Το ψυγείο τοίχου - μια αξιόπιστη επιλογή για μια συσκευή θέρμανσης και ένα μη τυποποιημένο στοιχείο του εσωτερικού (23 φωτογραφίες)

Τα σύγχρονα θερμαντικά σώματα όχι μόνο δημιουργούν μια άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορα μοντέλα τοίχων, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν το επίκεντρο του εσωτερικού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μια ενδιαφέρουσα άποψη δεν μειώνει τις χρήσιμες ιδιότητες των συσκευών θέρμανσης. Σήμερα δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα προϊόν που έχει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά απόδοσης.

Τα θερμαντικά σώματα μπορούν να λειτουργούν από ένα δίκτυο ή να συνδέονται σε ένα κεντρικό σύστημα θέρμανσης (πάνελ, σε τομή).

Μπαταρία τοίχου αλουμινίου

Διμεταλλικό τοίχο καλοριφέρ

Ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα τοίχου

Οι ηλεκτρικοί θερμαντήρες δεν μπορούν να ονομαστούν καινοτομία, αλλά χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, τέτοια συμπαγή μοντέλα έχουν φανεί ότι μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο. Η τοποθέτηση αυτή σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο και εξαλείφονται οι κίνδυνοι τυχαίας ανατροπής της συσκευής ή τυχαίας επαφής με μια θερμή επιφάνεια.

Οι κύριοι τύποι ηλεκτρικών θερμαντήρων τοίχων περιλαμβάνουν πετρέλαιο, σύστημα μεταφοράς, κεραμικά και υπέρυθρες συσκευές. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των θερμαντήρων είναι η δυνατότητα αυτόνομης θέρμανσης και σύνδεσης με το σύστημα "έξυπνης κατοικίας".

Μαύρο θερμαντικό σώμα τοίχου

Έγχρωμο τοίχο ψυγείο

Επίτοιχα θερμαντικά σώματα λαδιού θέρμανσης

Ο σχεδιασμός αποτελείται από ένα σφραγισμένο μεταλλικό περίβλημα, ένα σωληνωτό ηλεκτρικό θερμαντήρα. Η κατανάλωση ισχύος κυμαίνεται από 0,5 έως 1,2 kW / h.

Η συσκευή λειτουργεί πολύ απλά: το μέταλλο θερμαίνεται και θερμαίνει το λάδι. Η ακτινοβολία θερμαίνει σταδιακά τον αέρα και η θερμότητα εξαπλώνεται σε όλο το δωμάτιο. Δεδομένου ότι το σώμα του θερμαντήρα δεν είναι πολύ καυτό, η ξηρότητα του αέρα δεν υπερβαίνει τους δείκτες που είναι εγγενείς σε δωμάτια με θέρμανση νερού.

Καλοριφέρ ξύλου

Πλεονεκτήματα του ψύκτη λαδιού:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής και σιωπηρή λειτουργία.
 • Είναι δυνατή η προσαρμογή της ισχύος της συσκευής. Χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες, οι θερμαντήρες σβήνουν όταν επιτευχθεί η ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • η χρήση μεταλλικού ελαίου προστατεύει τη θερμάστρα από τη διάβρωση.
 • δεδομένου ότι το λάδι ψύχεται περισσότερο από το νερό, η θερμοκρασία του ψυγείου μετά από διακοπή μειώνεται σταδιακά και συνεχίζεται η θέρμανση του αέρα, γεγονός που συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας.
 • ο θερμαντήρας μπορεί να αφαιρεθεί από τον τοίχο και να μεταφερθεί σε άλλους χώρους εάν είναι απαραίτητο.
 • ευρείας κλίμακας με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.
 • εύκολη φροντίδα - απλώς σκουπίστε το σώμα του ψυγείου τοίχου (πάντα αποσυνδεδεμένο) με ένα υγρό πανί.
 • λογική τιμή.

Μειονεκτήματα:

 • σημαντικό βάρος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσκολία κατά την τοποθέτηση σε μερικούς τοίχους / χωρίσματα.
 • όταν ο θερμαντήρας είναι ενεργοποιημένος, χρειάζεται αρκετός χρόνος για να θερμανθεί το λάδι.

Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένους ανεμιστήρες, οι οποίοι σας επιτρέπουν να ζεσταίνετε το δωμάτιο πιο γρήγορα και πιο ομοιόμορφα.

Κατά τη χρήση του θερμαντήρα πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες ασφαλείας: η συσκευή δεν μπορεί να κρεμαστεί με αντικείμενα, δεν συνιστάται η τοποθέτηση του στο μπάνιο ή σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία (λουτρά, σάουνες). Μια ποικιλία μοντέλων (από 4 έως 12 τμήματα) σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα θερμαντικό σώμα για τη θέρμανση ενός χώρου της επιθυμητής περιοχής (από 10 τ.μ.).

Το ψυγείο τοίχου στο φυτώριο

Αρχική σχεδίαση καλοριφέρ

Convector

Η συσκευή αποτελείται από ένα στοιχείο θέρμανσης και ένα περίβλημα στο οποίο υπάρχουν ειδικά ανοίγματα για την κίνηση των ρευμάτων αέρα. Κατανάλωση ισχύος - από 1 έως 1,5 kW / h.

Η αρχή λειτουργίας είναι απλή και βασίζεται στην φυσική κυκλοφορία του αέρα: μέσω των κάτω / πλευρικών σχάρων, οι ψυχρές μάζες πέφτουν στα στοιχεία θέρμανσης και ήδη οι θερμές ροές εξέρχονται μέσω των επάνω περσίδων που είναι εγκατεστημένες στον μπροστινό πίνακα του θερμαντήρα. Επειδή η περίπτωση της συσκευής δεν θερμαίνεται, η απόδοση της συσκευής είναι περίπου 99%.

Πλεονεκτήματα:

 • ανθεκτικό και σιωπηλό?
 • την παρουσία πολλών ελεγκτών θερμοκρασίας.
 • εύκολη φροντίδα?
 • ασφάλεια στην εργασία - η περίπτωση δεν υπερθερμαίνεται, γεγονός που εξαλείφει την πιθανότητα εγκαυμάτων κατά την επαφή.
 • βολική εγκατάσταση (ακόμη και σε τοίχους γυψοσανίδας)?
 • λογικές τιμές.

Ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα τοίχου

Οριζόντια τοίχο καλοριφέρ

Μειονεκτήματα:

 • σημαντική κατανάλωση ενέργειας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική το χειμώνα ·
 • οι συσκευές με ανεμιστήρες ενδέχεται να προκαλούν θόρυβο κατά τη θέρμανση ή κατά τη διάρκεια της ψύξης
 • δεν προβλέπονται για την αντικατάσταση των στοιχείων θέρμανσης όταν καίγονται.

Κατά την επιλογή ενός κατακόρυφου θερμαντήρα, πρέπει να έχετε υπόψη ότι το μέγεθος της θήκης μπορεί να μην αντιστοιχεί στη δύναμη της συσκευής. Για δωμάτια με κανονικές οροφές, απαιτείται ισχύς 1 kW ανά 10 τ.μ.

Chrome θερμαντικό σώμα τοίχου

Το ψυγείο τοίχου στο εσωτερικό

Ορισμένα μοντέλα έχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά:

 • ένα χρονόμετρο που σας επιτρέπει να ελέγχετε τον χρόνο εργασίας.
 • τηλεχειριστήριο, το οποίο είναι πολύ βολικό για τη ρύθμιση της διαδικασίας θέρμανσης.
 • έναν υγραντήρα που δημιουργεί την επιθυμητή υγρασία στο δωμάτιο και μια άνετη ατμόσφαιρα.
 • η παρουσία ενός ενσωματωμένου ανεμιστήρα που αυξάνει την απόδοση της συσκευής και αυξάνει την ταχύτητα θέρμανσης του δωματίου.

Τα σύγχρονα κατακόρυφα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αδιάβροχα περιβλήματα, τα οποία επιτρέπουν την τοποθέτηση του θερμαντήρα σε χώρους με υψηλή υγρασία (μπάνια, ντους).

Η μπροστινή πλευρά της συσκευής μπορεί να είναι όχι μόνο μέταλλο. Σήμερα, οι πελάτες προσφέρονται μοντέλα με γυάλινο-κεραμικό, μπροστινό πίνακα από γρανίτη. Η επιφάνεια μπορεί να διακοσμηθεί με στολίδι ή μοτίβο.

Τα κάθετα όργανα διατίθενται σε τυποποιημένα μεγέθη ή ειδικές παραμέτρους. Το μεγαλύτερο μοντέλο μπορεί να έχει ύψος 65 cm, και το μικρότερο - 33 cm. Οι οριζόντιοι θερμοσίφωνες για θέρμανση νερού φαίνονται επίσης ενδιαφέροντα (υπάρχουν δάπεδα και ενσωματωμένα).

Το ψυγείο τοίχου στην κουζίνα

Ψυγείο λαδιού τοποθετημένο σε τοίχο

Art Nouveau επιτοίχιο ψυγείο

Παραδοσιακά σώματα καλοριφέρ

Οι μοντέρνοι κατασκευαστές προσφέρουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων που μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος, εμφάνιση, σχεδιασμό χρώματος.

Ο σχεδιασμός της μπαταρίας είναι ένας συνδυασμός τμημάτων που χωρίζονται ξεχωριστά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα θερμαντικό σώμα, το οποίο έχει από 3 έως 12 στοιχεία. Ο αριθμός των τμημάτων καθορίζεται από διάφορους παράγοντες: το μέγεθος του δωματίου, τον αριθμό των παραθύρων και την περιοχή των ανοιγμάτων παραθύρων, τη θέση του διαμερίσματος (γωνιακό ή όχι). Το βάρος ενός τμήματος μπορεί να είναι περίπου 7 kg.

Κατά την τοποθέτηση των μπαταριών στο τοίχωμα, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η φύση των τοίχων, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν κάθε επίστρωση να αντέξει το στερεό βάρος του ψυγείου. Η εγκατάσταση του προϊόντος γίνεται με αξιόπιστους συνδετήρες. Κατά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί απόσταση μεταξύ τοίχου και καλοριφέρ τουλάχιστον 2 cm και ύψος από το δάπεδο τουλάχιστον 10 cm.

Επίτοιχο ψυγείο

Επίτοιχο ψυγείο με θερμαινόμενη ράγα πετσετών

Το ψυγείο τοίχου στο διάδρομο

Πλεονεκτήματα των μπαταριών τοίχου τοποθετημένων στο νερό:

 • διάρκεια της λειτουργίας. Οι τεχνικές προδιαγραφές επιτρέπουν 50-55 χρόνια, αν και στην πράξη αυτή η περίοδος διαρκεί μερικές φορές περισσότερο.
 • ανθεκτικότητα. Το υλικό μπορεί να αντέξει πίεση περίπου 18 ατμοσφαιρών.
 • εξοικονόμηση ενέργειας - συντήρηση θερμότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα (κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν το σύστημα κλείνει ξαφνικά).
 • ομοιόμορφη θέρμανση του δωματίου.
 • ανθεκτικότητα στη διάβρωση.
 • εύκολη φροντίδα?
 • μια μεγάλη ποικιλία κατασκευαστών.

Ενδοδαπέδια καλοριφέρ

Καλοριφέρ χάλυβα τοίχου

Επίτοιχο ψυγείο με θερμοστάτη

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν:

 • το στερεό βάρος των προϊόντων, το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στη μεταφορά και εγκατάσταση.
 • μέτρια εμφάνιση.
 • την παρουσία περιοχών που είναι δύσκολο να καθαριστούν / βαφτούν.
 • οι συνθήκες θερμοκρασίας δεν μπορούν να ρυθμιστούν.
 • Χρειάζεται χρόνος για να ζεσταθεί το δωμάτιο.

Πριν αγοράσετε θερμαντικά σώματα από σίδηρο, συνιστάται να αποσαφηνίσετε τη δύναμη ενός τμήματος του προϊόντος. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό μοντέλο μπαταρίας με τον σωστό αριθμό τμημάτων. Πιστεύεται ότι για ένα δωμάτιο με ένα παράθυρο και ένα εξωτερικό τοίχωμα, η ισχύς του 1 kW είναι επαρκής για κάθε 10 τετραγωνικά μέτρα. Για ένα δωμάτιο με παράθυρο και δύο εξωτερικούς τοίχους απαιτείται ήδη ισχύς 1,2 kW ανά 10 τετραγωνικών μέτρων. Και για τη θέρμανση ενός δωματίου με δύο παράθυρα και δύο εξωτερικούς τοίχους, 1,3 kW ισχύος ανά 10 τ.μ.

Κατά την εγκατάσταση μιας προστατευτικής οθόνης, εμφανίζεται απώλεια θερμότητας (περίπου 5-10%), η οποία εξαρτάται από τον τύπο οθόνης, την ισχύ της μπαταρίας.

Σωληνωτό ψυγείο τοίχου

Στενό ψυγείο τοίχου

Κατακόρυφο τοίχωμα καλοριφέρ

Τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης γίνονται όλο και περισσότερο στοιχεία σχεδιασμού του δωματίου. Οι μπαταρίες ρετρο-χυτοσιδήρου μπορούν να γίνουν μια πραγματική διακόσμηση του εσωτερικού χώρου και οι κομψές κάθετες μπαταρίες χυτοσιδήρου δεν χρειάζεται πλέον να κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες ή τις διακοσμητικές οθόνες.

Η αγορά του εξοπλισμού θέρμανσης αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό. Το αισθητικό στοιχείο των θερμαντικών σωμάτων δίνει μεγαλύτερη προσοχή και η νέα λειτουργικότητα των ηλεκτρικών θερμαντήρων (συμπεριλαμβανομένων των εξοικονόμησης ενέργειας) καθιστά εύκολη τη δημιουργία άνετης ατμόσφαιρας στο διαμέρισμα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)