Σύγχρονες ιδέες σχεδίασης για ένα μικρό υπνοδωμάτιο (30 φωτογραφίες)

Διάταξη στο Χρουστσόφ από την αρχιτεκτονική άποψη είναι η πιο όχι πρακτική και πολύ ενοχλητικό. Το κύριο μειονέκτημα του χώρου διαβίωσης σε αυτά τα σπίτια είναι η έλλειψη ελεύθερου χώρου. Στο Χρουστσιόφ, χαμηλά ταβάνια, διαταραγμένη γεωμετρία των καθιστικών, καθώς και υπνοδωμάτια με ένα μικρό τετράγωνο. Ένα τέτοιο μικρό υπνοδωμάτιο στον Χρουστσόφ περιορίζει τις δυνατότητες διευθέτησης, δημιουργώντας ένα άνετο και άνετο δωμάτιο. Δεν αρκεί να βάζετε μόνο ένα κρεβάτι στον υπνοδωμάτιο, ένα συρτάρι, συστήματα αποθήκευσης ή ακόμα και ένα χώρο εργασίας απαιτείται συχνά εδώ. Η παρουσία βιβλιοθήκης και η δυνατότητα τοποθέτησης μίας κούνιας είναι πολύ σημαντικές για πολλούς κατοίκους.

Γκρι και λευκό υπνοδωμάτιο

Ωστόσο, στο Χρουστσόφ μπορείτε να δημιουργήσετε μοντέρνα υπνοδωμάτια που θα γίνουν άνετα και άνετα για τους ιδιοκτήτες τους. Υπάρχουν βασικοί κανόνες για το σχεδιασμό μικρών δωματίων, τα οποία σας επιτρέπουν να επεκτείνετε οπτικά το χώρο ενός στενού δωματίου, να δημιουργήσετε άνετους και υπέροχους εσωτερικούς χώρους σε μικρές περιοχές. Η κύρια ιδέα είναι να εργαστούμε για τις ελλείψεις στον Χρουστσόφ. Το ύφος του εσωτερικού, της διακόσμησης, των επίπλων και άλλων σταδίων δημιουργίας σχεδίου σε ένα σαλόνι επιλέγεται μόνο για να τονίσει τα πλεονεκτήματα της περιοχής, καθώς και να αντισταθμίσει τις ελλείψεις.

Μικρό υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου

Ορισμός χαρακτηριστικών υπνοδωματίου

Εάν ζείτε σε ένα στενό διαμέρισμα ενός δωματίου ή δύο δωματίων, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς την ιδέα του συνδυασμού λειτουργικών ζωνών. Στην πρώτη περίπτωση, ένα μικρό υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ θα συνδυαστεί με την αίθουσα. Και για τη δεύτερη περίπτωση, η κρεβατοκάμαρα συχνά συνδυάζεται με αίθουσα παιχνιδιών, μελέτη και τα συναφή. Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων τριών δωματίων βρίσκονται στην πλέον συμφέρουσα θέση. Στο τριών δωματίων Khrushchev, είναι πιο βολικό, επειδή ένα μικρό υπνοδωμάτιο θα εκπληρώσει μόνο τη λειτουργία του, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να γεμίσει διάφορα έπιπλα.

Μικρή κρεβατοκάμαρα με ευρύχωρα συρτάρια

Στο Χρουστσιόφ, συνήθως δεν υπάρχουν ξεχωριστές αίθουσες αποδυτηρίων, με αποτέλεσμα η κρεβατοκάμαρα να φέρει επίσης τη λειτουργία μιας ντουλάπας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα ογκώδη γραφεία προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του ελεύθερου χώρου. Δημιουργούν ένα αίσθημα περιορισμένου και περιορισμένου χώρου. Μια ευρύχωρη, αλλά συμπαγής ντουλάπα θα φαίνεται πολύ πιο οργανική σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τις καθρέφτες πόρτες της ντουλάπας, μια τέτοια ιδέα για την επέκταση του χώρου θα κάνει το δωμάτιο πολύ κομψό και ανοιχτό. Εκτός από το ντουλάπι, απαιτείται μόνο κρεβάτι από υπνοδωμάτιο. Επιπλέον, μια μικρή κομοδίνο θα είναι χρήσιμη.

Η ιδέα της αναδιαμόρφωσης και του διαχωρισμού των δωματίων στο Χρουστσόφ επιτρέπεται. Έτσι, η θέση της πόρτας σε ένα στενό δωμάτιο μπορεί να αλλάξει σημαντικά τις δυνατότητες της περιοχής. Εκτελώντας τη διαίρεση των δωματίων στο Χρουστσόφ, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τους κύριους κανόνες ζωνών, οι οποίοι χρειάζονται έναν λογικό διαχωρισμό των ζωνών. Σε μια πιο πρακτική επιλογή για τα υπνοδωμάτια, μπορείτε να σχεδιάσετε μια ενιαία περιοχή αναψυχής, χωρίς χωρισμός.

Λευκό-πράσινο μικρό υπνοδωμάτιο

Μικρή κρεβατοκάμαρα

Μικρή φωτεινή κρεβατοκάμαρα με χώρο εργασίας

Πώς να εφοδιάσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

 1. Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για ένα κέντρο σύνθεσης. Για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, αυτό, φυσικά, θα είναι ένα κρεβάτι. Όταν τοποθετείτε έπιπλα στο υπνοδωμάτιο, πρέπει να αφήσετε χώρο στη μέση του δωματίου, ώστε να μην φαίνεται υπερφορτωμένος. Συνιστάται να τοποθετείτε έπιπλα γύρω από την περίμετρο των υπνοδωματίων, χωρίς να αφήνετε κενά ανάμεσα στους τοίχους. Αν μια στενή κρεβατοκάμαρα απαιτεί κομοδίνα, τότε δεν θα πρέπει να τα παραλάβετε πάνω από το ίδιο το κρεβάτι.
 2. Δεν συνιστάται η χρήση φωτεινών και πολύ αντίθετων τόνων στην επιλογή χρωμάτων για έπιπλα και τοίχους. Είναι σημαντικό το εσωτερικό σχέδιο να περιλαμβάνει δύο αρμονικές αποχρώσεις. Προτείνεται φωτισμός αλλά όχι λευκό. Τα ελαφρά έπιπλα κακοποιών στον Χρουστσόφ προβάλλουν οπτικά τις οροφές.
 3. Για το εσωτερικό ενός στενού και μικρού υπνοδωματίου, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ελάχιστο ντεκόρ. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλα τα τμήματα συσσώρευσης και μικρού διαστήματος. Αρκεί να δημιουργήσετε μια φωτεινή προφορά στο δωμάτιο, αλλά όχι στη μέση. Είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε στην άκρη της κρεβατοκάμαρας για να προσθέσετε οπτικά προοπτικές.
 4. Εάν το στοιχείο προφορά της διακόσμησης σε ένα στενό και μικρό δωμάτιο είναι πιο επιμήκης, τότε αυτό θα αυξήσει οπτικά τα ανώτατα όρια.
 5. Οι ταπετσαρίες επίπλων, συμπεριλαμβανομένων των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων με μεγάλο σχέδιο για μικρά δωμάτια, δεν πρέπει να επιλέγονται. Είναι καλύτερο να σταθώ σε μια μονοφωνική έκδοση, ένα μικρό και αντίθετο στολίδι θα είναι επίσης κατάλληλο.

Μικρό υπνοδωμάτιο με τραπέζι

Μικρός χώρος για ύπνο

Μικρό υπνοδωμάτιο με σκοτεινούς τοίχους και μεγάλο καθρέφτη

Μικρό υπνοδωμάτιο με χαλαρωτικά χρώματα με τηλεόραση

Εργαλεία οπτικής επέκτασης

Υπάρχουν διάφορες ιδέες για τη χρήση οπτικής ψευδαίσθησης, μερικές από τις οποίες δεν θα απαιτούν καν την επισκευή.

Μικρό υπνοδωμάτιο με συρόμενες πόρτες

 1. Καθρέπτες Μια συρόμενη ντουλάπα με μια καθρέφτη πόρτα ή ένα μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο θα προσθέσει οπτικά όγκο. Ταυτόχρονα, είναι εύχρηστο για τα υπνοδωμάτια να χρησιμοποιούν αρκετούς μικρούς καθρέφτες στον τοίχο, γεγονός που θα επιτρέψει να σπάσει ο χώρος, κρύβοντας τα σύνορά του. Για το εσωτερικό του υπνοδωματίου, είναι καλύτερο να τα τοποθετήσετε στο παράθυρο, έτσι ώστε το ανακλώμενο φως να κάνει το δωμάτιο ελαφρύτερο και μεγαλύτερο. Εάν οι καθρέφτες είναι απαράδεκτοι για το εσωτερικό, τότε για το σχεδιασμό ενός στενού και μικρού υπνοδωματίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιφάνειες καθρέπτη: βιτρό, πάνελ, κεραμίδια.
 2. Στοιχεία γυαλιού. Το γυαλί λόγω της οπτικής ελαφριάς και της διαφάνειας δεν γεμίζει το χώρο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον εσωτερικό σχεδιασμό ενός στενού και ενός μικρού υπνοδωματίου. Ως ιδέα σχεδιασμού, μπορείτε να εξετάσετε τη δυνατότητα διακόσμησης του εσωτερικού με έπιπλα από γυαλί: τραπεζάκι καφέ, ράφια, φύλλα πόρτας.
 3. Γυαλιστερή οροφή και τοίχοι. Οι σύγχρονες επιλογές σχεδιασμού συχνά περιλαμβάνουν τη χρήση γυαλιστερού χρώματος. Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να μεγεθύνετε οπτικά το δωμάτιο όχι χειρότερα από τους καθρέφτες. Ωστόσο. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τέτοιες ιδέες, τότε μην το παρακάνετε με το χρώμα. Οι υπερβολικά φωτεινές και επιθετικές αποχρώσεις της γυαλάδας προκαλούν μόνο κόπωση και άγχος. Το χρώμα σχεδίου δεν πρέπει να είναι καταπιεστικό και παστέλ. Ωστόσο, για επισκευή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια, καθώς η γυαλάδα καθρεφτών θα δώσει όλες τις κοιλότητες και τις εξογκώσεις στον τοίχο.
 4. Είναι σημαντικό ο σχεδιασμός των γυαλιστερών οροφών να συνδυάζεται με επιτυχία με τον φωτισμό. Αυτή η ιδέα σχεδιασμού θα διευρύνει σημαντικά το χώρο, δημιουργώντας την εντύπωση του άπειρου. Για παράδειγμα, οι σύγχρονες επιλογές σχεδίασης οροφής που μιμούνται τον αστρικό ουρανό με τυχαία τρεμοπαίζει φώτα θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του καταπληκτικού εξωτερικού χώρου.

Μικρή κρεβατοκάμαρα με ντουλάπες

Στενή κρεβατοκάμαρα με τοίχους

Μοντέρνο μικρό υπνοδωμάτιο με μεγάλο καθρέφτη

Εφαρμογή ειδικών ταπετσαριών

Ταπετσαρία χρησιμοποιείται συχνά για να δημιουργήσει το εσωτερικό σχέδιο ενός στενού και μικρού υπνοδωματίου. Ορισμένες από αυτές σας επιτρέπουν να εξαπατήσετε την αντίληψη του χώρου. Ως ιδέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοιχογραφίες με έντονη προοπτική. Σήμερα, για το εσωτερικό ενός στενού και μικρού υπνοδωματίου, υπάρχουν τεράστιες ποικιλίες τέτοιων ταπετσαριών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απεικονίζουν αστικές απόψεις ή τοπία. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να καταλαμβάνουν μόνο έναν τοίχο με ταπετσαρία, που θα τονιστούν, πράγμα που θα αυξήσει τον χώρο. Επιπλέον, δεν πρέπει να εφαρμόζετε τέτοιες ταπετσαρίες σε στενό τοίχο σε ορθογώνιο δωμάτιο.

Συνδυάζοντας ανοιχτό ταπετσαρία σε ένα μικρό κλασικό υπνοδωμάτιο

Αλλάξτε οπτικά τις αναλογίες και εναρμονίσετε τον δυσανάλογο χώρο χρησιμοποιώντας ταινίες στην ταπετσαρία. Οι οριζόντιες ρίγες που κολλάνε σε στενό τοίχο βοηθούν να σπρώξουν τους τοίχους. Χρησιμοποιώντας κάθετες λωρίδες θα αυξήσετε την οροφή. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία με ένα πολύ πομπώδες ή μεγάλο σχέδιο. Μεγάλες λεπτομέρειες στο εσωτερικό του υπνοδωματίου θα κάνουν το δωμάτιο μικρότερο.Η χλωρίδα της εικόνας και η υπερβολική λαμπρότητα ταυτόχρονα καταστρέφουν ολόκληρη την ακεραιότητα της κατάστασης, θα υπάρχει ένα απλό σωρό από πράγματα στο δωμάτιο. Σε ένα μικρό δωμάτιο, η αρμονία είναι πολύ σημαντική, διαφορετικά δεν μπορεί να επιτευχθεί άνεση.

Μπεζ και λευκή ταπετσαρία σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο.

Μπεζ ταπετσαρία σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Σχεδιάστε ένα μικρό μικρό υπνοδωμάτιο

Σχεδιασμός υπνοδωματίου υπνοδωματίου

Συχνά το υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ είναι χωρίς φυσικό φως, ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που θα σώσουν το δωμάτιο από το σκοτάδι και τη σκοτεινιά.

 1. Ψευδές παράθυρο. Ένα πολύ νέο στοιχείο που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό δωματίων χωρίς παράθυρα, αλλά αρκετά αποτελεσματικό. Για να γίνει αυτό, ένα ξύλινο πλαίσιο είναι τοποθετημένο στον τοίχο, το οποίο μιμείται το σχήμα ενός πραγματικού παραθύρου. Η πλήρωση μπορεί να είναι διαφορετική: φωτογραφίες, σχέδια, βιτρό, κάτοπτρο ή ταπετσαρία με στοιχεία της φύσης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον οπίσθιο φωτισμό για να επιτύχετε μεγαλύτερη αξιοπιστία.
 2. Γυάλινο χώρισμα. Αυτό το στοιχείο σας επιτρέπει να διαχωρίσετε αποτελεσματικά το χώρο της κρεβατοκάμαρας, αλλά αφήστε οπτικά το δωμάτιο ως σύνολο. Το ογκομετρικό σχέδιο στο γυαλί αναστέλλει το φως και επίσης κρύβει διάφορα αντικείμενα πίσω από αυτό.

Σχεδιασμός υπνοδωματίου χωρίς παράθυρο

Σχεδιασμός υπνοδωματίου χωρίς παράθυρο

Σχεδιασμός υπνοδωματίου χωρίς παράθυρο

Σχεδιασμός υπνοδωματίου χωρίς παράθυρο

Όμορφο εσωτερικό ενός μικρού υπνοδωματίου

Λιλά-λευκό εσωτερικό ενός μικρού υπνοδωματίου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)