Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο: διακόσμηση και συνδυασμός χρωμάτων (27 φωτογραφίες)

Το τυρκουάζ υπνοδωμάτιο που συνδέεται με τους ανοιχτούς χώρους της θάλασσας κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού απαιτεί προσεκτική προσέγγιση στην επιλογή όλων των διακοσμητικών στοιχείων και αξεσουάρ, καθώς και στη χρήση συνδυασμών χρωμάτων. Ας δούμε παραδείγματα για το πώς και με τι να συνδυάσουμε τυρκουάζ.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Σχετικά με το χρώμα

Ένα όμορφο όνομα για αυτή τη χρωματική σκιά οφείλεται στην τιρκουάζ - μια δημοφιλής ημιπολύτιμη πέτρα, που θεωρείται σύμβολο της ευτυχίας.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Μεταξύ των μαγικών ιδιοτήτων που αποδίδονται στο τιρκουάζ, μπορεί να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του κέρδισε καλή τύχη σε όλες τις προσπάθειες. Μια ματιά σε αυτό το πρασινωπό-γαλάζιο λαμπρό μετά την αφύπνιση παρέχει μια καλή διάθεση για όλη την ημέρα, υψηλή ικανότητα εργασίας.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Μια τυρκουάζ απόχρωση σχηματίζεται από την επικάλυψη δύο κύριων τόνων του φάσματος πράσινου (ζεστού) και μπλε (κρύου) και συνδέεται τόσο με τη χαρά του φύλλου του καλοκαιριού που διεισδύει στο φως του ήλιου όσο και με τη δροσιά της απόστασης από τη θάλασσα, τον γαλάζιο ουρανό και την τρυφερότητα του ξεχασμού.

Εάν χρησιμοποιείτε σωστά το τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας, μπορείτε να πάρετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα χαλάρωσης που συμβάλλει σε μια καλή ξεκούραση.

Στις ανατολικές χώρες, πιστεύουν ότι το τυρκουάζ χρώμα δίνει τρυφερότητα, αναπτύσσει διαίσθηση, επηρεάζει την αύξηση της αυτοεκτίμησης και την εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τις δυνάμεις τους. Η σκέψη των στοιχείων με παρόμοιες χρωματικές αποχρώσεις μετριάζει, συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωση της διαδικασίας σκέψης.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τι στυλ είναι κατάλληλο για;

Με την κατάλληλη κατανομή των τόνων, το τυρκουάζ χρώμα θα δούμε οργανικά όχι μόνο στο θαλάσσιο εσωτερικό.

  • Οι έντονες φωτεινές τιρκουάζ λεπτομέρειες υπογραμμίζουν τη δυναμική και το επαναστατικό στυλ υψηλής τεχνολογίας. Εάν σε μια τέτοια κρεβατοκάμαρα υπάρχει ένας μικρός χώρος εργασίας, τότε κατά τη διάρκεια δημιουργικών ή επίσημων δραστηριοτήτων θα παρέχεται ενέργεια, έμπνευση και απόδοση.
  • Ο συνδυασμός τυρκουάζ τόνων με χρυσό ενισχύει την αντίληψη του εξωτισμού και του πλούτου του δωματίου, διακοσμημένα με στοιχεία ανατολικού στυλ.
  • Η πολυτέλεια του παλατιού θα θυμίζει παστέλ λεπτή τιρκουάζ αποχρώσεις που επιλέγονται για ένα εκλεπτυσμένο υπνοδωμάτιο ροκοκό.
  • Το χρώμα που δεν ξεχνάτε δεν είναι στο εσωτερικό που δημιουργήθηκε στο στυλ του ρομαντισμού φαίνεται οργανικά.
  • Το καταπραϋντικό τυρκουάζ χρώμα του υπνοδωματίου στυλ Αναγέννησης αρμονικά αναμειγνύεται μέσα, βαρύνοντας σε αναλογικές μορφές και απαλά χρώματα.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Μειωμένες αποχρώσεις του πρασινωπού με μπλε λάμψη υπογραμμίζουν αρμονικά την ευγένεια και τον περιορισμό του κλασικού εσωτερικού. Το στιλ της Προβηγκίας, λίγο πατριαρχικό και κοντά στη διάθεση πολλών ανθρώπων, περιλαμβάνει τυρκουάζ αποχρώσεις σε ένα λουλουδάτο στολίδι που μπορεί να υπάρχει στις κλωστοϋφαντουργικές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Δωμάτιο διακόσμηση

Επιλέγοντας ένα σχέδιο υπνοδωματίου σε τυρκουάζ τόνους, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τη θέση και το μέγεθος του.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Αν το δωμάτιο έχει άφθονο φως του ήλιου, μαζί με μια λευκή οροφή και ένα σοκολατένιο δάπεδο, οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι σε ελαφριές τυρκουάζ αποχρώσεις, πλησιάζοντας το δροσερό μπλε. Ένας τέτοιος χρωματισμός θα είναι επίσης κατάλληλος για ένα μικρό δωμάτιο, καθώς θα επεκτείνει οπτικά το χώρο.

Για το υπνοδωμάτιο, που βρίσκεται στη σκιερή πλευρά, το χρωματικό σχέδιο επιλέγεται με την κυριαρχία ζεστών αποχρώσεων του πράσινου, σε συνδυασμό με αποχρώσεις του κίτρινου-πορτοκαλί χρώματα.

Είναι απαραίτητο να αρνηθεί κανείς σε ένα μεγάλο αριθμό ζουμερών, κορεσμένων, τυρκουάζ χρωμάτων στο εσωτερικό, ώστε να μην χάσουν τα άλλα στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστη εικόνα του χώρου από ένα τέτοιο ενεργό υπόβαθρο. Μπορεί να εμφανίζεται ως έμφαση στις κουρτίνες, το κεφαλάρι, στο μοτίβο ταπετσαρίας. Επιτρέπεται να φωτίζεται πλήρως ένας από τους τοίχους, υπό τον όρο ότι τα υπόλοιπα είναι ουδέτερα και φωτεινά.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να κάνουμε ολόκληρο το υπνοδωμάτιο μονόχρωμο, αν προτιμάται το τυρκουάζ χρώμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει άλλες αποχρώσεις που θα συνδυαστούν άριστα και θα δημιουργήσετε την επιθυμητή διάθεση. Επιπλέον, μεταξύ των επιπρόσθετων τόνων δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπερβολικά φωτεινά, φανταχτά χρώματα, δεδομένου ότι η τιρκουάζ οργανικά υποστηρίζει ήρεμες λεπτές αποχρώσεις.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Επιλογή επίπλων, φωτισμός και αξεσουάρ

Για να γίνει η κρεβατοκάμαρα σε τυρκουάζ τόνους γεμάτη φρεσκάδα, τα ογκώδη έπιπλα θα πρέπει να αποκλείονται από την κατάσταση. Το κύριο θέμα είναι ένα κρεβάτι που δεν μπορεί να γίνει μικρότερο, αλλά μπορείτε να δώσετε οπτικά ένα αίσθημα ελαφρότητας κάνοντας τα ανοιχτά πλάτη πίσω.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Το χρώμα των τελειωμάτων επίπλων - πολυθρόνες, καρέκλες, οθωμανικά - έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την ισορροπία, έτσι τα σχέδια με φωτεινά τιρκουάζ στοιχεία επιλέγονται με παστέλ τοίχους. Εάν χρησιμοποιήθηκαν κορεσμένα χρώματα στο σχεδιασμό των τοίχων, τότε η ταπετσαρία επιλέγεται με ήρεμο χρώμα.

Το χρώμα των επίπλων εξαρτάται επίσης από το κυρίαρχο υπόβαθρο των τοίχων. Εάν είναι εντελώς τυρκουάζ, τότε επιλέξτε ένα λευκό, ανοιχτό γκρι, μπεζ σύνολο. Τα έπιπλα ευγενών χρωμάτων σοκολάτας συνδυάζονται με παστέλ αποχρώσεις.

Η δημιουργία ενός υπνοδωματίου με τιρκουάζ τόνους είναι εύκολη και χωρίς λεπτομερείς αλλαγές. Εάν οι τοίχοι στο δωμάτιο είναι φτιαγμένοι σε φωτεινά χρώματα, τότε αρκεί να αγοράσετε τα τυρκουάζ έπιπλα.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Ακόμα πιο εύκολο να κάνετε μετατροπές με πρόσθετες λεπτομέρειες. Η επιλογή σε ένα ενιαίο φάσμα κλινοσκεπασμάτων, χαλιών δαπέδου και τιρκουάζ κουρτίνες στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με μικρά αξεσουάρ του ίδιου χρώματος, μετατρέπει αμέσως την κρεβατοκάμαρα σε μια ζεστή γωνιά, αναπνέοντας φρεσκάδα και γαλήνη.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Εάν η κρεβατοκάμαρα φωτίζεται με συνηθισμένους λαμπτήρες πυρακτώσεως, τότε το βράδυ η γοητεία και το βάθος αυτής της σκιάς χάνονται. Για να αποφύγετε την απογοήτευση, τοποθετήστε τους λαμπτήρες αλογόνου που δίνουν φως κοντά στο φυσικό φως.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Η επιλογή των εξαρτημάτων στην κρεβατοκάμαρα εξαρτάται από το πόσο κυριαρχεί το τυρκουάζ χρώμα πάνω από τις άλλες αποχρώσεις. Αν υπάρχει στους τοίχους, τα κλινοσκεπάσματα, τις κουρτίνες, τότε τα υπόλοιπα στοιχεία - τα πλαίσια ζωγραφικής και καθρεφτών, κηροπήγια - είναι καλύτερα να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό χρώμα σε αρμονία με το τιρκουάζ.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Αρμονία συνδυασμών χρωμάτων

Προκειμένου η κρεβατοκάμαρα να μην είναι τυρκουάζ, πρέπει να γνωρίζετε ποιοι συνδυασμοί χρωμάτων σε ένα τέτοιο εσωτερικό θα φαίνονται αξιοπρεπείς και αρμονικοί. Στο στάδιο της προετοιμασίας για τη μετατροπή, είναι σκόπιμο να εξετάσετε μερικές επιπλέον αποχρώσεις και να επιλέξετε το πιο κατάλληλο χρώμα για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

  • Το πιο πλεονεκτικό τυρκουάζ χρώμα αποκαλύπτεται σε λευκό φόντο. Αυτός ο συνδυασμός φαίνεται εξαιρετικός τόσο σε κλασικό όσο και σε σύγχρονο στιλ. Το εσωτερικό είναι απαλό, φρέσκο ​​και αρκετά δροσερό. Για να προσθέσετε ζεστασιά, η διακόσμηση πρέπει να έχει μικρή ποσότητα κόκκινου, καφέ ή βερίκοκου.
  • Η γειτονιά του τυρκουάζ και καφέ σε οποιαδήποτε από τις λεπτές αποχρώσεις του (σοκολάτα, αμύγδαλο, καρύδι, κάστανο, κλπ.) Είναι κομψό. Εάν αποφασίσετε να δώσετε στο εσωτερικό έναν πιο αυστηρό ήχο, τότε το καφέ χρώμα επιλέγεται σκοτεινό. Για πλήρη αντίθεση, το χρώμα των επίπλων ή ορισμένων διακοσμητικών στοιχείων επιλέγεται με μαύρο χρώμα.
  • Προτιμώντας το μπεζ χρώμα, είναι απαραίτητο να θεωρηθεί ότι σε συνδυασμό με το τυρκουάζ χρώμα θα πρέπει να κυριαρχεί ένας από αυτούς.
  • Είναι πιο δύσκολο να συνδυάσεις αχρωματικό γκρίζο χρώμα με τυρκουάζ, αφού σε μια τέτοια ένωση μόνο με μια ανεπτυγμένη καλλιτεχνική γεύση είναι δυνατό να διαλέξεις τα συνοδευτικά δύο ή τρία χρώματα που θα δώσουν την εσωτερική κομψότητα και πληρότητα.
  • Σχεδόν ίσοι στην τρυφερότητα, οι τυρκουάζ και ροζ αποχρώσεις συνδυάζουν δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ρομαντισμού και άνεση.

Τυρκουάζ υπνοδωμάτιο

Με την σωστή επιλογή επίπλων, διακόσμησης, αξεσουάρ, το τιρκουάζ υπνοδωμάτιο φαίνεται εντυπωσιακό και αξιοσέβαστο. Η δημιουργημένη ισορροπημένη ατμόσφαιρα σας επιτρέπει να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε και να κάνετε το αγαπημένο σας έργο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)