Καναπέδες για την κρεβατοκάμαρα: συμπαγή έπιπλα με μέγιστη άνεση (21 φωτογραφίες)

Τις περισσότερες φορές, το υπνοδωμάτιο έχει ένα μέτριο μέγεθος, και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, γιατί σε αυτό οι κάτοικοι συνήθως κοιμούνται και μερικές φορές απλά χαλαρώνουν, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί χώρος, πολλοί προτιμούν να εγκαταστήσουν έναν καναπέ αντί για ένα κρεβάτι. Η σωστά σχεδιασμένη κρεβατοκάμαρα με καναπέ σας επιτρέπει να τοποθετείτε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα και αντικείμενα στο δωμάτιο και να δημιουργείτε μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και άνεσης.

Τυπωμένο καναπέ ζώων για υπνοδωμάτιο

Πάγκος για ένα υπνοδωμάτιο

Πώς να επιλέξετε έπιπλα;

Το μικρό μέγεθος του δωματίου μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες κατά την τοποθέτηση των επίπλων, αλλά δεν πρέπει να εμποδίζει τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που να ευνοεί τον ύπνο και τη χαλάρωση, γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε μερικές συμβουλές από τους σχεδιαστές:

  • όταν επιλέγετε έπιπλα, είναι επιθυμητό να προτιμάτε πολυλειτουργικά μοντέλα. Προαιρετικά - ένας καναπές με ενσωματωμένο συρτάρι για λινό. Αυτός ο καναπές είναι επίσης ένα μέρος για να κοιμηθεί και να αποθηκευτούν τα πράγματα. Ράφια στο κεφάλι της θέσης δεν είναι μόνο βολικό για τη διευθέτηση αντικειμένων, αλλά και ένα κομψό διακοσμητικό στοιχείο?
  • καναπέδες με στρογγυλεμένες άκρες οπτικά "τρώνε" τον χώρο, έτσι τα μοντέλα των αυστηρών ορθογώνια / τετράγωνα σχήματα είναι η καλύτερη επιλογή.
  • έτσι ώστε η ταπετσαρία επίπλων ταιριάζει στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας, καναπέδες με ένα υλικό που ταιριάζει / σε αντίθεση με τις αποχρώσεις των τοίχων, οροφή, δάπεδο αγοράζονται.

Η επίπλωση του δωματίου πρέπει να είναι συμπαγής και άνετη στη χρήση, έτσι ώστε η ντουλάπα είναι μια ιδανική επιλογή. Οι συρόμενες πόρτες δεν χρειάζονται χώρο για το άνοιγμα και τα παράθυρα καθρέφτη αυξάνουν οπτικά το δωμάτιο.

Τα βέλτιστα μοντέλα καναπέδων για την κρεβατοκάμαρα είναι μετασχηματιστές που διατηρούν την περιοχή ελεύθερη και, όταν αποσυναρμολογούνται, δημιουργούν ένα πλήρες ύπνο.

Καναπές κρεβατοκάμαρας Velvet

Τύποι καναπέδων με μηχανισμό αναδίπλωσης

Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, είναι ο τύπος πτυσσόμενου έπιπλα που παίζει σημαντικό ρόλο, διότι καθορίζει την απλότητα και την ευκολία χρήσης. Μπορούν να διακριθούν τέσσερις τύποι δημοφιλών καναπέδων για την κρεβατοκάμαρα.

  • Ανασυρόμενος - στη διαδικασία μετασχηματισμού συμμετέχουν τρία μέρη της δομής (ένα από τα οποία βρίσκεται στην πλάτη και δύο είναι το κάθισμα). Για να σχεδιάσετε τα έπιπλα, πρέπει να τραβήξετε το κάθισμα. Ταυτόχρονα, το τμήμα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του καναπέ αφήνει. Στον ελεύθερο χώρο των πηνίων τοποθετείται το τμήμα του καθίσματος. Πλεονεκτήματα του μοντέλου - η προβλήτα ωθείται προς τα εμπρός και όταν διπλωθεί, η δομή έχει ένα πολύ συμπαγές μέγεθος και μια κομψή εμφάνιση.
  • Το click-gag είναι ένα ελαφρώς βελτιωμένο μοντέλο καναπέ-βιβλίου, καθώς σας επιτρέπει να στερεώσετε την πλάτη σε τρεις θέσεις: για να καθίσετε, να κάτσετε και να ξαπλώσετε. Η συμπαγής εμφάνιση καθιστά αυτό το έπιπλο άξια επιλογή για τοποθέτηση στην κρεβατοκάμαρα των ενηλίκων και των παιδιών.
  • Το Eurobook διαθέτει έναν απλό μηχανισμό μετασχηματισμού που επιτρέπει στα παιδιά και τους ηλικιωμένους να διαχειριστούν εύκολα το μοντέλο. Όταν ξεδιπλώνεται ο καναπές, το κάθισμα ωθείται προς τα εμπρός και η πλάτη χαμηλώνει στον ελεύθερο χώρο. Άνετοι καναπέδες με κουτί για λινό είναι αρκετά κατάλληλοι για την παροχή χώρου για κορίτσι ή έφηβο. Ένα απλό σύστημα ελέγχου καθιστά αυτό το μοντέλο μακρόχρονη μεταξύ άλλων σχεδίων.
  • Accordion - δημοφιλής λόγω της απλής συσκευής μετασχηματισμού και μικρών παραμέτρων.Ο χώρος ανάπαυσης περιλαμβάνει τρία πτυσσόμενα τμήματα, ένα από τα οποία είναι το κάθισμα, και τα άλλα δύο είναι το πίσω μέρος. Αρχή εκτύλιξης: το κάθισμα ωθείται προς τα εμπρός, πριν αναδιπλωθεί το πίσω τμήμα. Στη συνέχεια, το κάθισμα ανεβαίνει σε ένα χαρακτηριστικό κλονισμό και χαμηλώνει. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του μοντέλου είναι ότι ο καναπές δεν χρειάζεται να απομακρυνθεί από τον τοίχο.

Το κόστος του καναπέ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός μοντέλου. Ένα σημαντικό κομμάτι της τιμής είναι ακριβώς ο μηχανισμός μετασχηματισμού, οπότε η εξοικονόμηση δεν αποδίδει πάντα, αφού μια φτηνή συσκευή αναδίπλωσης διασπάται πιο συχνά.

Λευκός καναπές για κρεβατοκάμαρα

Πολύχρωμος καναπές για ένα υπνοδωμάτιο

Καναπές σχήμα

Σε μικρά υπνοδωμάτια είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε ορθολογικά την περιοχή έτσι ώστε να δημιουργούνται άνετες συνθήκες χαλάρωσης, ανάλογα με τη διάταξη του δωματίου, επιλέξτε άμεσους ή γωνιακούς καναπέδες. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Μοντέλα μορφής

Αυτοί οι καναπέδες μπορούν να ονομαστούν καθολικοί, καθώς ταιριάζουν στο εσωτερικό κάθε στυλ. Διατίθενται πτυσσόμενα και μη πτυσσόμενα μοντέλα. Μη καναπέδες καναπέδες πρέπει να εγκαθίστανται μόνο σε μεγάλα υπνοδωμάτια, όπου υπάρχει πλήρες κρεβάτι. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε μόνο να καθίσετε στον καναπέ, και θα μοιάζει με ένα στοιχείο της κατάστασης που δεν έχει ιδιαίτερη λειτουργική σημασία.

Άμεσος καναπές για ένα υπνοδωμάτιο

Ροζ καναπέ για την κρεβατοκάμαρα

Γκρίζο καναπέ για ένα υπνοδωμάτιο

Καναπέδες για την κρεβατοκάμαρα, ως έπιπλα για χαλάρωση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μεταμορφωτικά, αφού με μέτριες διαστάσεις εύκολα και απλά σχηματίζουν ένα πλήρες κρεβάτι διπλό ή τριών υπνοδωματίων. Σε διαμερίσματα ενός δωματίου, όπου το δωμάτιο συνδυάζει τις λειτουργίες ενός υπνοδωματίου και ενός καθιστικού, αυτός ο μαλακός καναπές είναι ένα απαραίτητο κομμάτι επίπλων. Η ειδική άνεση στο υπνοδωμάτιο θα δημιουργήσει μοντέλα με ταπετσαρίες υφασμάτων. Το βελούδο θα προσφέρει μια απαλή και ευχάριστη αφή, η ταπετσαρία θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα αξιοπρέπειας και ηρεμίας, το κοπάδι θα φανεί μοντέρνο.

Ξύλινο καναπέ για ένα υπνοδωμάτιο

Ξύλινο καναπέ κρεβάτι

Γωνιακός καναπές

Μια κρεβατοκάμαρα με έναν καναπέ αντί για ένα κρεβάτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κρατήσει τον ελεύθερο χώρο. Τα γωνιακά μοντέλα ικανοποιούν πλήρως αυτή την απαίτηση, γιατί συνήθως ο καναπές είναι εγκατεστημένος σε μια γωνία, που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη ζώνη "νεκρού" και αφήνετε το κέντρο του δωματίου ελεύθερο.

Ένα όμορφο φάσμα επίπλων είναι απλά εκπληκτικό. Μπορείτε να αγοράσετε έναν καναπέ με πλευρές διαφορετικές ή ίδιες σε μήκος. Υπάρχουν σχέδια με σύνθετη γεωμετρία και εξαρτήματα.

Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, είναι πιο λογικό να εγκαταστήσετε έναν καναπέ μετασχηματιστή. Είναι ένας αναδιπλούμενος καναπές σε συναρμολογημένη μορφή που διαμορφώνει το ύφος του εσωτερικού χώρου και σε έναν αναδιπλούμενο καναπέ προσφέρει μια ήρεμη και άνετη ξεκούραση σε μια γεμάτη αγκυροβόλιο. Θα είναι ιδανικό αν ο σχεδιασμός είναι εξοπλισμένος με ένα κουτί αποθήκευσης, καθώς αυτό θα αφαιρέσει γρήγορα την κρεβατοκάμαρα.

Από τις πολλές επιλογές για καναπέδες για την κρεβατοκάμαρα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο που έχει τις ακόλουθες συσκευές μετασχηματισμού: ευρωπαϊκό βιβλίο, δελφίνι, ακορντεόν. Όλοι αυτοί οι τύποι επίπλων συναρμολογούνται είναι συμπαγείς σε μέγεθος, γι 'αυτό και είναι δημοφιλείς με τους ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων.

Γωνιακοί καναπέδες είναι υπέροχοι για ένα δωμάτιο εφήβων. Πολλοί επισκέπτες θα καθίσουν άνετα στον συναρμολογημένο καναπέ και ο αποσυναρμολογημένος σχεδιασμός θα χρησιμεύσει ως ένα ευρύχωρο μέρος για έναν έφηβο να χαλαρώσει και να κοιμηθεί καλά.

Καναπές για το υπνοδωμάτιο στο σπίτι

Κρεβατοκάμαρα κρεβατοκάμαρας

Παλέτα χρωμάτων περιβάλλοντος

Είναι σωστά επιλεγμένες αποχρώσεις που θα δημιουργήσουν μια αρμονική εμφάνιση της κρεβατοκάμαρας με έναν καναπέ. Το χρώμα του προϊόντος καθορίζει πώς η κρεβατοκάμαρα θα γίνει αντιληπτή από τους επισκέπτες (αν και στην πραγματικότητα, μόνο οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να το αρέσουν). Από τους πολλούς κανόνες εσωτερικής διακόσμησης, διακρίνονται πολλές σημαντικές επιθυμίες:

  • έτσι ώστε ο καναπές να γίνει το κύριο προφορά του εσωτερικού, επιλέγονται μοντέλα με ταπετσαρία φωτεινών και αντίθετων αποχρώσεων.
  • οι συνδυασμοί φωτεινών και σκούρων αποχρώσεων φαίνονται πάντα κομψά. Σε δωμάτια με τοίχους θερμού φωτισμού, καναπέδες με σκούρα ταπετσαρία φαίνονται τέλεια.
  • απλό υλικό ταπετσαρίας κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους στο ύφος της hi-tech, μινιμαλισμός. Η πολύχρωμη διάθεση είναι χαρακτηριστική για την Προβηγκία, τη χώρα.

Οι ελαφριές παστέλ αποχρώσεις θεωρούνται παραδοσιακή παλέτα ταπετσαρίας. Μπορείτε να βάλετε έναν καναπέ σε γκρι ή καφέ αποχρώσεις στο δωμάτιο του εφήβου και η κρεβατοκάμαρα του κοριτσιού θα είναι διακοσμημένη με έπιπλα επικαλυμμένα με ελιές, μπεζ, λευκές αποχρώσεις.

Daybed για υπνοδωμάτιο

Μεταλλικό καναπέ για την κρεβατοκάμαρα

Μαλακός καναπές για ένα υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο εσωτερικό με καναπέ: κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού

Κοντά σε γωνιακούς καναπέδες, τα κομοδίνα μπορούν να φαίνονται γελοία, γι 'αυτό μια μεγάλη εναλλακτική λύση για αυτούς είναι τα ευρεία μπράτσα με ξύλινες επικαλύψεις.

Για έναν ήσυχο ύπνο, είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε τη δομή έτσι ώστε η κεφαλή να είναι στον τοίχο.

Για την ήρεμη σχεδίαση ενός μικρού δωματίου δεν γίνεται βαρετό, γύρω από τα έπιπλα μπορείτε να εγκαταστήσετε ράφια ή να κανονίσετε μια θέση.

Καναπές για την κρεβατοκάμαρα

Ράφι καναπέ για την κρεβατοκάμαρα

Καναπές για κρεβατοκάμαρα σε στυλ provence

Ο χώρος για τον καναπέ πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε τα έπιπλα υπνοδωματίου, όταν ξεδιπλώνονται, να μην παρεμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση των ενοικιαστών. Μια διέλευση πλάτους 50 cm είναι αρκετή για άνετη κίνηση. Εάν λάβετε υπόψη αυτή τη σύσταση, το προϊόν μπορεί να παραμείνει χωρίς συναρμολόγηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένα τεράστιο ποσό επίπλων για ύπνο μπορεί να κάνει δύσκολη την επιλογή του σωστού μοντέλου. Ένας μη τυποποιημένος τρόπος για την επίλυση του προβλήματος της επιλογής είναι η μέθοδος "με αντίφαση". Για να γίνει αυτό, αρκεί να καταλάβετε τι σίγουρα δεν θέλετε να δείτε στο υπνοδωμάτιο. Εάν η μέθοδος δεν σας βοηθήσει να αποφασίσετε, αξίζει να επικοινωνήσετε με επαγγελματίες σχεδιαστές. Ο ειδικός θα λάβει δεόντως υπόψη τις επιθυμίες των κατοίκων και τις δυνατότητες του δωματίου.

Καναπές για υπνοδωμάτιο

Καναπές για υπνοδωμάτιο

Γωνιακός καναπές για ένα υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)