Προειδοποίηση: htmlentities (): charset `\ 'δεν υποστηρίζεται, υποθέτοντας utf-8 in /home/web/my.designexpts.com/www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php σε απευθείας σύνδεση 6

Προειδοποίηση: Δεν είναι δυνατή η τροποποίηση των πληροφοριών κεφαλίδας - επικεφαλίδες που έχουν ήδη αποσταλεί (η έξοδος ξεκίνησε στο /home/web/my.designexpts.com/www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php:6) στο /home/web/my.designexpts.com/www/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php σε απευθείας σύνδεση 1338
Ψυγεία θέρμανσης νερού Βιτρίνα αλουμινίου χάλυβα, Σχεδιασμός μπαταριών τοίχου και δαπέδου, Συσκευές σύνδεσης κάθετου τύπου

Καλοριφέρ νερού: η ποιότητα και η αξιοπιστία ελέγχονται όχι μόνο με το χρόνο (22 φωτογραφίες)

Τα θερμαντικά σώματα θέρμανσης νερού έχουν μια απλή αρχή λειτουργίας: το νερό που θερμαίνεται στην επιθυμητή θερμοκρασία διοχετεύεται από το λέβητα στο κτίριο. Μέσω του συστήματος θέρμανσης, το νερό διανέμεται σε όλους τους χώρους.

Τύποι καλοριφέρ θέρμανσης νερού

Τα προϊόντα μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή τμημάτων ή πλαισίων. Για την παραγωγή χάλυβα, αλουμινίου, χυτοσίδηρου. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και η τεχνολογία παραγωγής των μοντέλων που κατασκευάζονται από το ίδιο υλικό μπορεί να διαφέρουν.

Καλοριφέρ χάλυβα

Αυτές οι συσκευές θέρμανσης διατίθενται σε δύο τύπους - πάνελ και σωληνοειδή.

Ο πίνακας αντιπροσωπεύει ένα σχέδιο από πολλά στοιχεία θέρμανσης και πτερύγια του αγωγού. Τα προϊόντα αυτά έχουν χαμηλό κόστος και καλή απόδοση - περίπου το 75%, επομένως, έχουν μεγάλη ζήτηση.

Ψυγείο αλουμινίου νερού

Λευκό ψυγείο νερού

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • χαμηλή αδράνεια και υψηλή μεταφορά θερμότητας.
 • μικρή ποσότητα ψυκτικού μέσου.
 • η περιβαλλοντική ευελιξία της συσκευής επομένως εγκαθίσταται συχνά σε δημόσια ιδρύματα (σχολεία, νοσοκομεία, νηπιαγωγεία) ·
 • λογική τιμή.

Από τα ελάχιστα μπορούμε να διακρίνουμε:

 • ο σχηματισμός διάβρωσης στις εσωτερικές επιφάνειες του ψυγείου μετά την αποστράγγιση του νερού.
 • η μεταφορά προκαλεί την εξάπλωση της λεπτόκοκκου σκόνης και μπορεί να προκαλέσει μικρά ρεύματα.
 • Δεν συνιστάται η τοποθέτηση σε πολυώροφα κτίρια, καθώς τα θερμαντικά σώματα από χάλυβα είναι πολύ ευαίσθητα στις τυχαίες αιχμές της πίεσης του νερού και μπορούν να καταστραφούν.

Τα σωληνωτά καλοριφέρ μοιάζουν με συνδυασμένους αγωγούς χάλυβα κατά μήκος των οποίων κινείται το ζεστό νερό. Η κατασκευή τέτοιων δομών είναι πιο ακριβή από το πάνελ, γεγονός που επηρεάζει την τιμή.

Διμεταλλικό ψυγείο νερού

Ψυγείο νερού χυτοσιδήρου

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τέτοιων μοντέλων επαναλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά των σχεδίων πάνελ. Ωστόσο, ορισμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά είναι υψηλότερα: πίεση εργασίας - 8-15 bar (για πάνελ - 6-10), θερμική ισχύς - 1250-1600 W, μέγιστο ποσοστό ζεστού νερού - 110-120.

Υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδιασμού για σωληνοειδή θερμαντικά σώματα. Ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν μια επικάλυψη πολυμερούς για την προστασία των προϊόντων από τη διάβρωση.

Καλοριφέρ νερού με διακόσμηση

Σχεδιασμός καλοριφέρ νερού

Ψυγεία νερού αλουμινίου

Στην κατασκευή προϊόντων, χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι κατασκευής: έγχυση και εξώθηση.

Στην τεχνολογία του πρώτου τύπου χρησιμοποιείται η μέθοδος χύτευσης με έγχυση. Σε αυτή την περίπτωση, η μπαταρία λαμβάνεται με ευρεία κανάλια για ζεστό νερό και έχει ισχυρούς πυκνούς τοίχους. Το σύστημα των ενοτήτων σας επιτρέπει να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στοιχεία.

Στη μέθοδο εξώθησης, τα κατακόρυφα τμήματα της δομής εξωθούνται σε εξωθητήρα κράματος αλουμινίου. Αποδεικνύεται ένα ολόκληρο προϊόν στο οποίο είναι αδύνατον να αλλάξει ο αριθμός των τμημάτων.

Πλεονεκτήματα των καλοριφέρ αλουμινίου:

 • το μικρό βάρος διευκολύνει πολύ την εγκατάσταση του προϊόντος. Δεν απαιτούνται ειδικές συσκευές για εργασίες εγκατάστασης.
 • η υψηλή ταχύτητα μεταφοράς θερμότητας παρέχει ηγετική θέση στην κατάταξη των μπαταριών.
 • το δωμάτιο θερμαίνεται για μικρό χρονικό διάστημα.
 • ο εξοπλισμός του προϊόντος με έναν ελεγκτή θερμοκρασίας αυξάνει την αποδοτικότητά του.
 • τα θερμαντικά σώματα νερού φαίνονται πολύ πρωτότυπα χάρη στο μοντέρνο σχεδιασμό τους.

Καλοριφέρ νερού στο σπίτι

Κατασκευασμένο ψυγείο νερού

Μεταξύ των ελλείψεων μπορούν να εντοπιστούν:

 • περιορισμένη διάρκεια ζωής - έως 15 έτη.
 • απαιτείται καθαρό ψυκτικό για να μην προκληθεί ο σχηματισμός διάβρωσης.
 • δεν αποκλείονται διαρροές νερού σε διατομεακά μοντέλα.
 • ευαισθησία στις υπερτάσεις πίεσης του ψυκτικού υγρού.

Χαρακτηριστικά απόδοσης: πίεση - εντός 16 bar, θερμική ισχύς ενός τμήματος - από 82 έως 212 W, αντέχει σε ζεστό νερό έως 110 ° C.

Είναι προτιμότερο να τοποθετούνται καλοριφέρ αλουμινίου σε δωμάτια με αυτόνομο σύστημα θέρμανσης. Επειδή η κακή ποιότητα νερού στο σύστημα θέρμανσης προκαλεί διάβρωση, οι υπερβολικές πιέσεις νερού μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή των θερμαντικών σωμάτων.

Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν κράμα για την παραγωγή θερμαντικών σωμάτων (προστίθενται πυρίτιο, ψευδάργυρος, τιτάνιο). Αυτά τα υλικά αυξάνουν σημαντικά τις λειτουργικές παραμέτρους των προϊόντων, αλλά ταυτόχρονα αυξάνεται το κόστος των καλοριφέρ.

Ψυγείο νερού στην κουζίνα

Καλοριφέρ νερού

Ψυκτικά Σώματα

Τα μοντέλα αυτά μπορούν να θεωρηθούν ιδρυτές συστημάτων θέρμανσης. Διαφέρουν σε καθαρή εμφάνιση. Κατά κανόνα, ο σχεδιασμός των θερμαντικών σωμάτων είναι μέτριος. Χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία, μεγάλη διάρκεια ζωής (περίπου 50 χρόνια) και δημοκρατικές τιμές.

Οφέλη χυτοσιδήρου:

 • δεν προκαλεί διάβρωση.
 • τα δωμάτια ζεσταίνουν καλά?
 • Το μέταλλο διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι σημαντικό για πιθανές διακοπές λειτουργίας της θέρμανσης.

Μεταξύ των ελλείψεων μπορούν να εντοπιστούν:

 • Χρειάζεται χρόνος για να θερμανθούν οι τοίχοι του ψυγείου.
 • ένα σταθερό βάρος καθιστά δύσκολη την παράδοση προϊόντων · κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη στερέωσή τους.
 • υψηλή ευαισθησία στο σφυρί νερού (συμβαίνει όταν η πίεση του νερού υπερχειλίζει).

Δείκτες απόδοσης: πίεση λειτουργίας - από 9 έως 12 bar, χωρητικότητα θέρμανσης διατομής - έως 160 W, μέγιστη θερμοκρασία νερού - 110 ° C.

Ασυνήθιστα βλέμμα σχέδια που έγιναν στο στυλ του "ρετρό". Εξαιρετική χύτευση τέχνης μπορεί να μετατρέψει ένα θερμαντικό σώμα με θέρμανση νερού σε μια πραγματική διακόσμηση του δωματίου. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα είναι πολύ ακριβά.

Επίτοιχο ψυγείο νερού

Ψυγείο από ανοξείδωτο χάλυβα

Ραδιόφωνο ποδιού

Διμεταλλικό θερμαντικό σώμα θέρμανσης

Κατά την κατασκευή τέτοιων μοντέλων, χρησιμοποιούνται δύο μέταλλα. Ο σχεδιασμός του προϊόντος περιλαμβάνει έναν χαλύβδινο σωληνοειδή πυρήνα και ένα περίβλημα αλουμινίου. Ενσωματωμένα και ολοκληρωμένα θερμαντικά σώματα είναι διαθέσιμα.

Το κύριο πλεονέκτημα των μονολιθικών μοντέλων είναι η ικανότητα να αντέχουν πιέσεις έως 100 ατμόσφαιρες. Το σχέδιο είναι μια ανθεκτική χαλύβδινη βάση επικαλυμμένη με κέλυφος αλουμινίου.

Υπάρχουν δύο τύποι θερμαντικών σωμάτων: με έναν σωληνοειδή πυρήνα σε όλο το μήκος των καναλιών και τις μπαταρίες, όπου τα κανάλια είναι κατασκευασμένα από χάλυβα μόνο σε κατακόρυφα τμήματα. Το πρώτο μοντέλο είναι πολύ αξιόπιστο, αλλά πρέπει να το πληρώσετε ανάλογα. Το δεύτερο - κοστίζει 20 τοις εκατό φθηνότερα, δίνει θερμότητα καλύτερα, αλλά είναι πιο επιρρεπής στο σχηματισμό της διάβρωσης.

Πλεονεκτήματα προϊόντων:

 • υψηλή διασπορά θερμότητας.
 • ικανότητα να κρατούν κραδασμούς νερού και αιχμές πίεσης.
 • απλή εγκατάσταση και ωραία εμφάνιση.
 • αντοχή στη διάβρωση.

Μειονεκτήματα:

 • λιγότερη μεταφορά θερμότητας σε σύγκριση με μοντέλα αλουμινίου.
 • υψηλή τιμή.

Τα πολυκατοικίες και τα πολυκαταστήματα είναι ιδανικά κατάλληλα για την εγκατάσταση τέτοιων θερμαντικών σωμάτων.

Ψυγείο νερού κάτω από το παράθυρο

Πάνελ καλοριφέρ νερού

Σύνδεση ψυγείου νερού

Μπαταρίες αποχρώσεις

Έχοντας αποφασίσει για το υλικό και τον τύπο του ψυγείου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ισχύς του προϊόντος είναι αρκετή για τη θέρμανση του δωματίου. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: το μέγεθος του δωματίου, τον αριθμό των εξωτερικών τοίχων και των ανοιγμάτων παραθύρων, τον τύπο του σπιτιού (τούβλο, πάνελ), το υλικό του πλαισίου παραθύρου (πλαστικό, ξύλινο).

Αν λάβουμε ως βάση ένα δωμάτιο με τρία μέτρα οροφή και ανοίγματα παραθύρων μέχρι 1.5x1.8 τ.μ., τότε μπορούμε να καθοδηγούμεθα από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • για δωμάτια με ένα παράθυρο, ισχύς 100 W / τ.μ. με ένα εξωτερικό τοίχο και 120 W / m2 με δύο εξωτερικούς τοίχους. Εάν το δωμάτιο έχει δύο παράθυρα, τότε οι ενδείξεις ισχύος θα είναι 120 και 130 W / τ.μ., αντίστοιχα.
 • αν τα παράθυρα των δωματίων "φαίνονται" στα βόρεια, βορειοανατολικά, τότε το επίπεδο ισχύος θα πρέπει να είναι υψηλότερο κατά 10%.
 • εάν η μπαταρία είναι τοποθετημένη σε μια βαθιά ανοιχτή θέση, ο δείκτης ισχύος πρέπει να είναι υψηλότερος κατά 5%. Και αν το ψυγείο κλείσει ένα στερεό πάνελ με δύο οριζόντιες σχισμές, τότε η παράμετρος πρέπει να είναι 15% περισσότερο.

Όταν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να ασχοληθείτε, μπορείτε απλά να λάβετε υπόψη ότι για θέρμανση 1,5-2 τ.μ. Οι χώροι χρειάζονται ένα τμήμα της μπαταρίας. Σε αυτή την περίπτωση, φυσικά, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι χωρητικότητες των διαφορετικών υλικών των μπαταριών διαφέρουν επίσης.

Κατά προσέγγιση ισχύς ενός τμήματος: χυτοσίδηρος - 80-150 W, αλουμίνιο - 190 W, διμεταλλικό - 200 W.

Οι κατασκευαστές συνήθως υποδεικνύουν ακριβέστερες πληροφορίες στις τεχνικές προδιαγραφές.

Ενδοδαπέδιο ψυγείο νερού

Το ψυγείο νερού είναι γκρι

Σίδερο ψυγείο νερού

Σύνδεση θερμαντικών σωμάτων

Η αξία των επιλογών σύνδεσης δεν πρέπει να υποτιμάται. Αυτός ο παράγοντας επηρεάζει τη δύναμη μεταφοράς θερμότητας οποιουδήποτε μοντέλου. Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης των σωλήνων: μονόδρομος και αμφίδρομος.

 1. Η πιο συνηθισμένη τάξη είναι όταν οι σωλήνες συνδέονται στη μία πλευρά (τυπικά για πολυώροφα κτίρια). Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούνται διαφορετικά συστήματα. Αν το νερό τροφοδοτείται στο πάνω μέρος του προϊόντος και εκκενωθεί στο κάτω μέρος, τότε η χωρητικότητα μεταφοράς θερμότητας είναι 97%. Στην αντίθετη περίπτωση (το νερό εισέρχεται από κάτω και εκφορτώνεται από πάνω), η ισχύς είναι περίπου 78%.
 2. Στην περίπτωση αμφίδρομης σύνδεσης, χρησιμοποιούνται δύο επιλογές για τη διάταξη των σωλήνων. Όταν το νερό τροφοδοτείται μέσω ενός σωλήνα συνδεδεμένου στην κορυφή και αποφορτισμένου στο κάτω μέρος από την άλλη, διασφαλίζεται εκατό τοις εκατό μεταφορά θερμότητας. Αν το νερό τροφοδοτείται από κάτω και εξέρχεται από πάνω, τότε 20% της ισχύος χάνεται.

Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται περισσότερο για μεγάλα μοντέλα, καθώς παρέχει ομοιόμορφη μεταφορά θερμότητας σε όλο το μήκος του ψυγείου.

Πιθανή κατώτερη σύνδεση και των δύο σωλήνων. Σε αυτή την περίπτωση, με μονόπλευρη διάταξη σωλήνων, η ισχύς επιτυγχάνεται στο 78%, και με αμφίδρομη σύνδεση - 88%. Ένα τέτοιο eyeliner είναι δικαιολογημένο κατά την τοποθέτηση δομών που εγκαθίστανται κάτω από το πάτωμα.

Σωληνωτό ψυγείο νερού

Ψυγείο στο μπάνιο

Καλοριφέρ νερού

Κανόνες για την εγκατάσταση θερμαντικών σωμάτων

Η βασική απαίτηση για εγκατάσταση οποιουδήποτε είδους είναι να εξασφαλιστεί η σωστή κυκλοφορία του θερμού αέρα. Κατά συνέπεια, κατά την εγκατάσταση πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • η απόσταση από το περβάζι παραθύρου / το κάτω μέρος της θέσης στην μπαταρία πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Σε αυτή την περίπτωση, το κενό από τον τοίχο στη μπαταρία πρέπει να διατηρείται τουλάχιστον στα τρία τέταρτα του βάθους του ψυγείου. Η μη συμμόρφωση με αυτά τα πρότυπα θα δυσκολέψει την είσοδο του θερμού αέρα στο δωμάτιο.
 • κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι σημαντικό να διατηρείται η σωστή στάθμη σε σχέση με το πάτωμα. Όταν τοποθετείτε την μπαταρία πιο κοντά στο πάτωμα από 10 cm, η εκροή θερμού αέρα θα υποβαθμιστεί (η θέρμανση χώρου θα επιδεινωθεί). Εάν η απόσταση είναι μεγαλύτερη από 15 cm, τότε θα υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας κάτω και πάνω από το δωμάτιο. Το βέλτιστο χάσμα μεταξύ δαπέδου και μπαταρίας είναι 12 cm.
 • Εάν τοποθετήσετε ένα τοίχο τοποθετημένο στο ψυγείο (όχι σε μια θέση κάτω από το παράθυρο αλλά δίπλα του), πρέπει να στερεώσετε το προϊόν σε απόσταση μικρότερη των 20 cm. Διαφορετικά, ο αέρας θα κυκλοφορήσει χειρότερα και η σκόνη θα αρχίσει να συσσωρεύεται πίσω από τη δομή.
 • δεν είναι πάντα εφικτή η τοποθέτηση της μπαταρίας στον τοίχο (πανοραμικά τζάμια ή εύθραυστοι τοίχοι). Σε αυτές τις περιπτώσεις, εγκαθίστανται θερμαντικά σώματα δαπέδου. Εάν είναι δυνατόν, συνιστάται η χρήση πρόσθετων στηριγμάτων τοίχου, καθώς αυτό θα μειώσει το φορτίο στο πάτωμα.

Χάρη στις ποικιλίες των συστημάτων θέρμανσης, μπορείτε να επιλέξετε το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε δωμάτιο. Αν υπάρχουν δυσκολίες στην επιλογή, τότε συνιστάται να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς. Για να μην παγώσει κανείς την κρύα εποχή και να μην λάβει εκπλήξεις με τη μορφή διαρροών, είναι προτιμότερο να «μετράτε επτά φορές» πριν αγοράσετε μία φορά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)