηση. Αν και έχει πολλές αποχρώσεις, όλοι οι ήχοι της είναι πολύ σκοτεινές και κορεσμένες. Αυτό συνέβη με τη συγχώνευση φλογερού κόκκινου και παγωμένου μπλε. Ως εκ τούτου, μωβ είναι αρκετά δύσκολο να εισέλθουν στο εσωτερικό, διότι δεν είναι όλοι θα είναι ψυχολογικά άνετα που περιβάλλεται από ένα τέτοιο αντιφατικό χρώμα. Αλλά ο σωστός συνδυασμός κάνει μια πραγματική αίσθηση! Το δωμάτιο μεταμορφώνεται εντελώς και γίνεται εκλεπτυσμένο, εντυπωσιακό, γοητευτικό.

Υπνοδωμάτιο με μοβ και λευκούς τοίχους

Όλα τα χρώματα της βιολετί παλέτας χρησιμοποιήθηκαν συχνά μεταξύ της αριστοκρατίας για να τονίσουν την αριστοκρατία τους. Το χρώμα ήταν πολύ σπάνιο και ακριβό λόγω της ακριβής χρωστικής που δίνει ιώδες αποχρώσεις. Αυτοί οι ήχοι ήταν το σήμα κατατεθέν των βασιλικών οικογενειών, κανείς άλλος δεν το αντέχει. Ίσως αυτή η στάση απέναντι στη βιολετί παρέμεινε κάπως στο υποσυνείδητό μας, και κάθε στοιχείο ιώδους χρώματος φαίνεται αμέσως πλουσιότερο.

Μωβ-ροζ πινελιές στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Η αποκλειστικότητα του μοβ χαρακτήρα

Για να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έναν τόσο περίπλοκο τόνο στο εσωτερικό, πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του:

  • Οπτικά, αυτή η σκιά αποξενώνει το χώρο, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ σκοτεινό. Ωστόσο, σε μικρούς χώρους δεν είναι επιθυμητό να το χρησιμοποιήσετε.
  • Όλα τα χρώματα αυτού του φάσματος μειώνουν οπτικά τον όγκο, καθιστώντας κάθε επιφάνεια πιο κομψή. Πρόκειται για ένα βάρος στάθμισης, το οποίο πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη.
  • Με τη θερμοκρασία, αναφέρεται σε κρύες κορεσμένες αποχρώσεις, γι 'αυτό είναι επιθυμητό να συνδυαστεί με κρύα, αλλά ακόρεστα χρώματα. Μπορεί επίσης να αποδοθεί σε χρώματα που εκπέμπουν. Για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται ζοφερή, χρησιμοποιήστε φωτεινές αποχρώσεις.
  • Αυτό το χρώμα δεν ισχύει για αποχρώσεις που διεγείρουν τη δράση, αλλά για να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν με μια μικρή συγκέντρωση στο εσωτερικό. Ψυχολογικά προκαλεί ένα αίσθημα μυστηρίου, κρυμμένο ενθουσιασμό, νοσταλγική διάθεση. Ταυτόχρονα διεγείρει τη φαντασία και την έκτη αίσθηση, απελευθερώνει δημιουργικές παρορμήσεις, αλλά δεν συμβάλλει σε μια λογική και ορθολογική ανάλυση.
  • Λόγω της ψυχολογικής του επίδρασης, δεν είναι κατάλληλη για το σχεδιασμό μιας μελέτης, αλλά είναι ιδανική για υπνοδωμάτια, σαλόνια και αίθουσες χαλάρωσης. Στο υπνοδωμάτιο, αυτό το χρώμα θα αφαιρέσει τον ερεθισμό που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα ειρηνεύσει και θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Ωστόσο, σε υπερβολική αφθονία μπορεί να προκαλέσει καταθλιπτικές διαθέσεις.
  • Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εσωτερικών χώρων με στυλ Art Nouveau, ποπ τέχνη, φουτουριστικό, υψηλής τεχνολογίας, βικτοριανή εικόνα.

Λευκό υπνοδωμάτιο

Μωβ τείχη και έπιπλα κρεβατοκάμαρας ως τόνους

Υπνοδωμάτιο με μωβ και λευκό χαλί

Μωβ κρεβάτι σε μια λευκή κρεβατοκάμαρα

Οι πιο επιτυχημένοι συνδυασμοί

Οι ιώδεις αποχρώσεις δεν απαντώνται συχνά στην άγρια ​​φύση. Μπορείτε να δείτε αυτό το πλούσιο χρώμα σε μερικά πέταλα, φυσικά πετράδια και μεταλλικά στοιχεία, καθώς και μεταξύ των χρωστικών ουσιών των μαλακίων. Ως εκ τούτου, είναι τόσο σημαντικό να συνδεθείτε σωστά με άλλα χρώματα και να μην προκαλέσετε ψυχολογική απόρριψη του δωματίου.

Τα υπνοδωμάτια διακοσμημένα σε μονόχρωμη σειρά φαίνονται όμορφα, όπου συνδέονται πολλές αποχρώσεις του μπλε, κυανό, λιλά, ροζ και διάφορες βιολετί εντυπώσεις. Μια τέτοια τεχνική θα δημιουργήσει μια κλίση στην επιφάνεια των τοίχων, θα προσθέσει κορεσμό με τη βοήθεια κουρτίνες, θα παίξει με αποχρώσεις στην οροφή και στο πάτωμα, θα επιλέξει μαξιλάρια διαφορετικών χρωμάτων και μεγεθών. Το υπνοδωμάτιο θα λάμψει σαν μια ευγενή πέτρα στο φως με τα πιο απίστευτα χρώματα.

Τα δωμάτια όπου τα πάντα είναι χτισμένα σε αντίθεση με πορτοκαλί, κίτρινο και ακόμη και κόκκινο βλέμμα φωτεινό και θεαματικό. Όταν συνδυάζεται με κόκκινα, θα πρέπει να προτιμάτε όχι τους ζεστούς τόνους, αλλά να είναι κορεσμένοι, αλλά ήρεμοι. Τα φλογερά χρώματα θα κάνουν το δωμάτιο κάπως δραματικό και καταπιεστικό, θα είναι πολύ δύσκολο να περάσετε χρόνο σε αυτό. Οι μαλακές παστέλ σημειώσεις είναι πολύ καλύτερες. Τα μαλακά πλαστικά χρώματα στους τοίχους, τα έπιπλα και οι κουρτίνες θα κάνουν το εσωτερικό πιο ζεστό και πιο άνετο.

Μωβ, καφέ και λευκά χρώματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Εκπληκτικά αρμονικό είναι ο χώρος όπου οι βιολετί και οι φυσικές αποχρώσεις συγχωνεύονται: καφέ, γκρι, άσπρο, ώχρα, πράσινο. Είναι απαραίτητο να εργαστείτε με μαύρο προσεκτικά, ώστε το δωμάτιο να μην γίνει καταπιεστικό και πολύ ζοφερή, αλλά η χρήση του γκρι θα κάνει το υπνοδωμάτιο εξαιρετικά κομψό και ευγενές.

Η συνένωση πορφυρού με λευκό είναι πολύ εξελιγμένη και φρέσκια. Το White αφαιρεί με επιτυχία την υπερβολική χαλάρωση και τη βαρύτητα, κάνοντας το δωμάτιο κομψό. Διαφορετικές αποχρώσεις θα ταιριάζουν: από το χιόνι-λευκό έως το ροζ-κρέμα. Αλλά τα μπλουζ και τα μπλε ταιριάζουν σε όλα - από τα ουράνια έως τα σκοτεινά και βαθιά. Το ίδιο ισχύει για όλες τις πράσινες αποχρώσεις. Η φύση κάνει τους συνδυασμούς αυτούς πολύ φυσικούς και αρμονικούς. Στην κρεβατοκάμαρα δεν ήταν ζοφερή, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε τα σκούρα χρώματα των μοβ και μαλακές μορφές του πράσινου.

Πολύ μαλακώνει την εισαγωγή της εισαγωγής κίτρινου χρώματος. Οι επιλογές άμμου, μουστάρδα, μπεζ, κρεμώδης θα φαίνονται καλύτερο, αλλά το λεμόνι θα είναι πολύ σκληρό. Οι επιτυχείς επιλογές περιλαμβάνουν όλους τους τόνους καφέ. Το μοβ υπνοδωμάτιο συμπληρώνεται θαυμάσια από ένθετα από φυσικό ξύλο, πέτρα, και μόνο την εισαγωγή των τόνων ξύλου.

Μωβ-ροζ πινελιές στην κρεβατοκάμαρα

Σκούρο μωβ τοίχους και κρεμμυδάκια στην κρεβατοκάμαρα

Μωβ κρεβάτι σε παιδικό δωμάτιο

Φωτεινή προφορά

Πολλοί εμπειρογνώμονες του εσωτερικού συστήνουν τη χρήση μωβ ως έμφαση και όχι ως κύριο κίνητρο του δωματίου. Αυτό θα βοηθήσει να μην δημιουργηθούν ζοφερές, μελαγχολικές διαθέσεις, και να φέρει την απαραίτητη νωθρότητα και ευγένεια. Αυτό το χρώμα φέρνει μια ακριβή, πλούσια εντύπωση. Και συνιστάται να το χρησιμοποιείτε με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε ακριβό πράγμα - με μέτρο.

Μωβ τοίχο και μαξιλάρια στην κρεβατοκάμαρα

Ένα τείχος θα φαίνεται εντυπωσιακό και όχι όλοι. Μπορείτε να προσθέσετε αυτούς τους τόνους με τη βοήθεια κουρτίνες, χαλιά, μαξιλάρια, χαλιά. Τέτοιες μικρές εγκλείσεις αναβιώνουν αμέσως ακόμη και το πιο εντυπωσιακό εσωτερικό, χωρίς να απαιτεί μια καρδινάλικη αλλαγή σε ολόκληρη τη διάθεση του σπιτιού. Το μοβ πάτωμα και οροφή φαίνονται ζουμερά, αλλά στο δωμάτιο συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο ένα πράγμα: είτε το ανώτατο όριο είτε το πάτωμα. Η οροφή μπορεί να διακοσμηθεί κάτω από τον ουρανό του ηλίου, και το πάτωμα θα σας κάνει να νιώσετε σαν μια απύθμενη λίμνη τη νύχτα. Lilac-μοβ έπιπλα φαίνεται φανταστική! Μόνο ένας καναπές μπορεί να αλλάξει δραματικά όλη την ατμόσφαιρα, βάζοντας μια ζουμερή χορδή με ένα μόνο χτύπημα.

Οι μαλακές αποχρώσεις είναι περισσότερο για τις γυναίκες, πιο ροζ σε νεαρά κορίτσια, ενώ τα ζουμερά σκούρα χρώματα ταιριάζουν στους ήρεμους άνδρες. Το κοινό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως δημιουργικά επαγγέλματα που χρειάζονται αρμονία και έμπνευση.

Ο συνδυασμός μοβ, μαύρο και άσπρο στο υπνοδωμάτιο

Μωβ και ροζ χρώματα σε ένα χρυσό κλασικό υπνοδωμάτιο

Μωβ κρεβάτι θα είναι μια μεγάλη έμφαση στο εσωτερικό.

Μια ποικιλία εικόνων

Δεδομένου ότι το χρώμα αυτό τέθηκε σε χρήση όχι πολύ καιρό πριν, χρησιμοποιείται συχνά σε εξωφρενικά στυλ Art Nouveau και Futurism. Με το Art Nouveau, συνήθως επιλέγουν τα πάντα σε μινιμαλιστική κατεύθυνση, συνδυάζοντας μερικά μόνο χρώματα. Για το φουτουριστικό, τέτοιου είδους περιορισμοί δεν λαμβάνονται, και το δωμάτιο μπορεί ακόμη και να έχει ένα σχέδιο χώρου. Αυτό είναι μεγάλο για τη δημιουργία ενός υπνοδωματίου για ένα έφηβο αγόρι.

Για τους οπαδούς των ασυνήθιστων σχεδίων, συχνά χρησιμοποιούνται στοιχεία νέον. Μια τέτοια τεχνική επιτρέπεται στο σχεδιασμό δωματίων σε ποπ τέχνη και υψηλής τεχνολογίας κατευθύνσεις. Αυτές οι κατευθύνσεις συνδυάζουν μοβ με κίτρινα και ροζ στοιχεία. Το δωμάτιο δεν θα φαίνεται κατοικημένο, αλλά για θορυβώδη μέρη θα γίνει απαραίτητο.

Οι λάτρεις των αρχαιοτήτων συχνά διακοσμούν τα υπνοδωμάτια τους σε βικτοριανό στιλ. Αυτοί είναι πάντα άνθρωποι της δημιουργικότητας. Μεταξύ αυτών είναι ποιητές, καλλιτέχνες, μουσικοί. Μερικές φορές, μόνο οι συλλέκτες και οι λάτρεις της τέχνης. Ένα υπνοδωμάτιο σε αυτό το στυλ θα είναι καλό σε ένα παλιό αρχοντικό, όπου τουλάχιστον μερικά ακόμα δωμάτια θα σχεδιαστούν με τον ίδιο τρόπο.

Μωβ πινελιές στην κρεβατοκάμαρα Art Nouveau

Μωβ τείχη στο υπνοδωμάτιο

Ο συνδυασμός μοβ, καφέ και λευκό στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Λευκοί ιώδεις τοίχοι και μωβ κρεβάτι σε παιδικό υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)