Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ: δημιουργούμε κομψά διαμερίσματα από μια μικρή κατοικία (50 φωτογραφίες)

Πιο συχνά, το πρώτο διαμέρισμα που αποκτά μια νεαρή οικογένεια για τον εαυτό της είναι ένα διαμέρισμα ενός δωματίου. Μετά την αγορά, οι χαρούμενοι ιδιοκτήτες έχουν μια ερώτηση σχετικά με την επισκευή και τη βελτίωση των σπιτιών τους. Είναι δύσκολο να εξοπλιστεί ένα μονόκλινο δωμάτιο κομψά, λειτουργικά και άνετα. Αν οι νεοφερμένοι θα πρέπει να σχεδιάσουν ένα Χρουστσόφ ενός δωματίου, το καθήκον γίνεται ... ακόμα πιο ενδιαφέρον. Τουλάχιστον αυτό είναι που σκέφτονται οι σχεδιαστές.

Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ 30 τ.μ.

Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ με μπαλκόνι

Μπεζ κοσμήματα μονοκατοικίας Khrushchev

Λευκή κουζίνα σε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Μαύρα έπιπλα σε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Τι είναι ένα διαμέρισμα ενός δωματίου στον Χρουστσόφ

Στα περισσότερα τυπικά σπίτια της κατασκευής του Χρουστσόφ, το διαμέρισμα ενός δωματίου είναι μια πολύ μικρή είσοδος, από την οποία υπάρχουν πόρτες στο συνδυασμένο μπάνιο και το δωμάτιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δωμάτιο με τα πόδια, περνώντας μέσα από τον εξωτερικό τοίχο του μπάνιου, μπαίνει στην κουζίνα με μέγεθος 5-7 m2. Το μπαλκόνι, εάν υπάρχει, είναι προσβάσιμο από το δωμάτιο.

Οι μικρές διαστάσεις κάθε δωματίου και κατοικίας στο σύνολό της οδήγησαν στο γεγονός ότι η ανάπλαση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου στον Χρουστσόφ έγινε πολύ δημοφιλής.

Κλασικό σχεδιασμό Χρουστσόφ ενός δωματίου

Μονόκλινο σχέδιο Khrushchev σε καφέ

Διακοσμήστε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ με καναπέ

Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ

Επιλογές αναδιευθέτησης

Η επανεπεξεργασία είναι οποιαδήποτε αλλαγή διαμερισμάτων. Απαγορεύεται αυστηρά η κατεδάφιση φερόντων τοίχων, στην περίπτωση των ανοιχτών τοίχων όλα είναι κάπως ευκολότερα. Μπορείτε να συντάξετε ένα σχέδιο, να το συντονίσετε στα αρμόδια όργανα και να προχωρήσετε στην υλοποίηση της ιδέας. Πριν από τη σύνταξη, λάβετε υπόψη σας ότι δεν θα είναι δυνατές οι ακόλουθες αλλαγές:

 • μια αύξηση στην περιοχή της τουαλέτας, μπάνιο και κουζίνα είναι δυνατή μόνο λόγω του διαδρόμου, είναι αδύνατο να τα τοποθετήσετε πάνω από τα καθιστικά?
 • να επεκτείνει την περιοχή της κουζίνας λόγω του μπάνιου δεν επιτρέπεται?
 • εάν μια κουζίνα σόμπα είναι εγκατεστημένη στην κουζίνα, είναι επίσης αδύνατο να το συνδυάσετε με το δωμάτιο.

Τις περισσότερες φορές, η αναδιαμόρφωση του ενός δωματίου Χρουστσόφ πραγματοποιείται με δύο τρόπους: μετατρέποντάς το σε ένα διαμέρισμα στούντιο με την κατεδάφιση όλων των χωρισμάτων, εκτός από το μπάνιο και συνδυάζοντας με ένα μπαλκόνι. Και στις δύο περιπτώσεις, ο χρήσιμος χώρος της κατοικίας θα γίνει μεγαλύτερος και θα είναι πολύ φωτεινότερος χωρίς επιπλέον τοίχους. Ένας καλά φωτισμένος χώρος φαίνεται πάντα πιο ευρύχωρος, όπως λένε οι σχεδιαστές.

Οικολογικός σχεδιασμός Khrushchev ενός δωματίου

Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ με έπιπλα από κόντρα πλακέ

Σχεδιασμός γεωμετρικής εκτύπωσης Χρουστσόφ ενός δωματίου

Γυαλισμένη κουζίνα σε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Διαμέρισμα στούντιο

Πριν αποφασίσετε να κατεδαφίσετε τους τοίχους, σκεφτείτε για άλλη μια φορά εάν θα είναι βολικό για κάθε νοικοκυριό, επειδή η κουζίνα στο μονόχωρο Χρουστσόφ, αν και μικρή, εξακολουθεί να είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο στο οποίο μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε και να μην ενοχλείτε την υπόλοιπη οικογένεια. Μετά από το συνδυασμό, η διαίρεση σε λειτουργικές ζώνες θα είναι πολύ εξαρτημένη - χρησιμοποιώντας τεχνικές χωρισμού.

Αν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και ο μελλοντικός χώρος είναι πιο πολύτιμος από τις γωνιές, δώστε προσοχή σε ένα ακόμη σημαντικό σημείο: έτσι ώστε οι οσμές μαγείρεμα να μην εξαπλωθούν σε όλο το διαμέρισμα, η σόμπα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με μια ισχυρή, αλλά ήσυχη κουκούλα. Διαφορετικά, σύντομα ολόκληρο το διαμέρισμα θα είναι κορεσμένο με αρώματα κουζίνας, και ένα θορυβώδες καυσαερίων θα ενοχλήσει τους παραθεριστές. Ακόμα και στο στάδιο των εργασιών επισκευής στην κουζίνα, ελέγξτε τον εξαερισμό. Αν σας φαίνεται ανεπαρκές, λάβετε μέτρα για να το καθαρίσετε, διαφορετικά ο μολυσμένος αέρας μετά την εξάντληση θα επανέλθει στο διαμέρισμα.Ενισχύστε τον εξαερισμό της κουζίνας, εγκαθιστώντας μια βαλβίδα παροχής.

Μπλε μονόκλινο σχέδιο Khrushchev

Σχεδιασμός σαλόνι σε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Υψηλής τεχνολογίας στυλ ενός δωματίου Χρουστσόφ σχεδιασμού

Εσωτερική διακόσμηση του ενός δωματίου Χρουστσόφ

Καφέ μονοκατοικία Khrushchev σχεδιασμό

Τεχνικές χωροθέτησης στούντιο

Μετά την κατεδάφιση των τειχών, σχηματίσαμε ένα μεγάλο δωμάτιο. Για την αποτελεσματική χρήση των προστιθέμενων τετραγωνικών μέτρων, είναι απαραίτητο να διαθέσουμε ζώνες για ξεκούραση, εργασία, ύπνο, φαγητό, μαγείρεμα. Η χωροθέτηση ενός δωματίου Χρουστσόφ εφαρμόζεται με διάφορους τρόπους:

 • χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά φινιρίσματος. Για παράδειγμα, η ζώνη μαγειρέματος διακρίνεται από τα πλακάκια δαπέδου, και την τραπεζαρία από laminate?
 • φωτισμός - για κάθε ζώνη χρησιμοποιούνται ξεχωριστές πηγές φωτός.
 • με κουρτίνες - θα κρύψουν τον χώρο ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα προσθέσουν άνεση τη νύχτα.
 • έπιπλα - σε αυτή την περίπτωση, δεν θα εκπληρώσει μόνο την κύρια λειτουργία του, αλλά θα χρησιμεύσει και ως διαχωριστής ζώνης.

Σχεδιασμός του ενός δωματίου Χρουστσόφ με ένα κρεβάτι

Σχεδιασμός κουζίνα με ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Συρόμενη ντουλάπα σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου

Σχεδιασμός μιας σοφίτας χρουστσόφ με ένα δωμάτιο

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα της πιο αποτελεσματικής χωροθέτησης με έπιπλα:

 • χρησιμοποιώντας τη γραμμή, ξεχωριστές περιοχές μαγειρέματος και φαγητού.
 • ένα ράφι με ανοιχτά ράφια κατά τον διαχωρισμό του χώρου εργασίας δεν θα εμποδίσει το φως και θα είναι ένα βολικό μέρος για την αποθήκευση εγγράφων και εξοπλισμού γραφείου.
 • ένα γραφείο στέκεται για να χωρίσει την αίθουσα από το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, θα ταιριάζει σε όλα τα απαραίτητα μικρά πράγματα - κλειδιά, γάντια, τσάντες.

Για να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές συστήνουν τη χρήση πολλών μεθόδων για την τοποθέτηση ζωνών ταυτόχρονα.

Ένα σχέδιο επίπλων Khrushchev επίπλων

Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ στο αρ νουβό στιλ

Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ με αρθρωτά έπιπλα

Μονόχρωμη σχεδίαση του ενός δωματίου Χρουστσόφ

Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ στο νεοκλασικό στυλ

Χρησιμοποιούμε μπαλκόνι

Εάν το διαμέρισμα διαθέτει μπαλκόνι, μπορεί να συνδεθεί και στον εξοχικό χώρο. Για να το χρησιμοποιήσετε για καλή χρήση, το μπαλκόνι είναι προ-υαλοποιημένο και μονωμένο. Υπάρχουν λίγες επιλογές για την πρακτική χρήση της περιοχής του μπαλκονιού:

 1. εάν το μπαλκόνι γειτνιάζει με το σαλόνι, θα εξοπλίσουν έναν χώρο εργασίας με τραπέζι υπολογιστή και ένα ράφι στο τέλος ή θα εξοπλίσουν έναν χώρο χαλάρωσης με ένα ζευγάρι συμπαγείς καρέκλες και ένα τραπέζι του καφέ.
 2. αν το μπαλκόνι γειτνιάζει με την κουζίνα, είναι βολικό να οργανώσει μια τραπεζαρία σε αυτό, και το φέρον τοίχωμα που χωρίζει το δωμάτιο από το μπαλκόνι μετατρέπεται σε μετρητή μπαρ.

Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε blinds ή blinds "ημέρα-νύχτα" για να ρυθμίσετε την ποσότητα του φωτός στο μπαλκόνι. Με αυτά, το επίπεδο φωτισμού θα είναι πάντα άνετο.

Σχεδιασμός ταπετσαριών ενός δωματίου Khrushchev

Ένα παράθυρο Khrushchev παράθυρα

Διαίρεση στο σχεδιασμό ενός δωματίου Χρουστσόφ

Αναδιαμόρφωση του ενός δωματίου Χρουστσόφ

Οροφή δαπέδου, οροφής και τοίχου

Σε περίπτωση που καμία από τις επιλογές για την ανακατασκευή ενός δωματίου Χρουστσόφ σας ταιριάζει, καταφεύγουν σε άλλες τεχνικές σχεδιασμού για να εξοικονομήσετε χώρο και να δημιουργήσετε ένα οπτικά ευρύχωρο και φωτεινό δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες σχεδιασμού για μικρά διαμερίσματα:

 • τα ελαφρά υλικά χρησιμοποιούνται για διακόσμηση, οι σκοτεινές προειδοποιήσεις τοποθετούνται σε μικρή ποσότητα (με την παρουσία καλού φωτισμού).
 • τα υπερμεγέθη έπιπλα, ειδικά οι σκοτεινές αποχρώσεις, σε ένα μικρό δωμάτιο θα φαίνονται τεράστια και το ίδιο το δωμάτιο θα είναι γεμάτο, θα το αρνηθούν υπέρ συμπαγών ντουλαπιών, ανοιχτών ράφια και ράφια.
 • τα μεγάλα διακοσμητικά στοιχεία είναι επίσης ανεπιθύμητα, αλλά αντλούν μερικά κομψά και εντυπωσιακά «μικρά πράγματα» - φωτογραφίες στο αρχικό πλαίσιο, αγγεία, φυτά εσωτερικού χώρου σε ένα cache-pot, αξέχαστα δώρα από τους αγαπημένους. Όλα αυτά θα κάνουν το εσωτερικό του ενός δωματίου Χρουστσόφ, προφανώς προσπαθώντας για τον μινιμαλισμό, πιο ζεστό και ειλικρινή?
 • καθρέφτες χρησιμοποιούνται ενεργά για διακόσμηση - με τη βοήθειά τους, το διαμέρισμα φαίνεται ευρύχωρο και γεμάτο αέρα.

Κατά την επιλογή των κατάλληλων εσωτερικών στυλ, θα πρέπει να βασίζεστε σε απλούς, χωρίς πολυτέλεια. Στις συνθήκες ενός μέτριου μήκους, τα ιαπωνικά, μινιμαλισμό, υψηλής τεχνολογίας, σοφίτα, techno, σκανδιναβικά φαίνονται καλύτερα.

Εξετάστε τις πιο βέλτιστες επιλογές για το φινίρισμα πατωμάτων, τοίχων και οροφών για επισκευές σε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ.

Διάταξη ενός ενός δωματίου Χρουστσόφ

Πόντιου στο μονόχωρο Χρουστσόφ

Αίθουσα του ενός δωματίου Χρουστσόφ

Επισκευή ενός δωματίου Χρουστσόφ

Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ σε στυλ ρετρό

Τα ανώτατα όρια

Τα ανώτατα όρια στο Χρουστσόφ δεν είναι μεγαλύτερα από 1,7 μ., Συνήθως 1,48-1,64 μ. Το έργο ενός αρμόδιου σχεδιαστή είναι να τους κάνει να φαίνονται ψηλότεροι. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες τεχνικές:

 • Το χρώμα των οροφών παραμένει λευκό. Μια μεγάλη επιλογή είναι γυαλιστερό τέντωμα οροφές. Προαιρετικά - βαφή με βαφή με βάση το νερό, εάν η επιφάνεια είναι απόλυτα λεία.
 • Η τρισδιάστατη εκτύπωση φωτογραφιών σε ένα τέντωμα οροφής είναι μια όμορφη και μοντέρνα επιλογή σχεδιασμού. Για να σχεδιάσετε χαμηλά ταβάνια, πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά την επιλογή του σχεδίου. Επιλέξτε μαλακές συνθέσεις παστέλ χρώματα και τοποθετήστε τους μόνο σε μέρος της οροφής. Τρισδιάστατο σχέδιο, είναι δυνατόν να διακρίνετε μία από τις λειτουργικές περιοχές, για παράδειγμα, τον ύπνο.
 • Ταπετσαρία είναι κολλημένη στην ίδια την οροφή, ή να χρησιμοποιήσετε ψηλά πλακάκια οροφής.
 • Τα φωτιστικά θα πρέπει να φωτίζουν ομοιόμορφα και επαρκώς απαλά όλη την οροφή, χωρίς να αφήνουν τις σκοτεινές γωνίες.
 • Το ανώτατο όριο φαίνεται εκπληκτικό, μέρος του οποίου είναι κατασκευασμένο από καθρέφτες. Αυτή η λύση είναι δημοφιλής για χώρους εστίασης.

Φύλο

Το πιο βιολογικά σε ένα διαμέρισμα μικρού μεγέθους φαίνεται φωτεινά δάπεδα από laminate, παρκέ, λινέλαιο. Για να επισημάνετε τη ζώνη μαγειρέματος στην κουζίνα της διάταξης Χρουστσόφ, το διάδρομο και το μπάνιο, χρησιμοποιούνται κεραμικά πλακάκια και οι ποικιλίες της - πλακάκια από PVC και πλακάκια από πορσελάνη. Κατά την επιλογή, βεβαιωθείτε ότι το πλακίδιο δεν γλιστρά.

Ο χώρος ύπνου θα φανεί εντυπωσιακός και λειτουργικός ταυτόχρονα με τη βοήθεια της διαφοράς στο ύψος του δαπέδου - το κρεβάτι βρίσκεται σε χαμηλό βάθρο, το οποίο χρησιμεύει ως χώρος αποθήκευσης για κρεβάτι.

Σχεδιασμός ενός λουτρού του ενός δωματίου Χρουστσόφ

Γκρίζο σχέδιο Χρουστσόφ ενός δωματίου

Σχεδιάστε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ στο στυλ του shabby κομψό

Σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ με ένα γραφείο

Οι τοίχοι

Για διακόσμηση τοίχων στο σχεδιασμό ενός διαμερίσματος στον Χρουστσόφ, δεν πρέπει να επιλέγετε υλικά που κρύβουν τον όγκο - πάνελ, γυψοσανίδα, διακοσμητική πέτρα. Τα παρακάτω υλικά θα είναι πιο κατάλληλα από την άποψη της εξοικονόμησης χώρου:

 • βινυλίου ή μη υφασμένα ταπετσαρία με ένα μικρό φως μοτίβο ή πεδιάδα?
 • διακοσμητικό γύψο;
 • υγρή ταπετσαρία και την ενδιαφέρουσα ποικιλία τους - μεταξωτό γύψο?
 • Ελαφρές παστέλ αποχρώσεις των υδατικών ακρυλικών χρωμάτων.

Αν τα πλακίδια τοποθετούνται στο πάτωμα της κουζίνας, μην υπερφορτώνετε τους τοίχους για να αποφύγετε το κρύο του δωματίου. Ένα εναλλακτικό φινίρισμα με πλένεται ταπετσαρία ή μπογιά θα προσθέσει άνεση στην κουζίνα.

Σκανδιναβικός σχεδιασμός ενός δωματίου Χρουστσόφ

Το συνδυασμένο μπάνιο του ενός δωματίου Χρουστσόφ

Υπνοδωμάτιο σε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Έπιπλα και φως

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών έχει ολοκληρωθεί, οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν μια άλλη πρόκληση - πώς να οργανώσει τα έπιπλα σε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ, έτσι ώστε να μην χάσουν την αίσθηση της ευρυχωρίας μετά από μια νέα επισκευή και ταιριάζουν όλα τα απαραίτητα πράγματα. Κατά την επιλογή των επίπλων, καθοδηγείται από τις ακόλουθες συστάσεις:

 • το διαμέρισμα πρέπει να έχει ένα ελάχιστο έπιπλα. Για να το έχουν αρκετά, χρησιμοποιούν ευρέως τις πολυλειτουργικές ντουλάπες - συρόμενες, αναδιπλούμενους καναπέδες, τραπέζια μετασχηματισμού,
 • Χρησιμοποιήστε όλες τις κατάλληλες περιοχές αποθήκευσης. Έτσι, από τον πάγκο μπαρ μπορείτε να φτιάξετε ένα ντουλάπι μπαρ, να εξοπλίσετε το κρεβάτι με ένα κουτί για λινό, να αντικαταστήσετε τις καρέκλες με συμπαγή poufs με ένα αρθρωτό καπάκι, όπου μπορείτε να βάλετε κάτι φωτισμό.
 • ο χώρος δεν είναι γεμάτος και τα γωνιακά έπιπλα είναι αρκετά ευρύχωρα - το χρησιμοποιούν ενεργά παντού: στην κουζίνα, το διάδρομο, το δωμάτιο?
 • Επιλέξτε γυαλί και επιφάνειες με καθρέφτες για πόρτες ντουλαπιών και επίπλων.
 • για την αποθήκευση των βιβλίων και των διαφόρων ειδών, χρησιμοποιήστε κρεμαστά ντουλάπια και ράφια - κρεμαστά είδη επίπλων δεν επιβαρύνουν το εσωτερικό.

Επιλέξτε μικρό εξοπλισμό κουζίνας. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία συμπαγών μικροκυμάτων, ψυγεία, εστίες μαγειρέματος. Για μια οικογένεια δύο, αυτό αρκεί.

Είναι καλύτερα να εξοπλίζετε κάθε ζώνη με ξεχωριστές συσκευές φωτισμού: φωτιστικά υπνοδωματίου για την κρεβατοκάμαρα, επιτραπέζιο φωτιστικό για την περιοχή εργασίας, προβολείς για την περιοχή αναψυχής. Ματ λαμπτήρες που δίνουν μαλακό διάχυτο φως είναι ιδανικοί. Χρησιμοποιήστε αρκετές φωτεινές πηγές φωτισμού για να φωτίσετε την περιοχή μαγειρέματος στην κουζίνα και στο διάδρομο.

Ράφια σε ένα δωμάτιο Χρουστσόφ

Στούντιο στούντιο σχεδιασμού Χρουστσόφ

Φωτεινό σχέδιο του ενός δωματίου Χρουστσόφ

Σχεδιασμός ιδεών

Όπως προαναφέρθηκε, για τον σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου στον Χρουστσόφ, θα πρέπει να επιλέξετε εσωτερικά στυλ που να επιδιώκουν την απλότητα και τον μινιμαλισμό. Πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την επιλογή των υφασμάτων στο εσωτερικό. Το διαμέρισμα πρέπει να αφήνει ένα ελάχιστο χαλιών, κλινοσκεπασμάτων και διαφόρων μαξιλαριών καναπέδων, ιδιαίτερα πολύχρωμα χρωματιστά χρώματα. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε τις βαριές κουρτίνες με κουρτίνες και να αφαιρέσετε τελείως τις κουρτίνες της πόρτας.Φως ρωμαϊκές κουρτίνες, περσίδες, ημιδιαφανείς σκανδιναβικές κουρτίνες θα προσθέσουν ελαφρότητα και καθαρότητα στο εσωτερικό.

Εάν υπάρχει μια ανοιχτή βιβλιοθήκη στο δωμάτιο, είναι προτιμότερο να απορρίψετε οποιαδήποτε άλλα αξεσουάρ, αφού οι δεσμεύσεις βιβλίων δημιουργούν μια ορισμένη πολυμορφία και πολυμορφία χρώματος. Το μέγιστο που μπορεί να γίνει είναι να το ισορροπήσει στην αντίθετη πλευρά με μια εικόνα μεσαίου μεγέθους, διατηρούμενη σε μία χρωματική κλίμακα, για παράδειγμα, σε ένα θαλάσσιο ή δασικό τοπίο.

Μονόκλινο σχεδιασμό μπάνιου Khrushchev

Σχεδιασμός του δωματίου του ενός δωματίου Χρουστσόφ

Ζώνη του ενός δωματίου Χρουστσόφ

Παρά τις δυσκολίες που θα προκύψουν αναπόφευκτα στην επισκευή και το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ενός δωματίου στο Χρουστσόφ, το εσωτερικό του μπορεί να γίνει μοντέρνο, βολικό και όμορφο. Μια μικρή περιοχή έχει τα πλεονεκτήματά της - σημαντική εξοικονόμηση υλικών φινιρίσματος. Το κύριο πράγμα δεν είναι να παραβιάσετε τους βασικούς κανόνες που περιγράφονται παραπάνω και να προσπαθήσετε να απελευθερώσετε έγκαιρα το διαμέρισμα από παλιά περιττά πράγματα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)